xray adlı kullanıcının mesajları

    bir walther şarjörüne 18 euro çekip üsteleyince 18tl(o zamanki normal fiyatı) ye indiren, peşin ne kadar olur diye sorduğumuz tüfeğe yine internet satış fiyatı çeken ümraniyede bir mağaza diye hatırımda kalmış...ha birde eski astronomik gunpower satıcıları :)

    acaba pompa, artık kullananı yormıyacak cinstenmidir? yani 190-200 bar da diğer pompalarda insanın beli çıkıyor bu pompada durum nasıl acaba. pcp dünyasının regülatörden sonra en önemli ihtiyacı bence kolay pompa imkanı.

    evet bencede mantıklı söylediklerin, belkide olan sadece bizim gibi döviz kuru uçurumlu ülkelere oluyordur. yerli tüfek desen onlarda pahalıları kıskandı, aldı yürüdü :)

    ingilizler "ucuz mal lacak kadar zengin değilim" sözünün çok etkisinde kalmışlar bence. tamam daystate ler kalitelidir ama bu kar marjlarını astronomik tutmalarını haklı çıkarmaz. adamlar yapmış kendilerince dünyanın en iyi tüfeği ve canın isterse alırsın fiyatı da bu diyorlar. yani fiyatının içinde psikolojik ederide var, pahalı ise eşi bulunmaz kalitededir. zaten para birimleride tl nin bilmem kaç katı, her halukarda kazığı atarlar. tabi yersen :)

    beyler tabii bu tüfeklerde güzel ama evanix leride hesaba katmamazlık etmeyin, bu tüfeklerden aşağı bir tarafı yok. orjinal yayı ile biraz hızlıdır ama yay ı biraz kısaltınca fazla ve kararlı atışlar yapılabiliyor. ama yinede son kazık fiyatları ile benim gözümden düştü o ayrı. hatsan pcp lerde 600-700tl ederleri var yok bt yok bilmemne makyaj derken, 100 de bilmem kaç kar marjı ile cüzdanlara sortiyi yaptı :) bu yüzden ben daystate diyorum.

    linkdeki moderatör arpacığı sökmeden takılabilsin diye dizayn edilmiş. mesela weihrauch unda buna benzer moderatörü var. bu moderatörleri namluya geçirip, setuskur vidasını sıkıyorsunuz ve işlem bu kadar basit. ama bir pcp gibi moderatör takmak istenirse, arpacık sistemi namludan tamamen çıkarılıyor. namlu çapı ölçülüp, bu çapa uygun namluya geçme 1/2unf adaptörleri var yurtdışı sitelerinden alınabiliyor rahatlıkla. bu adaptörü namluya geçirip setuskur ile sabitleyip ucuna da moderatörü takabiliyosunuz.

    zoraki 50mt gibi uzak mesafelere yetiyor, tetiğide gelişmiş. kabzesi kaba ama orta güçte bir tüfek gibi şişe kırar ama pompalaması bana göre değil mesela. bende hw40 var, hw40 400gr tetiği sanki dokunmatik gibi, 10mt grupmanı sabitli olarak 8-10mm geçmez. kabzesi gerçek tabanca tarzında, ve çok kaliteli bir tabanca. özetle mesafe ve güç için zoraki(tabii grupman çalışması içinde). max 15mt ve grupman çalışması için hw40 tabii 4.5mm.

    bu tür iç reg. lerde tüpe delik açılıyor yanlış bilmiyorsam. peki tüfeği örneğin 150 bar da bıraktık, bi kaçgün sonra da 150 barda kalıyormu, yağni o ringler uzun vadede sızdırmazlık sağlıyor mu? neticede 200 bar hava basılıyor ve engel olarak bir o ring var sadece...

    seri atış sevenler için güzel ama mesela ben normal pcp de bile pıt pıt ardarda atıştan bir zevk alamadım şahsen, birde otomatik olursa pırt diye biter olay :) geçen gün bir mod99 la atış yaptım çok hoşuma gitti, yağni tüfek o kadar iyi bir şey değil ama tek tek yavaşça atmak zevkliymiş, bir yaylı düşünmeye başladım mesela hw97 gibi.