ihtiyar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

tüfekleri getirecek kişinin yalancısıyım amerikan sitelerindeki fiyatın aynısı olacak dedi fiyat 600 kalsında euro olsun ozaman 1 tanede sonuç tüfeği alırım

Konular karışmış herhalde. 599.- dolar olan Evanix AR6 . Logun S16s biraz pahalı, 999.99 dolar ve Evanixide bu fiyata satmaları imkansız, bunun nedeni daha önce tartışıldı.

http://www.pyramydair.com/p/evanix-ar6-h…air-rifle.shtml
    http://www.pyramydair.com/cgi-bin/model.pl?model_id=591

Bu silahların kurma ve emniyet tertibatına bakınca, modifiye edilmiş Daystate olduğu izlenimi veriyor.

Satışta olan standart bir model göremedim, sitesinde, siparişle üretildiği ve teslimatın 6-9 ay sonra olduğu yazılı :

"All Beaumont® rifles are built to order. Delivery time 6-9 months."

2850.- Euro + ilaveler gibi bir fiyata, nakliye, gümrük ve ithalatçı karı konunca çıkacak rakama razı olup ön sipariş verip bir yıl beklemek isteyen arkadaşımız olursa, Katresu ithalatı yapabilir.

Silahın derdi ithalatı değil kullanılması. Tüplerdeki Azot 220 bar'ı geçmiyor, pompalar en fazla 250 bar basabiliyor, 220 bar üzeri scuba dolumu yapan yer bulmak zor. Silah ise 220 - 300 bar arası çalışıyor.
    Piyasadaki pelletler bu silaha hafif gelir, uygun mermilerin de ithali gerekir ki o da ayrı bir dert.

[Resim Engellendi: http://s4.directupload.net/images/080908/7l8yb8km.jpg]

Bana göre bu ciğer çok pis. ;şrofls;.

bu silahı kim getirmiş, nerdeymiş kaça satıyorlar ? bilgisi olan varmı ?

Getiren Meydan Av. (Nihayet)
    http://www.meydankamp.com/pinfo.asp?pid=1847

arkadaşlar bu walter namlu dediğimiz bu markanın kendisimi?

Silah üreticisi Walther ile Namlu üreticisi Lothar Walther, ayrı firmalar.
    Bu silahın üreticisi Umarex. İlk model olan, CO2 li Air Magnum 850 nin PCP ye çevrilmiş şekli. Walther markası pazarlama amaçlı.

Piyasa şenleniyor, haydi hayırlısı...

Sormak istediğim bir kaç soru var:

• Tüfek 220bar'lık ama kullanma kılavuzunda en azla 200bar basın diyor. Bunun nedeni nedir?
    • Tüpü 200bar doldurup saklamanın bir dezavatajı var mı? Co2'lerdeki gibi dolu kalmaması mı gerekiyor? Eğer öyleyse kaç bar'da durması gerekiyor? Umarım dolu saklanabiliyordur, çünkü pompa ile doldurduktan sonra atışa hal kalmıyor ^^
    • Kurma kolunu çekip bırakınca son kilit noktasına kadar gitmiyor, biraz önde duruyor. Pellet'in namluya tam oturması için ve havayı verimli kurmak için onu elle sonuna kadar itip oturtmalı mıyız? Çünkü çekip bırakıp ateş edince çıkan sesle çekip bıraktıktan sonra elle biraz daha itip oturtunca çıkan ses arasında fark var. Yoksa normalde sonuna kadar gidip oturması gerekiyor da benim tüfekte mi bir sorun var? Çünkü FX tanıtım videosunda amcam çekip bırakıp seri seri ateş ediyordu..
    • Şarjör kullanmadan namluya tek mermi sürmek mümkün mü? Bir zararı olur mu? (şarjöre sığmayacak uzunluktaki pellet'ler için)

- Gladiator ön tüp'ü 300 bar'a, arka tüp'ü 375 bar'a test edilmiş. Bu test basınçlarına göre silahın dolum basıncının 200 bar olması normal. Ön tüp üzerinde azami dolum basıncı 220 bar ibaresi var fakat Bu tüpler, FX'in diğer modellerinde de kullanılıyor. Firmanın Gladyatör için tavsiye ettiği azami basınç 200 bar. 220 bar zararlı olurmu derseniz, bence olmaz. Belki ilk atışlarınızın hızı biraz düşük olur.

- Tüplerin dolu kalmasının bir sakıncası yok, aksine dolu saklanması tavsiye edilir. Saklama için belirlenmiş bir basınç seviyesi yok.

