forumda (walther 1250 dominator ) alan arkadaşlar varsa silahın artı ve eksilerini paylaşabilirlermi...
Aşağıdaki açıklamalarım G016283 seri no'lu Walter dominator 1250 ile ilgili gözlem ve görüşlerimdir.
Artıları:
- 8 Atışlık şarjör
- Kolay kurulabilen mekanizma (bolt action)
- 60 cm 12 yiv set namlu
- LG 300 benzeri regülatör
- Gez - arpacık tertibatı
- FX pelletlerle 950 fps civarı hız veriyor
Eksileri :
- Fiyatı (Airmagnum 850 -> 216.- dolar, Walher Dominator -> 727.- dolar)
1000.- YTL altında PCP cazip gibi gözükse de, regülatör ve 300 bar lık Walther tüp farkı için 500.- doların üzerinde fark, biraz fazla olmuş.
Zaten dışarıda pek alan yok. Airmagnum alıp aradaki farkın yarısından da aşağıya CO2 yerine basınçlı havayla çalışır hale getiriliyor, hem de 400 - 500 cc tüp hacmi ile.
[Resim Engellendi: http://www.the850store.com/waynes223.JPG]
- Namlu güzel görünüyor fakat gövdeye tesbit için kullanılan zemberek şeklindeki tebit piminin çakılması esnasında yiv setlerde çatlak oluşmuş,
namlu şoklu fakat namlu çıkışına 10 - 15 cm mesafede ikinci bir dar bölge var.
- Gövde kaliteli zamak döküm. Fazla söküp takmaya gelmez, vidaları sıkarken insaflı olmak lazım.
- Tetik plastik, çekiç ve tetik kilit parçası da zamak. Tırnak genişliği 9 mm fakat uzun kullanımda bu zamak parçalar dayanmaz sanıyorum.
- Otomatik emniyet benim sinirlerimi bozuyor, fakat kolylıkla manuele çevrilebiliyor.
- 150 cc tüp. 200 bar üzerinde hava bulma güçlüğü düşünülürse, 300 bar çalışma basınçlı tüp pek yararlı değil. 200 barda da ancak 20 atış yapabiliyorsunuz.
Ayrıca, dolum için her seferinde tüpü söküp takma eziyetide cabası.
- Estetikten yoksun. Airmagnum'un plastik tüp kapağı kesilerek dışarı çıkarılan tüp ve, namlu - tüp arasındaki açıklık bence hoş görünmüyor.
Benim fikrime göre, Walther Dominatör, ölü doğmuş bir ürün. Keşke Airmagnum 850 getirilseydi. 400.- 500.- YTL arası bir fiyata 12 ft/lbs 250 atış ile pek çok kişiyi memnun edebilir ve ucuz PCP arayanlar, oynamayı sevenler için faydalı olurdu.