Airturk adlı kullanıcının mesajları

    Ben çoğunu aldım koleksiyon için daha sonra baktım her gelen bir tanesini götürüyor evden bıraktım bu hobiyi mp5 otomatik kurusıkım bile vardı.Alacaksan zoraki al gerisi gereksiz.

    Türkiyede bir çok internet sitesinde satışı yapılmakda aratırırsan google da var.Ben bunları av fuarında görmüştüm hatta denemekde serbestti demekki satışı legalki adamlar av fuarına getirmiş .

    Stoeger X20 Supressor - yaylıda fiyatı bakımından sanırım en iyisi pişman olan yok A kalite .Tabut gibi hatsan alacağıma stoeger ilk sırada gelir benim için yerli malı kötülemiyorumda makyaj ve namlu çıkış hızı ile stoeger süper iyi bir dürbünle,pelletle güzel sonuçlar alınabilir.Videolarıda mevcut youtubede izle derim

    Belki üretimden gelen bir hata, tamamında bu olacak diye bir şey söylemek yanlış olur lakin firma 1 senede batar zaten bu kadar kalitesiz malzeme yapsa.Belki replicadır geçmiş olsun .

    Lütfü naptın katletmişin noricayı zaten türkiyede güvence altında değil sende güreşmişin iyi dayanmış :D Babamın lafı var sık sık cocukken derdi top oynarken eksittiğim papuçlar için ''oğlum sana demirden don olsa dayanmaz 2 güne eskitirsin'' :D Sen benide aşmışsın ne diyeyim .

    Paylaşımınız için teşekkürler, bir çok arkadaşımızın merakını gidermiş oldunuz sağolun. Yine herzaman ki gibi bir Fuar olmuş beni çok şaşırtmadı anlattıklarınız. Özellikle havalı silahlarla ilgili olan "ilgisizlik, bilgisizlik" hat safhada. Bir yandan seviniyorum, bir yandan üzülüyorum. Fuara katılan firmalara sorsanız utanmadan yakınırlar kesin "rağbet görmüyor" diye, acaba neden????? Saygılar

    Sayın Meenet aslında fuar için sizden öneri almıştım önceki ay pm atmıştım fuar nasıldır ,ucuz vs kampanyalar olurmu diye.Sizde cevap yazmıştınız eski kullanışmış silahları elden çıkarmak için satmaya uğraşıyor av bayileri diye sonuna kadar haklıymışsınız önünüzde saygıyla eğiliyorum . :thumbup:

    Merhabalar geçtiğimiz günlerdeki bursa av doğa fuarına gittim.Büyük umutlarla sabah kalkıp eskişehirden yola koyuldum.İnternetten gördüğüm bir çok havalı tüfek ve silahı inceleme fırsatı bulurum ve alırım diyerek fuar alanına vardım.Sağolsunlar kapıda güleryüzle karşılandık davetiyemizde vardı masrafsız giriş yaptık.İçeri ilk girişte gözlerim ayna gibi parlamaya başladı.Her yerde silahlar tüfekler oltalar vs biliumun icat .Tamam dedim güzel şeyler görücem dokunup alabilicem :)


    İlk olarak büyük bir stand kuran GAMO firmasının standına baktım .Bütün tüfekler vitrinin içinde 2 yeni modeli kurcalayabiliyorsunuz.Diğerleri yasak :) Ama tabi o gazla eskişehirden geldiğim için merak ettiğim modelleri rica ederek firma yetkilisinin o süper nazikliği ile hiç sıkılmadan bütün pelletlerin özelliklerini bile dinleme fırsatı buldum .Beğendiğim internetten incelediğim tüfeklerini elime alıp kurcalama şerefine nail oldum .Adını doğru telafuz ediyorsam şamilbey firma sahibi ile samimi diyaloğumuz oldu kendisi standda satış olmadığı için diğer bir hangarda bulunan bir kaç av bayisi standından tüfeği biraz makul fiyata beraber giderek alabiliriz dedi.


    Üstüne birde Gamo nun 2012 gıcır gıcır dergisini tek olmasına rahmen bana hediye etti.Sevindim sıcak davranışından ötürü çok teşekkür ettim fuar alanını gezeyim tekrar geleceğim diyerek ayrıldım.


    Gözlerim türk firmalarını arıyor tabi internette 1000 lerce tüfek var model model hepsini bulurum umuduyla ilerlemeye başladım .Ara babam gez derken zar zor Hatsan firmasının standının önüne geldim .Ordada Gamo firmasından gördüğüm alakayı göremeyince bir kaç tüfeği elledim kaçtım.


