mehmet.38 adlı kullanıcının mesajları

    Aynı kasayı 1500 kere farklı model diye piyasaya sürüyorlar ! Ayrıca bu p2 dedikleri modelde aynı '' ŞEY '' e benzemiş 8o8o anlayan anladı , bilen bilir , arazide görüşürüz !!! 8o8o

    Tetiği olamaz derken fiyatından bahsediyorsunuz sanırım :)


    Fiyatı peşin 750 TL na alınabiliyor , yani Z.ultranın 2 katı , iyi kötü meselesine gelirsek ; bence iki tabancayı bir biri ile kıyaslamak uygun değil , her iki tabancada kendi katagorisinde lider fakat aynı şey değilller. Bende Zorakiyi 3 gün kullandıkdan sonra sattım , satma nedenim kötü olduğu için değil bana uygun olmadığı içindi , 3 pompa yapdıktan sonra 9mm çekirdeği 700 m/s bile atsa benim için bir şey ifade etmİyor , aradığım serilik , hız , incelik (taşınabilirlik), kalite idi bunları HW 45 de buldum.

    evet altta 2 adet pim var, uçtada kapak sanırım sökülebiliyor, ama söküp naparız 300mm namlu kısacık çok çıplak kalır hem ucunda standart dişte yok namlunun. zaten moderatör hem görünüm hem kalite ve videodanda anlasılacağı üzere sessizliği ile her bakımdan mükemmel.
    ayrıca orjinal ,mühendisler sadece bu silah için ölçüp biçip yapmış.


    söküp ondan daha iyi birşey takamayacağımıza göre sökmenin manası oldugunu düşünmüyorum. özellikle orjinal ürünlerin kurcalanmasına şiddetle karşıyım, modifiye olur olmasına ancak sadece o silah için üretilmiş orjinal parça ile olur, yani bu silaha yay piston kiti takacaksam: makkari v mach gibi modifiye firmalarının mühendislerinin sadece bu model için geliştirdiği ürünü takarım.


    Sözüm meclisten dışarı; gidipte tamirci ahmet abinin ben şöyle yaptim şurayı kestim şurayı biçtim modifiyenin kralını yaptım, şunu uydurdum parçalarından hayatta takmam. kusura bakmasınlar ama böyle işler bana çok tabiri caizse çekiç çilik olarak geliyor. hayatta yapmam yaptırmamda, yani yıllardır herifler orada koskoca firma sahibi işleri bu, birsürü mühendis arge yapiyor. bizim memleketten sivri zeka biri çıkıp adamlar yapamamış ben şöyle yapip düzelltim dedimi çıldırıyorum ben


    Bu yazı 3 sene önce Diana 54 ümü önce motorcuya , sonra tornacıda 30 cm lik matkabı tüfeğe dayadıktan sonra en son çare olarak tüfekçiye götürdüğümü hatırlattı , bütün çabalar sadece pistondaki vidayı ters çevirdğim için vidayı çıkarmak içindi , sonunda tüfekçi hüseyin bey olayı halletmişdi. ;tacli#

    İşi bilen ellerde doğru yapılan modifiye kesinlikle faydalı olacaktır, örneğin maccari yay takmak gibi. Ben hem çelik yay takayım kükresin patlasın gibi bir düşüncem olmadığı hem de elim bu işlere fazla yatkın olmadığı için tornavida değdirmem demiştim. Bunu yapan düşünen mühendisler birşey bilipte bu güçte üretmişlerdir diye düşüyorum.
    Ama alırsam eğer chrono sonuçlarını paylaşırım :)


    Tabancanın gücü aslına bakarsanız çok çok iyi şerit metre ile ölçülmüş mesafe 58 metrede bira şişesini defalarca patlattı , 30 metrede rakı şişesini kırmadan zımba gibi önlü arkalı delip geçti ( bu olayın nasıl gerçekleştiğini bende anlamadım ) hatta resmini bile çektim mrt 083 ün telefonunda , foto hala duruyorsa yayınlamasını rica ediyorum. Bu bahsettiğim olaylar 4.5mm JSB RS pellet ile gerçekleşiyor diğer pelletlerin bu kadar etkili olmadığını gözlemledik, fakat ben artık 5.5mm kullanmak istiyorum hal böyle olunca daha fazla hız gerek çünkü 5.5 mm pelletlerde bariz hız kaybı var , tabancanın sesi bile değişiyor. ;tacli#

    Zaten yay olarak kapasiteyi yeterince zorlamışlar. Daha büyüğü girmez. Girse de bu sefer yayın takıldığı guide denen yay tutacağı daha incesiyle değişmeli. Ayrıca artan gücü tetik mekanizması karşılamayabilir. Neticede bir tırnak tutuyor. Kurtulup kazayla birini vurduğunuzu düşünün.

