WRANGLER adlı kullanıcının mesajları

    Değerli Arkadaşlar;


    Resmi sonuçlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz;
    http://www.ftbrturk.com/viewtopic.php?f=10&t=377


    ** Alper Abi çok hızlısın :)


    Kişi başına 100 hedeften oluşan bir parkurun sıralamasını yapmak ta kolay değil elinize sağlık Başar.
    Yurtdışındaki örneklerine benzer şekilde ormanlık alanda böylesine güzel bir parkurda atış yapmak çok keyif vericiydi, emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum.


    Yarışmada bizleri yanlız bırakmayan, lojistik desteğini esirgemeyen skywagon Cem abi'ye ayrıca teşekkür ederim.


    Başarı gösteren tüm arkadaşları tebrik ediyorum.

    Elinize sağlık, itina ve sabır gereken bir üretim. Bir süre önce bende regülatör çalışmalarına başladım. Tecrübe ettiğim kadarıyla söyleyebilirim ki, tam manasıyla yoğunlaşmadan bu şekilde bir ürün elde etmek mümkün değil, tebrik ediyorum.


    Benim çalışmalarımda iki noktayı gelişim olarak görmüştüm. İlki tüpü delmeden regülatöre atmosfer basıncını sağlamak, ikincisi de regülatörün basınç ayarını tüfek üzerindeyken yapabilmek. Bu iki fonksiyon ne derece uygulanabilir, ne derece başarılı olur bilemiyorum ama çok kullanışlı ve faydalı olacağını düşünüyorum. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    Konu gereksiz bir tartışma halini almış. Birkaç şey yazmak istiyorum sadece.


    Öncelikle Ftbrturk ekibine teşekkürler. Bizlere avrupa standardında bir parkur hazırlamak için çok çaba sarfetmişler. Müsabaka tertiplemenin ne derece zor olduğunu çok iyi bilenlerdenim, bu açıdan ellerini taşın altına koymuş olduklarını görmemek mümkün değil. Yarışmanınsa kusursuz olduğunu söylemek doğru olmaz. Soma acımızın ardına denk gelişi(ve belki de bu olaylar bahane edilerek yarışmanın baltalanmak istenişi), tesisle ilgili yaşanan sorunlar ve üzerine bir de hedeflerde yaşanan sorunlar ister istemez herkeste gerginliğe sebep oldu.


    Birkaç yıldır düzenlenen yarışmalarda ben dahil herkesin ortak hedefi başarı sağlamak, hobinin tadı tuzu oldu yarışmalar. Bu yarışmalarda da kendim adına söylemem gerekirse en çok kafa dengi hissettiğim, en çok özlediğim gruptur İstanbul ekibi. Buna karşılık olarak Artun abi düşüncelerini doğrudan yarışmada, whatsapp gruplarında, en kötü alo diyerek dile getirmeni beklerdim, foruma yazmak gazeteye ilan vermek gibi olmuş, çok şaşırdım. Keşke ayrılmadan konuşsaydık bu gibi şeyleri.


    Yarışmada etik olmayan ve kural dışı çok şey vardı aslında. Yarışmacının arkasından oturup mesafe tahmini yapmak, kulvara başlamadan hedefleri keyfine göre boyamak, alkollü olarak yarışmaya katılmak, keyfi olarak kulvarlar boş beklerken(hedefler yumuşasın da öyle atayım düşüncesiyle) tüm herkesi bekletmek, krono masasında ağır pelletle atıp tüm yarışmacıların hakkına geçmek. Detaylara girersek çok şey var, eleştiri ve yorumlara cevaben yazıyorum ama isim vermeyeceğim. Çünkü bence asıl olan tadımız kaçmadan bu işe devam etmek.


    Yarışmaları nasıl daha keyifli hale getiririz buna bakalım diyorum.

    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/XWXyXo.jpg
    kumpasla ölçülü olan at-44 long lw ile atılmış KRM ULTRA DOME grupmanıdır. 140 bar 9 metre den sıfır ruzgar ile sıfırlamasız gelişi güzel yapılmış atıştır arkadaşlar.
    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/aqGjl5.jpg]


    Paylaşım için teşekkürler. 9mt grupmanına bakarak, atışların 50 metrede 10 cm üzerinde açılacağını söyleyebiliriz sanırım. Fiyatına göre bile iyi görünmedi bana şimdilik.


