boblee adlı kullanıcının mesajları

    Video benim için çok faydalı oldu emeğinize sağlık. Tek sıkıntı gün ışığının kamera arkasında değil de, karşısında olması olmuş. Onun dışında tüm bilgiler benim için faydalı oldu. Gerçekten tüfeğin çok az tepmesi ve çok az bir sesi varmış. Emeğiniz için Teşekkürler.

    Dampanın çeşitleri ve ölçüleri hakkında hiç bir bilgim yok. Tüfeğim x20, dürbünümde 3*9-40 AO. Dürbünün sürtmeyeceği şekilde nasıl bir dampa tercih etmeliyim? Dürbün en az 1cm yukarıda kalırsa benim için çok iyi olur. Çünkü dediğim gibi dürbün kapağını takmama engel oluyor.

    Öncelikle önerin için çok teşekkür ederim. Ben dampa almaya karar vermiştim. Alacağım dampa bu sorunuma da çözüm olur mu onu bilmek istiyorum. Dampalarda da yüksek modelleri var mı yoksa standart olanları da sıkıntımı çözer mi ?

    Bir sıkıntım daha var aslında...
    Tüfeğime 3x9 - 40 AO dürbünü taktım fakat dürbünün en ucu tüfeğe sıfır durumda kaldı. Yani sürtme derecesinde duruyor ve iki taraflı arasında lastik olan dürbün kapaklarını dürbüne takamıyorum. Dampa aldığımda dampanın dürbünü 1 cm civarı yükseltmesini ve kapakları takabilmem için imkan sunmasını umuyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Bir dampa dürbünü tüfekten kaç cm yükseltebilir ? Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

    Herkese merhaba.
    Bu sitedeki çok değerli konuları ve yorumları uzun süre inceledikten sonra bir tüfek aldım ve tercihimi Steoger x20 den yana kullandım. Combo seti ile gelen dürbünden de satın aldım. Dürbünün ömrünü uzatmak amacı ile hiç vakit kaybetmeden dampa ayağı almayı düşünüyorum. Bana satın alma konusunda yardımcı olabilir misiniz ? Bu dampayı heryer satmıyor sanırım. Nereden ve ne kadar fiyata almalıyım ? Dikkat etmem gereken konular neler olmalı bu satın alma sırasında ? Şimdiden teşekkürler. Yorumlarınızı bekliyorum.

    Bugün ilk havalı tüfeğimi almak üzere yetkili kişiler ile iletişime geçtim. Seçimimi Stoeger x20 combodan yapmıştım fakat ellerinde 5,5 cal. olmadığını söylediler. Bana daha yeni ve üst bir modelini önerdiler. Bahsettikleri tüfek x50 değildi. Telefondan telafuzu ne kadar doğru anladım bilemiyorum ama Stoeger x20 sporting dediler. Daha önce hiç duymamıştım. Suppressor mu dedim fakat hayır dediler. x20 nin biraz daha gelişmiş haliymiş. Araştırdım ama yine de bir sonuç göremedim. Bilgisi olan var mı acaba ? x20 nin böyle bir modeli var mı ? Kısa bir süre içinde seçimimi yapmam gerekiyor. Tecrübeli kullanıcıların yorumlarını bekliyorum.