Halil61 adlı kullanıcının mesajları

    Sanırım bu hafta av doğaya bir uğramam gerekecek umarım bir iki deneme atışı yapmama izin verirler.Recoil sistemi madem bu kadar etkili bir sistem değilse 56th almanın bir manasıyok çünkü 56 ve 470 arasındaki tek fark recoil sistemi onun dışında güçleri birebir aynı hatta 470 1kg daha hafif ki bu onu daha avantajlı kılar.



    +100


    Aradaki fiyat farkı da cabası,hayırlı olsun şimdiden

    Doğru söylüyorsunuz 56 th ile arasında sadece tepme engelleyici sistem farkı var güç olarak aynı ve 1kg daha hafif tepme çok hissedilmiyorsa tercih edilebilir.


    Yaptığınız atışlardan deneyimlerinizi paylaşırsanız bana çok yardımı dokunur. Örneğin kaç metreden %kaç isabetli ve tahrip gücü ne oranda.


    Kısaca şöyle ifade edeyim;


    PCP den sonra(Benjamin Marauder 22.cal)bana(kişisel fikrim)pcp kullanıyorum hissi veren bir silah.İyi bir dürbün ile çok rahat 100 metre ve üstü atış yapabilirsiniz,T06 tetik oldukça etkileyici.



    Saygılar

    Konuya bir de şu açıdan bakalım;


    1-Alacağınız bu silahla kaç defa grupman çalışacaksınız,silahı alıp araziye çıktığınızda genelde hangi taraf ağır basacak(grupman mı?tahribat vs.mi?)


    2-Diana 56TH ve Prosport her iki stili de becerebilir mi?


    3-İlk bakışta aşka inanırmısınız?



    Saygılar

    Emir bey diana 4-16x42 dürbün mod 54 üzerinde dağılmaz. diana distributoru av doga dan Mehmet ali bey den mod 54 u bu durdunle almıstım. Mehmet ali bey dürbünü bu silah ile 1 yıl garantili olarak satmıştı. Sonuc : tüfeği bir yıl kullanıp sattım, dürbün ile ilgili hiçbir sıkıntım olmadı, ama 6x24için birsey diyemem...



    Ben de Diana 460 magnumda kullanıyorum mod 54 den güçlü olmasına rağmen hala sağlam tık demedi.


    Saygılar

    Daha önce denediğim ve başarılı olduğum bir metod;


    Kümesin hemen yanına senin de görüş açının iyi olacağı yere bir kazık çak,tavuklardan birini canlı olarak ayağına ip takarak o kazığa bağla,atış açını ve mesafeni,rüzgarın da yönünü iyi hesaplayarak yerini al ve beklemeye başla.Mümkünse 2 kişi olmakta fayda var,diğeri hedef gözüktüğünde güçlü bir fener ile yardımcı olabilir.Bu metodla en fazla bir geceni harcarsın,sonuç genelde olumludur.Silah ve kalibre konusuna gelince 4.5 cal. Gamo Hunter 440 ile bu sorunu çözmüştüm yıllar önce.



    Saygılar

    Fikir beyan eden arkadaslarima cok teşekkür ederim. Atislari yaptigim yer hep egimli bir arazi idi bir ağabeyim bununda sebep olabilecegini belirtti her iki deneme yaptigim yerde de destek kullandım ve her ikisinde de eğim ayni yondeydi sol taraf aşağı sağ taraf yukardaydi.sifirlama yaptigim 10 mt ve atis yaptigim 30mt de egim yok sanirim problem bu ama yinede namlu temizligi ve Dürbün ayaklarinin kontrolünü yapmam gerekiyor.


    Bu jsbnin 18.13 gr sacmasindan herkez cok memnun bende katiliyorum elimde sadece 70-80 adet kaldi.nerden nasil temin edecegiz fikri bilgisi olan var mi? Bu sacma bukadar begeniliyorsa neden satan yer bulamıyorum bence cok ilginç



    Güzel memleketimizin şöyle bir özelliği de var malesef;bir ürün kaliteliyse,tutulursa kısa zamanda piyasaya ya taklitleri çıkar yada ithalatçı bu ürünü artık ithal etmez ne hikmetse,sanki amaç parasıyla puluyla tüketiciyi cezalandırmaktır.


