rockygs adlı kullanıcının mesajları

    abi tüfeğinin gücüne göre bu sorunun cevabı değişir. güçlü bir tüfekse deler normal bi güçteyse saplanır büyük ihtimal. benim torun tüfeğim var 5.5mm yayını değiştirmeden önce baya bi gücü düşmüştü 2cm lik suntaya atınca yarım cm iz bırakıp geri sekiyordu. tam direk atsanda sekmez diye bişey yok tahtanın cinsine göre sekebilir benim bir seferinde sekip çeneme geldi 10m mesafeden.

    sonucta ayını hızda ama neden farklı olsun kı hatta 90 kıloluk adamın elı daha genıs olacagından basıncıda cok yayacaktır ve 60 kıloluk adamın kı daha cok etkı yapacaktır yanı cıvıyı tersten cakmak gıbı bısey
    yanlısım varsa duzeltın


    yanlışın var, ama sana açıklayabilmem için nette biraz fizik çalışmam gerek. ;şrofls;. ama genel olarak konuşursak, ağır olan daha etkilidir.

    şişeden şişeyede fark ediyor. benim torunun o-ringi ezilip gücü baya azaldığı zaman 10 metreden bi marka soda vardı onun şişesini kıramıyordu. şişe çok sağlamdı. eğer etiketinden vurursam şişe kırılmıyor, etiketin olmadığı çıplak cam tarafından vurursam kırılıyordu. yani bana görede yorum yapabilmek için şartlar eşit olmalı; şişeden şişeye tenekeden tenekeye fark var.

    Namlu boyası (meneviş) ,Yeşil Gres , Harbi çeşitleri , Tik yağı . 50 liralık 3-9x32 ;şrofls;. Bak bak ne seçenekler ve ihtiyaçlar var . Mustafa Abi duy sesimizi :) Başka yerlerden aldırma bana bunları.


    söylemek istediklerimden bi tanesi ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.

    Hazır Yatagunla ilgili bir konu açılmışken bişey söylim Mustafa bey, madem Eser tüfeklerin ne zaman satılacağı belli değil, ucuz seçenek olarak mesela Torun marka tüfek satamazmısınız? alıcı değilim ben Eser düşünüyorum ama maksat müşterinin ayağı alışsın siteden alışveriş yapılsın. çünkü şu an ki tüfekler en 400 lira civarından başlıyor sitede (gamo delta hariç). yani bikaç ucuz tüfek, dürbün bunlar siteyi daha aktif hale getirebilir diye düşünüyorum.
    hayırlı çalışmalar..

    Arkadaşım sen yanılıyorsun... Optima 550 için nerden hız bilgisi aldın bilmiyorum ama 4.5 cal'ı için resmi hız 1250fps idir.. Nitekim , 5.5 cal 1000 fps yani 305m/s...
    Senin dediğin başka bir model.Hatsan kafasına göre model çıkartıyor.Ama bu silah daha güclü ve istikrarlı.
    Ayrıca bu mod 125 değil de mod 125 th nin optima isimlisi..


    alıntı yaparak belirtseydiniz daha iyiydi...
    yanılıyorsun diye hangimizi kastettiniz acaba?

    Soru arada kaynadı sanırım. Nette birsürü yere baktım. Sideprensi bir laf söyledin içime dert oldu. ;şrofls;. Açıklamasıda ellerinden öper ;kihhik, . Saygılar.


    mod125 ile optima550 aynı güçteler. o 220m/sn olan ise başka bir model optima vardı 150ytl idi sanırım oydu ama şimdi yok.

    Dostum haklısında yukarı yazan kısmı yukarı tarafına çevirdiğinde artı kıl aşağıya iner aynı şekilde downa çevirdiğinde artı kıl yukarı çıkar bu yandaki sağ sol ayarı içinde aynı.Yani dürbünün üzerindeki yönleri çevirirseniz hedefteki vuruş noktanız o yönde değişir.Bu kafa karıştırabilir belirtmekte yarar var.


    bu önemli bir nokta, teşekkürler.

    hayır namlusu.namlu iyi cıktıysa grubu da güzel oluyor.


    Bu sonuç zor çıkar :)


    Benim tüfek bu grubu 6 metreden çıkaramıyor ;şrofls;. Elime benim mod 125 in dışında dürbünü ayarlamam için 3 tane daha hatsan geçti. Hiçbiri bu grubu 10 metreden dahi çıkaramaz. Patriotun dahi yapabileceğini zannetmiyorum. Aman kimse sinirlenmesin ;lol; çomak sokmuyorum. Bunlarda var milletin haberi olsun. Atıcılığıma laf etmeyin yeter. Çünkü bendeki grupları yapanlar askerde yarışmalara katılmış 1. lik almış en ufak titreme göstermeyen ödüllü belgeli atıcılar.


    ama tüfek sabitlendiği zaman bu atış çıkmış. isterseniz sizde tüfeği bi yere sabitleyip öyle deneyin belki daha iyi bir grupman elde edersiniz.