Wanted_Tr_Gun adlı kullanıcının mesajları

    Konuyu tam okumadınız sanırım ! Kaçağın tüple bir alakası olmadığı dolum aparatından kaynaklı olduğu belirtilmiş ve siz hala ilk paragrafı alıp yorum yapıyorsunuz!
    Tüpte kaçak olsaydı zaten tüp kullanıcıya dolu gitmezdi.Konuyu açan arkadaşımız kaçağın vanadan geldiğini dolayısıyla tüpte bir problem olduğunu sanmış .


    Sn. MASTER,


    Konuyu sonuna kadar okudum. Önemli olan iki parçanın (tüp+dolum aparatı) beraber çalışacak olması ve ikisininde aynı firmadan alınmış olması...
    Mesajımın kontrol etmeden göndermiş kısmını düzeltiyorum; Sn.Aville nin önceki mesajda da belirttiği üzere, vukuatlı olduğu bilindiği halde bilerek sorunlu parçayı göndermiş...

    Merhaba,
    Hilalavdan sipariş verdiğim 300 bar 6lt 2.el tüp 300 tl bugün dolum aparatıyla(150 tl ) geldi dolum aparatını iyice taktım tüpe ve tüfeğe takıp besmeleyle birlikte vanayı hafifçe açtım yüzüme basınçla hava geldi. Tüp vananın olduğu yerden çok fazla hava kaçırıyor. Bende mi yanlışlık var diye tekrar kontrol ettim aparatları vs. Heryeri iyice sıktım yine açtım yine aynı şekilde hava kaçırıyor kaçırmak hafif bir terim olabilir havayı komple vananın altından veriyor. Zaten ön yargılı bir şekilde pompadan tüpe geçtim ne yalan söyleyim akşam akşam çok korktum. Ilk defa tüp kullandım evde duruyor şimdi yarın olsun telefon edeceğim, Bayram arası bir sürü aksama olacak gelişmeleri yazarım...ayrıca gamo Pro magnum sipariş ettim Pro hunter göndermişler sağolsunlar...


    Hayati öneme sahip 300 barlık bir tüpü dahi kontrol etmeden gönderme ciddiyetsizliğini hilalden başkası başaramazdı, yanlış ürün gönderimleri standartları zaten :thumbdown:

    Audris regülatör kullandığı söylenen FX'e bu soruyu 23.08.2013 tarihinde info adreslerine gönderdiğim maille detaylıca sordum. Bir süre cevap gelmeyince 05.09.2013 tarihinde tekrar mail gönderdim ayrıca facebook üzerindeki sayfalarınada mail adreslerini kontrol etmeleri için mesaj gönderdim. Yinede dönüş olmadı. Gördüğüm kadarıyla FX gözümde büyüttüğüm gibi kurumsal bir firma olmakta çoook uzak, mail adresleri ve face sayfalarını bile doğru dürüst kontrol etmekten aciz üç beş kişinin biraraya gelip kurduğu atölye tarzı bir işletme gibi... Ürün kalitesi hariç, bizim eleştirdiğimiz Hatsan bile FXten daha kurumsal ve büyük bir firma anlaşılan...


    nasıl dolumu yok konyada değil misiniz ? meram beledeyesi itfaiye dolduruyor rica ederseniz


    İtfaiyeye hiç ihtimal vermemiştim daha önce arkadaşlar görüşmüştür diye. Dalış okulu bile kabul etmemişti dolum yapmayı, hatta bizim taleplerden de sıkılmışlar idi :)
    Yarın itfaiye zamanı 8o Teşekkürler bilgi için...

    Maalesef buralarda scuba dolumu yok, ki olsaydı bile 6lt lik 300 bar kullanım basıncına sahip bir tüple 220bardan 120bara kadar sadece 9 defa dolum yapabilecektim. Spor yapmaya burun kıvırırken tüfeğin hatırına sporda arada kaynıyor :P

    Arkadaşlar, Royale 500 ile ilgili birçok gelişme var. Vaktim oldukça bahsedeceğim.


    Biraz önce bu sıralar sıklıkla yaptığım üzere 0 bar basınçtan 220 bara Hatsan pompa ile yaklaşık 3 saatte, 50 pompa yaklaşık 10dk mola yaparak 635 pompalamayla fazla zorlamadan doldurdum. Atışlar yarın artık :)

    Arkadaşlar herkese tekrardan çok teşekkürler g;$i


    Nasip olursa yarın, en nihayet bugün tedarik edebildiğim (başka bir tüfekten sökülüp benim kundağa göre kesilip boyandı, yarında uygun gömme vida bulacağım) pikatini rayın montajını yaptıracağım. Montajdan önce hava tüpünü sökmemin iyi olacağını düşünüyorum ve hafiften denediğim kadarıyla çevirince sökülecek. Burada deneyimli arkadaşlara birkaç sorum var;


    Tüpü sökmeden önce tamamen boşaltmak gerekir mi?


    Tüpün sökümü ve tekrar takılması sadece çevirerek mi yapılıyor?


