ayer adlı kullanıcının mesajları

    Bana göre kargocuların keyfi uygulaması,


    Şimdiye kadar sayısınıda hatırlamıyorum hem tüfek hemde tabanca gönderdim hatta ateşli av tüfeği bile geneldede aras dır, gönderirken havalı spor atış tüfeği derdim, tabanca içinde aynısını derdim gık bile demezlerdi ateşli av tüfeği için sadece içi dolumu diye sordular olurmu dedim isterseniz paketi açalım göstereyim dedim yok tamam kalsın dediler.


    Bu işre zaten riski gönderen alıyormuş bizlik bir şey yok dediler.


    Özetle bu.yani kargocu amcanın keyfiyeti gibi geliyor bana,


    Birde takım elbiseli, kıravatlı ve traşlı gidin o bile fark ettiriyor.

    350 Magnum doğru karar, imzamdan da görüleceği gibi ben 15 yıldır havalıyla ilgileniyorum elimden çok yaylı geçti tabiikide PCP nin kralıda geçti ( AAS410 ) Bu imzamdaki yaylı 350 magnum dan önce 2 tane daha 350 magnum kullandım neden sattım değiştirdim, değişik arayış içine girdim diğer yaylılarıda denedim ve şu anda yine kürkçü dükkanına geri döndüm ve 2012 de yine 2012 model 350 magnum sıfır çektim ve kullanıyorum.


    Bilmem bu açıklamalar bi şeyler anlatıyordur umarım..

    Ne kullanarak nasıl yaptınız anlatırmısınız ? elinize sağlık çok yakışıklı olmuş :)


    1- ilk olarak boya vernik sökücü kullanarak ahşabı temizledim daha sonra zımpara çektim ve en son ince kum zımparaula bitirdim .


    2- yıkadım kuruttum bu işlem yarım gün sürdü, daha sonra tik yağı ile yağlayıp parlatma işine geçtim tik yağı ahşabın orjinal damarlarını ortaya çıkardı bu işlemden sonra 1 gün bekledim daha sonra yağın fazlalığını tekrar bezle silerek aldım.


    3-Antik ahşap boyaları temin ettim kolayca bulunuyor antik kahve birazda hardal sarısı karışım yaptım karışım antik kahve 3 birim hardal sarısı 1 birim.


    4-bunları ahşap yüzey üzerine süngerle yedirerek uyguladım 1/2 saat sonra tam kurumadan en ince zımpara kullanarak bu rengi eskimeyi gerçekleştirdim.


    5- 1 gün bekledim daha sonra meteylan mat şeffaf sprey vernik 3 kat attım her kat arasında hafif zımpra ve 2 saatlik bekleme
    2.kat ve 3 kat ve sonuç.

    resim ekleme isteğinizi yeni gördüm işte resimlerim:


    sizinki kadar teferruatlı olmadı sadece renk değişimi ve eskitme yapmak istedim.


    orjinal rengi bu linkdekinden çok daha koyu kahve


    http://www.avdoga.com/default.asp?x=9&urun=34


    Ahşap modifiye resimlerim:
    [Resim Engellendi: http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/04/09/DFOR.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/04/09/qxpXg.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/04/09/HAExr.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/04/09/4zAqi.jpg]


    [Resim Engellendi: http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/04/09/eSsO9.jpg]

    Çok güzel ve teffarutlı olmuş eline sağlık, benimde Diana 350 magnumumda buna benzer bir ahşap modifiyesi yapmıştım. koyu kahve olan dipciğimi tamamen kazıyıp eskitme ceviz yapıp mat vernik atmıştım.

    Tabiiki, ben dürbünsüz olarak düşünmüştüm.


    Ben her zaman dürbüne sıcak bakmadım ,dürbünümde vardır imzamdaki dürbün. ama sırf bulunsun bazen değişiklik olsun diyede kullanırım fakat atıcılıkda da esas olan zaten göz-gez arpacık dır ilkesini benimserim.


