WRANGLER adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba


    Bende uzun zamandır bisiklete uzak kalanlardanım. 40 kilo önce vazgeçilmez ulaşım aracım ve hobimdi. Şimdilerde yeltenip yeltenip unutuyorum.


    Ne kadar uzak kaldıysam "donanıma çok takılma xt - xtr al devam et" denen günleri de görmüş oldum. Ben bu işlerle uğraşırken en iyi komponent bunlardı.


    Benim uzun yol tecrübelerim bundan 10 yıl kadar önceydi. Bir tanesinde bir arkadaşla Ankaradan Çankırıya gidelim deyip ertesi sabah 5te kalkıp gitmiştik 130 kilometrelik yolu. Bir gece konaklayıp ertesi gün döneriz diye düşünmüştük ama pedal çevirecek güç hissetmediğimiz için dönüşü sonraki gün yapabildik. Gidişte 11 saatte tamamlayabildiğimiz yolun dönüşü bitkin başlasa da, unutulmayacak manzaralar eşliğinde 9 saat sürmüştü. Sanıyorum birkaç gün sonra aynı yolu gidecek olsak en az 1-2 saat daha kısa zamanda tamamlardık.


    Yola çıkarken Giant yol bisikletini değil de 1,65 lastikli ve arka selenin iki yanında çantaları olan 3x7 vites Bisan Velostar'ı almam arkadaşımı şaşırtsa da, yolun ortasına bile gelmeden ikimiz de faydasını gördük. Kısa bir ön amortisör bu bisiklette çok daha iyi olurdu.


    Yolculukta benim en çok hatırımda kalan, her durduğumuz çeşmeden içtiğimiz suyun yeniden gücümüzü toplaması ve yoldaki köpeklerin bize olan ilgisi olmuştu.

    Üretici firmalara anlam veremiyorum.Dolu tüp ile 70 atış yazıyorlar ancak yorumlardan gördüğüm kadarıyla 100 bara kadar 20 _ 25 atış ancak atıyor.Regülatörlü bir Galatıan ile tam 200-100 bar arası 950fps ile 60 atış mümkün olurmu?

    Olmaz.


    Bir hayli modifiye etmek gerekir. Standart haliyle regülatör takıldığında 20-30 atış yapıyor.

    elime pcp almadım daha...benimkisi tamamen ön yargı...pompası tüpü dolum ucu...tamamen dolu tüple 30-40 atış yapılması , sonra tekrar doldurmak zorunluluğu...scupa tüp dolumunun heryerde yapılamamsı...pompa ile basmanın zorluğu...genel pcp lerin hiç tepmesinin olmaması...
    özetle bana pratik ve gerçekçi gelmiyor :)

    Bence önce bir pcp kullanın sonra karar verin. Atış talimi için pcp'nin yeri bambaşka.

    Pellet etekleri yeterli basınca maruz kalmadığında yivlere oturamıyor, bu da isabet sorunu yapabiliyor.


    Çeşitli pelletlerle deneme yapın mutlaka iyi sonuç veren olacaktır. JSB Exact RS 13.43 gn. pellet deneyin, büyük ihtimalle istediğiniz grupmanı yakalarsınız.

    Ankarada Oturuyorum Bu işte Yeni Sayılırım Elimde yeni aldıgım bir pcp ile sizinle beraber atışlara gelmek istiyorum eger uygunsa yetkili kimse ona ö.m atabilirim Ankaranın Gölbaşı İlcesinde bulunmakdayım Yetkili uygun ise mesaj atarsa sevinirim

    Atış alanımız Mühye köyünde Anka Paintball'da. Haftasonları atış oluyor, özellikle cumartesi sabahtan. Atış alanı takım üyelerinin kullanımına açık ama tanışmaya sohbete herkese kapımız açık.

    buarada dikkat ederseniz,gavur tayfası gözüne kafasına bisürü hırdavat takmış takıştırmış,bizim adamımızda çıplak gez göz arpacık Allah ne verdiyse yardırmış.helal olsun,olay atıcıda bitiyor. :thumbup:


    Daha ilginç kısmı günlük hayatta gözlük kullanıyor...


    Ben gibi keskin gözlü olmayanlara iyi bir örnek kendisi.

    Herkese merhabalar.


    Taşınma sonrası atış alanımızın inşasının önemli bölümü bitti. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.


    Takımda 17 kişiden maddi destek aldık, umarım bu kaynağı doğru şekilde kullanıp herkesin alanı konforlu kullanmasına olanak sağlarız. Şimdiye kadar atış hattının iş makinasıyla düzenlenmesi, korunak zemin betonunun atılması ve çatının montajı tamamlandı. Bir aksilik olmazsa bugün de arka kısmı ve yan kısmın bir bölümü metal malzeme ile kapatılacak, ayrıca ön kısma yapmayı düşündüğümüz güneş siperliğinin metal aksamı da tamamlanacak.


    Önümüzdeki aylardaysa atış hattı sonundaki yükselti tekrar düzenlenip, yükseltilecek, üzerine temiz toprak dökülecek ve çevrede gerekli yerlere çakıl serilecek.


