fatih1907 adlı kullanıcının mesajları

    Çok haklısın olta balıkçılığına herhangi bir engeli bende mantıklı bulmuyorum... Ama barajlara göllere ağ atanlara ne yapsalar yeridir tapulu tarlaları gibi bir günde gelip ne varsa alıp götürmek çok ahlaksızca...


    Ağ konusunda kesinlikle haklısın. Eklenecek birşey daha var. Olta balıkçılığı dahi olsa bilinçsiz yapılanına karşıyım adam 3santim karagöz çupra çıkarıyor suya salacağına kumun üstüne atıp gidiyor çok rastladım. Her işi bilinçli yapmak lazım.

    Deniz kenarında okadar sıkı değiller biz hergün gidiyoruz ne gelen var ne soran. Ama iş baraj gölleri vs. tatlı su olunca ki jandarma polisten daha duyarlı bu konularda ceza yiyen çok duydum. Birde bi kişi en fazla 3 olta atabiliyormuş yanılmıyorsam 4te olabilir fazlasına cez kesiyorlar. Av konusunda ki yasaklara saygı duyarım ve az bile bulurum denetimleri çünkü doğal hayat tükeniyor hergün. Ama adam koca gemiyle sonarları açıp balığın kökünü kurutmasına ses yokken kıyıda 2 3 balık tutsa yetecek adama ceza kesilmesi haksızlıktır. Koskoca deryadaki balık olta balıkçılığıyla bitmez istesende bitmez :)

    Tüfekler en az x20 kadar güzeldir diye umuyorum. Tek merak ettiğim konu gas-ram sistemi dürbün bozulmasına noktayı koyar mı. Eğer sıkıntı olmuazsa üzerindeki dürbünle beraber bence makul bir tüfek. Alanları üzmemesi dileğiyle :))

    Özür dilerim abileerim cahiliğime verin foruma ceketli namlu nedir yazdım ama bir cevap alamadım daha doğrusu anlayamadım .. Bu ceketli namlu nedir moderatörle aynı görevi mi yapar ?


    Kardeşim moderatör görevi görenide var sadece şekil için estetik için olanıda. Asıl amaç ince olan namlunun estetik görünmesinden ibaret bence



    Eline gözüne sağlık :) Hemen kopyalayıp kaydediyorum çok işimize yarayacak. Teşekkürlerr :thumbup:

    Bir ara indirip kullanmaya çalışmıştım ama gerek ingilizcemin yetersizliğinden gerekse kallanmayı bilmediğimden kaldırmıştım. Ama illaki yararlıdır gayet detaylı birşeye benziyor.