WRANGLER adlı kullanıcının mesajları


    Serdar hayırlı olsun. At44e niyet Atac'a kısmet olmuş seninki


    10,34gn. pellet ile 800fps lere yakın atıyorsa, 8,44gn. için 850 civarında iyi isabet sağlayacak hızlar çıkar. 16gn. 650fps atmaktansa 8,44ü 850 ile atmak daha iyi.

    Osman abi fotolar için teşekkürler.


    Bu hafta Cemal arkadaşımız Ankaradaydı, iyi ağırlayamadık ama önümüzdeki dönemde bolca görüşürüz inşallah.


    Çok güzel yapmışsınız, evli olan dostlarda hanımefendilerden gerekli izni kopardımı süper eğlence olur.. İstanbul'daki arkadaşlarda acaba bu tarz buluşmalar yapıyorlar mı? Haberdar olabilirsem uygun olduğum takdirde en azından gidip kendileri ile tanışmayı arzu ederim.. Iyi eğlenceler ve iyi atışlar dilerim.. ;grin;

    Bülent bey İstanbulda Filintalar ve Havalı Kuvvetler grubu Anadolu yakasında(Reşadiye), Brothers Team'de Avrupa yakasında buluşuyorlar, kendilerine ulaşabilirsiniz.


    Bende Ankara Batıkent'de oturmaktayım değerli abilerim. Sizlerden ricam benide aranıza kabul ederseniz bu tür etkinliklere benide davet ederseniz çok memnun olurum ve seve seve gelirim

    Haftasonları genelde cumartesi olmak üzere hemen her hafta buluşmamız oluyor. Atış alanımızda A takımı üyeleri atış yapabiliyor ama sohbete, çay içmeye herkese kapımız açık. Mühye'de 312 paintball tesisindeyiz.

    Evanix tüfekleri Turaç'a gönderip, daha kötü geldiğini söyleyen başkalarını da duydum. Firmaların satıp kar etmekten başka birşey bilmemeleri, arkasını toplamasınında bizlere kalması çok kötü.

    Bir abimizin Huntsman'ını kullanmıştım. Krono ölçümü ve grupman denemesi yapmıştık. Tam dolumla 940fps civarında başlayıp, 1030'a kadar çıktıktan sonra çabucak 900 seviyelerine inmişti. Grupmanı da iyi değildi. Sizinki 30 atış yapıyormuş. Benim kullandığımda 30. atış muhtemelen 800fps'lere ve 100 bar civarlarına denk gelirdi. Daystate son zamanlarda bir güncellemeye gitmiş olabilir, sizinki de bunlardan biri olabilir.(Kullandığım Huntsman 2013 modeldi)


    Gökalp hocam duvara asıp seyretmeyi ciddi diyorum, görüntüsünü beğendiğim için. Eleştirime alınmayın lütfen. Her üretilenin eleştirilecek bir tarafı vardır mutlaka, siz üretmediniz neticede. Diğer türlü hiçbir tüfeği eleştirmemek gerekir.


    Sizin yorumunuzun da alacak arkadaşlara katkısı olacak mutlaka. Kocaeline gelebilirsem ziyaretinize gelmek isterim, davetiniz için teşekkürler.

    Aynı soru çok kez soruldu, çok kez cevaplandı. Ben yine AA diyorum.


    Tamiri hatsandan'da kolaydır, sorun yaşayana telefonda arıza tespiti yapıp, kullanıcısının onarması bile sağlanabilir. Daha da ötesi arıza yapmıyor zaten bunlar. Çok geniş kullanım aralığı sunuyor, basit modifiyelerle çeşit çeşit tatlar verebilecek bir silah.


    HW'nin avantajı da tetiği ve atış konforu. Modifiye imkanı yok, atacağı pellet çeşiti belli. Bununla birlikte sevdiği pelleti bulunca çok isabetli. (Edit: Weihrauch servisinin AirArms'a göre iyi olduğuna kesinlikle katılmıyorum)


    Huntsman'ı ben beğenmiyorum. İsabet ve stabilite açısından diğerlerine göre kötü. Yakışıklı mı? Evet, as duvara seyret.