    Atış alanı şu anki haliyle kullanıma hazır hale geldi, yarın hedef dizilimi ve çevre düzenlemesini yapabiliriz. Müsait olanları bekliyoruz.

    Harika...


    Bir ara bende kafaya koymuştum yarışmaya Zorakiyle katılmayı, sonrada icat çıkarmayayım demiştim. Ft pozisyonunda atışı nasıl olur çok merak ediyorum.

    Geçtiğimiz haftasonu taşınma işini gerçekleştirdik. Hep birlikte yapılınca, bana hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bu işi de keyifle, sağ salim halletmiş olduk. Emeğini esirgemeyen tüm A takımı üyelerine, forum üyelerimizden Alperen, Arda, Mehmet ve Ozan hocama ne kadar teşekkür etsek az. Taşınma biraz hızlı geliştiğinden kendilerini curcunanın ortasında buldular, misafir edemedik. Serdar ustanın meşhur misafir çayından ikram borcumuz olsun sıradaki buluşmalarda.


    Bize üç yıl ev sahipliği yapan Derin ailesine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ayrılırken dahi tüm imkanlarını seferber ettiler.


    Takımın taşınan malzemelerinin ve yeni alanın inşası bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta başında başlayacak ve tahminen bir sonraki haftaya korunak hazır olacak. Atış alanıyla ilgili yapılacak diğer işleri hep birlikte konuşmak için müsait olan takım üyelerimizi Cumartesi günü öğlene doğru Anka Paintball'a bekliyoruz.

    Eski gri kutulu jsb exact'lar ile harika atıyordu hw. Şimdikilerle eski gruplar yakalanamıyor ama 13.43gn. Exact rs deneyin bir de. İnce mehmet te atabilirsiniz ama isabeti jsb kadar olmaz.


    Tüm bunların dışında hw100 namlu temiz değilken iyi atmaz. Namlusunu düzenli temizleyin

    Değerli hobidaşlar ve A Takımı üyeleri;


    Bildiğiniz üzere A Takımı olarak birkaç yıl önce icra ettiğimiz hobiyi daha emniyetli ve keyifle sürdürmek maksadıyla kapalı bir yapıya büründük. Bu süreçte takım mensuplarımızın hem maddi, hem manevi hem de fiili yardımları ile de 312 Paintball tesisleri içerisinde kendimize bir atış alanı inşa ederek yerleşik bir hale geldik. Bugüne kadar hassasiyetimizi paylaşan takım arkadaşlarımız ve misafirlerimizin gösterdiği duyarlılık sayesinde, atış alanımızı neredeyse ilk günkü kadar temiz ve sağlam tutabildik.


    Ne var ki, üç yıldır kullandığımız, FT yarışmalarımıza ve buluşmalarımıza ev sahipliği yapan 312 Paintball tesisleri, arsa sahipleri ile olan anlaşmazlık nedeniyle kapatılıyor. Halihazırda arsa üzerine kurulu yapıların ve tefrişatın bir bölümü yıkılmış durumda, önümüzdeki hafta itibariyle de elektriği, suyu kapatılacak ve artık alanda yerleşik bir bekçi olmayacak. Bu nedenlerle de A Takımı olarak artık aynı yerde barınmamız mümkün olmayacak.


    Neyse ki iyi haberler de var. Önceden misafiri olduğumuz mekan olan Paintsign ya da yeni adıyla Anka Paintball Tesisleri, kapılarının takımımıza açık olduğunu, istediğimiz zaman eski alanımızı kullanabileceğimizi söyleyerek bizleri mutlu etti.


    Bu gelişmeler neticesinde bu haftasonu (21-22 Şubat) eski alanımızdaki yapı ve eşyalar ile aynı yerde bulunan hobi atölyemizi 1-2 km uzaktaki Anka Paintball'a taşıyacağız. Takım üyelerimizin ve hatta tanıştığımız/tanışmadığımız hobidaşlarımızın bu tarihlerde ve müteakip haftalardaki buluşmalarda yeni atış alanının inşasına destek için yoğun katılımını beklemekteyiz.


    A Takımı'nın daha önce olduğu gibi bu yer değişikliğini de gelişime, hobiye daha fazla katkı sağlama imkanına dönüştüreceğini umuyoruz.


    A Takımı ile tanışmak isteyen hobidaşlarımız ile de tanışmayı, yeni arkadaşlıklar kurmaya vesile olmasını umut ederek, taşınmamız için bizlere yardım edebilecek tüm arkadaşlarımızı, takım içi veya dışından herkesi bu haftasonu aramızda görmekten mutluluk duyacağız.


    A Takımı adına saygı ve sevgi ile.


    80 büyütmede tüfeği sabitlemeden sağlıklı atış yapılamaz. Benim 40 zoomlu dürbünde bile sabitlemeden sağlıklı atış yapılamıyor.


    Güzel tespit hocam. Yüksek büyütme atıcıyı kendini sabitlemeye zorluyor.


    Ft olayına yeni yeni başlarken 32x hawke'ları 12 veya 16x'te kullanırdık. O zamanlar nasılsa yeterli gelirdi. Şu anda 32x hawke kullanıcılarının çoğu eminim neden hawke 50 büyütmeli model çıkarmadı diye düşünüyordur.