mno adlı kullanıcının mesajları

    ben polislerimizin bilgisizliğine üzüldüm..
    4 ekip otosu en azından 8 polis demek, o kadar polisin olduğu yerden öyle karar çıkıyorsa söylenecek pek bir söz kalmıyor
    geçmiş olsun diyelim..



    ilginize teşekkür ederim. 4 ekip otosu polis geldi her otodan 3 memur çıktı =) 12 memur.. hatta bir kaçı tüfeği alıp dürbünden bakmaya çalıştılar keşke imkanım olsaydı da o anı fotograflayabilseydim.. mermurlar dürbüne gözlerini yapıştırıp bakmaya çalıştılar =) memur bey biraz daha geri den gözünü netlemeniz lazım dediğim de ben görüyorum dedim =) helal olsun dedim =) Sonra aynı polis memuru abilerim havalı tüfeğimle birisini öldürebileceğimi belirttiler bende üzerimizde her yerimizi cüzdanlarımızın içi ve çorap içlerimize kadar aramalarına rağmen bulamadıgı 8cm uzunlgundaki ucuyla kan oluklu bucagı bulamadılar.. ben de bıçağı cebimden çıkartıp adam öldüreceksem bununla daha rahat öldürürüm diye çıkarttım ve memura uzattım =) ;duello; şok oldu tabi =) bucagımın kanuna aykırı oldugunu söyledi kan olugu bulundugu için =) gelen memurlar atış yaptıgımız alanın boş arazi ve terk edilmiş otel alanı oldugu için uyuşturucu madde kullanan insanlar da o alanda bulundukları için onları bulmaya geldiklerini söylediler fakat kader bize denk gelmişler... (madde kullanan kişiler ise bizden 25mt yukarda otelin 3. katındaydılar.... :!:


    Serdar bey kanunla ilgili maddelerin oldugu metini linkde göremedim veya çok yazı oldugu için fark edemedim arada mesajıma alıntı yaparak tekrar yollayabilirseniz sevinirim.


    Tüfeğim ikinci el olduğu için faturası ne yazık ki elimde yok.

    Sayın Avukat abilerim ve büyüklerim size bu gün karşılaştığım durumla ilgili danışmak istiyorum.
    26mart2010 günü Crosman 1077 tüfeğim (faturası yok, çünkü 2.el aldım takasla) ve gamo px107(faturası mevcut) tabancam ile bir arkadaşım ile birlikte (arkadaşımda da crosman1077 var faturasıda var) Büyükçekmece Mimarobadaki eski terk edilmiş Batıköy Otelinde açık arazide hiç bir insanın geçmediği bir alanda atış yapıyorduk pet şişelere ve cam şişe gibi maddelere akabinde 3 ekip otosu polis memuru bölgeye intikal ettiler. Kimlik kontrolu yaptılar ve silahlarla ilgili sorular sormaya başladılar, anlattık, gösterdik, incelemelerine izin verdik, sonra ekipten bir memur biriyle telefon görüşmesi yaptı ve bize söylediği cümle şu oldu "faturası olan tüfekler serbest, faturası olmayanları alıkoyulacak ve açık alanda atış yaptıgınız için ceza ödeyeceksiniz denildi. ekipmanları toplayın denildi ve toplandık ekip otolarına götürüldük. ekip otosuna bindirileceğimiz sırada bir ekip otosu daha geldi etti 4 ekip otosu =) (başka zaman lazım olsalar birini bulmazsınız!!!) Kendi aralarında görüştüler bir kaç telefon görüşmesi daha yapıldı ve sonra bizi serbest bıraktılar. ( nedenini bilemidiğimiz bir nedenle!!!) Benim bildiğim havalı silahlar toplu alanlarda veya insanları tehlikeye atmayacak açık mekanlarda kullanılması serbesttir, yanınızda faturası ve kimliğinizin olması yeterlidir. Memurlara bildiğim kadaryla yasalardan da bahsettim ancak anlatamadım. Benim Crosman 1077 tüfeğimin faturası yok çünkü arigunturk sitesinde bir arkadaşımız ile takas yaparak aldım ben takas yaptıgım tüfegimin faturasını verdim ancak aldıgım tüfeğin faturası olmadıgı için alamadım. Ben bu gibi durumlarla bir daha karşılaştığım da önlem olarak şimdi ne yapabilirim???? Ve Yasadaki havalı silahlarla ilgili bilgilendirici maddelerin oldugu metini yollayabilirseniz sevinirim.. faturasız tüfeğime faturamı bulmalıyım? Bir avukat abimizle yazılı bir metin olsa yeterli olurmu? Evde atış yapmaya mecbur olmak istemiyorum. :him:s:him:s:him:s

    Daisy 901 tüfeğimi aldığımdan bu güne yaklaşık 6 ay oldu ve bakımını hiç yapmadım. Nasıl bakım yapabilirim, bakım gerektirirmi?


    Tüfeğimi pompalamak çogu zaman sıkıyor ard arda seri atışlar yapmak istiyorum bu yüzdende Crosman 1077 almayı düşünüyorum. Ama eğer mümkün oluyorsa; performans da düşme, sürekli kullanmada sorun yaşatırmı bilemiyorum ama CO2 li yaptırmayı istiyorum.Yaptırılırmı? Kime yaptırabilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    şimdilik bununla biraz takılmayı düşünüyorum, bununla veya belki tanışacagım arkadaşlarla topladıgımızda birbirimizin cici tüfeklerini inceleme fırsatı bulursam bir çok modeli seri kullanmak istiyorum. nişan konusunda iyim bu tüfekle desteksiz dürbünsüz 20 mt yi seri atışla vuruyorum ancak hedefim FX REL. videosundaki adam gibi 30mt giibi mesafede küp şeker denemek istiyorum ;tufey#

    Selam arkadaşlar


    önceliklle sitedeki bilgi verici tavırlarınıza çok teşekkür ederim çok güzel bir site ve muhabbetler var.


    ben daisy powerline 901 model havalı tüfek aldım ancak sıfırlama denen olayın nasıl yapılacagını bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.


    ve taska 4x15 dürbün üm var dürbünlü veya dürbünsüz nasıl sıfırlama yapılıyor?? ;tufey#