xray adlı kullanıcının mesajları

    Hatsanı burda biraz fazla mı abartmışlar? Grupmanlar müthiş...


    http://www.airgunweb.com/2012/…iper-combo-airgun-review/


    bence abartılması normal. 6.35 de hızlar tatmin edici ve grupmanlarıda güzel. hatsan silahları seviyesini arttırdı ancak yinede namlulaarda zaafiyet var. yeni makinayla namlu yapılıyor ancak, birincisi bir namlu 5.53-5.54 ise lw olsa ne yapalım onu, pellet i olmadıktan sonra. bir namluda baş kısmı setleri, hafiftende olsa, kesecekki isabetli olsun. video daki silahın namlusu belliki kullanılan pellet in ölçüsünde, yada 6.35 pellet in ağırlığı stabiliteyi arttırmış.


    hatsan namluları max .52 min .50 pellet baş kısım ölçüsüne uygun yapsın da hepsi isabetli olsun. yani, en geniş yaptıkları namluda mesela 5.52 pellet in baş kısmı kendiliğinden girmemeli en azından, en dar namlularında da 5.50 pellet baş kısmı kendiliğinden girmemeli namluya. yoksa hangar gibi namluda baş kısmı yalpa yapan pellet le isabet de bir yere kadar...

    dünyadaki tek namlu lw değil. kimin yaptığı değil nasıl yapıldığı mühim. mesela evanix namlularının da lw den farkı yok gibi. hatsan da yapsa doğru teknik ile yapıyorsa sorun yoktur. ama bir namluda kalite kontrol sistemi yoksa iyi teknikle de yapsanız, namlu giriş çıkışındaki özensizlik o namlunun işe yaramasını engeller, lw de olsa başka markada olsa. veya namluyu 5.53-5.54 veya 5.49-5.48 gibi toleranslarda yaparsanız, uygun pellet i bulamadıktan sonra ne yapayım öyle namluyu.

    patriot da 6.35 faydasız olur, yaylıda 6.35 yurtdışında av amaçlı işe yarar ama atıcılık kulvarında 5.5mm magnum bir tüfekte en iyisidir. mod125 de belki 6.35 tercih edilebilir, patriota göre 100fps civarı daha güçlü.


    mod125 in ilk versiyonlarından bir tane kullanmış biri olarak, yeni versiyon quatro-sas ile kıyaslayınca gerçekten aşama kaydettiğini gördüm. eskisindeki yay ucu ağırlığı öyle bir öne çekiyordu ki desteksiz isabet hayaldi ve namluda eski versiyondu. şimdikilerde böyle bir çekme öne çekme durumu yok, hatta tepme eski versiyonlara göre daha az olmasna rağmen çıkış hızı artmış. aslında namlu üretim toleransları ve ve kalite kontrol mekanizması yerine otursa alınabilitesi olan bir tüfek olabilir.


    özetle yaylı tüfekte 6.35, iri pellet sevgisi yoksa bence yanlış bir tercih olur.

    bakın isabetlilik için basit bir formül vereyim.


    1-namlu giriş ve çıkış havsaları kontrol edilir, hatalı ile en azından ince bir zımparayı koni şekline getirip, havşalar hafiften adam edilir.


    2-önce namludan harbi ile pellet geçirilir, pellet eteğindeki yivset izlerine bakılır, 360 derece de homojen bir iz oluşturmalı.


    3-atacağımız pelleti tüfek en fazla 950fps ile atmalı en iyisi 850-900fps arası bir hızda atacak pellet kullanmak.


    4-kullandığımız pellet, namlu girişine bırakıldığında kendiliğinden cuk oturmamalı, en azından pellet baş kısmı hafif sürtünerek girmeli. en iyisi zorlanmadan ancak setleri keserek oturan pellet baş çapıdır. kendiliğinden oturan pelletin baş kısmı namlu içinde yalpa yapar.


    bu 4 maddeyi sağladıktan sonra, isabet için gereken iyi bir atıcıdır.


    not: nasıl hw100 namluları çok geniş deniyor 5.52-5.53 pellet arıyor ya atıcılar, hatsan ın 5.53 namluları içinde durum bu. geniş çap pellet bulunamıyorsa en azından 21 grain pellet atarak istikrar arttırılabilir. mesela hw100 de hn baracuda/diana high power pelletler iyi sonuç veriyor diye hatırlıyorum. belki mod125 de de işe yarar.

