schfrhnd adlı kullanıcının mesajları

    Slug namlu. Üzerine ayarlanabilir gezi ve arpacığı olan, kurşun atmak için imal edilmiş uzunluğu genellikle 61 cm altnda üretilen namlulara verilen isimdir.
    Domuz avında randımanlı bir şekilde kullanabilirsin.
    Slug namlular genelde magnum yataklı namlulardır.
    Magnum olma özellikleri yoksa yani fişek yatakları uygun değilse yüksek gramajlı kurşun atmak ciddi sonuçlar doğurabilir.
    Magnum olayı fişeğin gücüyle ilgilidir.
    2-3/4 inch fişekler bizim ölçülerimizde 70mm,
    3 inch lik fişekler 76mm fişeklerdir.
    3.5 inch fişekler 89mm fişeklerdir.
    Slug magnum namluların kısa yapılmasının sebeblerinden biri kurşun fişek yatağında patladıktan sonra namluyu terketme süresinin daha kısa olmasıdır. Uzun namlularda deformasyon artar ve kurşun un hızı düşer.
    Slug namlulu tüfeklerde gezde küçük oynamalar yaparak (sağa-sola, yukarı-aşağıya) Kurşunları hedefin merkezine toplayabilirsin. Mesela 50 metre mesafede bir çay tabağı kadar yerde toplayabilirsin.
    Kurşun atışlarında gezin ve arpacığın önemi burada ortaya çıkıyor


    Alıntı

    Mermiye özel silah olacağını sanmıyorum. Sanırım 9 mm ateşli silahta kullanılabilir. Ateşli silahla atılan mermiye göre ruhsat olmadığı malum :) Bu merminin eğitim belki ama başka yerde kullanılmasına mantık yürütemiyorum

    Rengarenk saati yanda olmasın, hesap makinası gibi ekran, kablo ve kart olmasın, kurma kolu burnunun ucunda olmasın, İngiliz malı olmasın, şarjör 12 li olsun, 2.9 kg falan olsun, bilemeyeceğim gönlüne göre olsun :)

    wikipedia'dan:


    "Bullpups are firearm configurations in which the action is located behind the trigger group and alongside the shooter's face, so there is no wasted space for the buttstock as in conventional designs. This permits a shorter firearm length for the same barrel length for improved maneuverability, and reduces weight.[1]"


    Bullpup mekanizmanın tetik arkasında/atıcının yüzüne yakın konumlandırıldığı ateşli silah tipidir. Böylece kundak için ayrıca yer/malzeme harcanmaz. Bu sayede aynı namlu uzunluğu ile daha iyi manevra yeteneği kazanılır ve ağırlıktan tasarruf edilir.


    Benim açımdan; acaba Bullpup mı alsam diye düşünmeye gerek yokmuş g;$i Teşekkür ederim

    Alıntı sahibi "schfrhnd" Alıntı sahibi "meenet" Alıntı sahibi "schfrhnd" Neden Bullpup... TŞK
    Ecnebi öle uygun görmüş öyle demiş ondan yoksa kelime olarak Tam çevirisi olmuyor. Ecnebinin bir bidiği vardır Ben kullanım açısından ne üstünlüğü var diye merak ettim. Bu tip kundaklar ilk olarak askeri silahlar için dizayn edilmiştir. Zırhlı personel taşıyıcılar ve personeli düşünülerek tasarlanmıştır amaç yerden kazanmaktır. Taşıması ve muharebe alanında ki kullanım kolaylığı düşünülerek üretilmiştir. Bildiğiniz gibi bu tip tüfeklerde şarjör tetik tertibatının gerisinde kalmaktadır bu da ebat olarak tüfeği küçültmekte ve kullanıcısına manevra avantajı sağlamaktadır. Daha sonra havalı tüfeklerde de kullanılmaya başlanmıştır. Avın serbest olduğu ülkelerde kullanıcısına avantaj sağlar bknz: youtube videolarında araç içerisinden kullanım. Saygılar

    Teşekkür ederim :)

    Alıntı sahibi "schfrhnd" Neden Bullpup... TŞK
    Ecnebi öle uygun görmüş öyle demiş ondan yoksa kelime olarak Tam çevirisi olmuyor.

    Ecnebinin bir bidiği vardır :) Ben kullanım açısından ne üstünlüğü var diye merak ettim. g;$i

    "dürbünün arka ayağının altına parça koyarak hedefi vurun" derken bu parcayı dürbünle ayağın arasınamı_? tüfekle ayak arasınamı?ayrıca bu parcanın kalınlığı ne olacak? Aklıma gelen başka bişi var peki on ayağı daha kısa bir ayakla değiştirsem yada iki ayagıda uzatsan olurmu?