    Askı kayışı montajı ve ray montajını yada bipod montajını başka şekilde çözebilen oldu mu? Forumda bulabildiğim FX resimlerinde bunları göremedim ;$.,

    Hawke'ye konuyla alakalı gönderdiğim mail;


    "I have feedback ...

    I am using Hawke
    Nite-Eye Digital 6-24x50 10X ½ Mil Dot.

    It's reticle has 5 parts under the last dot.

    1) Scope Cam and Reticle windows on the brc are different from my reticle. There are 3 parts under the last dot.

    2) They are different on chairgun too. There is any part under the last dot.

    Best wishes..."



    Gelen cevap;


    "Hi,
    Thanks for your email.



    I am using Hawke
    Nite-Eye Digital 6-24x50 10X ½ Mil Dot.

    It's reticle has 5 parts under the last dot.



    <Hawke Reticle ornek.jpg>

    Correct. This is the revised design.



    1) Scope Cam and Reticle windows on the brc are different from my reticle. There are 3 parts under the last dot.


    The BRC 2.0.2 image is of the initial design and I haven't yet had the oportunity to revise the BRC graphic.


    <Brc ornek.jpg>



    2) They are different on chairgun too. There is any part under the last dot.

    <Chairgun ornek.jpg>


    The ChairGun3 screen shot refers to software that was discontinued over 12 months ago and is no longer supported.
    Please upgrade to ChairGun4 from http://www.hawkeoptics.com Note however that the ChairGun4 10x 1/2 mil-dot graphic is as the BRC item above (i.e., the original design).


    As with the BRC graphic, it will be updated in due course.


    The ChairGun3 graphic shown (Generic 7-dot mil-dot) is incorrectly labelled as Hawke10x 1/2 mil-dot due to a bug.



    ATB


    Dave"


    Özet olarak, mobil versiyonlarda görünen sonu 3 dikdörtgenden oluşan reticle tipinde yapılan revizyon sonucu şu an kullanmakta olduğum 5 parçalı tipi henüz programlara uyarlamamış, ilk fırsatta yapacakmış.


    Bakalım ne zaman düzeltecekler...

    Arkadaşlar cümleten teşekkürler. Herkesin istediği silahlara sahip olabilmesi dileklerimle... Namlu düzeltmek isteyen arkadaşları mutlaka beklerim (Konya), gelmesi sizden ağırlaması benden ;)


    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/R5/20130804_010017_zps00bfdd63.jpg]


    Pelletler ve temizleme keçesi hariç kutudan sadece tüfek çıktı. Kullanma kılavuzunun dahi olmaması ilginç. Dikkatimi çeken ise Hatsan'ın plastik taşıma çantalarının Fx çantadan çok çok daha sağlam oluşu. Üstelik bu çantayı üreten Fx değil, tanınmış bir üretici :thumbdown: Yüksek dürbün ayakları ile dürbünü sökmeden kullanılamaz.


    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/R5/20130804_010223_zps0d635eb6.jpg]


    Şarjör resimdeki sports match ayaklar ile dürbüne takılıp yerine oturmadığı için esnek sert plastikle ayakları 1.5mm kadar yükseltmek zorunda kaldım. Çantasına hemen hemen sıfıra sıfır sığdı.


    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/R5/20130804_010108_zps7bda89b5.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i1254.photobucket.com/albums/hh618/Wanted_Tr_Gun/R5/20130804_010150_zps818762e6.jpg]


    Yurt dışı forumların birinde bir Royale sahibinin namlusu tüpe değiyordu, neyse ki bende hepsi olması gerektiği gibi. Eskim Bt65 5.5 ile kıyaslarsam oldukça isabetli ve daha büyük kalibre olmasına rağmen fark edilir derece sessiz ve elbette çok daha hafif. Kalitesi zaten malum.


    Fx pelletler (25.4grain) ile krono ölçümleri (160bar civarıydı) : 924 - 926 - 921 - 922 - 924


    HN Extra Heavy Diabolo (31.02grain)ölçümleri (Fx devamı) : 863 - 871 - 867 - 869 - 863


    Yukarıdaki iki pelletle 13m mesafede tek delik yapılmasında rağmen (HN daha derli toplu) İ.Mehmet bulletler ile 1.5cm kadar dağılan bir grup oldu. Henüz uzun mesafede deneyemesemde tahmin edildiği gibi smooth twist namluda bullet olmayacak.


    Şu an eksiklerim bipod ve askı kayışı. Bu konuda hala kararsızım. El kundağına kayış vidası atıp bu vida üzerine takılabilen Harris gibi bir model mi alsam yoksa pikatinini montajlayıp bipod ve askı kayışını burada mı çözsem karar veremedim. Bipodun hangi tip montajının daha verimli olacağıda burda bir etken elbette. Askı kayışı olarak Magpul MS2 kullanacağım.


    Bunlarla beraber scubada lazım olacak. Şimdiye kadar pompayla spor niyetine idare ettim ama 500cc zor. Dolum yapıldığı gün atışı unutmak lazım. Teslim aldığım gün iki kişi iftardan önce dolduralım dedik, dolduramadan pertimiz çıktı ;kihhik,

    Değerli arkadaşlar, sonunda Boss'mu Royale500'mü diye gidip gelirken 6.35 kalibrenin ülkem şartlarındaki avantajından dolayı halihazırda reserve ettirmiş olduğum Royale500'ü aldım. Aksu Av, Yusuf beye ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim.