    çoğunluğu bilmem ama, bu attım atamadı, cesareti vardı yoktu gibisinden çocukca muhabbetler artık sıktı bea.

    Vala bende hatsan kullanıcısıyım fakat stoger çin malıda olsa hatsandan kaliteli ve daha güzel işçilige sahipdir etrafımızdaki ürünlerin % 80 çin malıdır kullandıgımız cep telefonları şuan yazdıgım klavye ve bilgisayarımdaki bütün parcalar çinde üretilmişdir 2x2= 4 dür çin malıdır ve gayet kaliteli ürünler mevcutdur stogerin buzamana kadar bir yay kırma birde namlu düşme sorunu olmuşdur fakat hatsanın sorunlarını saysak forum sayfalarına sığmaz Hatsan Mod 99 Limited Edition benim aldıgım son hatsandır birdaha inşallah hatsan almak zorunda kalmam .

    hatsan tüfeklerde bir standart yok. yurt içinde defolu ürünler var daha çok. denemeden internetten hatsan tüfek almak yanlış. bayilerde deneyerek riske girmeden almak lazım. bu sadece hatsan için de geçerli değil. kalite kontrol mekanizmasına tabi olmayan ülkemizdeki ihraç malı tüfekler içinde geçerli, hw veya diana farketmez. görmeden denemeden almam tüfek müfek, olayın özü budur...

    5.53 pellet bulunsa, geçenlerde bir bayide denediğim mod125 alıp bir deneyeyim diyordum. tüfeğin yivset leri fena değil ancak set yüksekliği 5.52 gibi, yivler daha da derin olacağından 5.53 iyi gider diye düşündüm. ama 5.52 ağır pellet de istikrarlı olabilir. mesela diana h.power hw100 de başarılı olduğuna göre 5.52 olsa gerek.

    aslında sen doğru söylüyorsun, benimki merak sadece, nasıl olur diye. ama 21 grain bir solid olabilir belki magnum yaylılar için, masksat solid olsun :)

    hn nin Türkiye de türlü pelleti var field target tropy yok. bu tropy 5.53-5.55 arası üretiliyor. 14.66 grain, mesela hw100 gibi defolu geniş namlular da çok iyi sonuç verir. veya baracuda match(5.51-5.53 arası üretiliyor) var satılan ama oda 5.53 mü belli değil.

    5.53 kafa çapında pellet piyasada varmı acaba? hn ftt kafa çapı 5.53 den başlıyor mesela ama Türkiye de bulunmuyor. hn baracuda match da 5.51 den 5.53 e kadar oluyor, hn baracuda galiba standart ama kafa çapı ölçüsünü bulamadım, bilen varmı acaba?

    Sonuclar hos guzel ama ben yayli tufeklerden mod125 ide kullandim fakat en memnun kaldigim hunter 440 idi 4.5mm olaninin sonuclari crosman pointed ile 900 901 900 902 gibi cok stabil sonuclar cikmisti hatsan mod 125 bodoslama salliyor gibi pelletleri :) Saygilarimla..

    tamam hunter440 2-3fps farkla atmış olabilir ancak bir yaylı tüfek için mod125 in hız verileri için "bodoslama sallama" deyimi hiç yerinde değil bence. yani hız verileri gayet iyi. youtube de bir çok inceleme videosu var, çoğu aşağı yukarı mod125 in verdiği hız değişimlerini veriyor.

    denediğimiz yaylı hatsan ın namlusu 5.53 gibi idi demekki. bt lerin namlusu daha normal ölçülerde herhalde. en iyisi ince mehmet solid pelletleri 24 ve 30 grainlik ayrıca 5.50 ve 5.52 olarak ve hafif etekli bir yapıda üretmesi. yani solid yapı dip kısma doğru genişlemeli, çap mesela silindir yapının ön kısmında 5.52 iken dip kısmı 5.53 olmalı. dar namlusu olan 5.50 bol olan 5.52 kullanır. etekli yapı sayesinde hız da baya bir artar.


    [Resim Engellendi: http://d1204.hizliresim.com/w/5/43rkk.jpg]