fatih1907 adlı kullanıcının mesajları

    İyi forumlar


    Uzun süredir araştırıyorum bi türlü merakımı gideremedim.
    Gladiatorle ilgili grupman konularına bakıyorum bi çoğu eski fotoğraf linkleri olmüş. Sağlam olanlarıda çok tutarsız geldi bana 90mde tek delikte var 125mde c-t-c 25cm olanı da var. T12için baktığımda 50mde 25kuruşta var 5cmde . Uzak mesafe bulamadım T12 için.
    Silahlar standarttan mı uzaklar yoksa atıcı kaynaklı mı bu tutarsızlık. İki silahıda kullanıp tecrübe edinmiş olanlarınızdan faydalanmak isterim.
    Bu arada Fxlere olan rağbet sönmüş gibi geldi bana çoğu konu çok eski.
    İkisi arasında tercih yapmak zorunda olsanız her yönüyle kıyaslayıp sonucunu yazarsanız memnun olurum keyifli forumlar hepinize :)

    Şahsi görüşüm fiyatındandır. Görüntü olarak tek geçerim. Ama yay modifiyesi yapıp kurma kolunun kırdıgını söyleyen biri vardı yabancı forumlarda. Gerekli özen gösterilirse evladiyelik biblo gibi silah prosport

    Hayırlı olsun kazasız belasız keyifli atışlar dilerim..


    ST namlunun performansı nasıl Lw ye göre ? Karşılaştırma videolarında Lw önde görünüyor ama hali hazırda kullanan biri olarak nasıl buldunuz ? T12 Whisper modelinin hayalini kuruyorum uzun zamandır ama nasıl aolabilirim bilmiyorum. Mustafa beyin getirme gibi bi düşüncesi varmı acaba..

    Ben 2 senedir TX200 5,5 ceviz kullanıyorum. tek şikayetim var (prosport ile aynı sorun olduğunu düşünüyorum) dipçikte vernik olmadığı için, suya karşı ve özellikle eldeki tere karşı çok hassas. temas halinde hemen renk değişiyor. su uçunca problem olmuyor ama ter için aynı şey geçerli değil. o bölgede hafif bir gölge oluşuyor. tüfeğin dipçik rengi 2 sene zarfında bir miktar değişti, ama benim hoşuma gidiyor. ilk zamanlar insan tedirgin olmuyor değil. yeni alacaklara aktarmak istedim.


    (mesafeyi de çok abartmamak gerekir. zevkle atış mesafem 45-55m arası. fakat çok stabil buna emin olun. ve mutlaka 14 grain altı pellet .22)



    Beklediğim cevap buydu teşekkürler abi. Yaylı için 50-60 m üstü fantezi kacar bende bi Gladiator sahibi olana kadar 100mfalan uğrasamam :) Yaylılardada var elbette 100m sise patlatan ama magnum sınıfı tarzım değil yaylıda bazen dampa bile kar etmiyor tecrübeyle sabittir. W&S Special edition 5.5 yatagun dampa optima 3x9 44 dürbün çöp oldu. Prosport .22 :love: tam bana göre yani saygılar

    Hocam ben bu silahı ( 5,5 olanını ) 1-2 ay kullandım. O dönemde pcp almak için satmıştım. Kundak ve işçilik süper, kurma kolunun gizliliği ayrı bir hava veriyor silaha. o dönemde kısa mesafe 25-30 mt atışlar yaptığım için 5,5 luk olanı problem çıkarmamıştı. Ama 4,5 luk olanını tercih etmeniz daha iyi olur. Gücü çok değil ama isabet istikrarı ve tetiği gayet güzel. kurması sizi sıkmaz ise 4,5 luk olanını uzun süre kullanabilirsiniz.



    Peki abi. 5.5likle 25-30 m atmışsınız 50-60mlerde cok düsüp can sıkar mı ? 4.5mm cok kullandım küçükken oyuncak hissi veriyor bana neden bilmem ama oldum olası sevemedim 4.5mmyi mesela 4.5 olsa maksimum kac m atılır 5.5 olsa nekadar atılır sağlıklı sekilde amacım fantezi değil sadece kapasitesini merak ediyorum silahin. :)

    nihayet prosport kullanmis birinden su konuya bir yorum geldi...
    surekli kendini belli etme cabasinda olup kendi fikirlerinden baska hicbirseyi kabul etmeyenler, illaki bir markadan taraf olmak zorunda hissedenler ve polemik yaratmak icin hazir bekeyenler herhalde birgun forum kullanmayida ogreneceklerdir


    tesekkurler Murat eline saglik :)


    Eyvallah abi. Bi bu konuda değil bicok konuda oluyo bu ve konu amacından sapıyor. %100 katılıyorum bu dediğine.

