6136 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

evanix r6 kullanan varmı arkadaşlar nasıl bir tüfek acaba performansı hakkında bilgi alabilirmiyim. servis olanağı daönemli tabi.

Benim şimdiye kadar en sevdiğim tüfek. Çünkü bu bir havalı tüfek gibi değil harbidende tüfek gibi tüfektir. Regulatör şart ve uygulayan yok diye biliyorum. Regulatörsüz 7-8 atışı stabil yapabiliyor. Tüfek 57 fp gücünde ve 28 grainden aşağıya pellet kullanamazsınız. İlk zamanlar forumda isabeti baya kötülenmiş fakat hep düşük grain pelletler kullanmışlar gördüğüm kadarıyla.

Benim kullandığım regulatörlüydü ve güç ayarlarını bir setskur vasıtasıyla indirmeyi planlıyordum. Geçici bir yöntemle güç ayarını düşürdüğümde s510 dan bir farkı olmadığını gördüm ama yöntemim çok sağlıklı değildi.

Benim tüfeği satma sebebim s510 almaktı, çünkü ben atışalanına gidecek zaman bulamıyordum ve genelde kapalı mekanlarda atış yapıyordum. Ar6 ile kapalı alanda moderatörle bile atış yapınca az sonra polis gelir mi diye bekliyorsunuz oturup.

Tahribat tüfeğidir bu yüzden her zaman kullanamazsınız. Sumatra, condor, ar6 gibi tüfeklere gerçek tüfek muamelesi yapmak zorundasınız.

Mesela sigara paketi boyutundaki mdf yi 70 - 80 metreden parçalıyor. s510 ile denedim pellet üzerine yapıştı sadece.

Sonuç olarak av tüfeğidir. Bir glad ya da s510 gibi çok hassas atışlar beklemeyin. Ama rüzgarlı havalarda onlardan daha avantajlıdır.

Özellikle tahribat amaçlı 40 50 metreye atış yapıyorsanız, s510 yanında oyuncak gibi kalıyor.

Kullanimdan sonra tufek yagi ile metal kisimlarini silin.Tupte 120bar olacak sekilde hava birakin ki nem girmesin :thumbup:

Biz şaka maka tüfek tüplerini kullanıyoruz fakat hatsanların 5 yıl, airarmsların 10 yıl diye okumuştum bir yerlerde. Gerçi paslanmasına mani olursak daha uzun süreler gitmesi gerekir gibi geliyor bana ama bu konuyla ilgili bilgisi olan hobidaşımız varsa, konuya açıklık getirilirse iyi olur zira tüfeği 5 seneye yaklaşan bir çok pcp kullanıcısı var.

selam
    bu program hakkında biraz detay mümkünmü?
    bir cok arkadaşımız merakla izlemektedir muhakkak
    teşekkürler

Programı sadece hız ölçmek için kullanmak daha mantıklı olur. 30 atış yapıp uygun aralığı bulmaya çalışmanın pek sağlıklı olacağını sanmıyorum. Ama çeşitli ayarlar yaparken ortalama kaç fps ile atış yaptığınızı bilmek için ideal.

Önce mesafe ayarlarını giriyorsunuz. Mesela 6 metre olsun mesafemiz. Sonra telefonu koyduğumuz mesafeyi giriyoruz. Tüfekten çıkan sesle pelletin hedefe çarpması arasındaki süreden yaklaşık fpsyi çıkarıyor. Bu yüzden atış yapacağınız hedeften pellet çarpınca ses gelecek bir hedef olmalı.

Arama bölümüne mobile lite yazarsanız detaylı bilgiler mevcut.

Bu chronoy connect demosunu telefona indirdik, namlunun 1 mt önüne doğru getirip 7-8 mt ye birkaç atış yapıp denedim.
    15.89 jsb kullandım ama değişik değerler gösteriyor. (2200-650-458-650) gibi.?(
    Acaba bunu kullanmayı mı bilemedim. :him:s

bilen, kullanan varsa yardımcı olabilirmi?

Orada option bölümünde mesafe uzaklık ve telefonun duracağı mesafe ayarlarını doğru yaptıysanız bir sıkıntı olmaması lazım. Telefonu 1 metre aşağıya demir bir kaseye koyun daha iyi algılaması için. Mesela uzaklık 6 metre, telefon 3 metre uzakta 1 metre aşağıda olarak girin değerleri.

Hedefiniz çok ses çıkaran bir obje olsun.

ikiside var elimde. kırmızı ve mavi kutular arasında fark var mı sizce?
    sanki maviler daha mı iyi.. ben en çok aa 18gr leri beğendim. belki
    birazda psikolojikdir :) ne dersiniz

O kadar çok değişken faktör var ki. Bu pellet seçimleriyle boşu boşuna kafayı bozdum 3 ay boyunca. Doğru olabilirde olmayabilir de ama çıkardığım sonuç şu;

Pelletler namlu seçtiği gibi, aynı zamanda o namluda her pelletin belli bir fps ile iyi sonuç verdiği. Mesela gri kutudaki JSB ler 880 - 890 fps arasında en iyi sonucu verirken. Kırmızıyı ölçmedim fakat Tahminen 920 930 civarlarında iyi performans sergilediğini düşünüyorum.

