mno adlı kullanıcının mesajları

    Alacağınız tabancanın attığını vurmasını istiyor musunuz? O zaman yivli namlulu tabancaları tercih edeceksiniz. Düz namlularla yakın mesafelerde hedefi vurabilirsiniz 10-15mt ye kadar. Pellet atan tabancaları yada hem pellet hem BB atan tabancaları tercih ederseniz bunların namluları yivlidir. Blowback sadece gaz tüketir fonksiyonel bir özelliği yoktur.

    Uzun zamandır sahip olmayı istediğim bir şeydi atış sehpası, özellikle yaylılarla dürbün sıfırlamaya çalışmak benim için başlı başına bir dertti. Sonunda kafaya koydum başladım piyasaki ve kişisel yapım ürünler incelemeye, bir çok materyalden yapılmış yuzlerce modeli inceledim. Çünküsadece tufegi tutmasi yetmiyordu koydugunuz yuzeye uyması gerekiyor, tufek uzerinde iken sağa sola yukarıya aşağıya hareket ederek hassas ayarlarını yapmaya imkan vermesi gerekiyordu. Nasil yapacağımı kafamda oturttuktan sonra tahtadan mi metalden mi yapsam diye düşündüm elimde tahta da vardı ama daha sabit olacağını düşünerek metalden yapmaya karar verdim. Bugün Antalyada eski sanayi ye giderek öncelikle vida, pul, somun, kapak gibi malzemeleri belirledim uugun ölçülerde aldım. Oradan çıktım bir çok demirciden herhangi birisine girerek ne istedigimi tarif ettim temel olarak 2 parca demir profil gerekliydi ve tabi işçiliği geriye kalan malzemeler elimdeydi. Başladık demirci ile 30x30 profilden bir adet 30cm bir adet de 55cm lik profilleri kestik sonra ardindan delik acilacak noktaları ben kalemle ölçerek uzerine isaretledim tek delik olana tek cift delik olana cift yazarak, 30cm lik profilin iki ucundan 1.5cm ye tekli delik ve profilin tam ortasında cift delik açtık. Ardından sıra 55cm lik profile geldi onunda bir ucuna 1.5cm de ciftli delik, diger ucundan 2cm ye tekli delik ve yine ayni ucun 6cm ye ciftli delik açtık. Şimdi bu tekli delik ne çiftli delik ne diye düşüneceksiniz tekli delikler papuç ayakları montaj yerleri çiftli deliklerde profilden her iki yönden de çıkacak olan tij demiri denilen vidalı yüzeyli demir için açtık. Sonra papuçları koyacağımız tek delikli yerlere birer adet somun kaynattık. 2 adet 3cmlik lama demiri 20cm den keserek v harfi şeklinde büktükten sonra onun da altında geniş somun kaynakladık. Profillerin uçlarına kapaklarını çaktık. 30 luk Demir'in ortasına açtığımız çift delik ile 55 lik Demir'in ucundaki çiftli delikten vidalı demiri geçirerek kelebek somun ile yerine sıkdırdık. Temel olarak tamamlanmıştı en son üzerinde gerekli somun değişikliklerini yaparak bu son halini kavuştu. Boyasam mı Kaplan Sam mı diye karar veremediğim için şimdilik bir kısmını kapladım. Aslında üzerine kamuflaj desenli boya yapmayı düşünüyorum. Bu projeyi de tamamlamanın sevinci ile ortaya çıkan ürünü sizlerle paylaşıyorum. Yapılışı konusunda her türlü şekilde yardımcı olmaya çalışırım. Yok benim elimden hiç gelmez diyen arkadaşlar içinde Ayna imalatı gerçekleştirip montajsız halde kargolayabilirim. Amaç benim gibi bu ürünü isteyip de 350 TL ödemesinler boşuna diye elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım herkese.



    Co2 olmasa deyince benimde aklıma Zoraki geldi ama ben Crosman 1377 den memnundum namlu uzun olduğu için etkin mesafeside baya iyiydi. Co2 li öneride bulunmak gerekirse de aklima Gamo PT85 yada Asg CZ P-09 Blowback den başkası gelmedi ikiside birbirine çok benzer özelliklerdedir. Ayrıca şuan kullanmakta olduğum Makarov 44 PM modelini de öneririm güçlü bir atışı var ve seside etkili çıkıyor fiyatı da bütçenizin yarısı kadar.. Makarov fotoğraflarımı da konuya ekliyorum.


