yaylıdan pcp geçiş yapmışsın hayırlı olsun
3 aydan fazla oldu
teşekkürler. pcp bambaşka bir zevk.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
yaylıdan pcp geçiş yapmışsın hayırlı olsun
3 aydan fazla oldu
teşekkürler. pcp bambaşka bir zevk.
Merhaba sayın forum üyeleri,
Webley raiderların genel özelliği ve modifiyesizlerde olan çekiç valfinin ileri geri haraket etmesiyle atış sonrası pırtt gibi ses geliyor automatik tüfek gibi sanki bi şarjör boşaltıyorum ![]()
Abilerimin tavsiyesi üzerine bunu düzeltmek istiyorum. Havadan tasarruf ediceğimi anladım.Hem böylece atış sayım da artıcak.
Şimdi bunu kendim yapmaya kalksam uğraşmak isterim ve yapadabilirim diye düşünüyorum elim tamirata yatkındır.bana yardım el uzatanında elini sıkarım...
Başından böyle bir soru gecen veya bu konuda bilgisi olan abilerim kardeşlerim beni aydınlatıp yardımcı olabilirler mi?
saygılar.
Metehan
Daha Çok GösterBursa Demirtaş Barajı Özel Harekat Atış Poligonu,
1 resimcik atış yapmakdan resim çekmeyi atlamışız,
Gayet güzel bir gündü, katılan katılmayan destekleyen herkeze teşekkürler.[Resim Engellendi: http://img440.imageshack.us/img440/2443/20120429125743.jpg]
Soldan Saga,
1. Semih (HW 97)
2. Selim (Air Arms 510)
3. Engin (BT 65)
4. Metehan (Webley Raider)
5. Kemal Abimiz (FX T12)kısmet olursa bir dahaki buluşmamıza daha tecrübeli ve tam teşekküllü olarak gidecegiz, ufak bir tecrübe edinmiş olduk, Video kamera şart
10-100 MT arası atışlarımızda hedeflerimiz etrafdan bulduğumuz şişeler, boş fişekler , kesme şekerler, yere batılmış 50 civarı plastik kaşık, Plastik iplik kukaları, suntaya oturtulmuş kuru sıkı mermileri ( Güzel Patlıyor )
Air Arms mükemmel bir silah bu arada darısı başımıza
Benim kral tabancam unutmuşsun engin abi. hw 45 imde ordaydı ve 50 metreden 10 a 10 teneke kutuya attım
harikaydı buluşma.zamanla ufak tefek eksikliklerde giderilir.
profesyonel bi takım olma yolunda ilerliyoruz .kendi crono muzu alma planımız var. Bursadaki hobidaşlara duyrulur.
Bugün atışta en çok zevk aldığım şeyler:
1. 100 metreden fişekleri vurup havaya fırlatmaktı:D
2. Kurusıkı mermilerin patlayışı mükemmeldi.
Tüfeğini kullandıran kemal abime ve selime çok teşekkürler.iyiki varsınız. Şmdi sahip olamıcağım tüfeklerin zevkini tatmak harika...
Tek yaptığım hata yanıma az pelet almak . Artık bol peletsiz çıkmam:D sizde çıkmayın.
Fotoları bekliyoruz....
engin abi 10 ekmek 6 litre kola daha alıcağını bildirdi.
Saat en geç 10.30 ta özdileğin karşısnda görşmek üzere.
Tüfeği olmayanda gelebilir eğlenmş oluruz
herkesin buluşacağı yer:yalova yolu özdilek karşısı rapsodi mavi yol üstü otoparkı özdilek lambaları yani
gidiceğimiz yer : demirtaş ta özel böyle
özdilek lambalarında saat 10 da herkes orda olsun lütfen .özelden telefonumu verebilirim.
5 kg kanat alıcakmış engin abi. kalan herkes içeceğini ekmeğini çatalını bıçağını suyunu alsın lütfen.tüfeğinizi tabancanızı unutmayın:D
görüşmek üzre
Pcp si olanlar tüplerini toldurma imkanları varsa doldursunlar peletleriniz bol olsun ,hedef kağıdını,hedef muhtelif araçları getirmyi unutmayalım,suyumuzu bardağımızı yanımıza alalım...
