getboga adlı kullanıcının mesajları

    Selamlar kullandığım onca Avrupa havalı silahtan sonra bende bir px5 pro .22 aldım.Forumda ilgili konuları taramaya başladım.Namlu tutucu ve ceketi çıkarmayı düşünüyorum.Regulatör konusunda iyi bir reg.takmayı ileriki dönemde bende düşünüyorum.Suan px5 için alınacak en iyi reg. Nedir acaba ?

    Uzun yıllar sonra tekrar merhaba…sevgili kardeşim Ümit ile Edgun matador r3m ve raw hm1000x ile yaptığımız 50m ve 100m atışLarımıza ait YouTube videomuz.Keyifli seyirler.


    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    eski günlerim... hobinin en güzel oldu zamanlardi benim için.Bir oturuşta hiç kalkmadan diana mod 52 5.5 ile koridorlarında 500 pelet atmisligim bile vardır aman dikkatli olun.

    22 grain ts 22 berbat isabet oranına sahip vortex te....gamo pro hunter şimdilik favorim...fakat bu 16 grain teziniz 18 grainlik jsb içinde geçerlimi çünkü mod 125 in en sevdiği pellet olduğu söyleniyor...

    gamo pro magnum veya pro hunter pelet lerini herkez gibi zamanında bende alıp kullandım.Bu peletler gerçekten vasatın altında kötü peletler.ne ağırlık kalibrasyonu nede boyut kalibrasyonuna sahipler.bence paranızı sokağa atmayın!bence iyi pelet (iyi bir silah için) 50m den 1 inç grupman yapabilen pelet tir aynı şekilde iyi bir tufekte bunu yapabilmeli.derseniz ki ben 50m de şişe vurucam ve pelete çok para ver istemiyorum ayrıca her atıgimi da vurması mühim değilse pro magnum kullanılabilir.
    Ağır pelet konusuna gelince eğer tüfeğin uzun yıllar hizmet etmesini istemiyorsanız ağır pelet atabilirsiniz.5.5 mm bir yaylı tufekte 16 grn pelet kullanılarak elde edilecek hız 800 fps yi geçmemelidir.Bu hız eğer tufeginiz stabil se size çok isabetli atışlar yaptırır.

    4.5 pelet gücü sınırlandırılmis silahlar için çok iyi bir kalibre. Aslında her zaman söylendiği gibi bir havalı tüfek ten ne beklediğinize bağlı.yüksek kalibre silahlar enerjiyi daha uzağa iletmek veya hasar vermek veya av yapmak için tercih edilir.misal 50m de sadece eylence atışları yapacaksanız 4.5 alın. 50~100m de sise kirmak grupman yapmak ve eylence atışları iÇin 5.5 kalibre seçilmelidir. Ana Fikir pelet uzrerinde oluşan enerjiyi nekadar uzağa taşımak isterseniz okadar büyük kalibre seçilmelidir .

    Tufegin Dürbün ,Dürbün ayağı , sağlam olsun.ayrıca tüfeğin izin de sıfırindan emin olun.Böyle bir tüfeğin namlusunu temizleyin pırıl pırıl olsun.tüm kurşun Yiv set arasindan temizlensin.bu tüfeğin sıfır noktası %1000 değişir. Ve bu durum Yiv şeylerin optimum kurşunla sivanmasi na kadar devam eder.Bu da yaklaşık 50 atış sonrası namlu nun oturması demek.Soyle düşünün sıfıri değişmeyen bir tüfek namlusu zaten belli miktarda kurşunla sivanmis tir.Bu duruma engel olamazsiniz.namlusu temiz bir tüfek te Yiv ler dolu haline göre daha keskin olur ve daha çok kurşunu traşlar.Bu kurşun miktarı Yiv Setleri kapatacak kadar olduğunda silahın sıfıri tekrar değişir.işte bu durumda namlu temizliği gerekir.ben yaklaşık 1500 atışta 1 namlu temizliği yapıyorum.

    Tx200 ve hw97k gibi tüm dünyaca tercih edilen kullanicilarini üst düzeyde tatmin eden yaylı silahlar.Genel olarak ft yarışmalarında da tercih edilen iki marka.bu iki silah ta nekadar isabetli olursa olsun kalitesiz kötü pelet kötü sonuçlar doğurur.bu silahları kullanan ft yarışmacilarinin neredeyse tamamı 4.51 ve 4.52 jsb kullanıyor.Bu pelet oldukça iyi kalibre edilerek üretilmiş.Etekleri oldukça yumuşak olan bu pelet 12 fpe bir silah ta oluşan baSincla bile peletin namluya tam oturmasını sağlar. Size tavsiyem silahın namlusunu wd 40 la tam bir temizlik yapın.sonra ucuz olan peletler le 50 60 adet atış yapın. Namlu gerektiği kadar Yiv leri kurşunla doldursun.sonra güzel bir sıfırlama yapın.her atıştan sonrada kuru harbi çekin. Göreceksiniz ki tufeginiz çok isabetli olacak ve sıfıri hiç kacmayacak.
    Kullanınız Dürbün için bir dampa almayın. Her halukarda 12fpe lik bir tufekte olsa kalitesiz bir dürbünü bir süre sonra bozacaktir.bir dampa alacağınıza elinizdeki dürbünü bir pcp üzerinde kullanılması için satın ve dampa maliyeti ni de üzerine ekleyerek 12 16 yaklastirmali bir hawke Dürbün alın. Bu dürbünü bozmaniz mümkün değil. Kaliteli çift parça ayakla birlikte tüfeğin izin sıfırını nezaman yaptığınızı unutursunuz.keyifli atışlar dilerim.

    Bence En sagliklisi peleti elle tek tek yuklemek.basit bir tekli yükleme aparati yapabilirsiniz. Ben hw100 ve fx t12 tüfegimde tek tek yüklemeyi tercih ediyorum.hem elime aldığım her peleti gözle kontrol ederek yukluyorum. emniyet kismina işin bonusu ☺

    Uzun bir aradan sonra katilimi yuksek bir bulusma gercekleştirdik.hava biraz ruzgarli ama guneşliydi.malesef toplu foto cekilmeyi unutup arkadaslarin bir kismi dağilinca üç kisi foto cekildik.ruzgara rağmen guzel bir ft antrenmanı oldu.ozan her attigini 8o vurdu. :S offff

    30m den yapacağınız grupman size isabet hakkında daha çok fikir verecektir. Ayrıca bu tüfek ile 16 grn den daha yüksek ağırlıkta pelet atmayın. Kısa zaman içinde yayi kirar ve piston contasına zarar verirsiniz.pelet in uzak mesafede düşme yapması çoook olur.

    uzun bir aradan sonra takımla bulusabildim.Odun ateşinde pişen sucukarın eşliğinde atış yaptık.Güne damgasını vuran isimler yeni air soft silahıyla serhat abi ve remington pompalısıyla halil abi oldu.Katılan tüm dostlara sevgiler...



    Havalı izmir takımı Buluşması - YouTube



    airgunturk.com/attachment/12035/airgunturk.com/attachment/12038/airgunturk.com/attachment/12041/airgunturk.com/attachment/12036/airgunturk.com/attachment/12039/airgunturk.com/attachment/12042/airgunturk.com/attachment/12037/airgunturk.com/attachment/12040/airgunturk.com/attachment/12043/

    Tufegin beklemiş olması mekanik açıdan bir sorun teşkil etmez.sadece namlu da beklemeden namlu da Korozyon olabilir.wd40 ile güzel bir harbi çekin.