    Dürbün borusunun altına 1 mm şim veya plastik bidondan keseceğiniz parçayı koyup vidaları sıkıp on metreye atış yapın. Hedefin hala altına vuruyorsa parçayı sapmaya göre kalınlaştırın.Yukarıda ise tersini yapın. Ayağın birini kısa veya uzun olamaz.Kolay gelsin.

    Tüfeği sabitleyin.Dürbünün üst keplerini gevşetin. Artıkıla bakarken dürbünü çevirin.Artıkıl egzantrik yani merkezde dönmüyorsa clicklerle tam merkezde dönecek şekilde ayarlayın. Cick çıkıntıları dönerken silaha değerse bir kutuyu iki kenardan V gibi kesip orada çevirerek artıkılı sıfırlayın. Sonra dürbünü silaha takın. 10 mt atışı yapın.Aşağı vuracaktır. Dürbünün arka ayağının altına parça koyarak hedefi vurun.Clicklere hiç dokumadan 10 metrede böyle sıfırlayın.Sonra 100 mt de yeterli cliğiniz olacaktır.

    Elimden geleni yapıyorum alçak gönüllülüğüyle herkesin elinden gelmeyeceğini de unutmayın :rolleyes: Tebrikler g;$i Merdivenlerin mozaiğini döken sizin gibi usta değilmiş ;)

    Ahşap kısımları koymak akıllarına sonradan gelmiş gibi duruyor :) Şarjör üzerindeki görüntü, ahşabın bütün kenarları bana göre çok itici olmuş g;$i

    Tüfeğinizde hiçbir sorun yok. Metin Beyinde bahsettiği üzere namluyu kapatırken O-ring in zarar görmemesi ve namlunun gövdeye tam oturması için Yaklaşık 5-10 derece eğimli kesilmiştir. Bundan dolayıda paleti yerleştirdiğinizde üst ile alt taraf arasında biraz fark oluşuyor. Namluyu kapattığınız anda palet yerine tam oturuyor zaten.


    Kesinlikle torna, zımpara gibi bir işleme gerek yok. Tasarımı o şekilde ve kesinlikle isabete etki eden birşey değil. İsabet konusunda ya siz yada paletler sorun olabilir. uzun bir süre bu tüfeği kullandım, yaşadığım tek sorun o-ring etrafından hava kaçağı idi, daha kalın bir o-ring ile sorunu çözmüştüm.

    Haklısınız başka Dianala'rı da inceledim tüfekte sorun yokmuş. Söylediğiniz gibi hatanın çoğu bendeymiş :rolleyes: Tavsiye üzerine pellet de değiştirdim şimdi memnunum. İlginize teşekkür ederim

    Mesafe bulucu ile hesap yapmaktan kurtulup, titiz bir çalışmayla silahıma göre mildot ve click notları alarak atış yapma şeklinin yaygın kullanıldığını öğrenmek beni rahatlattı. Sadece hesap yaparak herkesin daha zevkli atışlar yaptığını düşünüp o seviyeyi yakalarmıyım demiştim :) Fakat anladığım kadarıyla hem zor hem kesin sonuç olmuyor.Teşekkürler. Atışlarınıza bir kere de olsa gelmelimi ne... 8o

    Video için teşekkürler ama anladığım...:rolleyes: Chairgun programından silahıma göre notlar alarak atışlarımı midot ve click ile yapabiliyorum. Sanırım bu sizin Ted şartlara göre ezber yaptığı için mildot ile iyi anlaşıyor :him:s


    Farklı zoomlarda mildotla mesafeyi tespit edip, grafik, ezber olmadan hesap yapıp, şu mildot veya clickte atış yapacağım diyebilirmiyiz. Acaba milradyan(nerede kullanılır) ile mi hesap yapılıyor diye merak ettim. Bilgi yeterli değilse soru da anlamsız olur anlayışıyla, bilgi edinip sonra mı sorayım;şrofls;.

    Hedef boyu(mt) x 1000 / nokta sayısı = Mesafe veya Hedef boyu(cm) x 10 / nokta sayısı = mesafe Bu formüller doğru sonuç verir mi? Bir nokta ile ikinci nokta arasında kalan bir hedef olursa örneğin 0.6 nokta ya mı böleceğiz.


    10x büyütme ile iki nokta merkezi arası 1 milradyan olarak verilen ölçü ile ve farklı büyütmelerle ne hesaplanabilir. Elinize, emeğinize sağlık :)