1453mehmet adlı kullanıcının mesajları

    arkadaşalar daha önce bu sistemi yapıp kullanan biri olarak bir kaç tavsiyem olacak.


    http://www.ebay.com/itm/New-Ul…s&hash=item3388847630



    bu fenerden alınıp içindeki power ledi ir power led le değiştirin hem zum girebilceğiniz hemde geniş alan yapabilceğiniz bir ışık kaynagınız oluyor.


    http://www.ebay.com/itm/1-pcs-…0&hash=item232d5df213



    biraz işim var birince kalanına devam ederim. bir kaç ayrıntı daha var.

    şokunu 5 numara tak at atabildigin kadar. hiçbir sey olmaz.zaten sarsoru bosaltıp yeniden dolduruncaya kadar en az 1 dk gecer oda yeter.patlama matlama namluda imalattan kaynaklı sıkıntı yoksa olmaz. ben arka arkaya hedefe 3 4 kutu bosalttıgımı biliyorum. sarsılmaz iyi bir markadır hiç sıkıntı cekmezsın.

    keklik bıldırcın tavşan gibi avlarda (özellikle de keklik) isterse tüfek 99999+1 olsun zaten 2 bilemedin 3 fişekten sonra menzilden çıkıyor hayvan yani fazla mermi haybiye agırlık otomatiklerin avantajı ördek avında ortaya çıkar sürü ile üstünüze geldikleri için ve karda elleriniz donmuşken mermi basması zordur bi kere 8 tane basarsın süperpoze gibi tak çıkar yapmazsın domuz avında avantajı ve dezavantajı çok yüksektir domuz dayanıklıdır 2 den fazla fişege ihtiyaç duyduğunda çok yararlı olur ama tutukluk yapma ihtimali var ki o da çok tehlikeli (bizde huglu var daha hiç tutukluk yapmadı orası ayrı bir konu)


    Yani demem o ki önce amacı belirleyin kırıterleriniz nelerdir onları belirleyin

    arkadaşlar doğru bilgilendirme yapalım 2+1 fazlası yasak.
    gelen bir alay ördeğin hepsini kayseride vurursan biz izmirde ne vurcaz?
    eğer avcılıksa yapmak istediğin süperpoze derim +1 mermi için otomatiğe gerek yok
    ben genelde avın arkasından 2. mermiyi atmam ilkinde vurma şansın %50 ikincide %5.
    ilaki otomatik dersen hatsan escort gerçcekten iyi sarsılmaz, ata neo12, armsan hepsi kaliteli tüfeklerdir
    şok değiştirerek farklı avlara gidebilirsin 1-2 ördek kaz, 2-3 keklik tavşan, 4-5 domuz çulluk bıldırcın,
    doğru şok ile domuz kurşunu da kullanabilirsin.
    süperpozein bir avantajı daha çift şok bıldırcın da üste 4 alta 2 takarım uzaklaşan bıldırcına alt namlu ile atarım.
    hepsi magnum namludur 60gr kadar kullanabilirsin. ama bence oda gereksiz en fazla kullancağın 34 gr bilemedin 35-36.
    ben süperpoze ile yazın 24-28gr kışın 30-34gr arası kullanıyorum,
    otomatik için en az +4gr.
    unutma otomatik tüfekteki 2+1 den fazla ki her mermi yasak ve yakalanırsan tüfeğini elinden alırlar.
    ayrıca kaliteli bir tek kurşunla süperpoze ile 2 domuzu da vurabilirsin sadece vuracağın yeri bilecen.
    belki 4 sezondur otomatik tüfeğimi elime almıyorum.


    saygılar.

    Alıntı

    Her tufek icin zaten kullanan arkadaslar pellet yorumlarini yapiyor :thumbup: Amerikayi bir daha kesfetmeye gerek var mi 8o Kaldiki dediginiz 20-30 pellet icin verilen kargo parasi ile harcanacak zaman buna degmeyecektir g;$i

    doğru ama mesala ince mehmet iyi sonuç verdiği söylenirken ben bir fayda alamadım. elimde kaldı . 20-30 pellet her çeşitten olcak toplamda 100-150 pellet yapar 10 çeşit pellete 10ar tl den 100 tl vermektense 20tl+5tl kargo daha mantıklı geliyor. aralarından hangisinden iyi sonuç alırsam onu kullanrım.