    Edit: Düşük hızlarda denemek lazım birde(yaylılarda).


    Sayın Wrangler ilk 20 atis gayet stabil, sonrasini regulatorsuz ve bt 65 gibi guc canavari bir silahtan pekde beklemiyordum acikcasi.
    Setuskur vidasinda bir problem yok eminim, yeni ve kurcalanmamis bir tufek ayrica yaptigim ve buraya yazmadigim chrony testlerindede benzer sonuclar verdi. Gunes ile ilgili sapmalar olabilir buna katiliyorum, bu olcumlerde chrony nin sapkasi takili degildi.
    Birdaha sapka takili ve ozellikle moderator takili iken test yapacagim, sonucta moderatorsuz kullanilmayan bir silah.



    Sonucta bir ft silahi degil bt65, guc icin uzun mesafe icin, zaten en ideal kalibreside 6.35. Bence gayet stabil hatta bekledigimdende stabil cikti.
    Cok hassas atislar yapmadigim icin inanin 50 fps hiz farki bile zerre farketmiyor attigim uzun mesafe hedeflerinde. Daha sabah atistaydim teoride oyle gorunsede belli bir boyutta hedef icin 100 fps hiz bile farketmedi, 200 bardan 100 bara kadar attim canavar gibi.


    Tek lazim olan hassas bir ayar , 25.40 grain jsb peleti 900 fps hizlarda atarak atim sayisini arttirmak boyle ayarda 45 fpe gucte gayet yeterli olacaktir.


    Ölçümleri siperliksiz, güneşli bir havada yaptıysanız hız farkının sebebi o. 100 fps hız farkı silahın her halinden anlaşılır zaten.


    Son zamanlarda gördüğümüz bt65'ler gayet başarılı. Bu hızlarda da sanırım Hn Baracuda da iyi seçim olur.

    Bana kalırsa rakamlara bakarak hiçte stabil değil. Bir anda 100 küsür fps fark, vuruş noktasını belirgin biçimde değiştirir. Bu farkın normal şartlarda oluşması için bir neden yok. Aklıma ilk gelen chrony nin güneş altında ve gölgede farklı ölçüm yapması. Problar doğrudan güneş aldığında ölçümler hatalı çıkıyor. Diğer ihtimal de setskurun gevşeyip yay baskısını değistirmesi olabilir. Diğer taraftan, regülatörsüz pcp lerde çıkış hızının tavan yapıp, inişe geçtiğinde patlama sesi belirgin biçimde artıyor, bu yanıltmasın.

    Ustam doğru düşünmüşsün. Hafif pellet daha çok hava harcatıyor ama bunu farketmek biraz dikkat gerektiriyor. Özellikle yay dengesi iyi ayarlanmamış pcp'lerde ağır saçmalar, solidler küçük bir miktar daha az hava harcatıyor.


    Ben bunu özellikle moderatör testlerimde bariz biçimde gördüm. Solid attığımda desibemetre daha düşük değerler vermişti.


    Bahsi açılmışken, jsb 18gn. saçmanın 15gn. gamoya göre üst vurmasının sebebi düşmesinin az olmasıdır(bc'si yüksek).

    Konu dürbünden tüp ömrüne gelmiş laf lafı açıyor dedikleri bu olsa gerek .eğer dürbün mevzuyu sonuçlanmış olsaydı banada yararı olacaktı.4-16mı 6-24 mü karar veremedim


    Genel hobi kullanımı için ebatları, ağırlığı problem değilse 6-24 fena olmaz.

    Samet hocam eline sağlık, güzel yazı hazırlamışsın. Ankaraya bir bahaneyle bekliyoruz artık, arayı çok açtın.


    Ben Nikko 8-32 dürbünümü kullanırken incelediğim, kullandığım Airgun Helper Mobile, Strelok Ballistic Calculator ve Hawke Chairgun Pro yazılımlarının üçünde de farklı atış eğrileri elde etmiştim, özellikle de Hawke yazılımında. Ne var ki Hawke dürbünler ile kendi yazılımını kullandığımda tam olarak uyum sağladığını görmüştüm.


