WRANGLER tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Çok iyi düşünülmüş. Arızasız uzun ömürlü çalışırsa ideal bir havalı. Yanlış anlamadıysam 15-18 pompayla tam güçte iki atış yapıyor ve tam gücü de 75-80fpe yani Boss modeli kadar :)

Scuba tüpten doğrudan bağlı atış yapılabilmesi de ayrıca müthiş.

Namlu temizlendikten sonra grupmanların biraz daha genişlediğini duymuştum ve kesin olmamakla birlikte kendim de tecrübe ettim.

Her 500 atışta bir temizlenmesi gerekir diyen de var, namlumu hiç temizlemem canavar gibi de atar diyende var. 500 atışta bir temizlemek tezi mantıklı gelmiyor bana, ateşli silah değil sonuçta ama hiç temizlememekte doğru olmasa gerek. Nedir işin ilmi ben de merak ediyorum. Paylaşım için teşekkürler

Aslında takıldığım nokta tam olarak bu. Zaten reg yokken bu tüfek aşağı yukarı optimum aralıkta bu değerleri yakalıyor. Elimde krono olsa bir şekilde kendim halletmeye çalışırım veya forumdaki İstanbul bulışmalarından birine katılarak hem arkadaşları tanır hem sorunu çözmeye çalışırım.
    Bu noktada Combro marka namlu ucu krono cihazı kullanan arkadaş var mı? Değer ölçümleri güvenilir mi?
    http://www.chronoscopes.com/
    Diğer tip kronolar çok büyük ve pahalı.

Regülatör ayarlamak için yeterli hassasiyette olduğunu söyleyemem ama kullananlar memnun gibi.

Sonuç regülatörün uygun şekilde çalışmadığını gösteriyor. Regülatör yokmuş gibi, optimum basınçlara geriledikçe valfin rahat açılması dolayısıyla çıkış hızı giderek artmış. Altaros regülatörlerin tüp delinmeden monte edilebilmesi güzel ama ayarını ben bir türlü tutturamadım. Forumda dilinden anlayan birileri vardır mutlaka.

Havalı silahlar yapısı itibariyle fazla gürültülüler. Mühendislerin yeteri kadar hava tasarrufuna yoğunlaşmadığındanmı yoksa başka sebeplerdenmi emin değilim ama, 100fp enerji üreten .22 ateşli yivli bir tüfek At44 kadar ses çıkarıyor.

Pelletlerde düşme miktarının hesaplanmasında kullanılan BC(ballistic coefficient) değeriyle alakalı bir durum. Namlu ile pelletin uyumu, pelletin aerodinamik yapısı gibi özellikler düşme miktarını değiştirebiliyor. Dolayısıyla ağır saçma alt vurur diyemiyoruz.

Ben yine yanlis anlasildim, sert uslubumdan dolayi, bende yorum yapiyorum sizler gibi saksakciligimdan degil, Sadece belirli dikkatimi ceken bir kisim var herkese degil yani, konu kirlenmesin yazdiklarimla ilgili bir sikinti olduysa ozelden gorusebiliriz

Yok aslında yine doğru anlaşıldın ama bir türlü vazgeçemiyorsun yaptığından. Herkesin yaptığı, beğendiği şey sana ters geliyor, mutlaka diğer taraftan bakıyorsun. Sana göre herkes şakşakçı, yalaka ve bağcı döver bu forumda. Ne diyelim insanın canı çıkarda, huyu çıkmaz.

Bunlar şahsi yorumum. Moderatör olarak ta forumda huzur bozucu mesaj sahiplerine yaptırım uygulandığını hatırlatayım.

Keyifli, huzurlu forumlar.

Kakalamaya çalışan yok değil forumda. Bildiğimiz kullandığımız silahı forumda vatandaş bir anlatıyor, varı yoğu sat onu al :) Ama tabiki bunu genele yaymak doğru olmaz.

Özellikle silah alırken benim bakacağım iki nokta vardır; biri krono ölçüm değerleri, diğeri de grupmanı. Bu verilerin doğruluğu kişiden kişiye de değişiyor tabiki.

Silahin 5metreden alt vurmasi normaldir ama click'leri up yonunde sonuna kadar cevirdiyseniz ve hala alt vuruyorsa namlu ile durbun kizagi arasinda aci farki var demektir. Durbunun arka ayagina yukseltme yapmak gerekir. Rontgen filmi gibi birsey kesip arka ayaga bantlayin.

Faciada sona gelindiğine sevindim. Geçmiş olsun Alparslan abi. Böyle olduğu daha iyi olmuş, diğer türlü hiç yakışık almazdı zaten. Hataya hata yapmak olurdu.

Bugün sürat kargo ile bir gönderim oldu. Yazıcıdan tesellüm fişi gibi birşey beklerken elime barkodu tutuşturdular. Forumda okuduklarım film şeridi gibi gözümün önünden geçerken istemsiz olarak geri uzattım ama meğer sürat kargoda sistem böyleymiş. Tesellüm belgesi 10x10cm sticker. Garip...

Ankarada bir abimizin Diana tüfeğinde kurma koluna bağlı olan kolun eğildiğini gördüm ve çok şaşırmıştım. Benim gördüğümde aynı vakanın ikinci tekrarıymış hatta.

Şu yaylılara ben nasıl ısınayım şimdi...

Ben kullanıyorum. Kurma sistemi av amaçlı düşünüldüğü için alışılmışın dışında ama fiyatına göre kabul edilebilir. Performans açısından bakılırsa aa s510 Carbine'im ile aynı grupmanı yaptığını söyleyebilirim. Güçlü çekiç yayıyla krono yaptığımda 16gn. saçma ile 1100fps'leri görmüştü.
    Kendinden indeksli şarjör, 230bar çalışma basınçlı tüpü, kalın BSA namlusu, güzel sentetik kundağı ve toplam boyunun kısa oluşu avantajları. Tetiğinin çok güzel çalıştığınıda eklemeden geçemeyeceğim.