enverforever adlı kullanıcının mesajları

    Burada yapılan yorumların hepsi size doğru yolu gösterecektir.
    Bence de ne istediğiniz çok önemli. Aradığınız tahribatsa eğlenceyse Sumatra 500 size hayal ettiğinizden fazlasını verecektir. (Ki Ben de Sumatra 500 kullanıyorum. İlk önceliğim grupmanken bir delilik yapıp almıştım çok memnunum. İnanılmaz eğlenceli. Tabi 200 mt de 5 kuruş grupmanı yapmıyor ama oraya ne koyarsanız uçurur. 100 metrede çok kalın olmayan Çelik levha deliyor. Tahribatı bomba..)
    AA 510 kullanmadım yorum yapmam yanlış olur ama forumda bir çok bilgili ve tecrübeli arkadaşlarımızın kullandığı çok kaliteli grupman tüfeği diye biliyorum. Benim de ilk hedefimdi ama Kısmet canavaraymış.
    Kısacası tek delik grupmanı istiyorsanız ki o da çalışma ve antrenmanla olur sadece tüfekle değil AA510 alın, yok işin gücü eğlencesi sesi ve tahribatı ağır basıyorsa Sumatra 500..

    Gerekli ayarlar yapıldığında tüm silahlar aynıdır. AA şu an atış başına 550 cc harcarken , benimkini biraz oynayarak 280 cc ye düşürdüm 120-90 bar arası atışa ayarladım, AT44 kullanıcıları silahın setuskur ayarı ile çok daha iyi sonuçlar elde edebilir çünkü silahın valfi küçük bu da limitli güç ama tasarruflu atış demek , düşük güçte (20-25 fpe. ) AT44 de 180 bardan başlayıp 40-50 atış yapabilir. AA ya gelince ayar vidası şuyu buyu yok , sadece tüm silahı açıp yayı değiştirmek zorundasın ama doğru yayla o da 180-170 bardan itibaren çok stabil değerler verebilir , Raider keza öyle , T12 çok daha farklı , balanslı valf diye bir sistemle istediğiniz fabrika güç ayarında tüm atışlar arası fark 3-5 fps hem de regülatörsüz , Gladiator 'ü daha anlayamadım ama o da güç ayarı olduğuna göre farklı değildir. BT65 piyasadaki en güçlü tüfek , fabrika ayarı ile 60 fpe. 30 atış veriyor vs. vs.
    Yani sonuç olarak tüm tüfekler ayrı güzel , AT44 maddi olarak , BT65 gücüyle , Evanix kundağıyla , AA kalitesiyle , FX ileri teknolojisiyle kendi alanlarında kraldır. Bence tüm tüfekleri denemelisiniz . Ben AT44 le başladım T-SHB-W-4.5-5.5-6.35 olmak üzere 4 adet farklı versiyonunu kullandım , sonra malesef Condor'a , ardından Dominator'e , ardından Evanix'e , sonra HW100 e , sonra yine Evanix'e geldim ve şu an kazıkladım , meğer Evanix aradığım tüfekmiş. Burada kim ne derse desin sizin verebileceğiniz meblağ belli , bir AT44 alın , bir de knoro alın , ayarlarınızı yapın , tüfeği açıp bakın tanıyın , 3-4 ay kullanın , baktınız olmadı uygun bir fiyattan satın , sonra bu işin tadını aldığınız için fiyatı biraz daha artırıp bir AA veya Evanix veya 2. el bir FX T12 alabilirsiniz.

    :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Aydınlatıcı yorumlarınız için kendi adıma çok teşekkür ediyorum..

    bencede at44 ve bt65 ı tartısalım bu forma gırerkenkı en buyuk hayalım bunlar hakkında bılgı sahıbı olmaktı ama suan hangınat44 baslıgını acsam arkadaslar konuyu aa yı ovmeye yada farklı tufeklerı ovmeye cevırmısler tamam guzel tufeklerdın on numaradır ama bızım ıhtıyacımız olan kendı tufeklerımız hakkında bılgı konularda bunlara dıkkat edersek sevınırız

    :thumbup: :thumbup:

    Tartışma bence çok aydınlatıcı geçiyor. Benzer bir soru da ben sorayım maddi durumunuz ikisini de almanıza uygunsa BT 65 SB-W LW mi yoksa AT 44 WX-10 LW mi?
    Yoksa bu fiyatlarda başka bir tüfek mi? Nedenleri ile birlikte yazarsanız sevinirim. (limit 1500 TL örneğin.)
    Saygılar..
    [align=-webkit-center]
    [/align]

    Merhaba arkadaşlar,
    Uzun zamandır detaylı araştırmaya çalışıyorum ama forumdaki tecrübeli arkadaşların da fikirlerine ve bilgilerine müracaat etmek istedim.
    PCP tüfeklerde kalibre seçimini neye göre ve nasıl yapmalıyız? Detay ve tecrübelerinize yer verebilirseniz çok sevinirim çünkü kütle,hız vb gibi fizik kavramlarını hepimiz az çok biliyor mantık yürütebiliyoruz. Ama fizik kurallarıyla birlikte bence tecrübeler de çok önemli. Hangi tüfeğe hangi pellet daha iyi gider uzun mesafe atışlarda ya da güclü tüfeklerde nasıl bir yol izlemeliyiz vb.


    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
    İyi atışlar, Saygılar..