forumdaki mesajlarınızın çoğunda bireysel imkanlarla tüfek getirmekten bahsetmişsiniz.getirmek istenirse herkes belki getirebilir ama bu işten ekmek yiyen satıcılar var.unutmayalım ki onlarda işçi çalıştırıyor vergi ödüyor.bu müesseler kazanmazsa ülkemizde bu hobi yaygınlaşmaz.rusyadan tüfek çin den dürbün çekoslovakyadan pelet mi getiricez.bence en mantıklısı alacağımız tüfeği gidip elimizle seçip almak bir sorun çıkarsa da aldığımız yere başvurmaktır.bize yurt dışından sürekli hammadde makina vs.getiren tırlara bırak bir taneyi 10 tane bile tüfek atıp getirme imkanım varken ben hiç böyle bir şey düşünmedim.gümrükcülerle akraba olana kadar ülkemizde hobimize hizmet veren satıcılarla akraba olmayı tercih ederdim.zaten aradaki fiyat farkı kdv ve gümrük masrafları ki bu parada devletimize gidiyor.tüfeğe gelene kadar yediğimiz ekmeğin buğdayı cep telefonlarımız araçlarımızın benzini vs.hepsi yurt dışından geliyor.bence bu eforunuzu katma değeri daha yüksek ürünleri getirmede harcayın daha çok kar edersiniz.
Kesinlikle katılıyorum
Sayın Tazzdingo forumda sürekli 5-6 parça gelen şeylerden, kamyoncu dostlardan yani kaçak veya vergisiz yapılan bir takım işlerden bahsediyorsunuz. Vergi ödemeden veya kaçak yaptığınız birşey varsa en azından burada paylaşmayın ya da ima etmeyin.