mno adlı kullanıcının mesajları

    Kwc smith wesson 357 modelini kullanmış bir arkadaş var mı acaba? Deneyimlerini paylaşabilir mi? Teşekkürler

    kwc s&w 357 modelini kullandım bende boyutu düşünerek 2.5ugun daha kucuk olmasini beklerken aradaki fark sadece namludaki bir kac santimetre.. tup kabzede oldugundan mi bilinmez fazla kaba kabzesi, ele oturşundan ve agirlik dengesinden çok memnun kalmadım. Güç olarak aralarında çok büyük bir fark hissetmedim. Mekanizma olarak da havayı boşa kaçırabilecek yüzey yüzeye birleşen 2 eklem noktası mevcut, sarjorden gazlilarda bu tek eklem noktası olduğu için gazı daha verimli kullanır.

    bende bir arkadastan swiss arms p1911 almayi planliyorum ama

    Benim icinde dayanıklılık ve uzun mesafede etkili olması onemli mno kardesim o silah hakkında bilginiz varmidir

    Silah ikinci el olucak 350 lira

    Swiss arms 1911 kullanmadım ancak deneme şansım oldu gerçekçilik bakımından %100 diyebiliriz ancak manlu çıkış hızının düşüklüğü ve joule gücünün azlığı tabiki cam gibi materyallerde çok tatmin edici olamıyor. Atış menzili gücü yetersiz seviyelerde kalıyor metal blowbackli orjinali gibi şarjör hepsi şahane biraz daha güçlü olabilse çok daha güzel bir tabanca olacaktır. Aslına bakarsanız bana göre hastanın 1911 inde bunlar dikkata alınmış gibi blowback manuel bırakılmış ki gücü etkilemesin, pellet ve yivli namlu kullanılmış ki daha kontrollü atışlar yapılabilsin ve pellet atan nadir 1911 lerden olması önemsenmiş, henüz denemedim hatsanin 1911 ini ancak kriter olarak bunlar goz onune alındığı açık. Benimde beğendim bir replika ürün ancak büyük güçler ve her attığını kırıp parçalamayı beklemiyorsanız güzel bir ürün.

    Merhaba Pena , co2 tabancalarla olan geçmişimden yararlanarak size bilgi deneyimlerimi aktarmaya çalışıyım. Öncelikle co2 ve bb atan bir tabanca istediğinize göre çoklu ve seri atıs yapmak istiyorsunuz.. öneriler arasındaki zoraki isabetli bir urun olsa da kurması zahmetli.. bunun dışında bb atan bir tabanca ile milimetriği bosverin santimetrik bile bir grup söz konusu değil hedef icin ornek vermek gerekirse 10metrede 3atışta co2 tupunu yada yine 10 metrede ince kutu içecek kutusunu ard arda vurabilirsiniz. Kwc'nin üç ebadının arasında namlu uzunluğunda oluşan namlu çıkış hızı namlu uzadıkça artıyor ancak aralarından 2.5inc i en cok sevmiştim gücü de boyuta oranla bence diger iki daha uzun modelden çok farklı değil, kwc revolverlerde gerçekçiliği arttirmak için tek tek yüklenen ya da hızlı dolum aparatı ile yüklenebilen mermi görünümlü kartuşlar mevcut beni bu konuda kartuşları çıkartıp tekrar doldurup yerlerini dizmek zoraki de dediğim gibi kurulumu meşakkatli olan atış sırasında serili yavaşlatan bir özellik olarak dikkatimi çekti revolverin önünden kartuşları çıkartmadan yükleme yaptım. Smith and Wesson R8 modelini kullanmadım ancak bunların dışında şunları söylemek istiyorum iyi bir havalı tabancanın fiyatının 300-400 TL olması şart değil. Şuan envanterimden bulunan Kwc Makarov Pm44 modelini gözü kapalı tavsiye ederim. Aynı mesafeden elimdeki diğer tabancalarımla yaptığım atış testinde pm44 kendini açık farkla öne koydu sıfır fiyatıda şuan 250tl civarlarında. Bu ürünler yada başka ürünlerle ilgilide sorularınız olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