Örneğin 4 kutu RWS yi beğenmeyip kenara atmıştım ama uygun atış hızını bulunca oda çok iyi performans sağladı.

Gamo match mesela, gamonun pelletleri kalitesiz olmasına rağmen ki bu match pellet çok kirli elleri simsiyah eden bir pellet ama 20 metrede 600 fps ile jsblerden bir farkı olmuyor. 860 ile atınca grupman 2 cm ye çıkıyor bir anda.

baska yapabilcegimiz bişey yok. Hayvan cok fazla telef ediyo. Dayımın emeklerinedyazık tavuklarada.
    Şimdi bide 15-20 metreden mod 95 etkili olabilir mi sansara ?

çok tesekkürle.r Ts-10 ve pro hunter den baska pellet öneren var mı ?

Saygılar...

Gamo expanderin deliciliği onlardan daha iyi fakat isabeti kötü.

eger 600 lira ve üstü olsun şahsen tutulmaz gibime geliyor.
    Çünki zaten stoeger suppresorun gücü ve tahribatı belli bu gelennde bundan çokta fazla iyi olacagını sanmıyorum.

Giderim 650 liraya gamo hunter combo alırım yanında 3x9x40WR dürbün ve tek parca ayaktta var.
    Şimdi stoegerin yanndada dürbün veriliyo dicek stoegerciler ama stoeger dürbünümü yaylıda dayanır gamomu ?
    Uzun lafın kısası benim düşünceler bu.

Saygılar....

x20 tahribat tüfeği değil zaten ayrı bir kategoride değerlendirmek gerekir. Abartı bir fiyat olmazsa gelir gelmez alacağım, yabancı forumlardan edindiğim bilgilere göre piston çarpma sesi daha az ve tetik sistemi daha düzgünleştirilmiş.

Eğer gerçekten eksikleri giderebildilerse atış açısından hw97 kalitesine yükselmiştir. Deneyip görmeden kesin yorum yapamayız tabi.

Aksu ava bilgileri girişmiş haber ver seceneği bulunmakta pyramydair sitesinde ise 30 ağustosta stokta olucak 259$ satısa sunulcak bilgisi var sizce türkiyede ne kadar olur ve stokta olur ? ilk defa yaylı bi tüfek beni heyecanlandırdı :D 8o ;lol;

600 lira civarında olur tahminen.

Buradan tüfeğe mi yoksa peletlerin kalitesine mi iltifat edeceğimi bilemedim. Ama grupman 10 numara olmuş.

Dostum pellet 15 metrede gayet iyi. JSB extra 16 grain bu grupmanı vermiyor at44 de, JSB straton aynı grubu veriyor. geçen kısa mesafeler için gamo match denedim, ellerim pislik içinde kaldı, üstelik 3 atışı aynı deliğe 2 atışı apayrı deliğe yolladı.

AT44 ler garip tüfek, her tüfek farklı pelleti seviyor, bariz şekilde pellet seçiyor. Aynı mesafeden 30 grain incememetle atıyorum 8 cm grupman yapıyor. AT44 e regulatör takıp tüfeğin sevdiği pelleti bulup, pellet stoklamak şart.

Sonuç olarak aynı pelletle bu atışı başka at44 ler yapmayabilir. Ama regulatörlü at44 pelleti severse sonuçları mükemmel diyebilirim.

Mesela rws yi berbat atıyordu. Tüfeğin ayarlarını kurcalarken buna yakın bir grupman yakaladım. Bu sefer stratonu berbat atmaya başlayınca ayarı eski haline getirdim.

Tam deli işi anlayacağınız :) Pellet stokladım artık ayarlarına dokunmuyorum.

benim peletler gelmedi hala :) regulatörsüz at 44 üm napıcak acaba :)
    eline sağlık abi...

tüfeğiniz 16 grain jsb yi kaç fps ile atıyor ?

crono yok, telefonla denemiştim en son ölçümü. 16 graini 850 civarlarında atıyor abim. Regulatörsüz 160 -130 bar arası denersin.

Çok güzel bir grupman olmuş. Tebrik ederim. Hatta grupman olamamış :D

Teşekkürler. Vallahi regulatörlü at44 50 - 60 metreye kadar s510 ile kapışır iyi ayar yapılınca :) Başka bir atış yapmadım, 5 atış yaptım bıraktım ortam müsait değil diye. at44 regulatörle cidden çok iyi bir hale geliyor. Atışları ortalama 655 fpsde yapmış 27 grainle. Uzak mesafelerde baya düşme yapar.