Halil61 adlı kullanıcının mesajları

    Tamamen yasal,yasal olmayan rifled namlular ülkemizde.İşe yarar mı sorusunun cevabı ise evet ,yalnız sabot slug kesinlikle kullanmayın.


    Saygılar

    evet dikkatlice okudum..Her türlü imkansızlıklara rağmen bu spora gönül verenlerin de özverilerinin gayet farkındayım..Hatta yerli bir FT tüfeği tasarımı müjdesini de okudum.Hatta ve hatta uluslar arası ft kurallarının da katılığını okudum..Peki sizin benim anlatıpta anlamadığız ne var..Siz bu kategoriler alt-üst lig olmaz..Herkes durumuna göre girsin yarışmaya..Hepimiz aynı kantarda tartılalım mı diyor sunuz..yoksa kendi içimizde başka bir çözüm yolu da bulabiliriz mi diyor sunuz..ben bir tek burayı anlamadım..

    Bu sporu geliştirmek,daha geniş bir kitleye yaymak için çalışıyoruz merak etmeyin.Bu çalışmaları özetlersek yerli bir FT tüfeği tasarımından tutun,yarışmalarda farklı kategorilerin uygulanmasına ve uluslar arası temsile kadar.Büyük bir yerli silah üreticisi de bu projeyi desteklemekte



    Gayet açık anlatmışım nesini anlamadın ben de seni anlamadım...

    Bi daha okuyun....

    Bir süredir incelemeye aldığım tüfeğe son yorumlarımı yazmaya çalışırken.Burası ciddi bir tartışma ortamına dönmüş..Bir sporun devamı ve sürekliliği için alttan gençlerin gelmesi gerektiği gibi ,halan sahada yarışan aktif sporcularında bu gelecek gençlere örnek olması ve klavuzluk hocalık,rehberlik yapması gerekir.Bu spora gönül vermiş hem maddi hem manevi olarak imkanlarını zorlayan Ft yarışmacıları.Bilgi birikimlerini bu genç nesillere aktarmalı ki.Ülkemiz bu spor branşında da uluslararası platformda kendinden söz ettirsin saygı görsün..
    Kendi yorumumu tekrar alıntıladım ve üzerine bir kaç kelam edeyim..Lütfen sizlerde bu alıntı yaptığım yazımı dikkatlice tekrar okuyun.
    Halen yarışmakta olan ve her türlü imkanını bu spor için ısrarla zorlayan bu küçük camia da yaşları 30 altında olan bir kaç genç yarışmacıdan başka genç göremedim..Unutmayın her spor dalındaki başarılı sporcular altın adamlar ve kürsü adamları.O spor branşına gönül vermiş ve hatta gönül vermeye meyilli gençlerin Roll Modelleridir..
    Peki genç bir öğrenci ya da bu spora gönül vermiş fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle.Bu sporun kompedanları ve roll modelleriyle aynı kantarda tartıla bilir mi..?

    Sayın Polka
    HİT grubunun antrenman buluşmalarına birkaç kez geldiniz,bizler ile sohbet ettiniz ama şu yazdıklarınıza baktığımda ne bizleri ne de sporu doğru yorumlayamamışsınız.Camiada herkese kapımız açık,bilgi ve tecrübemizi de herkesle seve seve paylaşıyoruz,bundan da zevk alıyoruz.Yaş grubuna da tekrar bi bakın gelecek vadeden çok genç arkadaşımız olduğu gibi bu spor her yaşa da hitab ediyor ayrıca.
    Ayrıca yukarıda yazdıklarımı tekara bir okuyun istrerseniz...

    çalışma ayrı tam gaz çalışıyorum haftada 1000 ft tarzı atış yapıyorum. at44 ft fena değil aslında alışan arkadaş güzel işler çıkartır. Ben yaylıcı olduğum için ve yaylıda yerli sıkıntı olduğu için bişeyler için boğuşuyoruz . e buda hobinin bir yanı bana zevk veriyor. Ha son modlama ile gez arpacık atışlarıda oldukça hoşuma gitti kimse kırılmasın yazdıklarımdan serbest kategori olsa iyi olur olmazsada problem değil ben şu an gez arpacıkla katılmayı düşünüyorum . zevk işi bunlar yahu maksat hep birlikte güzel bir muhabbet olsun. Ama genede dürbün işi benim kanaatimde sıkıntılı bunu her daim söylüyorum ve söylerim bence ft de 6-24 iyi yada en fazla 8x32 gibi bir dürbün güzel ama üstü bence adaletsiz bir durum . ama bu benim düşüncem başkası daha büyüğünü de kullanabilir. Beni ilgilendirmez.
    Önemli olan çalışmak tabiki. Bakalım kısmet yeni ft lere

    March 8x80 ile atan da var yurt dışında dürbüne o kadar takılmayın bence.Hatsan ın Rusya ya ihraç ettiği yaylıları gördük geçenlerde,tetik,denge oldukça başarılıydı,ufak bir iki değişiklik ile FT de güzel iş yapacak gibi.Proje sonlansın bizler de yerli FT tüfeği ile atacağız yarışmalarda:)

    İste böyle devam eder o arkadaş adanada kaç vurmuş bakalım 46 idi galiba. Motive olmuş demekki 6-24 50 bir dürbünle katılın kaç vuracaksınız oda başka bir konu. İsterseniz bir deneyin ben dürbünü söküp gireceğim.
    İsterseniz sizde deneyin . daha güzel oluyor.