    Emir hocamın yaylılarla konuşan ünvanı gibi sanada Co2 lere fısıldayan konuşan ünvanı yerinde olacaktır mno kardeşim sayende co2 ler nedır ne değildir hangısı alınır tecrübelerını aktarıyorsun öğrenıyoruz,eline saglık

    Bilgiyi paylaştıkça bilmenin anlamı olur, estağfurullah @Atos hocam, bu güzel düşünceniz için teşekkür ederim.

    grupman için en onemli sart basıncın minimum farkliliklar gostermesidir, co2 ile bu mumkun değil çünkü tupu taktiniz diyelim..
    1-125m/s
    2-123m/s
    3-125m/s
    4-121m/s
    5-117m/s
    6-113m/s
    7-110m/s
    8-115m/s
    9-107m/s
    10-105m/s


    Gibi giderek dusen basınc ile gittikce alt vuran bir grupman oluşur. Her gurupmani yeni co2 ile az sayilarda atislarla yapilmadigi sürece co2 lerin pellet dahi olsa 15metre grupmanında cok basaralı olacaginu sanmiyorum. Bütçenizi bilmiyorum ama Zorakiyi herkes gibi bende gözüm kapalı öneririm, onda da su zorluk var bana gore pompalama olayı 1 ve 2 pompada cok yormuyor ancak 3 pompa aticam hele 4 pompa aticam diyorsaniz yorucu ve parmaklari kaptirmamak icin dikkatli olmak gerekiyor. Ancak grupman olayında en iyi tabanca ürünlerden bana görede.

    Sayın @ZETAX ın da dediği gibi namluyla oynamadan namlu capında iç ölçüye sahip bir et kalınlığı bukulmeyecek bir kalınlıkta olan bir boruyu namluya ceket gibi geçirerek daha uzun bir kola sahip olabilirsiniz, ayrıca ben cheetah moderator kullanuyordum elin icine oturdugu icin kurmayi kolaylaştırıyordu ancak uzun sureli kullanlarda deformasyon ile yamulma olur mu orasında cok net değilim. Namluyu tam boy destekleyen bir ceket yapmak bana daha akillica geliyor. Uc kısmının uzerinede eşit boylarda cizgi seklinde yada yuvarlak delikler acarak gorsek olarak da zenginlestrmis ayrica namludan pellet pesinden çıkan havayıda atmasına yardımcı olabilirsiniz.


    Supertactı kurmanin en dogru hali de dipcigi kasık bolgenize koyup kabzeyi sıkı tutarak tabancayı hafif açılı şekilde dik tutarak kolu tek seferde sonuna kadar indirmek seklinde ard arda 250 atis yapmışlığım var.

    Sayın @ofis inde belirttiği gibi amaç tahribat değilde kağıt hedefte grupman ise yivli namlu ve pellet birleşeni daha iyi sonuçlar verecektir.

    Merhaba, foruma ve hobiye tekrar hoşgeldiniz, yardımcı olmayi tabiki isteriz. Siz bizlerle düşündüğünüz markadan çok düşündüğünüz modelleri paylaşırsanız daha sağlıklı bilgiler paylaşabiliriz sizinle.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    böyle bi vidyoya denk geldim ama gücü bana düşük geldi yoksa her saçma atan tabancamı böyledir bilen varmı?

    Havalı tabancalarda en hızlı namlu çıkış hızını yivsiz namluda çelik bb ile alabilirsiniz. 7metre mesafede pet şişeyi delemeyen tabanca ile buyrun sadece tetik yayını güçlendirdiğim ancak halen 3 şarjörü atan full plastik, blowbacksiz havalı tabancam ile 15 metreden her iki normal adımda bir şişe koyacak şekilde 22-25 metrelere kadar yaptığım geçmişten bir atış videomu paylaşayım. Tabancayı 2006 yılında almıştım ve 2015 de yakın bir arkadaşıma sattım halen ilk günkü gibi çalışmaktadır, hic bir kere bakım yağlama yok silikonlu bakım tüpü hic bir şey yapılmadı.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Havalı tabanca alacaklar için tarafımdan can alıcı noktalar;