    bu hobiye yeni başlayan yada silahını değiştiren herkes en ideal pelleti bulmak için baya para harcıyor. formda güvendiğimiz bir abimiz de (seçim yapılabilir) her marka ve çeşit pelletten elinde buluncak. mesela ben bt 65 aldım pellet arayışı içindeyim bu abimize pm atcam ve ondan numune pellet ıstıcem oda ufak kilitli poşetlere 20 şer, 30 ar yada isteğe bağlı miktarda uygun çeşitlerden koyup göndercek. 10 tl 20 tl 30 tl verip işe yaramayan onca pellettense 20 tl verip hepsinden bulunan bir paketi tercih ederim. bu çalışma bölgesel de olabilir zimir ankara istanbul. malatya. bu işi yapcak arkadaşın ticari bir kaygısı olmaması lazım. şahsen ben böyle bir havuza elimdeki fazla yarım pelletleri gönderebilirim (karşılıksız). gelecek zamanda ihtiyac olursa bu havuzd faydalana bilirim gibi uygulamalarda olabilir.

    bugun gelen ince mehmet ler ile deneme yaptım elimdeki 2 şarjörden birinin oringi gevşek olduğu için pelletler düşüyor diğeri gayet iyi. 2. bir durum ise hiç memnun kalmadım bir şarjörde sıfırlama yaptığım noktanın 3 tane bir yerine. 4 tane bir yerine . 3 tanede başka bir yerine gurupman yaptı. acaba namluya sürülürken yada şarjör dönerken hasarmı veriyor. dürbünden şüphelendim jsb vardı elimde onunla deneme yaptım 20 metrede 1tl 10 pellet bana gayat iyi geldi acaba ince mehmetlerdenmi kaynaklandı.

    arkadaşlar konu optik yanım sama ile ilgili dürbünün netliğini 70 80 100 hangi mesafeye ayarlarsanız mermi o mesafeye yaklaştığında ve biraz geçerken görüntüsü netleşiyor ve büyüyor. bu sebepten dolayı aslında çok hızlı giden mermiyi duruyormuş gibi yada çok yavaş gidiyormuş gibi görürüz. bunu şöyle deniyebiliriz. dürbün zoomu nu en düşüğe alın dürbünden bakarak yavaşça yürüyün aynı zamanda zoomu büyütün. ve tam tersini yapın. sanki cok hızlı gidiyormuş gibi ve cok yavaş gidiyormuş gibi oluyor. özel kameralarla çok hızlı netliği değiştirerek merminin izlediği bütün yolu takip ediyorlar.

    herkese teşekkür ederim.
    schfrhnd ustam dediğiniz doğru yakında cok birşey fark etmiyor ama uzuk mesafelerde de bu çalışmayı tekrar yapmam gerekli 50m- 100m- ... ama dürbün bana güven vermiyor. biraz kendimi toparlıyayım kaliteli birşeyler bakcaz artık. Hawke ChairGun Pro kurdum inceledim bana çok gerçekci gelmedi. belki nominal değerlere göre hesap yapıyor. crhona olmadan da bir işe yaramaz gibime geliyor.ilerleyen zamanlarda işl. daha fazla çalışma yapıp payşalcam

    İnşallah doğru yere açmışımdır. uzun yıllar mod125 kullandıktan sonra arkadaşın sattığı bt 65 i ben aldım. ilk olarak mildot meseleseni çözmek istedim. formuda çok açıklayıcı bir şekilde arkadaşlar anlatmaşlar kendilerine teşekkür ederim. kabaca 1 mil 100 yard da 9.144 cm boy kaplar. 100 metrede 10 cm boy kaplar. ben testimi 20m için yaptım yani 2cm ile. dürbünüm standart bt 65 serisinin üstünde gelen 3-12X44AOE. çeşitli zoomlarda ölçüm yaptım ve doğru değeri 10-11 zoom arasında verdiğini gördüm.
    4cm lik çizgi 10Xde 2 mildot. (4x10)/2=20m. böylece boyunu bildiğim nesnelere (0,5lt su şişesi tuğla v.b.) atarken mesafeyi de hesaplaması kolay olcak ayrıca. 20 yard için 20 atış yaptım ve sonuçları sizlerle paylaşmak istedim. ayrıca bir arada mermi yolunu çıkartmak için bir çalşma yapcam. onunda çok faydası oluyor. bilgisayar programlarına güvenmiyorum.


