WRANGLER tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

burada yeniyim tartışmanın bi anlamı yok yardımcı olmucaksanda işine bak

Forum hakkında biraz bilgi vermek isterim. Havalı silah üzerine alternatifi pek olmayan forumlardan birindesiniz.
    Burada, Türkiyenin heryerinden bu hobiye gönül vermiş, işin ilmine kadar ilerleyen, birçoğu birbirini tanıyan, birbirinin bulunduğu şehre bir çayını içmek içinde olsa uğrayabilen, bir yarışma, atış organizasyonu düzenlendiğinde kalkıp o kadar yolu tepebilen üyelerden oluşuyor.

Mahallede, yaşadığınız ortamda sevdiğiniz arkadaşlarınız, saygı duyduğunuz büyükleriniz olduğu gibi burada da aynı durum geçerli.

Yeni üyelerden bir kısmı, forumu internetteki herhangi bir geyik forumu veya chat sayfası gibi zannederek, havalı silah hobisinin lokomotifi olan forumlardan uzaklaştırılıyor.
    Uzaklaştırılan üyelerden dolayı forum ve mevcut üyeler hiçbirşey kaybetmiyor, kaybeden sözünü tartmayan oluyor.

Yazdıklarımı yanlış anlamayın, üyeliğinizi kapatırım demiyorum. Birisi kırıcı, yanlış mesajlar gönderdiğinde, yönetimden ziyade diğer üyelerden baskı ve tepki görüyor, forumdan tek aldığı şey aynı düzeyde sözler oluyor. Tavsiyelerimi dikkate almanızı ümit ederek iyi forumlar diliyorum.

Tebrik ederim. Hawke gibi bir firmanın ürünlerinde katkımızın olması çok güzel. Artık alanlar baktıkça sizi hatırlar abi :)
    Gördüğüm kadarıyla 20x half md modelin avantajlarına ilave olarak, rüzgar düzeltme hesaplaması olanağı da sunacak. 20x model kadar ince çizgileri olursa çok iyi olacağa benziyor.
    Alt kısımdaki harfler ne işe yarar onu da merak ettim doğrusu

100 metre gurubumda var oda 7 cm felan ama resimleri bende değil sağolsun wrangler de.

Valla haklısın kardeşim bir türlü yükleyip paylaşamadım resimleri. En kısa zamanda hallederim ama.

Grupman çok iyi olmuş eline sağlık. ;d; Darısı bizim başımıza artık.

Sizlerle birşeyi paylaşmak istedim forumunuzu görmeden önce hatsana tüfeği göndermek aklımın ucundan bile geçmedi yanlız forumda bazı arkadaşların hatsanın kalitesini ve malının arkasında duruşunu övmeleri üzerine paketledim gönderdim tüfeği ve dün gönderilen tüfek için bu gün benimle irtibata geçildi. isteklerim soruldu bende söyledim ve bana en kısa sürede istediğiniz gibi bir tüfek gönderileceği söyledi. Gerçektende forumunuzda bahsedildiği gibi kaliteli ve hizmette sınır tanımayan bir firmaymış. Bu kadar hızlı olmalarına şaşırmadım değil

Hemen işleme almış olmaları çok güzel. Muhtemelen yaylılarla ayrı, pcp'lerle ayrı personel ilgileniyor.
    Ancak servisin garip tarafı, 1000 liralık bt65 veya 2000 liralık Evanix gönderdiğinizde cezalandırır gibi bolca bekletiyorlar. Demek pcp'cisin hee... :Bal:taC:

Kimisi kundağı kırılmış, namlusu yamulmuş tüfeği gönderiyor, hiçbir ücret ödemeden eline yenilenmiş gıcır gıcır silah geçiyor, üstüne belki hediye dürbün falan da koyuyorlar(örneği var :) ). Kimisi de birsürü para vermiş olmasına rağmen, silah haftalarca serviste yatıyor, geldiğinde yine verdiği paranın hakkı ortada yok.
    Umarım Hatsan bu konularda da gelişme sağlar.

Abi foto ve modifiyede 10x combo paylaşımlar yapmışsın eline sağlık.

Bahsettiğin olay boya değil eloksal. Alüminyum parçalara yapılabiliyor. Yüzey kaplama işlemi diyelim kısaca.

