xray adlı kullanıcının mesajları

    sadece inceleyip, hatsan namluda düşmekle düşmemek arasında durduğunu gözlemledim. pcp lerde çok rahat kullanılır. ancak 5.53 ü olsa daha isabetli sonuçlar alınır bence. neticede solid yapıda olduğundan, namlunun bu pellet i tam olarak kavraması lazım. mesela videoda benim incelediğim 5.52 30.25 olanın grupmanı var. 5.53 olsaydı bence grupmanlar daha sıkı olacaktı.


    yani özetle işçilik başarılı, ancak pcp için 5.53 ü de gerek. magnum yaylılar için de aynı solid yapıya hafif etek eklenerek ve 24 grain civarında üretilirse bence çok tutulacaktır. mesela hatsan namludan düşenlerin dip tarafını hafif çekiçleyince hafif etekli bir yapı oluşuyor, pcp de kullananlar bu şekilde şekil verirlerse çıkış hızı artacaktır.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    benim incelediğim 30.25 grain 5.52 , üretilmeyen 32 grainlik de 5.50 oluyor o zaman.


    üreticiye tavsiyem, 5.53 ünü veya 5.52 sinin dip tarafı biraz daha geniş veya hafif etekli bir yapıda olanını yapsın.


    ve yapabiliyorsa, aynı solid yapıda ama dip tarafı hafif etekli 24-25 grain lik lerde yapsın, magnum yaylı tüfeklerdede kullanılabilir o zaman.

    bir bayide solid ince memet saçmalarını gördüm inceledim. eley wasp magnum deseler inanırdım. görünüş olarak hiç farkları yok. memet amcayı tebrik ederim, solid işinde gayet başarılı. kutusunda 5.52 yazıyor, hatsan bir tüfekte denedik namluya çok gevşek oturuyor veya namludan düşüyor. 5.51 ve 5.53 versiyonlarıda olsa güzel olur.

    dominatör sakıncalı silahlar listesinde bence alma. ülkemizde satılan birkaç silahın tüp içinde yarık tespit edildi, 300bar kullanım basınçlı bir silah ve tüpde yarık!!!ünlü marka diye balıklama itibar etmemek lazım.

    şu bir gerçekki hatsan kendini çok geliştirdi. sas sistemi doğrudan etkili olmasada, tetik tarafında bulunan vidaların gevşemesi esnasında oluşabilecek kundak kırılmalarının önüne geçiliyor ve ön taraftaki vidasıda gevşemiyor. yeni nesil dürbün takma rayı mükemmel denilebilir. tetik de tatmin edici.


    tek kusurları max .52, min .50 pelletleri destekleyip sağlıklı atacak namlu işçiliği. namlu giriş ve çıkışlarında, özen gösterilmesi gereken havşalar. ayrıca truglo gez arpacık pek kullanışlı değil, üzerinde biraz daha çalışmalılar. yani bu standartıda tuttururlarsa iyi olur. birazda yurt içi kar oranlarını düşürürlerse kim tutar hatsan ı :)

    mesela 1000fps olarak verilen mod125 14grain pellet ile 900fps civarı hız veriyor. yani katalog değerinden normal pellet ile 100-150fps düşük olarak kabul edilebilir. mod85 .22 de 800 verildiğine göre, 14 grain ile 700fps atıyordur, tabii aşırı bir dizel etkisi olmadan, namluda hafif duman olabilir normal sayılır.

    namlu yaparken kullanılan parçalar aşınır, ve bu aşınan parçayı uzun süre kullanabilmek için olabilecek en geniş çapla başlanır hatsan herhalde .53 ile başlamış namluları açmaya. .49-48 olana kadarda kullanıyorlar olsa gerek, tahminimce.


    mesela lw de müsabaka kalite namlu yaparken en iyi ölçüde olanları ayırıyor, diğerlerini normal lw olarak kullanıyor. tabii lw nin toleransları çok düşük. hatsan ın namlularda bu aralar fena gözükmüyor ama pellet i çevirebilme yeteneği olup olmadığı önemli.

    aslında havalısilahlara rağbet artınca fiyatların artması(tam tersi olması gerekirken) genel bir durum.


    mesela örnek; bundan çok değil bir kaç sene önce, crosman 2100 isimli tüfek mercanda 80 dolar dı. mesela ben mercandan 100tl ye almıştım, hadi şimdi dolar arttı max 150tl olsun. satıcılar satmak için baya indirimde yapıyordu, öyle özellikle rağbet gören bir tüfek değildi. sonra birkaç kullanıcı şöyle iyi böyle iyi tek delikti vs vs abartınca, bu 10 pompada kullanması eziyet olan bence dandik tüfeğin fiyatı oldu 250-300tl. heleki remington diye yivlenen 300 küsüre satılıyor. durum budur yağni...


