Wanted_Tr_Gun tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Çelik yeleği delen Five-Seven değil kullandığı özel mühimmattır. Armor Piercing denilen özel mermilerle bunu yapabilmektedir. Bu tip mühimmatında silah cenneti olan USA da bile sivillere satışı yasaktır. Mühimmat sıkıntısı olmasa olağanüstü durumlarda ciddi fark yaratır...

Malumunuz kış aylarındayız. Sıcaklık bulunduğum bölgede -10 derecelere kadar düşmekte. Bu sıcaklıklarda, açık alanda, üstüne birde rüzgar olduğunu düşünürsek PCP den ne kadar verim alabiliriz? PCP sistemleri en düşük hangi sıcaklıklara kadar verimli çalışabilir? Ya da en yüksek hangi sıcaklıklara kadar? Yazın 40 derece sıcakta araba içinde kaldığını düşünelim mesela...Merak ettiğim yüksek ve düşük ısıların PCPlere etkisi.
    Ustaların yorumlarını beklerim...

Uzun araştırmalar sonucu G19 tercih etmiş birisi olarak gözlemlerimi anlatayım;
    Oldukça hafif, taşıdığınızı farketmiyorsunuz bile,
    Diğer silahlara nazaran oldukça sade, acil durumda en kısa sürede ateşe hazır,
    Çelikten çok daha dayanıklı polimerden yapıldığı için tepe tepe her koşulda kullanmalık bir silah. Çelik polimer farkını şöyle anlatayım; misal, ülkemizde üretilen tabancaların namlu ömrü 20.000dir,çoğu 5000 atıma gelmeden muhtelif arızalar göstermekte, parça değişimleri gerektirmektedir. test yapılan bir Glock ise 300.000 atımı geçmiş ve hala normal olarak çalışmaya devam etmektedir.
    Dünyadaki en zor dayanım teslerini başarıyla geçtiği için kolluk kuvvetlerinin en çok tercih ettiği silahtır.
    Namlu temizliği hariç genel bakımını 3000-5000 atımda bir yapmak yeterli olmaktadır. Hatta suyun altında yıkayıp, kurutup güvenle kullanabilirsiniz.
    Estetik açıdan bir Sig Sauer gibi olamasada, lazım olduğu O ANda görevini dört dörtlük yaptığını bilmek benim için çok daha önemli.

Nişan hattını bozmadan bakış açınızı değiştirdiğinizde kırmızı noktanın hedeften kaydığını görmeniz ucuz reddotların doğası gereği :)
    Sadece çerçeveye ortalayarak, tam dik açı ile bakarak nişan aldığınızda noktayı vurur.
    Eotech, Docter gibi kendini ispatlamış reddotlarda ise hangi açıyla bakarsanız bakın nokta hedeften ayrılmaz.
    Bu yüzden Optima 70 tl iken bir eotech 450 dolardan başlar.
    Bu tip markaların sadece red dot mantığına alışmak için olduğunu düşünüyorum...

Yamuk pelletleri namluya veya şarjöre yerleştirdikten sonra başka bir pellet ile arkasından bastırarak öndeki pelletin eteklerinin namluya veya sarjöre tam oturmasını sağlayabilirsiniz.

Hornet 1 in patenti alınmış ve 32 grain olarak satışına başlanmış. Kutuda 150 adet var ve 30 lira fiyatı. İllaki kaliteli pellettir ama fiyatı biraz fazla geldi bana. Ama çok kaliteli bir pelletsede her hobicide özel atışlar için bulunmalı kenarda.

Ülkemizde nerde bulabiliriz acaba..?

İnce Mehmet Point Lead Pellets aldım ve her konuda türk malından uzak durmak gerektiğini bir kere daha anladım. Şarjöre pelletleri dizdim ve tüfeğe taktım. 1 atış bile yapamadım, şarjör sıkıştı çıkmıyor. Ne yapmam lazım, bilen var mı?

Aynı sorun bende de oldu, nedeni pellet biraz uzun geliyor ama dikkatli yerleştirince sığıyor. Benim çözüm yolum pelletleri şarjöre yerleştirdikten sonra şarjörü ön tarafı alta gelecke şekilde düz bir zeminde düzenlemek; ön tarafa taşmaları önlemek; değilse şarjör dönmüyor.
    Yinede farkettiğim bir nokta; 5.52 denmesine rağmen şarjörde kenarlarda boşluk bırakıyor, bu nedenle sarsıntı durumunda öne veya arkaya kaymalar olabiliyor, bu da şarjörün dönmesini engelliyor.
    Jsb Monsterla uğraşmaktan (dürbün ayarı) henüz İ.Mehmet grupman deneyemedim.

siparişlere bakan kızda ölü gibi konuşmaya hali yok.
    hele bi yarın olsun...

O yarınları, yarınların devamındaki günleri, telefonda defalarca kez teyid etmeme rağmen her siparişimde yaşadım malesef. Aldığım sonuç o kızdanda h.avdan da bi cacık olmaz... O ciddiyetssizlik, o galesizlik... İllallah dedirttiler. Stokta var hemen gönderiyoruz dedikleri ürünün bir hafta boyunca gelmeyince imalatcıdan beklediklerini öğrenmek, eksik veya yanlı gönderdikleri siparişlerin sonucunda özür dileyip tekrar gönderdiklerinde yine eksik veya yanlış olduğunu görmek, ne anlama gelir yorumu siz yapın.

Bu arada Aksu Av'dan verdiğim siparişler kusursuz geldi şimdiye kadar, ayrıca Yusuf beyin telefondaki ilgi ve alakasıda cabası. Bugünde Hawke ve birkaç sipariş verdim, cumaya teslim alacağım inşallah...

Arkadaşlar merhaba,
    BT65 ime 50m ve üzeri grupman için 3-12x44 Optima yerine, ileride ateşlilerimde de kullanabileceğimi düşündüğüm bir Hawke almaya karar verdim. Nasip olursa yarın siparişi geçeceğim.
    Karanlık ortamlarda da atışı sevdiğim için kırmızı aydınlatmalı olan modelleri tercih ediyorum. Favori sıralamama göre benim tespit ettiklerim;

1)Hawke Nite-Eye Digital 6-24x50 SF Tüfek Dürbünü (10x Half Mil Dot) 378gr

2)Hawke 6-24x44 Varmint SF Tüfek Dürbünü (1/2 MD) 521gr

3)Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 Tüfek Dürbünü (Imperial) 773gr

Nite-Eye hem reticle şekli hem akşam atışları açısından hem de 378gr ağırlığı ile favorim. Tek aklıma takılan konu ise eşdeğerlerine göre fazla hafif olması :) Aynı özellikteki iki dürbünden hafif olanın mercek kalitesi daha düşüktür diye bir söylem var ya, o kafamı kurcalıyor. Diğerlerine göre ciddi manada ağırlığı düşük. Bu konuda ve 3 seçeneğin farkları konusunda tecrübeli arkadaşların yorumlarını beklerim.

Ayrıca bu kombinasyon için nasıl bir ayak önerirsiniz? BT65 in üstündeki pikatininin üst rayına göre (11mm) mi, yoksa alt rayına (21mm yanlış hatırlamıyorsam) göre mi?

Benim BT65 de zor kuruluyor; sağ baş parmağımla dipçik üzerinden destek almadan çok zor, bu bir kusur olmayabilir. Tetik düşmemesi konusunu ise arka arkaya pellet sürdüğümde yaşıyorum, bazen. Şarjörü çıkarıp bastığımda tetik düşüyor. Bir deneyin derim, fabrikaya göndermek ciddi bir sinir harbi; 3 defa yaşadığım...