    Diğer standlara göz atmaya başladım.Arada bir çok balıkçı standı doluydu kamışlar oltalar vs sonra uzaktan bir kestim şahin gibi gözlerle Hammerli standı hop dedim koş ufuk hammerlilarla içli dışlı ol .Gittim standa yine tüfekler vitrin içinde başında bir güvenlik gibi çalışan diyalog aynen şu şekilde.


    -Merhaba iyi günler tüfekleri inceleme fırsatımız varmıdır?


    -Malesef ellemek yasak sadece benim elimdeyken bakabilirsiniz.


    -Nasıl yani dokunamayacakmıyım şimdi burası fuar alanı değilmi bakmadan nasıl alacağım en azından bir kundağına vs bakayım.


    -Olmaz beyefendi müşterilerin eline satılan malzemeleri vermek yasak.


    -Peki saolun ne diyeyim ilginç .


    Dokunamadım anlıyacağınız tüfeklere başkalarıda geldi vitrine bakarken yok kimseye elletmiyorlar sanırsınız elmas kaplama:)



    Daha sonra av bayilerinin olduğu ikinci salona geçtim orada tüfek silah satışı yapılıyor.Hah dedim tamam sırıta sırıta girdim 2. salona oda ne içeri karnaval gibi çat çut pat pat pot puf heryerden boşa sıkılan tüfek ve silah sesleri.Kabus gibi standda silahlara ardı ardına tüp takılıp boşa otomatik pat pat pat boşaltmala ,tüfekleri boş kurup çat cut sıkmalar.


    Bir iki av bayisi standına gittim .Oda ne ne kadar gereksiz tüfek var ise duvarlarda asılı evinizde olsa bebek gibi bakacağınız tüfekler tozlu pislikten geçilmiyor.Üstüne üstlük internet satış fiyatlarından daha pahalı.Alabileceğim tüfek listesini yapıp gittiğim için ne ne kadar yanında ne gibi hediye var biliyorum.Lakin hangi av bayisine sorsam bu tüfek için hediye yokmu .Hemen var tabiki olmazmı 2 kutu sacma 10 liralık :)


    Ve inanmazsınız o çatırdı patırtının içinde günlerdir boşa sıkılan tüfekler faiş fiyata satılıyordu belliki kendi dükkanlarında duran ürünler kimbilir 100 lerce 1000 lerce kez de orada boşa atılmıştır.


    Sabahın köründe kalkıp bursaya gittiğimemi yanayım birşey alamadan gelemememi yanayım bilemedim.Balık oltası alayım dedim bizim burdakilerle aynı fiyat 1 lira ucuzu bile yok taşımak gereksiz bir tek iğne alamadan 1 saatte terk ettim sinirlendim üzüldüm.


    Bir çok firmanın olmayışı bende hayal kırıklığı yaşattı büyük bir organizasyon olabilir lakin benim dişimin kovuğuna kesinlikle girmedi.Dönüş yolunda otobüsde Gamo kataloğuna baka baka yalana yalana eskişehire geri döndüm .


    Bir kaç fotoğraf cektim telefonla zaten çekebilecek kayde değerde birşey yoktu .Yazıyı okudugunuz için de teşekkür ederim :)

    Retay 100x için pek iç açıcı şeyler yazılı değil alan ve memnun olanda sanırım yok.Sen yinede alacaksan alttan kurmalı başka modellere yönel en azından 100 tl daha para koy üstüne kaliteli uzun yıllar gidecek havalı al ,acele etme bu konuda sonunda hüsran olmak var derim .


    Av bayisi konusunda gördüğüm olayı yazıyorum ;


    Dükkana girdim bir havalıyı inceliyorum .İçeri birisi girdi bizim oğlana havalı tüfek alıcam bilader dedi .Malum anlamıyor adam ordan en dandik bir havalı çıkardı.Öve öve bitiremedi adama bende tabi bakıyorum 100 liralık tüfek ne olabilirki daha sonrasında tüfeğin üstünde iple bağlanmış etiket var üstündede kocaman harflerle lütfen boş iken kurup tetik düşürmeyiniz yazıyor ama oda ne bir adam kırıyor namluyu bir satıcı pat çat patlatıyorlar dükkanda sonra bende koşarak uzaklaştım .Yani, diyeceğim kutusunda değilse tüfek alınmamalı o raflardaki tüfekler aylarca boşa sıkılıyor .

