schfrhnd adlı kullanıcının mesajları

    Chairgunda 44 ft/lb BRC2 de ise 36 ft/lb olarak değerleri farklı görüyorum. Pellet değerlerinde olasılıkla ağırlık değerinde yanlışlık var. Sizin 10X mildot, koyduğunuz resimde ki gibi olmalı ve bunu da programda görüyorum. Programı iyi kullanıyorsunuz ama reticle tablosunu açtığınızda sol alttan sizin dürbünü tekrar seçiyor musunuz :)

    kusura bakmayın sizin sorunuza kesin cevap zor olduğu için bu bilgilere kayıldı. TX ve HW seçimini ben kendi adıma HW olarak yaparım. Daha sağlam, az daha hızlı, az daha kısa, biraz hesaplı, azıcık hafif, biblo gibi değil çizilse üzüntü az, Daha çok tercih edilmiş g;$i

    Küçük farkları göz önüne almazsak. Havalı 5.5 mm bir silahta pellet ağırlığına göre hız değişir ama her mesafede ürettiği enerji değişmez. Kalibre farklı olup hız ve ağırlık aynı olursa enerji yine değişmez. Ağırlık artar hız düşer, ağırlık azalır hız artar enerji değişmez. BC değeri enerjiyi etkilemez. Diyelim prosport 5.5 mm 10 grainle 850 fps ise 15.89 ile 675 fps ye düşer 16 fpe üretir. Fabrika 10 grainden daha hafif pelletle ölçüm yapmışsa bu değerler daha düşük olur.

    Bugün bahsi gecen yaylılar arasında bir secim yapmak zorunda olsaydım bu kesinlikle hw97k olurdu kronik kol kırma sorunları olmayan nadir yaylılardan biri benim gözümde altdan kurma yaylılardan kurma kolu önemli bir faktör.

    Tufan sen 80-100 mt çalışacak olsan birde sinek çarpması gibi enerjiden fazlasını istesen ne alırdın.

    Prosport 5.5mm çapta stok hali ile en hafif peleti bile 860fps atmaz, bırakın stok 4.5mm olanı bile 860fps hıza çıkmayabilir.
    HW 97 ve AAtx200/pro sport serisi güç için üretilmiş silahlar değillerdir. modifiyeyede fazla uygun olmazlar piston çapları ve uzunlukları belirlidir yay modifiyesi ile biryere kadar gidebilirsinizki, ultra güçlü bir yay takıp hava transfer deliğini genişletseniz bile tepme çok artıp isabet bozulacaktır. ayrıca özellikle TX200 HC ve prosport gibi kısa kurma kollu silahlarda kurma kolu kırılması problemi başgösterecektir.
    güç menzil isabet sağlamlık karışımını isterseniz en uygun silah diana 460 magnumdur stok halde 14 grain peleti 850+ fps atar isabeti iyidir. yeni modellerinde kurma kolu güçlendirilmiştir.

    Tüfeklerimde modifiye uğraşına sıcak bakmıyorum. Fakat yerli tüfeklerim dahi krono ölçümünde 15.89 ile en fazla 100-120 fps düşüş gösterdi. Fabrika değeri hafif pellet ile 860 fps olan prosport 5.5, söylediğiniz gibi 4.5 ile dahi bu hıza ulaşamadığı bilginizden emin misiniz. Prosport ta sıcak baksam da çok atış yaptığım için söylediğiniz gibi DİANA daha mantıklı gibi görünüyor. teşekkür ederim.

    Yaylı ile PCP yi kıyaslayıp birini diğerinin önüne geçirmek mümkün değil diye düşünüyorum. Beklentiye göre ikisinin de birbirinden üstün yönleri olduğunu biliyoruz. Bana istediğimi veren yaylı dan vazgeçemediğim için fikir vermenizi rica ediyorum. Kaliteli ve 850 - 900 fps gücünde üst sınıf yaylı tavsiyeniz ne olur. Saygılar

    Hazır konuyu bulmuşken 60- 100 mt için kaliteli yaylı tavsiyelerinizi sorayım. Yanlış bilmiyorsam Prosport 5.5 kalitesi ve 860 fps hızı ile kıyas yapılmaması gerek ama sorun fiyatımı yoksa başka eksi yönü var mı?

    MOD56 yandan kurma kollu olsa da ben kucakta dik olarak kurabildim. Dik olarak kurup kolu kapatırsanız kayar namlu olduğu için geri düşme yapıyor. Yani dik kurup yatırdıktan sonra kolu kapatacaksınız. Artı üç kere kurma kolu pimi kırıldı. Son olarak pimi ben krom çeliğinden yaptım kırılmadı. Sonra başka arıza da olunca iade ettim. Onun için MOD54 te yandan kollu olunca düşünmek gerek. MOD460 kullanmadım. Saygılar

    Doğru anladıysam önce hedefe barkod yapıştırıp sonra fiyatına bakıyor :) Hareketli ürüne yapıştırmak zor olması yanında birde okutacağım diye uğraşmaktansa klasik uygulama pratik değil mi...

    Tüfeğiniz çok güçlü, 140 mt için isabet zor olabilir. Bilgiler çok kesin olmamakla birlikte 10 mt de sıfırlarsanız 100 mt de 30 cm 140 mt de 110 cm düşmesi gerekir.

    Profil bilgilerimize bakınca aynı şehirde olmayı istedim. Bende serbest dalışa oğlumla gidiyorum. Güzel atışlar yapmışsınız tebrikler.