snipermuyi adlı kullanıcının mesajları

    pcp midir nitro pistonlu yaylımıdır nedir böyle sonuçlar çıkartması çok ilginç ve çok tuhaf bir pcp bile o kadar çıkamıyo veyahut benmi bilmiyorum.

    şimdi sana şöyle söyliyim o kıytırık dediğin saçmayla 50 mt de pet şişe vurursun rastgele olarak iş tam attığın yeri vurmak ve tam oturmuyo hazneye demişsin. bendede var öyle bir sıkıntı ama sıkıntı bilmem diğer bol saçmalara göre daha bi isabetli kullandığım saçma da gamo rocket ;)


    Eyvallah üsdat birde silahı kırdıktan sonra saçma koyulan yer değilde tam sırtında bir delik var oraya yağ dökülmesi gerektiği ve 12 saat beklemesi konusunda bir yazı okudum doğrumu

    tam sırtında bir delik var ? tam olarak anlamadım aslında birde silahın marka ve modeli nedir sana daha kolay yardım ederim.


    bazı üreticiler 1000 üzeri atışta bir hava çıkış deiliği'ne (transfer deliği) 1 damla silah yağı damlatmanızıı öneririler. Çoğu kişi size bunun aksini söyleyecektir. Piston uçlarında kösele benzeri malzemelerin kullanıldığı zamanlarda bu köselenin çatlamaması için yağ damlatılması eski bir adettir, modern yaylı tüfeklerde buna ihtiyacınız olmaz. Yeni alınmış bir tüfekte ise kesinlikle herhangi bir şekilde "transfer deliği" ne yağ damlatmanıza gerek yoktur. İstikrarlı atış yapabilmeniz için tam tersi fabrikada parçalara sürülmüş mevcut yağın etkisinin azalması artık o beyaz dumanı görememeye başlamanız gerekir. Dizelleme denilen şey hem tüfeğiniz için zararlıdır hem de atıştan atışa dizel etkisi değişeceğinden vuruş noktanızın sürekli değişmesine sebep olur. Yaya - piston içine yeşil gres ya da başka özel gresler sürülmesi ise daha katı olan bu yağların piston dışına daha az sızması ve daha kontrollü "çok az" dizelleme yapma felsefesine dayanır.Siz şu an beyaz duman görüyorsanız zaten fazlasıyla dizelleme yapıyorsunuz demektir sakın daha fazla yağ vs damlatmayın. Selamlar.

    dediğinizde haklısınız aslında arkadaşımız beyaz dumandan biraz tedirgin olmuş sadece fabrika yağı zaten sürmüş dizellemede var. fazlasını yapmak tüfeğe zarar olur zaten :)

    namlu yaş derken ? eğer yeni aldıysan silahı fabrika yağlamıştır onu problem yok yani :thumbup: ve sadece namlunun giriş yuvasına (pellet koyma yerine ) doğru 1-2 damla damlat ve atışını yap ama sakın boş atış yapma

    Havalı tüfeğim le atış yaptıktan sonra beyaz duman atıyo bu bir sorunmu dur ?



    dizelleme yapmışsın silahına aslında yay biraz daha kuvvetlenir yağlamadan dolayı sürtünme az olur.



    Silahımı her 100 ta bir yağlıyorum birazda bundan şüpeleniyorum birde saçma koyulan yere yağ dökülmesi doğrumudur dizelleme yaparmı ?



    dizelleme yapar. ve saçma koyulan yere yağ dök ama az sayıda bir veya iki damla falan işte. ve asıl dizellemeyi yapmak iistiyosan yaya gres yağı sür ama buda biraz sorun çıkartır. piston keçesine falan zarar verebilir uzun atımdan sonra

    tüylerim diken diken oldu her bir askerin gözlerine baktığınız zaman sanki öleceklerini biliyorlar ama genede bir tebessüm var gözlerinde helaal olsun türkün gücü bir başkadır. bizi bölmeye çalışanlar elbet bir gün bizde güleriz g;$i . paylaşım harika :thumbup:

    yivleri mahfedersin ondan sonrada isabet arar durursun. tavsiyem bilye kullanacaksan ,gamo rocket kullan en azından onunda ucunda bakır bilye var.ve yivlere zarar vermez