rockygs tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Sapanla kendini vuran tek salak çocuk benimdir herhalde. Bi gün kuşu kaçırmayım die aceleyle sapanı sol elle çekip, alışkanlık sağ elimi bırakmıştım. Neticede catal suratıma yapıştı, bi süre yüzümde "Y" harfiyle dolaştım. :)

Merak etme abi ben de varım. Kendimi kaptırmış yukarı doğru bakarken, birde sonuna kadar çekmiştim, bir bıraktım çenem uyuştu birden taş ayağımın dibine düştü. ;lol;
    Ama çok güzel silahtır. Havalı tüfek yanında hiç kalır. Ayrıca derede balık avlamak içinde kullanılır. He bi de elma düşürmek.

Siteye baktım eklenmemiş ama ben ondan almak istiyorum. Eğer eklenirse alabilirim. Acaba mod85 mi mod85x mi? Çünkü özellikle o namlu ucundaki parça hoşuma gitti. Bu tüfek de mod70in gücünde acaba 4.5mi almak lazım 5.5mi? 5.5 biraz zayıf kalır gibi geliyor ama neyse. Artık sen incelemelerini yazarsın foruma alınca..

Mehmetçiğe, terörle mücadelede güç katacak yeni tüfekler geliyor. ''Mehmetçik-1'' adı verilen yarı otomatik tüfek üretimine yönelik çalışmalarda son aşamaya geldi. İşte o silahlar:
    Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürlüğünce Silahlı Kuvvetler'in ihtiyacı doğrultusunda projelendirilen ve ''Mehmetçik-1'' adı verilen yarı otomatik tüfek üretimine yönelik çalışmalarda son aşamaya getirildi.
     3 kilo 600 gram ağırlığında, etkili menzili 500 metre dürbün kullanıcıya göre 5 kat büyütmeli, dipçik kilitlemeli mekanizmaya sahip Mehmetçik-1'in piyade tüfeğinin ilk prototipi yapıldı. Tüfekler test edildikten sora seri üretime yönelik süreç başlatılacak.
     Yeni model tüfek üretimine yönelik olarak MKEK'te başlatılan yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında da silah fabrikasında tamamıyla bilgisayar destekli tasarımı ve üretime yönelik kurum bünyesinde de bir araştırma-geliştirme biriminin de kurulduğu öğrenildi.
     ÖZELLİKLERİ
     Yakın muharebe ve hücre baskınlarında kullanılmak üzere lazer takılabilme özelliğine de sahip olan Mehmetçik-1 tüfeklerinin 3 kilogram ayarlama versiyonu da bulunuyor.
    Yeni piyade tüfeğinin mevcut G3 piyade tüfeklerine karşı önemli avantajları bulunuyor. Tesirli menzili 500 metre. Yiv ve setlerinden dolayı daha güçlü ve öldürücü olma avantajı bulunan bu tüfeklerin isabet oranı daha yüksek.
     YERLİ ÜRETİM OLACAK
     Türkiye ayrıca üretimini geçekleştireceği bu tip silahlarla yerli üretim kabiliyeti de kazanmış olacak. TSK envanterinde geçmişteki hafif silahlar, piyade tüfekleri, yabancı tasarım birtakım silahların Türkiye'de lisans temini yoluyla üretilirken, bu kabiliyetin kazanılması ile söz konusu tür silahın tasarımı tamamen Türkiye'ye ait bulunacak.
     [Resim Engellendi: http://image.haber7.com/haber/108043.jpg]

Öncelikle güzel çalışma olmuş.