    Yokmu yaw yeri belli ettim söğüt göletinde gırla aynalı sazan dolu 2 3 kişiyi bir araya toplayamadık :)Vallahi bir tek israil sazanı oltaya gelmedi sırf sazan ve aynalı dolu 1 tek israil sazanı çıkaran dilesin benden ne dilerse bakir göletlerimizden bir yer seçtim sizin için bu şansı kaçırmayın bak üzülürsünüz :D


    Tamam itiraf ediyorum sadece balık varmı yokmu diye 5 olta attık jandarma komutanımız eşliğinde 1 2 saat aralığında 30 yakın büyük parça sazan aldık ve geri suya iade ettik :) Şu manzara ve havalılarımız oltalarımız yokmu gelen yaw :D




    [Resim Engellendi: http://d1206.hizliresim.com/y/6/7jjqz.jpg]

    Merhaba doğa ve av tutkunu olarak şu boş zamanlarımda balık avı ve doğa gezintisi olma açısından 2 kamerayla tüm kalınıcak süreyi kayıt altına almak koşuluyla 2 yada 3 kişilik bir ekibe ihtiyacım var .15 haziran tarihi ile iç sularımızda av tamamen serbest olacağından eskişehir içi tüm barajlara göletlere yakın mezralarda tamamen istemsiz araç ile bırakılacağımız (tahimini 4 gölet arası)rastgele arazide yaşamsal bütün doğal ihtiyaçlara sahip olabilcek(Olta ,bıçak ,ilk yardım seti ,uyku tulumu,yeme içme gereçleri,getirebileceği ateşli tüfek yada havalı tüfek gibi,var ise kendi çadırı yada tarafımdan kurulacak çadırda kalabilecek gerçekten birşeyler paylaşabilecek kişilerle 3 günlük bir doğa gezisinde bulunmak istiyorum .Belki bu bir ilk olur ve birşeylerin başlangıcı olur diye düşünüyorum.


    İrtibata geçecek kişiler için kısaca bilgilendirme yapmak istiyorum haziran 15 itibariyle katılacak üstadlarım olursa tamamen benim öncülük ettiğim sizinde bilginiz dahilinde verebileceğim 4 yada 5 gölet etrafında herhangi bir saat zaman zarfında bırakılacağımız.Yeme içme açısından gölet kenarında uygun gördüğümüz yerlere kamp kuracağımız en az 2 en fazla 3 gün çadırda kalabilecek kişiler arıyorum.



    15 inden sonra ayarladığımız herhangi bir 2 3 gün için gelebilecek kişilere masraf için hiç bir ücret paylaşımı yoktur araç getir götürleri bana aittir .Sadece gelebilecek kişilerin doğal ihtiyaçları (sigara yeme içme) gibi ihtiyaçları kendine ait olacak elimden geldiğince yardımda bulunacağım en azından kahvaltılar vs giderler için.


    Balık için olta taşımanızıda istemiyorum yine makaralı ve 7 8 metrelik kamışlarla size yardımcı olacağım .Yemleme ve yemlerde tarafıma aittir.Eğer katılım olursa belirlediğimiz tarihte aynı zaman koşulunda gelecek kişiler eskişehir otogarından alınacak uzak mesafeden geliniyorsa 1 gün konaklanacak (otel en asgari 30 40 tl ) düzeyde .


    Bir kaç gün kaçamak yapmak isterseniz 2 gün için en azından size olacak masraf 100 lira gibi bir (fazladan) ücretttir.Ulaşım tamamen bana ait göl ve baraj eskişehir çevresi.


    Gelecek kişiler güvenlik açısından jandarma birimlerinin baktığı kontrol alanlarında olduğundan herhangi bir yaralanma veya hastalık durumunda ilk yardıma sahip olacaklardır.


    Nasıl olur nasıl yapacaksınki diye düşünmeyin eskişehirin bir kaç göletinde ağaç altında 2 3 gün geçirmenin zevkini yaşayın tahmin edeceğiniz gibi amaç eğlenmek doğa tutkumuzu bir nebze yaşamak .



    Yapabileceklerim tekrar yazayım soru işareti kalmasın.


    Olta,yemleme,yemler.
    3 günlük için kahvaltılık (sebze meyve zeytin peynir,çay vs)
    Baraj vs göletler için ulaşım git gel tüm araç tahsisi
    Memnuniyet ,gamo hedef kağıdı ,bir kaç boş şişe,kaşık salatası gibi


    Detayları özel mesajla konuşmak dileğiyle saygılarımı azr ederim Ufuk kötan Eskişehir.