    İstenirse yerli ekipman ile de güzel sonuçlar alınabiliyor,AT-44 FT ile katılan arkadaşlar da oldu,içlerinde iyi sonuçlar alanlar var.Ayrıca başarı sadece iyi markalar ile de gelmiyor,azim ve çalışmak bu işin sırrı.

    Olay masraf meselesi değil bende fotoğraf sanatçısıyım. 1986 yılında başladım profesyonel fotoğraf çalışmalarıma 30 yılımı verdim fotoğrafa ilk makinam nikon f3 hp idi Özellikle sigma ve olympus makina setlerim var. İki markada da 8mm den 1000mm ye kadar ayrı ayrı lens takımlarım var.
    Kısa çalışmalar ve manuel zuiko lenslerle olympus . profeayonel çalışmalarımda sigma bodylerimle sigma takım lenslerimi kullanıyorum. Sadece sigma sd1 body me ilk çıktığında aldım Türkiyede ilk sigma sd1 sahiplerindenim. 9000 küsür dolar verdim. Elimden nikon d800 ler canon eos 1ler 3 er beşer geçti beni etkilemedi.
    Burdaki olayda da biraz böyle sadece ft için yerli yabancı pcp yaylı birdolu tüfeği modladım elimden memlekete girmiş olan nerdeyse tüm silahları ya sahibi oldum yada kurcalayıp kullandım şu an 4 adet yaylı silahımı bu işe ayırdım herbirinin üzerinde ayrı ayrı 8-32 44 bsa ve 10-40 50 vector dürbünler kullanıyorum ama bana adil gelmiyor. Adanadaki tüm ft lere katıldım. Burda bir standartın olması lazım ft ye katılan arkadaşlarımın hedef vuramama veya bilgi eksiklikleri pek yok özellikle 2014 izmir yarışmasından sonra iyice palazlanan bir 16j muhabbeti pek çok kimseyi zor durumda bıraktı ben ft için sonradan orhantan arkadaşımın benden aldığı mod54 ü ft de kullanırım diye almıştım 760 euro :) 16 j de 550 fps gibi çok düşük bir sürr istenince o silahım ıskartaya çıktı benden de bir 760 euro daha çıktı 4.5 mm mod 54 aldım bunların hepsi masraf nedeni yüksek güçlü tüfeklerin hedefleri öylede böylede düşürdüğü söylentisi idi ve "adaletli " olmuyor düşüncesi idi. Ama gördüm ki adalet duygusuyla ortaya çıkanlar tüfeklerine 10-50 60 dürbün takıyorlar atışlarda özel yelekler kullanıyorlar . tabiki yapabilirler ama durumu müsait olmayan ya da olupta o kadar masraf yapmak istemeyen ya da benim gibi bukadar şata fatın sportmenliğe uygun olmadığını düşünenlerle aynı mindere çıkmaları nekadar adaletli ???!!! Savunduğum mesele bu ha bu kadar zaman içinde bişey değişmedi. Ben ft yi seviyorum katılmaya devam edeceğim isteyen protesto olarak alsın isteyen almasın ki protesto etmek gibi bir niyetim yok. Bundan sonraki müsabakaya serbest göz gez arpacıkla ve yerli bir silahla katılacağım. Bu konuda da çalışmalarım sürüyor. Bu biraz da tarz işi fotoğrafa çok benziyor. Örneğin ben macro ve panaromik infrared çekimlerini seviyorum ornito pek çekmiyorum. Nikon canon elime almam . tarz meselesi biraz

    Son bir örnek;


    En son yarışmada birinci olan arkadaşımız ilk gün 50 hedefin 49 unu vurdu.Aynı ekipmana sahip ben 41 vurdum.
    Şartlar eşitti neden 49 vuramadım?