    Saygılar

    Aynı tezi savunup farklı şekilde anlatmışız gibi.Asıl mesele yıllarca büyük yada küçük av olsun yüksek kapasiteli tüfekleri üretip piyasaya sürüp sonra da bu silahları ve kullananları denetleyememedir.Yoksa elindeki slug namlulu silahın hangi mesafede ne yapacağını bilen avcı zaten limitleri zorlamaz.


    Siz de güzel yakalamışsınız asıl problemi,yivliler için uygulanan kanunlar,alınan yüksek vergiler ve fiyatlar



    Saygılar

    Ben de konunun açıldığı günden beri bunu anlatmaya çalışıyorum ama nedense bir türlü anlatamadım. Amaç öldürücülüğü kıyaslamak ise atılan fişeğin hızı ve ağırlığına göre yorum yapılabilir. Biri kalın diğeri ince diye değil. Ayrıca 12ga av tüfeklerinde ezici çoğunluk kuş avı için kullanır. Azınlıkta kalan bir kesim ise savunma ya da fantezi amaçlı (ayı ve domuz vurmak gibi ) normalde yivli kullanılması gerekip te Türkiyem kanunları ve harçları hatta yivli fiyatları yüzünden, canını da tehlikeye atarak slug 12ga ile tehlikeli avlara kalkışır. Oysa ki 36 kullananlar tam tersine bu silahları kuş avlamak için almazlar. Kullandıkları mühimmat ise 44 magnum güçlerinde solid çekirdektir. Öldürücülüğe gelirsek ise iyi avcının elinde 12ga ile öldürülebilecek her şeyi 36 da öldürür. Zaten fil avlamak için nyateh ya da H&H magnum kullanmak gerektiğini her halde bilirler. Zaten ülkemizde de fil yoktur. Yoksa katalog verilerine bakmadan ben de 12ga slug merminin 36ga dan güçlü olduğunu anlar ve bilirim. Ama iyi bir avcı urika sına 12 slug doldurup domuz peşinde koşmaz. Ayrıca nüfusun %99 u da domuz eti yemez. Bu tip avlar ile uğraşanlar. 308 sako kullanır, steyr kullanır. Slug ile şavrotinle işi olmaz. Canını da tehlikeye atmaz.



    Yazmıyacaktım ama duramadım;


    Slug namlular ve kurşunlar ne için üretilmişlerdir?Hangi avlarda kullanılır söylermisiniz?


    Neden Urika' ma yada Remington'uma slug kurşunumu doldurup avlanamıyorum?


    Türkiye de domuz avlayan kaç avcının Steyr i yada daha üst düzey yivlisi vardır?


    Evet bence de bu konu artık kapatılmalı 12 mi 36 mı 20 mi meselesi artık yerçekimsiz ortamlarda tartışılsa iyi olacak gibi



    Saygılar

    Bence gez arpacigin ustunde cok durma, nasil olsa 2 gun sonra durbun takip kullanmayacaksin. Sok gitsin uzerinden fazlalik yapmasin tak bir durbun, keyfine bak , gez arpacik en son canakkalede kullanilmisti benim bildigim 8o
    Ben bir silahi ilk aldigimda deneme atisini dahi yapmadan gezi arpacigi sokerim , elime .50cal atesli yivlide verseler kullanmam gez ile


    Büyüksün üstad :rolleyes:

    5.5mm Yayli silahlar icin tavsiyem magnum sinifi dahi olSa bile 14.5 grain uzeri agirlikta pelet kullanmamaniz yonunde olacaktir.


    Öncelikle yeni silahınız hayırlı olsun.Ben de kısa bir süre önce bu güzelle tanıştım ve artık beraberiz :rolleyes: .Bu süre zarfında birçok pelet denedim ve en başarılı 18 gr.Jsb oldu.Denemelerim devam etmekte olup sonuçları buradan paylaşacağım.


    Saygılar

    Forumdaki daha önceki organizasyon fotoğraf ve videolarına bakıp kısmen hayal edebildiğim yarışma atmosferini tattığım,siz değerli dostlarla çok keyifli saatler geçirdiğim için çok ama çok mutlu oldum.Müsabakadan erken ayrılmak zorunda olduğum için dereceye giren arkadaşları ve tüm katılımcıları tekrar buradan tebrik ediyorum.



    Saygılarımla