İkarus adlı kullanıcının mesajları

    Kayıp bıçak bulundu çadırın içinden çıktı :):):):)
    Ynisinide sipariş etmiş bulundum şimdi 2 tane oldular ,ihtiyacı olan varsa yenisini satabilirim....


    İnanın çok üzüldüm, umarım bir an önce Ka-Bar'ınızı bulabilirsiniz :(
    Ben de sizin yazdıklarınızdan sonra şansımı denemeye karar verdim ve ebay üzerinden sipariş geçtim, bakalım nasıl sonuçlanacak..


    Teşekkürler inşallah sorunsuz bir şekilde elinize geçer şimdi bende yeniden sipariş geçicem


    Yalnız bıçağı bulursam ilginç bi dayanıklılık testi yazısı yazıcam :) yaklaşık 6 ay boyunca 1200 metre rakım açık havada ,kar, yağmur , çamur ,güneş, soğuk ve sıcağa maruz kalacak

    o bıçağın dağılması gibi bir şey söz konusu bile değil Ferhat geçen cumartesi , pazar yayladaydık toparlanma hengamesinde kaybettim artık önümüzdeki yaza kadar oralarda bir yerlerde beni bekleyecek tabi benden önce bri bulmazsa

    Valla o biraz şans genelde gelen kutular ufak olduğundan pek dikkat çekmiyor ve bildiğim kadarıyla yalnış hatırlamıyorsam ,11 inçe kadar gümrük müsade ediyor ,bk2 de bu boyu aşmıyor. Bir de bıçak ve balta kombinasyonu tavsiye eden arkadaşlar var, onlara da katılmıyor değilim, bıçakla bir yere kadar iş çıkartabiliyorsunuz, ama başta da dediğim gibi ihtiyacı belirleyip ona göre almak lazım ,ben alacağım bıçakla ne yapacağım? Kampta elimin altında sağlam bir bıçak olsun, belime takıp eller serbest bir şekilde dolaşayım ,gerektiğinde bileğim kalınlığında bir dalı kesebileyim ,gerektiğinde 25 - 30 cm çapında bir odunu parçalayabileyim, gerektiğinde domates sucuk vs. gibi gıda maddelerini de kullanıma hazır hale getirebileyim, derseniz size sadece bu tarz bir bıçak yeter , yok ben doğaya çıktımmı 3-4 gün kalırım, odun yaparım derseniz o zaman bir tane balta şart olur ,hatta bir tane de katlanabilir ufak bir testereyide listeye eklemeklisiniz , hal böyle olunca ufak tefek kesme ve yontma işleri için bir tane de neck knive lazım , yani liste böyle uzar gider :) eğer balta almayı düşünürseniz 90 - 100 tl gibi rakkamlar ödemek yerine, babadan kalma ufak nacakları tavsiye ederim her hangi bir nalburdan en kralını 25 - 30 tl arası alırsınız , testereyi keza 15 - 20 tl ye alabilirsiniz ama nacizane tavsiyem bıçak konusunda asla cimri olmayın.

    Estafurullah Artuncum :) nacizane biraz bilgim var. Zaten arkadaşlar gerekli bilgileri vermiş hem coldsteel hemde ka-bar kullanan biri olarak ikisininde birbirinden çok ta farklı olmadığını gördüm , ikisi de iyi marka zaten fiyatlarındaki fazlalıkta burdan kaynaklanıyor , diğer markalar spayderco, sog, gerber, falken , esse vb..... hepsi hemen hemen aynı kalitede , bıçakta mesele kullanılan çeliğin kalitesi ve bıçağın şekli bu da kullanım amacına göre değişir ,mesela ekmek bıçağıyla doğaya çıkamayacağınız gibi bir kamp bıçağıyla da mutfakta pekte rahat edemezsiniz ,yani neymiş önce alacağımız bıçağı nerede ve ne amaçla kullanacağımızı tespit etmemiz lazım ondan sonra şekil ,ebat ve çelik cinsi devreye giriyor ha unutmadan (bu çok önemli ) doğa kullanacağımız bıçağın ağız yapısı kolayca bileyebileceğimiz bir yapıda olmalı bunlarla ilgili linkleri aşağıda vereceğim , ayrıca alacağımız bıçağın et kalınlığı da çok önemli mesela benim kullandığım Ka-bar bk2 nin et kalınlığı 6 mm den kalın yani gerektiğinde balta gibi kullanabiliyorum tabi bu kalınlıkta bir bıçak ağır işlerde rahatlıkla kullanılırken ince işlerde işlevsiz kalıyor ( rahatlık açısından ) yani hiç bir zaman bir tane yetmiyor :) yanına mutlaka bir tane ufak bi bıçak lazım oluyor dilerseniz aşağıdaki linkten daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz .


    Bushcraft Türkiye | Bushcraft Turkey


    buda benim kullandığım bıçak


    KA-BAR Becker BK2 Campanion

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.



    Artun 20 değil 22 :) :) :)