- Kurma kolunun tam geriye çekilmesi gereklidir, tetik kurulmadan kol bırakılırsa, silah, düşük güçlüde olsa, atış yapabilir. Kurma kolu, hareketinin ileri son noktasında, pelleti setlete oturttuğu için, özellikle uzun veya geniş çaplı pelletlerde, kurma kolu tam yerine oturmayabilir. Bu durumda hareketin el ile tamamlanması gerekir.

- Şarjör olmadan atış yapmak, yükleme yerindeki O ring'in erken aşınmasına neden olacağı için tavsiye edilmez.

Ülkü bey merhaba, forumda bazı arkadaşların yazdıklarına göre gladiatör de kurma kolunu çekip bırakınca pellet yatağına 1 adet pellet sürüyor diyorlar.kolu çekip bırakınca bir yay marifeti ile mi kendi ileriye gidiyor.? benim gladiatörde kolu çekince geride kalıyor elimle iteliyerek kapatıyorum.aydınlatırsanız memnun olurum saygılar.ahmet fahri özyurt

Kolu sonuna kadar çekip ani bırakmayı deneyin. Bazen de hafifçe ileri itmek yetiyor. Ben, genelde el ile ileri itip yerine oturtmayı tercih ediyorum.
    FX Pelletler ile sorun olmuyor fakat H&N Baracuda veya Diana High Power gibi uzun pelletlerde el ile kapatmak gerekiyor.

2. dünya savaşında 60-70 milyon insan hayatını kaybetmiş. Hiroşima ve Nagazaki ye atılan bombaların amacı, her ne kadar ironik görünse de, Japonları teslime zorlayarak, daha fazla insan ölümüne son vermektir.
    Olayın çarpıcı olan tarafı, tek bomba ile yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmiş olmasıdır. Toplam harp zayiatında, Japonya 8-9 uncu sıralarda gelmektedir.

[Resim Engellendi: http://img26.imageshack.us/img26/222/wwii.th.png]

Savaşın sonuna doğru gerek Almanya gerek se Japonya, benzer bir bombanın yapımı ile uğraşmaktadırlar. Kullanan ise, bombayı ilk yapan taraf olmuştur.
    Almanya veya Japonya nın, daha erken hazır olmaları durumunda, benzer bir bombayı tereddütsüz kullanacaklarına inanıyorum.
    Savaş, çirkin bir oyun ve her ne kadar kuralları varmış gibi görünse de uygulama farklı oluyor.

Sayın Strong,

Air Ranger'in tüpü 500 cc olmasına (S410 un üç katı) rağmen 60 fpe modeli 40 atış, 80 fpe modeli ise ancak 20 atış yapabiliyor.
    Sizin silahınız da, eğer imzanızdaki gibi 42 fpe enerji üretebiliyorsa, bu güçte ancak 15-20 atış yapabilir.
    Ne kadar hava, o kadar güç. Üstelik hava-güç ilişkisi doğru orantılı değil. Havayı iki misli arttırıyorsunuz, güç ancak % 25 - 30 artıyor.

Buluşmadaki FX'ler üzerindeki dürbünler :

Revolution -> Nikko Stirling Platinum 6-24X56 IR Nighteater
    Gladiator . -> Bushnell Banner 6-24X40 AO MD
    T-12 ....... -> Hawke Map Pro MP 3-9X50 AO

Nikko dürbünler ve aksesuarları, halen üretim aşamasında.
    Ağustos sonu gibi sevk edilmelerini bekliyoruz.

ben atış yapmadım fx lerle daha kımseyı tanımıyoruz dıye bıraz ayrı durduk kendı tufegımızle takıldık.

Doğrusu buna çok üzüldüm. Herne kadar forumdan tanısam da, pek çok arkadaşla bu buluşmada tanıştım.
    Bayanlar öncelik tanımak için, bir kaç arkadaşın sırasını aldım ama o arkadaşların da, sıralarını bayanlara vermekte tereddüt edeceklerini sanmıyorum. Ne de olsa, hobinin gelişmesi için, bayanların desteğine ihtiyacımız var. Bunun dışında hiç kimseye ayrıcalıklı davranılmadığı kanaatindeyim.
    Her ne kadar bazı arkadaşlarımız, (herhalde elleri zamklı idi), silahlardan ayrılmakta güçlük çektiler ise de, zaman ve pellet sıkıntımız yoktu.

Bu tür buluşmaların bir amacı da, forum üyelerinin, birbirlerini daha yakından tanıyıp, yüz yüze sohbet etmelerine imkan sağlamak.
    İnşallah, bir sonraki buluşmada çekingenliği bir yana bırakıp, aktivitelerin tadını daha iyi çıkarırsınız.