    Recoil sistem güzel düşünülmüş ama bi kaç eksisi var teoride bana göre kullanmadan bilemem. Birincisi ağırlık gereğinden oldukca fazla ikinciside yaylıarda kundakla tüfek bir bütündür en ufak bi bosluk isabete eksi olarak yansır recoil sistemde tüfekle kundak birbirinden bağımsız hareket ediyor bu isabete zarar vermez mi ? Kullanmıs biri olarak yorumlarınızı bekliyorum bora abi..

    ben bütün ithal en krallarını kullandım ne derseniz diyin sonuçta yaylı tepmede var kurma zorluğuda var hiç o kadar paralara gerek yok hw 97 77 diana 46 460 54 airarms tx kullanmış biri olarak hepsi hemen hemen aynı şimdi gözüm gamo igt de yay yerine hava ile çalışıyor yurt dışı forumlardada gayet başarılı tabi gücü düşük ama ses ve tepme hiç yokmuş zaten tube da çok video var hee hatsandan farkı isabet gez arpacık uyumu başka bişey göremedim ben.


    Kurma zorluğuna gelince bence sıkıntıdan ziyade zevktir o :) Sonu7çta hem hobi hem spor denebilir bi iş bu buda sporun bi parcası attığını vurduktan sonra kurmak pompalamaktan hayli iyidir Gladiator doldurmaya calısmıs 70kg bi genç olarak aynı deneyimi tatmış abilerim eminim ki anlarlar sıkıntıyı :D

    Gamoyu bilmemde nitro piston olayına karsıyım. Sağlıksız olduğunu düsünüyorum yay kadar stabil olurmu bilmem ama Hw gibi dünya markası bi silah yüzünden hobiden soğuyan bi abim var hw 77 mi bilmiyorum modelini ama lanet etmişti tüfeğe sadece onda da değilmiş anlattığına göre sıkıntı baska forumlardan biride aynı sebepten satmıştı tüfeğini. Ben pcp performansı beklemiyorum sonucta elmadan armut tadı alamazsınız ama kendi sınıfındaki bi diana bi hw ile kıyasladınğındaki performansını sormuştum yoksa zaten sırf görüntüsü için alırım sağlam bi sabit gelirim olsaydı. Şimdi olumlu yorumlar alırsam elimdekileri cıkarıp almayı düşünüyorum ama kararsızım istediğim öneriden ziyade Prosportun artı ve eksileri. Pcp ile uğrasmak istemiyorum Fx Gladiator kullandım Tuka nickli abimindi ama cok teferruatlı beni aşar scuba imkanımızda yok burda o yüzden yaylı olsun olmuşkende hem göze hitabetsin hemde gönüle anlatabilmişimdir umarım saygılar :)

    İyi forumlar abilerim kardeslerim. Prosportla ilgili bilgisi tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum.


    İsabeti gayet güzel gücüde tatmin edici ancak bikac sorunum var. Sağlamlık olsun kalite olsun Hw yada Diana kadar birsey sunar mı ? özellikle yayı diananınki kada uzun ömürlü müdür ? 1600Tl yi hakeder mi ? Tamamen şahsi görüşüm yivlilere şapka kaldırtacak tasarıma sahip ama diğer önemli unsurları sunar mı ? Kullanan veya tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum iyi forumlar :)

    Sinan abi özellikli evet doğru ama extra ağırlık yapıyo o kızak sistemi vs. ne kadar sağlıklı ve faydalı bir sistem bilemem kullanmadım ama ağırlık en önemli unsurlardan birisi bence. Sence 470 th çok yorar mı beni ? uzun süre hatsan torpedo 155 kullanıp kol kası yapmanın yanında canından bezmiş biri olarak soruyorum ? :D Süphesiz isabet olarak tatmin edecektir güç ve güzellikte mükemmel ama tek sorunun ağırlık sıkıntı yaratır mı ? Dedemin mod21 4.5mm tüfeğiyle girmiştim bu işe 10 yasındayken ve halada onun kadar hassas bi yaylı kullanmadım üstelik saz gibiydi mübarek :)