Bu tip solid mermilerde tekli yükleme yapmak ya da, bu mühimmat için modifiye edilmiş şarjör kullanmak gerekir. Hatsan, Evanix, Airarms ta bunu yapmak kolay. Sumatra ve Air Ranger da ben olsam uğraşmayıp tekli yükleme aparatlarıyla kullanırdım.

Bugün Alparslan beye gelen İnce Mehmet 6.35 numuneleri test ettik. Hava çok soğuktu ve çok fazla numune yoktu o yüzden tam irdelenmiş bir çalışma olmadı. Çap, uzunluk veya ağırlık ölçümü yapamadım. Soğuktan mermilerin yüzüne bile bakamadım diyebilirim :)

Silah Sumatra 6.35 uzun namlu.
    Önce JSB Exact King 6.35mm - 25.4grain ile deneme atışları ve grupman yaptım, sonra sırasıyla 10.8 - 10.5 - 10.3 mm uzunluktaki solid numunelerle 50 metre grupman denedim.
    Tüfeğe alışamamış olmakla alakalı, grupmanlar biraz açılmış olabilir ama genel olarak; gelen numunelerin hepsi JSB den iyi grupman çıkardı.

10.8 uzunlukta olan numune ile iki grupman denedim, diğerleri ile tek. Silaha alışmaya başladığım atışları 10.5 ve 10.3 uzunluktakilerle yapmış olsamda, bu ikisi 10.8 e göre daha başarılı olabilir belki bu silahta. Bu tip güçlü silahlar için pellet değilde bullet kullanmak daha iyi sonuç veriyor belli ki.

Test silahı:
    [Resim Engellendi: http://img703.imageshack.us/img703/5259/20121216130417.jpg] [Resim Engellendi: http://img836.imageshack.us/img836/1498/20121216130438ed.jpg]

Sumatra şarjör tasarımı ile solidlerin pek uyuşmadığını söyleyebilirim, dikkatli takılması gerekir:
    [Resim Engellendi: http://img19.imageshack.us/img19/5397/20121216124416.jpg]

JSB Exact King vs. İnce Mehmet Solid 10.8mm - 50metre

[Resim Engellendi: http://img24.imageshack.us/img24/8848/20121216131322.jpg]
    JSB baştan kaybetti :)

Son kağıtta üç numunenin grupmanı var.
    10.8 de soldaki atış benim hatam olabilir. 10.3 grupmanında 6 değil 5 atış var

[Resim Engellendi: http://img202.imageshack.us/img202/2319/20121216131117.jpg]

A takımıyla ilk tanıştığım gunlerle bugünü kıyaslıyorum, dağlar kadar fark var.
    Sapandan bir adım önde bir oyuncak sandığım havalı tüfeğin, ileri boyutlarını, detaylarını güzel bir ekiple birlikte tanımak benim için büyük bir keyif oldu.
    Çukurova bölgesi'nde de hobicilerin sıkı bir ekiple bu işi yapması çok iyi bir fikir. Belli mi olur bu kadar hevesli insan varken bu işin başını çeken belki de çukurova olur, Türkiyede yarışmalara ev sahipliği yapacak bir adres daha olur.
    Şimdiden bu yeni oluşum hayırlı olsun.

Silah oldukça kuvvetli görünüyor.
    Ama bu silahı kimse test etmiş mi?
    Ne kadar sıklıkla mekanik problem çıkarıyor? Belki aşınmalar çok fazla olduğu için parçaların bir kısmının sık sık değişmesi gerekiyor.
    Daha da önemlisi insan sağlığını tehlikeye atacak zayıf bir noktası var mı? Yani gün gelir de durduk yere patlar mı? Bunun için uzun süreli testlerden geçirmek ve mukavemet ile ilgili benzetim yapmak gerekli.

Bazen haber bültenlerinde "suyla-gazla vs'le çalışan araba yaptı" diye bir sanayi ustasıyla röportaj yaparlar ya, bence bu silah da onun gibi bir ürün olabilir. Hiçbir hesap, benzetim veya test yapmadan , maharetli bir insanın çok emek harcayarak yaptığı ama güvenilir bir ürün olamayan bir şey. Çünkü bir ürünü çıkarmada harcanan zamanın %90'i hesap, benzetim ve test ile, geriye kalan kısmı üretmek ile geçmeli. Özellikle test için harcanan emek neredeyse tasarım için harcanan ile aynı düzeyde.

Amerika gibi bir yerde ürünleşemediyse mutlaka bir sorun vardır.