Bursanın maşşallahı var ...
piknik alanları aynen dolu olucak pazar günü.benim aklıma özel harekat poligonu baya yattı .
o gün o kadar çok zevk aldım ki anlatamam 2 de 2 o en uzaktaki kapağı vurmak beni gülmekten öldürdü
hedefleri ben diziyorum gidip ben tekli pcp me peleti sürene kadar hedef falan bırakmadınız sinir oldum mm :D:D.D
YER i belirleyelim abiler
yer olarak hüseyin alanı düşünüyoruz ama bir kaç seçenek var .hüseyin alanda masalar varmış çok rahat olabliriz orda.
düşüncelerinizi yazarsanız kararlaştıralım.
evet çok merak ediyorum :)ne sonuç vericek.
Arkadaşlar, Abilerim, kardeşlerim!
Bu ve buna benzer bir sürü problemler ortaya çıkıyor. Ömründe pcp kullanmamış, hatta görmemiş kişiler, tüfeği görmeden alıyor. Kulanım kılavuzunu okumadan, forumları incelemeden, sistemi tanımadan başlıyor atış yapmaya. Riskleden habersiz. Sonra, yok arkadaş benim namlu oynadı, yok mermi geri bastı, yok kurma kolu çekilmiyo vesaire... Her hobide olduğu gibi, havalı silah işinde de hatta pcp kullanıyorsanız, az çok sistemi tanımalısınız ufak problemleri kendiniz çözüyor olmalısınız. Vida gevşedi gönder servise, o-ring patladı gönder servise, namlu oynuyo gönder hatsana... Ufacık bir vidayı sıkamıyoruz, ya da bir o-ringi değiştiremiyoruz, sonra tüfek dandik, servis kötü, bilmem ne. Eskiden pcp tüfekler azdı, biz de pcp kullananları merakla seyrederdik, tüfeğe kaç bar hava basılır, nasıl basılır, dürbün nasıl monte edilir, şarjör nasıl takılır... En azından bir fikrimiz oluyordu, tüfeği aldığımızda da bu tecrübeler doğrultusunda kullanıyorduk. Ben 200 barlık lüxfer tüpe yanlışlıkla 205 bar basınca korkudan ter bi tarafımdan çıkıyor, arkadaş hatsan tüpe 250 de bastım 280 de bastım diyor. Az kalmış senin parçalarını havada görmeye. En tecrübeli abilerimin bile dalgınlıkla çok ufak problemler yüzünden bir kaç bin TL'lik silahlarında bile isabet problemi oluyor, daha sonra tekrar kontrol edince problemin ne kadar basit olduğu fark ediliyor ve çözülüyor.
Problem yerli ithal bütün silahlarda olabiliyor, sakin kafa ile tekrar tekrar kontrol etmek lazım. Silahlar; her servise gidiş gelişte, istenmeyen hasarlarla geri dönüyor. Bu yazıdaki amacım kimseyi kırmak ya da eleştirmek değil. Düşüncesizlikle hareket edilerek yapılan bir yanlış, bütün camiaya zarar verebilir. Lütfen kullandığımız silahları iyi tanıyalım, kimseyi incitmeden kırmadan paylaşımlarımızı yapalım ve en önemlisi silahın kullanım kılavuzunda yazan güvenlik önlemlerine azami dikkat edelim.
bu yazı için teşekkür etmek istiyorum lüütfen duyarlı olalım... bilgi sahibi olmadan bu aletleri kullanmayalım.
valla tam poligon böyle bişey yok ya
getircem benim tüfeğide orda bi grupman yapalım ...
engin abi benim tüptede 150 bar var. gidelim diyosan hazırım ben ![]()
ben gelirim valla :Dmüsait mi acaba ![]()
taaa ansının gözünde abi ![]()
hoppaa:D damlarım yakında damına ![]()
hadi güle güle parçala ![]()
bizde nasipleniriz:D
1- k2level.com (engin)
2-kafa avcısı( metehan)
.
.
.
.