Biz tüfeği aldığımız zaman bu yeşil gresi yapmanın başka yolu yokmu? Sökmemiz mi lazım, sökersek de en baştaki gibi tehlikesiz söksek olur mu fazla ince parçalara ayırmadan? Yani sadece dipçikle makine bölümünü ayırıp ordan bişeyle gresi sıkabilirmiyiz?

arkadaşlar uzun zamandan beri hatsan kullanıyorum, yalnız 4 senedir hiç silah almadım geçen bitane almaya karar verdim ve araştırdım mod 70 almaya karar verdim. Yalnız silah ilk atışlarda biraz kararsız gibiydi sonra yavaş yavaş oturdu derken ertesi gün elime aldığımda yeniden ayarsız atışlar segiledi ben de silahı geri verdim başka bir mod 70 verdiler bunun yiv takımı diğerine göre daha iyi gözüküyordu ilk atışlar sarsıntıdan dolayı biraz sıkıntılıydı ama sonra normale döndü yalnız bugün atarken silahın yavaş yavaş sağa meğillendiğini fark ettim (atışlarım ortalama 40- 50 m pellet kutusuna )ve yakın atış yaptım sonuç nokta atışı ama tekrar uzğa attım destekli atişla yine bir meğil vardı rüzgar diye düşündüş ama rüzgar ters yöne esiyor ve kuvvetli değildi sizce sorun ne olabilir?Teşkkürler

Benimkisi konuyla alakasız ama bi sorum var. 50m den nasıl bir etki yapıyor kutuya, delebiliyor mu?

Aklıma yatan birkaç tüfek var. Ancak hızları düşük geldi bana. Şimdi kafama takılan şu; mod55S 4.5mm veya mod60 5.5mm alsam daha güçlü bir yay takıp hızını arttırabilirmiyim? mod55S 300m/sn ona gerekmeyebilir ama, mod60 5.5mm 225m/sn. Bu da bana göre düşük 5.5 mm olduğu için. Bunu 270-280m/sn. ye çıkarabilirmiyim yay takarak. Hatta mod125in yayını takıp mod125in gücüne çıkarabilirmiyim?
    Ve yay fiyatları ne kadardır?

O zaman aslında bunları almak daha iyi değil mi? Hani namludan kırmalıda yamulma, oynama falan olabiliyormuş. Bir de o zaman mod100 mod105 onlar da böyledir değil mi tek seferde kurmalı? Ben birsürü silahı elemiştim alttan kurmalı diye pompalamalı zannedip. g;$i

bu silah namluyu kırmadan tek seferde namlu altındaki parçadan kuruluyor. yani pompalamaya gerek yok :huh:

Eminsiniz değil mi? Yani normal namludan kurar gibi kolu çekip içindeki yayı kuruyoruz yaylı yani? Bir de acaba bu tüfeklerin böyle hani Counter Strike deki dürbünlüler gibi yandan ufak kolla çekilip kurulanları varmı? Gerçi onlar kırılır ama belki daha pratik olur. Mermiyi koyup kolu çekip falan... Bunda da böyle değil mi mermiyi üstten biyerden koyuyoruz namlu açma yok dimi?

Abiler beni şu konuda aydınlatırmısınız? Çok kararsızım. Birçok tüfekten kurmalı olduğundan vazçgeçtim. Şimdi bunda altta kol var onu çekince tek seferde kuruluyormu namludan kırma gibi? Yoksa 10-15 defa pompalamalımı bu da? Alttan kurmalı ne demek? Her alttan veya yandan kurmalı 10-15 defa pompalamalımı oluyor? Eğer tek seferde kuruluyorsa ben bundan almayı düşünüyorum, hem namlu sabit kalmış olur. Ama pompalamalı ise olmaz.

Bunun haricinde bana önerebileceğiniz bir tüfek var mı? Eğer tek sefer olacaksa alttan kurmalıı falan da olabilir, olmazsa normal namludan kurmalı. En fazla 200ytl civarı olsun. Forumda çok pahalı silahlardan bahsediliyor. Ben öyle çok lüks bişey istemiyorum. Attığımı vurayım yeter 70-80m veya 100m isabetli menzili olsun yeter. Benim düşüncem güçlü olursa 5.5mm, zayıf olursa 4.5mm almayı düşünüyorum. Acaba isabet için hangisi iyi? Bir yerde 4.5mm nin en düz atış eğrisine sahip olduğunu yazmış ve bende bunu istiyorum. mod70 4.5, mod75 4.5, mod90 4.5, mod125 5.5, optima trio 5.5, bir de alfamax var 4.5 ve 5.5 ikisi bir aradaymış. Bunlar arasından hangisini tercih etmeliyim? Şimdiden sağolun.