    -BB tercih edin; şarjör daha çok alır, bb çelik olması nedeniyle tahribat gücü daha yüksektir


    - Blowbacksiz tercih edin; tabancaların sistemi üst kızak hareketini yapabilmek için her tetik basışınızda co2 tupunden kullanmaktadır bu da atış sayısı arttıkça çok daha etkisiz gaz miktarına neden olacaktır, ayrıca blowback sisteminin neden olduğu sarsıntı tabancanın parçalarında kırılma ve çıkmayada neden olmaktadır


    -En önemli ve en doğru analizim ise beğendiğiniz tabancanın tipi orjinaline ne kadar yakın bir tabanca ise yani gorsel olarak metal blowback var şarjör, ağırlık, tetik gücü aynı ise bilin ki tabancanın ömrü uzun değil ve fiyat/performans ürünü değil (tamamiyle kendi fikrim)

    Blowbacksiz bir tabanca için fiyatı çok çok abartılı, 250-270tl arasinda olmalı ki satışı olsun 6ay sonra 270-300tl yaparsın ürünün değerini kademeli olarak yükseltirsin.. @HATSAN #Hatsan #H-1911
    Bu fiyatlarda bu ürün almaya deymez.. full metal ve blowbackli olmalı bu fiyat için.

    Sanayiye sık sık gidiyorum pnomatik ve hidrolikci gördüklerime danışıcam ancak çok ümitli değilim, Akdeniz sanayi istanbulda sanayi ve sanayi bölgeleri kadar gelişkin değil, araştırmaya devam edicem.

    Benimde Dalsy 880 için oringe ihtiyacım var eski bir dedeyi canlandırmaya çalışıyorum.. Antalya-Akdeniz bölgesinde nereden uygun oring bulabilirim bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim..


    Dalsy 880



    Tetige basinca basıncı salan odacıkdaki minik oringe ihtiyacım var, ayrıca iki tanede pompanın iki ucuna takilan oringlere ihtiyacım var. Model daisy 880 dir.

    Hatsan H1911 Specifications:
    – Full size 1911 style CO2 pellet pistol
    – Up to 435 FPS with lead-free pellets
    – Realistic look and feel
    – All metal slide
    – Rifled steel barrel
    – Double-action trigger
    – 60 shots per standard 12-gram CO2 cartridge
    – External thumb safety
    – 12 pellets capacity (two, 6-shot rotary magazines)
    – Accommodates pellets up to 6.5mm in length


    Ozellik yazıyor 6+6 pellet şarjörü varmış ve blowback özelliği yokmuş..


    Dalsy 880

    Bu işin ilacı Zoraki gibi geldi bana, sessiz nokta atışı göz gez arpacık atışı için ideal bahsettiginiz mesafedeki örnek atışımı da paylaşayım 15metre atışımın. Ben uzerinde birde red dot kullanıyorum hızlı nişan almayı sağladığı için ayrıca efektif olarakta hoşuma gidiyor. Zorakiyi moderatörsüz olarak 4pompa ile ateslediginiz de mermi sesine yakin bir ses cikiyor namludan ben ucuna wrangler bora moderatör kullanıyorum sadece tınn sesi çıkıyor atış yaptığımın farkına bile varmıyorlar hedefdende ses çıkmasa. Küçük ebatlı kompakt bir ürün gücü de boyuna göre çok çok yeterli bana göre yarı pcp yarı kırmalı bir tip tabanca tüfek forumda tüfanca diye hitap ediliyor genelde bu ürün hakkında da ben memnunum sizede tavsiye ederim. Tüfek konusunda çok emin olamadım uzun, büyük ve ağır hızlı kullanımda ne kadar rahat olur bilemedim ayrıca ses de tek atışta çınlatır gibi geldi bana malum fark edilmedek atmak da önemli. Seçim yapmak zordur kafa çok karışır tüm yönlerini düşünüp kıyaslamak sabırlı davranıp tercih yapmak daha tutarlı olur.
    Ayrıca almayı düşündüğünüz ürünü hobiye başlamayı düşünen bir başkasına vermek çok nazik bir düşünce, böyle ince düşüncenizden dolayı da sizi tebrik ediyorum.