    havalısilah dünyasında ilk açılan havalısilah forumu çok önemli bir hadisedir. yani havalıların meşhur olmasının ilk sebebidir. ve özellikle Hatsan firmasının. bu eski forumda o kadar çok mod125 konusu konuşuldu ki ve çoğuda olumsuz eleştiri idi, böylece reklam kokusu alınmadan, reklamın iyisi kötüsü olmaz kabilinden, hatsan da meşhur oldu.


    ilk forumdan önce hatsan, kral vs tüm yerli firmalar milletin gözünde bir farkı yoktu. hatsan da bu avantajı iyi kullandı aldı yürüdü. bazı internet sitelerinin nedensiz meşhur olmasıda bu ilk forum furyasının bir sonucudur.

    o zaman hatsan, torpedo pellet lerini yaptığı gibi bu solid işine de el atsa iyi olur, güçlü pcp si olanların beklentisi bu. torpedo pellet leri gerçekten on numara idi, onlarıda tekrar piyasada görsek iyi olur. ayrıca hatsan-jsb monster lerde bulunmuyor, bi el atarlarsa millet alıp kullansa.

    Öylede hatsan nerden nereye geldi kıral ilk cıkdıgında neyse şimdide o bikere kral o tetik sistemini degişdirmeli vede hatsan hariç diğer yerli üreticiler ben hatsanı tebrik ediyorum bu konuda sürekli kendini yeniliyor yiğidi öldür hakkını yeme arkadaş arada hatalı üretim cıkar mutlaka kul yapısı sonuçda ben hatsanı sonuna kadar destekliyorum vede gurur duyuyorum..



    maalesef kazın ayağı öyle değil. sas dediğin, bir plastik conta. quatro dediğin tetikde fiyatı iki katına çıkaracak bir şey değil. weihrauch veya eski webley longbowlardaki gibi efsane tetik sistemleri bile bu tetik kadar fiyatı arttırmıyordur herhalde. kundak desen KRAL envayi çeşit kundak çeşitliliği yaptı ama en yüksek fiyat 200tl, oda internette. ama sniper e bakıyoruz parçalanan yüksek teknoloji kundağı ile fiyatı 400tl yi geçti. yakında bir iki ek daha yapılır 500-600 e kadar yolu var o tüfeğin.


    %5 yurt içine çalışıp hala millete bu eziyeti reva gören zihniyetle ben gurur duymuyorum...


    not: amerikada dürbün ile birlikte 299 dolara satılıyor youtube de tanıtım videosunda gördüm. 450-500tl eder. burdan tüfeği alıyorlar maaliyeti aracısı vs vs bu fiyata satıyorlar, bizde nerde ise aynı fiyata köklüyorlar, işte durum budur. benim biçtiğim fiyatı peşin 250tl, internetten pazarlıksız ortamda ennn fazla 300tl. burdan anlayın tüfekler bayiilere kaça veriliyor fabrikadan...


    http://www.youtube.com/watch?v=EmsKDtCj2rk

    bu sniper in fiyatlara bakıyorum 400 küsür. mod 125 ilk çıktığındas kral tüfekleri ile aşağı yukarı aynı fiyatta idi. yıllar geçti kral tüfeklerin en kralı şimdi 200tl ki oda internette, bayiden 150-160 a alınır. ancak hatsan quatroydu sas dı sniper di derken her uyduruk aşamadan sonra 100 er 100 er arttı fiyatı. al sana sniper, çatlak kundağı ile bir kazıklanma hikayesi...

    gamo nun sahtesini yapanlar bunada el atarsa kötü. ama orjinal hali ile kutudan çıkan üründe bir standart olmamasıda ayıp, en kısa sürede düzeltmeliler.

    200mt de 30grainlik, eleywaspmagnum taklidi, başarılı görünüyor. ince memet pelletlerinin genel kusuru genel namlu çapından dar pellet üretmeleri. gerekli çapı tutururlarsa pelletleride başarılı olabilir.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    hlalav in eline gariplikde kimse su dokemez istediginiz degil ellerinde olan pellet urun vs gelir urunler parca parca gelir vsvs son aklimda kalan hatsan gezi almistik guya gonderdikleri pasli patriot gezi cikti ne diyelim bilmemki