    Hafifliği, moderatörlü olması, işçilik kalitesi zaten bilinen konular. Benim dikkatimi çeken bu tip tüfeklerin olmazsa olmazı bipod için rayının olmaması hatta ve hatta daha önemlisi askı kayışı takacak yerlerinin de olmaması :him:s


    Bu durumda el kundağını ray için deldirmekten başka çare aklıma gelmiyor. Bununla beraber mekanik nişangahıda olmadığı için (dürbün ayaklarımda şarjörü engelleyen kısalıkta olduğundan mekanik nişangahta uydurulabilirse diye bu model https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&amp;urun=1807 düşünüyorum) konuda da çözüm önerilerine ihtiyacım var. Bu konularda tecrübeli arkadaşların yardımları lazım.


    Böyle bir tüfekte böyle temel konular neden atlanmış ilginç doğrusu :evil:


    Bu arada, smooth twist namluda bullet olur mu deneyip göreyim merakıyla aldığım 6.35 İ.Mehmetler şarjöre uzun geldi. Bu şarjöre bullet olmaz...


    Turkcell ısrarla upload etmediğinden resimleri ilk fırsatta yükleyeceğim.

    Benim anladığım kadarıyla Fx, aynı standartlarda daha fazla atış sayısı ile Daystate gibi firmalara fark atma peşinde ki zaten durum öyle. Bunuda ağır saçmalar yerine (bullet) daha az hava harcayacak hafif saçmaları yani pelletleri istikrarlı atmaya odaklanmış ve smooth twist namluyu üretmiş. Bunun yanında maliyeti düşürme, diğer firmalardan farklı görünerek ön plana çıkma gibi düşüncelerde elbette olabilir. Ve silahları tasarlarken av,tahribattan ziyade hedef atıcılığını ön planda tuttuğunu düşünüyorum.


    Pellet ve bullet arasında ise hedefe aktardığı enerji miktarında ve elbette tahribatta ciddi fark olur. Bulletlerin gemometrik amacı zaten bu mukavemeti sağlamaktır. Bununla beraber uzun mesafelerde kullanılan füze, roket, ateşli silah mermileri hep bullet tipi nitekim. Bu nedenle yüksek enerji taşıyıp aktarabilmesinin yanında uzun mesafede daha istikrarlı olduğunu düşünüyorum. Pelletin enerji kaybı bulletten daha fazla olduğu için belli bir mesafeden sonra titremeye başlayıp istikrarsızlaşacağını zannediyorum.


    Yine de tüm bunlara rağmen, uzun mesafeyle beraber tahribat-penetrasyonda istediğim için benim için en önemli soru; smooth twist namlulardaki yivler bulletleri olması gereken performansa ulaştırabilir mi? acaba... ;c;

    Regülatör lü royale 500 .25 cal alıp keyfime bakardim. Gün gelir 30.cal pellet temin etme sıkıntısı cekebilirsiniz. Ama 25. Cal hep olacaktir.


    Haklısın, .30 un bulunmama ihtimalide kafamı kurcalıyor. Royale 500 için Yatagunda 3 kademeli güç ayarı ve 45 ft/lbs yazarken h.avda 50 ft/lbs olup güç ayarı ile ilgili bilgi bulunmamakta. Hangi veriler doğru olanı acaba?
    Ve 3 kademeli güç ayarı var ise Yatagunda verilen 60 stabil atış sayısı hangi ayar için acaba?


    Ayrıca smoot twist namlularda solidlerin verimli olmadığı izlenimlerine göre .25 de de solid kullanamazsak sıkıntı olmaz mı?

    Fx lerin gelmesiyle boss kaşıntım depreşti yine ;tufey#
    .308 CZ leri beklerken tercihim değişebilir, bi tarafta yığınla prosedürü olup aynı zamanda birkaç ayda tüketeceğim 200 istihkakla yivli diğer tarafta acaba tatmin edermi diye düşündüğüm boss :him:s
    İkisinin birden olma ihtimali şu an için yok maalesef...


    Siz olsanız ne yapardınız arkadaşlar?

    Yanlış bilmiyorsam sizin telefonun işletim sistemi Symbian bu android uygulaması sizin telefona uymaz.


    Alıntı sahibi "Wanted_Tr_Gun" Hem telefona direk yüklememe hemde bilgisayardan telefona yüklememe rağmen Nokia C6-01 telefonda "Bozuk" uyarısı ile hata veriyor. Yanlış bilmiyorsam sizin telefonun işletim sistemi Symbian bu android uygulaması sizin telefona uymaz.


    Haklısınız, heyecandan dalgınlığıma gelmiş :)

    Daha önce tüfeğimle beraber bakım için gönderdiğimde hiç birşey yapmadan geri göndermişlerdi. Telefonla bilgi almanızda fayda var.