    Benim gibi problem yaşayıp bir çözümünü bulan varsa paylaşmasını rica edeceğim bende.

    at 44 bu kadar dağıtmaması lazım düşük zoom lu bir dürbünle atış yaptıysanız etken faktör olabilir birde setustur 2 tur 3 tur la olmaz chrone olması gerekiyor çekiç yayın eskimiştir 10 tur açarsın yine güçlü atmaz yeni yay vardır tüfekte 1 tur açsan bile çok hızlı atar


    :thumbup:


    Hatsanda işler böyle malesef.

    Elinize sağlık, teşekkürler grupmanlar için. Tetiği şöyle çekmişsiniz, böyle atmışsınız demek mümkün değil fotografa bakarak ama özellikle jsb ile o mesafede daha küçük grupmanlar çıkması lazım. Tüfeğin çıkış hızı 900fps den yüksek değilse(setskur 3tur açık iyidir), isabetten şüphe etmemek lazım, geriye atıcı ya da dürbün kalıyor.


    Özellikle paraşüt saçmalarda 900fps(~270m/s) hız aşıldıkça pellet yalpalamaya başlıyor ve grupmanlar büyüyor. Jsb kullandığım silahları 850fps hıza ayarlıyorum ben. Sanırım at44'te 2 tura tekabül ediyor bu hızlar.


    Bir hatırlatma yapayım; şu ana kadar denediğim mod125-135, torpedo155 tüfeklerin hiçbiri dizellemeye rağmen krono ölçümünde 900ü geçmedi. At44'ler fabrika çıkışı 960fps civarı atıyor ve setskur ayarıyla 1000 üzerine çıkabiliyor.
    Not: Hız ölçümlerini 16 grain saçma ile yapıyorum.

    Geçmiş olsun Burak. Hatsan servisini herkes methediyor ama malesef paketleme konusunda çok özensiz davranıyorlar. Kundaksız vaziyette özenle paketleyerek gönderdiğimiz bir at44, dönüşte naylon içinde at44 kutusunda gelmişti, kutu büyük olduğu içinde taşıma sırasında heryeri çizik içinde gelmişti, tetiği de yamulmuştu.


    Yasin teşekkürler. Kronosuz olmuyor ama bi tane almak lazım. Bu arada regülatör de şart gibi ilk işlem regülatör olacak sanirim


    Evet regülatör ve krono iki önemli eleman. Yakında nasip olursa yerli kronomuz gelecek, regülatör üzerine de benim çalışmalarım devam ediyor. Herkes uygun fiyata alabilecek inşallah.

    Konu baya bir sapmış, büyük büyük yazılmış yanlış bilgiler de havada uçuşuyor malesef...


    Eline sağlık Samet güzel atışlar. Grupman daha da küçülebilir belki. 900 fps üzerine çıktıkça grupman biraz daha açılıyor. Krono olmadığı durumlarda at44 setskuru tam sıkılıp 2-3 tur açılınca 900 altında kalıyordu.

    Uçuş süresi uzamadıkça 5.5 ideal diyebilirim, kütlesinden dolayı daha az etkileniyor rüzgardan.


    Aynı silahta 4.5mm-300m/s 5.5mm-240m/s 6.35mm-200m/s gibi hızlarla atıyorsa hem isabet, hem tahribat, hemde uzak mesafe için 5.5mm seçmek mantıklı olur.


    4.5mm-260m/s 5.5mm-200m/s gibi bir durum varsa 5.5in uçuş süresi uzayacağı için rüzgardan fazlaca etkilenir, dolayısıyla 4.5mm avantajlı olur.

    8-32 dürbünlerimin hiçbirini 200 mt. üzerinde 16x ten büyük kullanmadım. Dolayısıyla ben kaliteli olmak şartıyla 4-16 gibi birşey tavsiye ederim.


    Uzak mesafede havalı için düşme miktarı fazla olduğundan yüksek zoom kullanmak zaten pek pratik olmuyor. Yüksek zoom grupman ve FT için kullanışlı.