fatih1907 adlı kullanıcının mesajları

    Eğerki tek sıkıntı o çıkıntılar oldu diyelim grupman gibi hassas atışlarda okadarcık kurşunu iki sürtmeyle törpüleriz sıkıntı yaratmaz bence yeterki emeğe değsin.

    Yeni piyade tüfeğimiz fiyaskoyla sonuçlanan Mehmetçik 1'den farklı olarak yine Hk416-Hk417 konsepti üzerinden gitmiş bir melez fakat bu sefer Ar15 ve M16'daki gibi kundak tutamağı eklenerek dipçik kısmı M-4'den esinlenilmiş..Hk 416 ve Hk417 serilerininde M-4 den esinlenildiği biliniyor..Lafın kısası artık melez bir piyade tüfeğimiz var yani yetkililerin açıkladığı gibi özgün bir tasarım söz konusu değil..Avusturya yapımı Steyr Aug gibi farklı çizgilere sahip bir tüfek tasarlansa yiğidin hakkını teslim ederdik fakat biz buna halk arasında çakma diyoruz..


    Abi özgün birsey olmaması bencede hoş değil ama işin birde şu boyutu var ticari bi amaç yok hitap etmesi gereken bi kitle yok. Sağlam olsun kullanışlı olsun gerektiğinde yarı yolda koymasın yeter. Önemli olan bence bunları başarabilmiş mi mke ona bakmak lazım. Bu güne kadar bunuda yapamamıştık kaplumbağa hızıylada olsa ilerleme var ülkemizde. Pek umudum yok ama zamanla çıkar ne olduğu. ( çok iyimser oldu heralde ama vaziyetler böyle.. )


    G-3'lerin mühimmatlarını ele alalım barut istikakları hep farklı kimisinde çekirdek gevşek olur el ile sökülür kimisinde kapsülün iğne noktası bariz şekilde yamuk üretilir sonrasında G-3'lerin tutukluk yaptığı dillendirilir..Mke yapımı mermilerde en yeni tarihli olanları bile kararma ve oksitlenmeye maruz kalıyor halbuki 1967 senesinden kalma Sovyet üretimi teneke kutu içerisinde istiflenmiş Ak47 mühimmatları üzerine bakarak saçınızı tarayabilirsiniz,barut istikakları kararlı,kapsül simetrisi ve iğne noktaları muntazam yani işin özü bu derecede bariz bir fark var yerli silah sanayinde..Askerliğimde Ak47 kullandım mühimmatların tarihini ve kalitesini görünce nutkunuz tutuluyor yarım asır önce bu teknoloji varsa şimdikini siz düşünün!!


    Kaan abi askerlik yapmadım gözümle görmedim ammaa dayımdan bu söylediklerinin anısını duymuştum :) 30yıllık sovyet mermisi bile ışıl ışılken mke yapımı mermilere baktıkça kurumu saygıyla anarsın demişti :)

    Tepmesi değişmemiş belli ama tepme tek yönlü mü ? Yoksa hala yaylıdaki gibi silkeleme yapıyor mu ? Bu önemli dürbün için. Komşumda 20ga slug var Armsan sanırım üzerine fantezi olsun diye optima 3-9x32 taktık havalı tüfeğin yanında gelen. Yaklaşık 50 atış yaptık ogün sıfırlama dahil bi sıkıntı olmadı. Ondan sonra konustuğumuza göre 150 atış falan daha yapabilmiş tabi biyere kadar :D Önemli olan tepmenin nasıl olduğu yani. Aydınlatırsanız sevinirim eğer tek yönlüyse sevindirici haber :)


    ve bir yazıda " Lothar walther'in yüksek basınçlı namlularda kullandığı Krom Molibden alaşımlı çelik den ve Lothar Walther konvansiyonel buton ile yiv açma yöntemini benimsemiş, " diye okumustum


    Lothar walter ateşli silah namlusuda üreten bir firma o yazıda muhtemelen ateşli namlular içindir. Havalı tüfek için ürettiği namlular çokta sert değil namlu tutucu olmasın yamulması işten bile değil para eden kısmı yiv set kalitesi ve işçiliği :)

    Gayet yakışıklı tüfek 200mde falanda eğer düzgün vurulursa kırılır gerisi hakkında konusamam kullanmadım ama Erhan abi ile konustuğumuzda aas510 undan çokta farkı yokmuş biraz daha güçlü isabetı azıcık daha kötü ama severek kullandığını söylemişti :)

    Gecegörüş özellikli güvenlik kamerası gibi kameralar çok kısa mesafeyi aydınlatır çalışma prensibi basittir üzerindeki kızıl ötesi ledlerin yaydığı ışık boyunca görüntü verir yani o kadar bi mesafeyi aydınlık gösterir eğer yakın mesafe atacaksanız bu iş görebilir. Ama askeri amaçlı gece görüş sistemleri çok daha karmaşık ve pahalıdır sistem tamamen farklıdır. Ortamdaki çıplak gözle görüntü almaya yetersiz olan ışığı defalarca güçlendirerek görüş sağlar bunlarda hem çok pahalı hemde sivil amaçlı kullanımı yasak diye biliyorum. Yinede araştırmakta fayda var bildiklerim bukadar saygılar :)

    Vallahi son resimlerdekiler 25mm bombaatar mermisi gibi çok güzel görünüyor. Yalnız bilmediğiden soruyorum kalıp yerine CNC gibi teknolojilerle yapılması kalitenin yanında aşırı masraf getirmez mi ? Ki böyle olunca fiyata ister istemez yansır. Aydınlatırsanız sevinirim saygılar :)

    demekkı yumusak kursun bunlar,,yanı namlunun sözünü dinleyecekler gıbı,,Ancak hedef bulmada sivri uçluları değilde hep kubbe başlıları daha istıkrarlı buluyorlar,işin bu tarafını denedım gercekten dogru ancak bunun nasıl oldugunu tam cozemedım


    Pellette öyle abi ama solidde iş daha farklı gibi. Yurt dışındaki videolarda sık ratsladım böyle sivri olanlara gayette güzel vuruyordu adamlar :)

    Bende cerrahi operasyonlarda kullanilan, keten pamuk karisimi tamponlar var, sigara izmariti gibi net yuvarlak bicimli ve ondan 2 kat uzun, bir tane yagli, arkadan 2 tane kuru atiyorum, namluya balata spreyi siktiktan sonra, namlu fabrikadan yeni cikmis gibi oluyor isil isil, ve optimum miktarda yaglanmista oluyor ayni zamanda.


    Toplu aldiginiz icinde, kece pelete gore neredeyse bedavaya geliyor, alin buyuk bir kutu, 10 yil kullanin o derece.


    Çapları nedir ölçtünüz mü ? Birde namluda kalıntı yapmasın keçeden farklı malzeme sonuçta ?

    Yağlamanın istikrarı bozduğu söyleniyordu çok eski konularda. Hatta bunu yakın bi abim yaşamıştı Fx gladiatorle yaklaşık 100atış boyunca saçmalamış tüfek. Tabiki kullanılan tüfeğe göre değişiklik gösterebilir. Ve kalıntı bırakmıyacak tarzda bir bezle yağdan arındılırsa sıkıntı olmaz sanırım.

    7.5j tüfek alacağıma sapanın kralını yapar kendimi onda geliştiririm oda çok güzel bi hobi :) Konuyu dağıtmak istemem fikrimi belirteyim 100mde yapmak istediğiniz şeye göre değişir 1tlyi yüksek zoomda görmen kolay ama vurman zordur zaten üstadlar açıklamayı yapmış hadi iyi geceler.