    Sayın Dostlar, Türkiye' de havalı silahla avlanmak yasak, doğal olarak herkes çeşitli menzillerden attığı pelletlerle en ufak deliği yakalamayla uğraşıyor..bazı arkadaşlarda uzun mesafeden şişe kırma peşinde... Herkesin kendi zevki tabiiki, kimsenin tercihi kimseyi ilgilendirmez..Ancak bu ürünler yurtdışı firmalarının ürünleri ve yurtdışında pekçok ülkede havalı tüfekle av yasak değil, sadece bazı kurallara göre.. Şimdi burada gördüğünüz RABBIT MAGNUM II Pelleti hassas atış için değil, özellikle Lağım Faresi, TAVŞAN gibi hayvanların avı için üretilmiştir. Kutunun üzerindeki Karga şekli bunun Av için uygun olduğunu, karga şeklinin solundaki Precision yazısının altındaki 3 çizgi pelletin orta seviyede hassas atışa uygun olduğunu ama sağdaki 5 çizgili Distance ise bu pelletin uzun mesafeye atışta uygun olacağını belirtiyor, tabiiki güçlü bir tüfek isteyecektir.


    Paylaşım için teşekkürler Bülent bey. Tablodaki Rabbit Magnum için 50 metre mesafe belirtilmiş ama malesef 50 metre grupmanları tavşanın killzone'u sayılacak birkaç santimetrelik alanın hayli dışına çıkıyor, hatta tavşanı ıskalar desem yanlış olmaz sanırım.


    Bu durum aslında kutudaki özellik çubuklarına bakılarak kullanılan diğer modellerde de görülebiliyor. Örneğin precision hanesi 5 olan 5.5mm FTT ile pcp kullanan ben dahil çoğu arkadaşın yorumları olumsuz. Diğer taraftan, 4.5mm FTT ve tüm kalibredeki Baracuda'lar ise önemli ölçüde başarılı. Tabiki saçmalar kullanılan silaha ve çıkış hızına göre farklı isabet sağlayabiliyor. Kendi kullandığım ve yorumlarını duyduğum pcp'lerde uyum sağlamamış ta olabilir ama pozitif yorumlar H&N Rabbit Magnum ve 5.5 FTT için pek yok.


    Konu açılmışken, bu saçmaları kullanan arkadaşlardan değerlendirme alabilirsek güzel olur.

    Evet 4.5mm görünmüyor sitede. 0,049 gerçekten iddialıymış. 5.5mm Baracuda için de 0,039 BC verilmiş. Kıyaslayacak olursak JSB 18gn.(BC-0,031) ile yaptığım atışlarda her şartta daha az düşme yaptığını görmüştüm. JSB alçakgönüllülük etmiş herhalde. Yakında etraflıca bir denemem lazım bunları.

    Kısaca tecrübemi yazayım.


    Genel olarak malzeme kalitesi iyi sayılır. Tüfeğin en isabetli attığı saçma H&N Baracuda 21.14gn. 50 metrede 50 kuruş büyüklüğünde grupman yapabiliyor. Fabrika ayarıyla 21.14 Baracuda'ları 970fps seviyelerinde atıyor(44fpe=60j gibi bir güç eder, gayet iyi). Stabilite at44'e oranla iyi, çok farklı hızlarla karşılaşmadım. İnce mehmet 30gn. ile 50 metrede pek iç açıcı değil. 7-8 cm dağıldığını söyleyebilirim.


    Tüfeğin kundağını beğenmedim, dedemin tek kırma tüfeğini tutuyormuşum hissi veriyor, hemde ağır. Önemli bir dezavantajı da hava sarfiyatı. 200-100 bar arası 20-25 kadar stabil sayılabilecek atış yaptı. Pompa ile kullanılmasını hiç tavsiye etmem.

    Buğun benim Wrangler Moderatör aparatım geldi.Yasin kardeşime çok teşekkür ederim.sesi fazlasıyla kesiyor.ama 1/2 alien herkeste bulunmaz ben bile model tornavida setiyle bağladım.içinde göndermen daha iyi olur diye düşünüyorum.Her zoraki Ultra sahibinin reddot ve wrangler moderator sahibi olması şart diyorum.


    Güle güle kullanın. 1.5mm allen konusunda haklısınız, herkeste bulunmayacağı hiç aklıma gelmemişti. Bundan sonrası için standart donanıma ekliyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

    Doğru yöntemlerle imal edilmiş bir moderatörün sökülüp takılması isabeti ve sıfırlamayı değiştirmez teorik olarak. Namlu tutucunun durumu(olması veya olmaması) da sıfırlamayı değiştirebilir. Free float namlularda moderatörün ağırlığı vuruş noktasını aşağı alabiliyor.

    Tabiki kabul ederiz Cemal hakkında hayırlısı olsun.


    Fotolar için teşekkürler Murat abi. Bende de birkaç resim var birazdan atarım.
    Karnımızı doyuranların ellerine sağlık, yarına kadar acıkmam daha. Adana mutfağının müptelası olduk.