Saygılar

Seri üretime geçmeme sebebinin, ateşsiz olmasına rağmen bu kadar hızlı ve güçlü olması olarak düşünmüştüm ama dediğiniz gibi Amerika için sebep bu olmaz herhalde.
    Yine de bir tane de olsa böyle bir silahın varlığı bile çok etkileyici.

Geçen haftalarda atış alanında uzak mesafe denemesi yaptım. 232 metredeki 20cm çapta metal tava hedefimdi.

10 da 7-8 gibi isabet kaydettim. Silah regülatörlü olduğu için sanırım, 10da 10 yaptığım da oldu rüzgarın durduğu sıralar. Tabi mesafe uzak olunca her istediğinde kaydetmek biraz mesele oluyor ^^ . Sağolsun Doğukan kaydetti de bende sizlerle paylaşıyorum.

Atış şartlarından bahsedeyim;
    Atışları oturarak destekli yaptım. Silah AirArms s510 Extra FAC 5.5mm ve regülatör takılı.
    Tüfeğin kendi güç ayar vidası tam güçte, regülatörü 130 bar civarı ayarlı, daha doğrusu pelleti 900fps (274m/sn) hızlarda atacak şekilde ayarlı (15,89 grain JSB 5,52mm).
    Bu şekilde namlu çıkış gücü 29fpe. Hedefteki mermi hızı 335fps, hedefe taşıdığı enerji ise 4fpe.
    [Resim Engellendi: http://img62.imageshack.us/img62/2056/20121102160422.jpg]

Dürbün Nikko-Stirling Nighteater 8-32x60 (extended mildot). Montaj ayakları orta yükseklikte, namlu merkezi ve dürbün ekseni merkezi arası 52mm(2.05").
    Arka montaj ayağında 2mm shim uyguladım. Dürbünün arkasını 2mm yükseltip, taretleri "up" yönünde sona getirdiğimde bile ancak, mildotların bitiminde kalın çizginin üstten 1/3 kadar hizasından isabet sağladım, büyütme 16x te. [İlave bilgi: Silah tam güçteyken (16gn. 970fps), 16 büyütmede 4.ve 5. mildotun arasında vuruyordu]

[Resim Engellendi: http://img824.imageshack.us/img824/826/nikkostirlingextendedmi.jpg] [Resim Engellendi: http://img846.imageshack.us/img846/7240/img64142592x1728.jpg]

Hava sıcaklığı 10-12 dereceydi, rüzgar hafifti. Atış açısı tahmini 5 derece.

[Resim Engellendi: http://img818.imageshack.us/img818/7729/dscf0256b.jpg]

Regülatör uygulamasıyla pelletin namludan aynı hızlarda çıkması, rüzgar olmadığı anlarda isabete inanılmaz katkı sağladı. Bununla birlikte silahın gücünün 33fp'den 29fp'ye düşmesi, uzak mesafe atışlarda fazla düşme yaptı.
    Dürbün arka ayağını çok daha fazla besleyerek, rüzgarsız havada belkide 300-350 metrede bile buna yakın isabet alınır ancak hedefe isabet edecek olan pellet "tık" diyebilir ancak.

Atış alanımızda mesafenin uzun olması benim bir hayli ufkumu açtı. Eski mekandaki gibi 50 metre ile sınırlı kalsaydık, dağlarda tepelerde atış deniycem diye polisle jandarmayla akraba olurdum artık :)
    Neyse çok konuştum buyrun iyi seyirler.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Paylaşım için teşekkürler. Benim gibi Hatsan yaylı almak isteyenlere fikir verebilir grupmanlarınız.
    Mesajda, grafikten 254m/sn. hız tespit ettim yazmışsınız, düşme miktarından mı hesap yaptınız? O kısmını da merak ettim.

Emeğinize sağlık, güzel bir paylaşım olmuş. Ben tüfeğin kundağını merak ettim, orjinal mi? Modifiye mi? Modifiye ise nereden bulabiliriz. Bence keşke el kundağıda aynı tip olsa tüfek tadından yenmez.

Tüfekteki kundak piyasada teleskopik dipçik olarak geçiyor. Av bayilerinde bulunabilir, pahalı birşey değil. Tüfeğe pek yakışmamış olsada ayarlanabilir olması avantajı var.

federal yada remingtonun 36. kursunu ile deneme yapabilirmisiniz

Yaf fişeklerden kat kat pahalı olsada bir deneme yapmayı düşünüyoruz.