    Bu hedefinizin boyutuyla alakalı bir durum. Söz gelimi 100 yrd mesafede hedefiniz bir soda şişesiyse dot boyutundan öte hedefi görme problemi yaşayabiliriz. 1,5 moa bir red dot ile yaklaşık 100 metredeki 5 lt lik standart bir yağ tenekesi rahatlıkla görülüp isabet sağlanabiliyor. Ayrıca Filintaların hazıladığı bir Zoraki videosu olacaktı 90 metreden kola kutusu atışları yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Selamlar


    Aynen katılıyorum, hedefi kırmızı nokta ile MOA kuralları çerçevesinde gördükten sonra büyütmeye gerek yok zaten, ayrıca yüksek büyütmelerde titremeden dolayı paralax ayar bozulur ve daha zor nişan almanız ve nefes kontrolu vb unsurlar ön plana çıkacaktır.


    Birde benim tercihim olabildikça küçük MOA ve olabildikçe micro red dotlar, örnek aimpoint t1, docter red dot vb. gibi.

    Konu hortladı ama bu konuda bir mazurat ve bilgilendirme yapmak istiyorum,
    http://www.aimpoint.com/produc…view/product/Micro%20T-1/
    Konu çin malı çakma red dotlar,


    örnek; güzel ve micro bir red dot olan aimpoint t1 red dotum var teknik özelliklerinde 4 MOA Yazıyor ki bu bile bana göre iyi bir özellik değil 3MOA, 2 MOA heleki 1MOA bunu hiç bulamazsınız ama hadi neyse bana göre en ideali 2 MOA Olmalı.bu bilgiler doğrultusunda 4 MOA olan red dot um 100 yardda 4*2.54=10,16 cm lik bir alanı noktasal olarak kaplayacaktır yani 10,16 cm den daha küçük hedefleri vurma şansınız azalacaktır.


    Her neyse bu bağlamda 10 yard da bu 4 moa lık red dot um yaklaşık 1 cm lik çaplı bir alanı kapatması gerekirken 10 yardda 2-2,2 cm lik bir alanı kapatıyor, halbuki 1 cm lik çaplı bir hadefi kapatması gerekiyor ,buda demekki bu red dot bu durumda 4MOA Değil, 8MOA Görünüyor bu bilgilerim benim verdiğim veriler doğrultusunda doğrumu arkadaşlar?


    O zaman bu rezalet nedir biz kime inanacağız bunlar ucuz diye alıyoruz yurtdışı sitesinde bu red dotu 40 dolar TR de 150 TL civarında alıyoruz orjinal sitesinde 600 dolarlardan bahsediliyor ve de gördüm.


    Bu işi nasıl beceriyorlar çin malı ama bire bir aynı ..


    saygılarımla..

    Şu pcplerin dolum sorunu olmazsa (Van'da yaşıyorum) satıp pcpye geçerdim ama bir kutu peleti bir günde bitiren benim gibi bir insan için pcp nin ekstraları altından ekonomik olarak kalkamam herhalde.


    Aynen size katılıyorum, ben PCP tadını alan biriyim Ankara da yaşayan biri olarak AAS410 1100 fps (16 grain ) silahımı sattım yaylıya geçtim imzamdaki yaylı.



    yukarıdaki cümlenizdeki her kelimeye destek veririm.

    Merhaba arkadaşlar ikinci el almış olduğum hatsan mod 125 sniper için dampa ayak düşünüyorum ama kararsızım dampa şart tamam ama hangisi. yatagun dampa kullanan arkadaşlar memnunlar mı acaba. bir yerde okumuştum adam memnun değildi. sportmatch öneriyordu. arada 2 kat fiyat farkı var değer mi değmez mi. Teşekkürler.


    Özkan...


    Ben yatagun dampa yı diana 350 magnumda kullanıyorum çok memnunum dürbün ayarında en ufak bir sapma değişikliği görmedim, ama şimdiye kadar dampa ile kaç atış yaptın dersen 500 atış ya oldu ya olmadı.


    yorum sizlerin..

    Hamza güzel görüntüler ,demekki bu mesafelerden istenirse silah markasına bakılmaksızın bir şeyler yapılabiliyormuş.


    paylaşım için teşekkürler..