    [Resim Engellendi: http://g1209.hizliresim.com/11/u/ddd0d.jpg]


    mildot doğrulamakağıdı



    [Resim Engellendi: http://g1209.hizliresim.com/11/u/ddd2p.jpg]


    4 cm yatayda 2 mildot 10X zoom 20 metre




    [Resim Engellendi: http://g1209.hizliresim.com/11/u/ddd24.jpg]


    2cm 10X zoom dikeyde 1 mildot 20 metre







    [Resim Engellendi: http://g1209.hizliresim.com/11/u/ddd1k.jpg]
    [Resim Engellendi: http://a1209.hizliresim.com/11/u/ddd3d.jpg]
    [Resim Engellendi: http://a1209.hizliresim.com/11/u/ddd41.jpg]
    [Resim Engellendi: http://a1209.hizliresim.com/11/u/ddd4k.jpg]

    hocam yıllardır ateşli kullanıyorum şu an av sezonu kapalı olduğu için atış yapamazsınız. sezon acıldımı kırsalda kullana bilirsiniz . bende izmirdeyim bu konuda yardımcı olabilirim. ben kurşun olarak rc nin kurşunlarını kullanıyorum. gerçekten çok kaliteli ve isabetli bir kurşun. ben bugune kadar 76mm fişek kullanan görmedim bazı sitelere bakarsanız federal marka kaliteli kurşunlar var diğerinin 5 katı fiyata ama isabeti etkisi menzili.... söze gerek yok. genede herşeye rağmen rc den şaşmayın. tüfğinizde gerçekten kibar ve etkili bir tüfek. bir ara kurşun atışı videolarımız vardı bulabilirsem nete eklerim

    Wanted_Tr_Gun arkadaşım 1 ay önce bir arkadaşımızda bu tüfekten aldı deneme fırsatım oldu gerçekten problemsiz bir tüfek. fakat dediğiniz gibi şarjörün biri sorunsuz çalışırken diğeri bir noktada takılıyor. arızanın jarjörden kaynaklandığını kumpas ile delik merkezlemelerini ölçerek bulduk. satın aldığı yere gitti yenisini verdiler problem kalmadı.

    valla barış ustanın dediklerine katılıyorum bir avcı olarak evime sokmam ama ileride 250 tl gibi bir fiyata düşürürlerse görüntü amaçlı koyarım.
    lichazalin arkadaşım benim tavsiyem safir t14 harici herhangi 12 cal. bir av tüfeği işini görür. geçen bir dergide gördüm isim vermiyeyim 12+1 yapmış adamlar, ama avla bir alakası yok haybeye yük.

    arkadaşalar yivli namludan cıkan her merminin bir balistik yolu vardır yani namlu yere parelelkende atsan mermi yükselir sonra düşüşe geçer. tabi bu olay ateşli silahlarda 2 inç kadarken havalı silahlarda 1/2inç kadar oluyor bu ayrı mesele. balistik eğrisinin çiziminde 4 nokta var p1 atış noktası p2 mermi kavisinin en yüksek noktası p3 merminin inişte nişan hattıyla buluştuğu nokta ki tüfeği sıfırlamamız gereken mesafe p4 merminin max. kavis vesafesinin aşağıyadoğru ulaştığı simetri noktası p1-p4 arası etkili menzil. alıntı yaptığım arkadaşın yöntemi çok doğru çünki ilk kesişimde sıfırlayıp ikincide hassas ayar daha kolay olur. kusur işlediysem afola. işl. yanlışımız yoktur

    Alıntı

    ; 8 metre gibi sıfırlayıp sonra uzun mesafeye hassas sıfırlama yapın derim

    Alıntı

    bende mod 125 var tüfeği anlatmama gerek yok ne mal olduğunu hepiniz biliyorsunuz. alçak dürbün ayağı aldım gezi ve arpacığı söktüm hatta emniyetide söktüm namlu hattı ile nişan hattını birbirine yaklaştırdım bu sayede sıfırladığım nokta ne olursa olsun atış yapcağım mesafe cok uzak değilse (max 100m) isabetli atışlar oluyor.