    Merhaba arkadaşlar Aliexpress sitesinden aldığım kamuflaj bantı ile yeni aldığım ASG TAC45 co2 sistemli tüfeğime kamuflaj bant uygulaması yaptım hem dekoratif olarak hoşuma gidiyor hemde silahı çizilmeye karşı koruduğu için uyguluyorum çoğu silahıma, çöl rengi dijital kamuflaj bantı uygulmamı sizlerle paylaşıyorum. Umarım sizlerde beğenirsiniz, öneriniz olursa değerlendirmeyi isterim.


    Herkese saygılar ve sevgiler.. :thumbup:



    2441-1556dd6b.jpg2442-fcc36d6c.jpg2443-1fd93e63.jpg2444-854f7ed9.jpg2445-7c7a94d4.jpg2446-c06aa66f.jpg2447-151d2993.jpg
    2449-50214872.jpg2448-d2232ffc.jpg

    evet bu da bir çözüm ne yazık ki bazı kargo şubelerinde kasabanın şerifi oluyor, sizde yakınınızdaki bir av bayi aracılığı ile kargo ucretini karşılayarak göndermeyi deneyebilirisiniz.

    faturası varsa yanina ekleyerek sorunsuz olaram gönderebilirsiniz eğerki sorun yasadiginiz bi şube ise baska surat ihlas fln gibi bir kuryeye gidin model ucak parcasi diyin yollayin gitsin.. her zaman çalışır ben kullanıyorum.. arasa mng ye yurticiye ptt ye ne kadar sirket varsa hepsinde gidiyor bu iki sekilde de...

    Aklımda oluşan soru
    *durdurmak mı (öldürelim ozaman)?..
    *savunmak mı?
    *malı mı savunuyoruz, canı mı?


    Hirsiz size dokunmadikca sizinde hirsiza dokunmamaniz en iyi çözüm bencede, atın elinizi yastigin altına sessizce bekleyin baktiniz dokunmuyor giden telefon olsun :thumbup: kalkıp kovalamak onunla savaşmak dövüşmek karsilanamayacak zararlara neden olabilir. Ben hirsizlardan çok trafikte silah ceken adami görüyorum. Ben hirsizligin yogun oldugu bir mahallede yaşıyorum (antalya/zeytinkoy) ancak buna karşın hırsızlarda silah görmüyorum en babası bıçak çekiyor, %60 görünmeden hırsızlığını yapıyor, gorunen %30 doğruca kacip uzaklaşıyor, kacamayacak durumda olan %5 yalvarıyor kalan %5 de bicak çekiyor.. Allah hepimizi kötülüklerden, kazadan, beladan, hertürlü musibetten korusun.

    Bence en sorunsuz çözümlerden birisi biber gazı. Yüzüne sık dayağı bas :)

    Yorumu okuyunca aklima ilk gelen video bu oldu biber gazı yakar ancak sinirli bir insanı durdurmaya yetmez..


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Bb gun ile ates eden çocuğu ve ates ettiği kisinin tepkisini videoda acikca gorebilirsiniz, bb gun dusundugunuz gibi durdurucu bir ozellik barindirmaz.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    havalı tabancaların savunma amaçla kullanımının ne derece etkisiz olacağını videolarda görebilirsiniz.. sizlerle de paylasmak istedim.

    Kuru sıkı ses tabancası tavsiye etmem çünkü siz kurusıkıyı hırsıza doğrultunuz ve tetiğe bastınız ve ondada silah varsa ne olacak abi kusura bakma sadece seni korkutmak istedim bak bu ses tabancası mı diyeceksin!!

    Hayır kurusıkı dahi olsa elinizde tabanca görmesi onu korkutmak icin cok zorunda kalmadıkça silah en en son durum olarak yazımda belirttim. Kurusıkıyı adama dogrulttugunuzda ucundaki kapalı oluşunu ve turuncu boyayı fark edecektir zaten. Kurusıkı ses tabancalarinin namlu ucları turuncu boya ile boyalıdir fabrikasyon olarak bu yasalarca zorunlu bir durumdur. Hırsızlar ülkemizde silah taşımazlar yakalanma korkusuyla kaçarlar. Ben guney afrikada da yaşıyorum ve oradaki hırsızlarda silah rastlanan bir durum ve orada gercek silah taşıyoruz. Rabbim herkesi korusun her türlü kötülüklerden.

