laterit adlı kullanıcının mesajları

    ingilizce tanıtım :)


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    http://www.youtube.com/watch?v…X_bs&feature=youtu.be

    :) Kesinlikle bu

    Her şeyde olduğu gibi bunda da iyi niyet önemli. Devlet yıl içinde kişisel anlamda yapacağın ve Türkiye gümrük bölgesine beyana giren 5 alışverişe müsaade eder, 5 ten sonrasını ticari olarak değerlendirir. Bu 5 alışveriş 75 euronun altında kalıyorsa tüm vergilerden muaftır. Düşünki siparişinin içinde aynı şapkanın aynı rengi ve aynı bedeninden 2 adet var, bu kontrolü yapacak muayene memurunun inisiyatifine kalmıştır artık; kanun derki bu artık ticarete girmiştir, tekil değil çoğul satın alınmış...5 adetlik sipariş sınırlaması takvim yılı için geçerlidir, 1 Ocak/ 31 Aralık. Niyetler halis olduktan sonra devlet vatandaşının her daim yanındadır, iş bilmez memur bazen zorluk çıkarabilir lakin sonuç kanunlara riayet ettiğin sürece daima senden yana neticelenir.

    Doğan Nickli arkadaşım,
    İthalat prosedürü ticari çekimlerde ağırdır, ticari tanım gümrük kanununda bellidir. Aynı statüde birden çok ürünü gümrük bölgesine sokarsan siparişine ticari mahiyet kazandırmış olursun, Master isimli kullanıcının bahsettiği prosedürler o noktada başlar. Hızlı posta ve kargo yolu ile getirilecek, ithalatına müsaade verilen ürünler için ( Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2011/39 sayılı genelge oku bilgilen ) kanun açık ve nettir, şayet ticari mahiyeti olmayan eşya ( kendi kullanımın için, aynı üründen 1 adet ) getirmeyi arzu ediyorsan 75 euroya kadar getireceğin ürün tüm vergilerden muaftır, 5 para ödemezsin paket direkt adresine teslim edilir. Kargo giderleri muafiyet hesabının dışındadır, ilgilenilen muafiyet oranı eşyanın kendisine aittir. 1500 Euroya kadar ise vergileri ödenmek suretiyle eşyana sahip olabilirsin. Düşün ki sen ürüne 1500 euro ödedin, 75 eurosu muafiyet olduğundan 1425 eurosu için vergi ödersin. Bu vergiyi de şayet eşya AB ülkelerinde gelmişse % 18, Diğer ülkelerden gelmişse % 20 olarak ödersin, bu ödenen vergi maktu vergidir haricinde birşey ödemezsin eşyan ticari olmadığından. Eşya bedeli 1500 euroyu aşıyorsa artık o eşya ithalat prosedürlerine tabii olmuş demektir, geçmiş olsun. Kargo meselesine gelecek olursak desi hesaplaması basit. boy x en x yükseklik / 3000 = Sonuç desiyi verir. Siparişini vereceğin ülkenin devlet postasını yada hızlı kargo hizmeti veren uluslararası kargo şirketlerinden fiyat almasını istersin satıcıdan, tavsiyem devlet postasını tercihindir. İthalatına özel izin verilen bir üründen söz ediyoruz, bununla ilgili en net bilgileri gümrük ve ticaret bakanlığı muafiyet dairesinden edinebilirsin, emniyeti ilgilendiren kısmı içinse emniyet genel müdürlüğü özel güvenlik bölümünden bilgi alabilirsin. Gözde büyütülecek bir mesele yok, ilgili noktaların birim şefleriyle görüşerek iyi alınacak bilgilerle sorunsuz ve düşük maliyetlerle arzunu gerçekleştirebilirsin.
    Hayırlısı olsun,