    Yukarıda yazılanları maalesef üzülerek okudum,FT yani field target ı öyle bir yorumlamışsınız ki konu hakkında hiç fikri olmayanalar maalesef bu yazılanlar yüzünden soğur bu spordan.
    Gelelim bu işin dünyada ve bizde nasıl yapıldığına;
    Bu arada bu spora başlamadan önce bizler de şişe patlatma,güç yarıştırma,en uzağa kim atar safhalarından birer birer geçtik,baktık ki elin gavuru bu işi başka türlü yapıyor merak ettik araştırdık.Bu elin gavuru önce bu sporu İngiltere de icra etmiş sonra da WFTA oluşumu çatısı altında tüm dünyada resmileştirmiş.Kuralları bir güzel belirlemiş ve yarışmaları da bu kurallara göre yapmış.Türkçesi arazi atışları olan FT nin kısaca hikayesi bu özetle bir av simülasyonu da denebilir.Silahlar,güçler,kategoriler harfiyen tanımlanmış belirsiz hiçbir unsur bırakılmamış,ne güzel değil mi?
    Ülkemizde ilk başta güç sınırı olmayan ve bu kurallara bağlı olmaksızın birkaç yarıma düzenlenmiştir.Bir süre sonra bu sporun bu şekilde sürdürülemeyeceği anlaşıldı neden mi; güç sınırı olmayan farklı sınıftaki silahların aynı parkurda adil olarak yarışamayacağı ortaya çıktı da işte ondan.
    Halbuki elin gavuru ne diyordu,12 fpe max.güçte tek yüklemeli 4,5 mm silahınla yarışabilirsin..Bu şartlar altında her sporcu eşit mi?Evet
    Tersini düşünelim 4,5 mm 12 fpe yanında 5,5 mm 35 fpe,onun yanında 6,35mm 50 fpe,nolur o hedeflerin hali.Nerde eşitlik?
    Dürbün konusuna gelince 50x dürbünle 45 metredeki hedefi vurmaktan sıkılırım diyen yanılır.İş sadece dürbünde olsaydı bu spor çok basit kaçardı.Gelin benim silahım ve dürbünümle atın bakalım sonuç ne olacak 45 metredeki hedefi 10 knot ve üstü rüzgarda kaç defa vuracaksınız?
    Yüksek büyütmeli dürbün kullanmayalım peki,nasıl mesafe tahmini yapacaksın elindeki 10x yada 20 x ile bir anlat bakalım.
    Şimdi ne yapıyoruz;
    Bu sporu geliştirmek,daha geniş bir kitleye yaymak için çalışıyoruz merak etmeyin.Bu çalışmaları özetlersek yerli bir FT tüfeği tasarımından tutun,yarışmalarda farklı kategorilerin uygulanmasına ve uluslar arası temsile kadar.Büyük bir yerli silah üreticisi de bu projeyi desteklemekte.Steyr ve bunun gibi silahlar ve bunları kullananalar sizlerin,bizlerin arasındaki normal insanlar bunu da unutmayın.Bu topluluğu lütfen kategorize de etmeyin zira çok kıymetli sporcular,atıcılar ve dostlar mevcut bu spora kendini adamış.Uluslar arası yarışmalarda da ÜLKEMİZİ tamamen kendi imkanlarıyla temsil etmekteler,bu da ciddi bir fedakarlık.
    Kalın sağlıcakla

    Bu peletlerin bazıları maalesef 5.52 nin üstünde,böyle olunca da şarjöre zor oturuyor.
    Sayın İnceyle bizzat görüşüp durumu izah ettim son serilerde problem yok.Tavsiyem satın alırken kumpasla ölçmeniz olacak


    Saygılar

    Kesinlikle fiyat performans olarak sizi mutlu eder.Verdiğim değerler modifiyesiz olup bana gore bisey yapmaya da gerek yok .
    Tabii kullanım amaciniz önemli benim istediğim güç ve isabeti oldukça tatmin edici.

    Hayırlı olsun.Bu arada bir teşekkür de benden Hatsan'a.Malumunuz AT 44 Serisi silahlarda güç ayarı için kundağı sökmek gerekiyor yada kundakta delik açıp modifiye lazım.
    Konuyla ilgili fabrika ziyaretimde Hatsan'ın Genel Müdürü ve aynı zamanda sahibi Bahtiyar Taşyağan beye ricada bulundum sağolsun beni kırmadılar,AT 44 QE Long LW silahımda bu değişikliği yapmalarını istedim.İstediğim değişiklik emniyetin altındaki çekiç setuskuruna ulaşan kısmı hafifçe genişletmek ve kundağın altında yine çekiçe ulaşan küçük bir delik açmalarıydı.Çay içimlik sürede iş bitti,ellerine sağlık.Asıl önemli olan ise hemen yeni serilerde bu değişikliği yapmaları için ilgili birimlerine talimat vermesiydi.
    Sohbete devam ederken Bullpup ne zaman geliyor sorusunu da ihmal etmedim:)Kesin olmamakla beraber bu ayın sonu gibi piyasada olacağını aktardılar.
    Bahtiyar Bey ve ekibine tekrar teşekkürler,


    Saygılar