    ORjinal yayı zaten 2.35 benim takmak istediğim yay 2.50 , tabanca bu ölçü ile tam kıvama gelir diye düşünüyorum fakat buralarda C kalite yay saran bir yer yok , meselede bu. Elimde paslamaz çelikten sardığım 30 spir 2.50 yay mevcut fakat 2 kişi takamadık , yarın 2 kişi daha çağıracağım 8o8o8o gerçi taksak baya bir hız fark edecekdir lakin 1000 atış yapmadan kırılacak diye bir his var içimde 8o8o

    Değdirsenizde değidirmesenizde fark eden bir şey olmaz ateşli silah kadar sağlam ve bozulacak bir yapısı yok , tek istediğim yayı kalınlaştırarak extrem hız elde etmekdi bu da aparatsız mümkün değil , uygun yay bulmakda çok zor orjinal yayı ile de hızı fena sayılmaz , bana göre dünyanın en iyi yaylı tabancası fakat 14 graini 200 m/s atabilen hw 45 gibi ince , belde taşınabilen bir tabanca bulursam HW 45 İ bir daha elime almam ;tacli# her zaman dediğim gibi ; daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu ;tacli#

    Olay tetik mekanizmasından kaynaklanıyormuş ,yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yaptırdığım 2.5mm lik 30 spir paslanmaz çelilk yayı sert olduğu için takamadım 20-30 m/s fazla hız elde edicem diye 3 gündür kendimi harab ettim sonuçta başarılı olamadım , bu yüzden en iyisi PCP diyeceğim fakat bu ebadlarda bir PCP ye raslamadım Evanix'İN pcp tabancası hem şarjörlü hem güçlü fakat çok kaba , bu gün 5.5mm namluyu takdım daha iyisi çıkana kadar en iyisi dizel etkisinden yararlanmak , tahmini 14 graini 150m/S kadar atıyordur bu da kara şişelere yeter.

    Diana P5 yayı kalın ve kısa olduğundan HW 45 e uymadı , 2.5 paslannmaz çelikden yaptırdım fakat çok sert olduğu için takamadık, piston içine yeşil gres , kauçuk gres , ve slikon gres karıştırarak sürdüm ve orjinal yayını tekrar takdım fakat bu sefer tabanca kurulmuyor nedenini anlayamadım bilen yardımcı olursa sevinirim !

    dürbünsüz atış yapabilsen bir adette hw45 düşünürdüm belkide alabilirim elimde birtanede hw45 olsa fena olmaz hani kullananlar acaba 4,5 lukmu yoksa 5,5lukmu tavsiye edersiniz.


    Namluyu 65 tl ye almıştım , 4.5mm namlu 5.5mm e göre daha delici 58metrde su petinin içine girmeyi başarmıştı fakat uçan şişelere isabet ettiğinde etkisiz kalıyor , 7 metreden kara şişeyi tam 7 isabetde ancak patlatabilidik , 5.5mm 4.5mm kadar delici olmasada tek isabet yeterli olacakdır. ;tacli#;tacli# Sadece hedef atışları için 4.5mm daha iyi fakat fantasttik , asortik atışlar için 5.5mm iyi , yarın orjinal yayının .20mm kadar kalınını bulup kullanabilirsem her konuda 5.5mm daha üstün olacakdır.

    Sökmemdeki maksadım piston tırnağını değiştirerek poistonu 5mm geride kilitleyerek piston hacmini artırmak ve kalın yay takarak bayağı bir hız farkı elde etmekti fakat tırnağın pistonun yapısının müsait olmadığını gördüm , yarın diana p 5 yayı takmayı düşünüyorum muhtemelen biraz daha kalındır , 4.5mm namluyuda çıkarıp 5.5mm olanını takıcam biraz kalın yay ile sanırım 14 graini 140 m/s hızla tar buda tabanca için yeterli .Keşke bu boyutlarda ve benzer modelde PCP tabanca olsaydı istediğim 8 li şarjöre sahip 14 graini 200m/S atan bir tabanca. ;tacli#

    Sonunda marangoz işkencesi yardımı ile sökmeyi başardım lakin pimi aldığmda bile yayı tutan kapak çıkmadı , 1 saatte o kapağı çıkarmak için uraştım.

    Bugün HW45 imi söküp, piston contasını ve diğer o ringlerini değiştirdim. Gördüğüm şey ise Maccari'nin yayının en ufak bir yamulmaya uğramamış olmasıydı. Kalem gibi dümdüz çıktı. Yayı toplarken yine baya terledim ama ilk takma kadar zor olmadı diyebilirim :) Ne de olsa setlenmiş.


    Yayı nasıl çıkardınız , ben bir türlü çıkaramadım.

    HW 45 tabacamı bakım ve modifiye için sökmeye karar verdim , pistonu gövdeden ayırdım fakat piston içindeki yay bir türlü çıkmıyor daha önce sökmeyi başarmış arkadaşlardan yardım istiyorum.