    En güzel kişisel savunma bana göre öncelikle gerekli ve alabiliginizce alarm, kamera, kilit, kepenk v.b. önlemler ilk safha olarak alınmalı, ikinci olarak meskeninizi hirsizliga karşı sigortalatmanız bu size kaybettiğiniz maddi kaybı ger sağlayacaktır boylelikle giden mala üzülmenize gerek kalmayacaktır. Örneğin evinizi korumak istiyorsunuz; panjur taktirin dogramalariniza pencere menteselerinden birini kanata diger parcasinida kasaya takarak pimi gecirin zaten o penceregi kirip parcalamadan giremeyecekler, sonrasinda alarmlar takabilirsiniz bu vik vik oten ucuz olanlardan daha sonrasinda biraz daha takiksaniz pencere onlerine cay bardagi koyasiniz olduki tum bunlar asan hirsiz bardagi dusurup kirinca hem uyanirsiniz hemde yaralanmasina sebep olur, diyelim ki hirsiz meskeninize girdi iceriden ses geliyor mumkun ise herkesi sessizce bir odaya toplamak cunku elinizde silahla yada bıçakla adamla karsilastiniz koridorda bir anda cocugunuzun ikinizin arasinda kalmasini istemezsiniz. Mumkun oldugu kadar hirsizla karsilasmamak herkesi bir odaya toplayip orada savunma halinde beklemek daha faydali olacaktır herkesi bir odaya topladiktan sonra evdeki erkek kac kişiyse kaçma lan gel ulan buraya diye bagirmak sikahli oldugunu yuksek sesle belirtmek hirsizlari genellikle caydırıcaktir birakin giden maliniz olsun sigorta zararinizi karslayacaktir ancak caninizi yada sagliginizi ger getiremezler. Oldu ki gelen hirsizlar caniniza kast edecek kadar kararlilar o zaman kendinize guveniyorsaniz bir elinize sopa bir elinize uzun boylu bicak alarak hirsiza kendinizi gösterebilirsiniz ancak direk mudehale etmeyin hirsiz kacacak firsati bulsun hirsizlarin cogu silah bulundurmazlar tornavida falcata yada kelebek gibi sustali bicak bulundururlar sizin elinizde 60 ile 80cm arasi cok agir olmayan kolay bukulmeyen bir sopa olmasi ve uzunca bicak olmasi sizi hırsızın gozunde eyvah yandik dedirtir. Hepsini yaptiniz ancak hirsiz uzerinize yuruyor bu durumda oldugunuz odanin kapisini hirsizin uzerine cekip kapiyi kilitlemek *(ben yatarken tum odalarjn kapılarını koridordan kilitlerim yatak odamida içeriden kilitler yatarim tek kilitde, anahtar telefon tablet gibi cihazlari mumkun oldugu kadarinii bu neden yatak odamda tutarim, hepsini yaptık ancak hirsiz hala kararli iste burada can alici ve yapabildiğiniz en yogun saldiryi gerceklestireceksiniz mumkunse esiniz ve diger aile fertlerinin de elinde sopa olacak ben hic bi sekilde silah kullanilmasini dusunmuyorum kimseye de öneriyorum. Allah hepimizi her turlu musibetten, kazadan, beladan, hirsizdan tum kotuluklerden korusun. Silahla birini oldurdugunuz evde huzurla yasayamazsiniz, o anları beyninizden silemezsiniz. Ben yinede silah kullanicam diyorsanız yukarida da belirttikleri gibi ne biber gazi ne tabanca hırsızı durdurmayacaktir kafasindan ayagindan vurmadiginiz sürece ki o yuksek adrenalinli anda isabet ettirebilmekte zor iş bu konuda pratik yapmamissaniz saga sola sıkıp kendinizi yaramaktan ötesine geçmez ki olduki hirsiz silahi sizin elinizden kaptı peki simdi ne yapacaksiniz? Allaha mi hirsiza mi yalvaracaksiniz? Oyuzden en guzeli silahla mudehale etmemek bana gore. Amac caydirmaksa da kuru siki ses tabancası olabilir.

    Ve aleykum selam, bende gecen aylarda 135qe ve 87qe arasinda kalmıştım ancak tercihimi 87qe den yana yapacaktım henüz alamadim ancak aklimda kesinlikle benim tercihim 87qe guzelde renkleri mevcut digital kamoflaj almayi düşünüyorum. Ben şahsen şunu düşünüyorum bir tüfeği satmak icin yaninda ne kadar cok ekipman hediye veriliyorsa demekki o urun artik pazarda düşüşte, tabi boylr düşünüp körü körüne de hareket etmiyoruz. 85i cok onceden kullanmıştım benim icin fazla sarsıntılı gelmişti. Hoş zaman geçtikçe yapilan duzeltmelerle tabi cok daha iyi hale geliyor benim aldigim yil nerden baksan ilk ciktigi zaman, yine ayni sekilde mod25supertact da almıştım o zamanlar ve isabette tepmeden dolayi sikinti yaşıyordum. Nitekim gecen haftalarda aldım ve atis yaptim ve cok daha guzel olmuş sorunlar çözümlenmiş gibi geldi.