O kadar ufak pulu nerden buldunuz? Ben biraz aradım sizin yaptığınızı denemek için bilezik kadar ufak bişi bulamadım
Ben atp1 den sökmüştüm pulu deneme amaçlı. Ama çift pul takmamdaki amaç setskuru sonuna kadar kapatıp ayarın bozulmasına mani olmaktı. Tek pul varken setuskuru 6 tur sola çevirmiş gibi birşey oluyor tahminen. Hani ikide bir ayar kaçmasın diye ben pul takmayı tercih etmiştim.
Regulatör ile 16 grain peleti 850 fps hızda 40 tane attıran ,AT44 çok iyimiş, birde grupmanı fotolardaki gibi tek delikse insanın aklını çelmiyor değil niçin ithal pcp lere okadar ödüyoruz diye. silah birde lw namlulu ve ceviz kundaklı oldumu tadından yenmez
Aslında at44 iyi tüfek fakat at44 lerde standart yok. İyi bir ayar yapıp sevdiği pelleti bulduktan sonra hiç bir tüfeğe ihtiyacımız yok. Her hobide olduğu gibi bu hobi de bir nevi zehir.
Tamam at44 aksamları yabancı tüfekler kadar iyi değil, mesela şarjör yuvası şık diye takılmıyor
Kurma kolu biraz katır kutur. Ama mantıken ana amaç atış yapmak ve eğer çok hassas atışlar yapılmak istenmiyorsa, mesela gidip 100 metreden şişe kırılıp stress atılıp geliniyorsa, İyi bir ayar ve regulatörle başka tüfeğe ihtiyaç yok.
Ama hobi birazda merak, en pahalı olan en iyisidir izlenimi var. Mesela FX ler düne kadar arka planda kalmışken şimdi yüksek fiyatlarıyla daystatenin tahtına erişmiş izlenimi yarattı.
Yerimizde duramıyoruzki ne istediğimizi bilemiyoruz biz 
Burada hatsanı eleştirmek gerekiyor. Hatsan çok tutan ve belkide rekor sayıda satan bir tüfek olan at44 ü geliştirmek yerine yeni modelleri piyasaya sürmeyi tercih etti. Aradıklarını bulabildiklerini sanmıyorum.
Oysa getir şu at44 e regulatörü, tüm namluları LW yap (gerçi şu an standart kundakları kendi sattıkları LW kalitesinde) Kurma kolunu hassaslaştır. İyi bir kundak yaptırıp sür piyasaya bakalım kim gidip yabancı tüfek alma ihtiyacı hissedecek.
Biz bunları tek tek yapmaya kalktığımızda bize pahalıya gelir, bu paraları harcayacağımıza gidip yabancı tüfek almayı tercih ederiz. oysa Hatsan toptan alıyor ve daha hesaplı maleder.
Toptan 150 liraya regulatör, 100 liraya kaliteli kundak yaptırsa 250 lira farkeder. Yani taş çatlasın 1000- 1200 liraya tüm kötü özelliklerden arındırılmış gayet stabil bir yeni at44 le piyasaya çıkabilecekken gidip atp2- bt65 - galatian gibi ürünlerle geldiler.
Yok ama bu özellikler gelirse bu tüfek çok iyi oldu deyip fiyatı 2000 lira seviyesine çekerler. Millet gider 250 lira fazla verir kalitesini ispatlamış s510 almayı tercih eder.
Ben çok eski sayılmam bu hobide, gerçi 20 sene önce daisy tabancam ve alttan kurmalı crosman2100 benzeri yine daisy bir tüfeğim vardı. Ama ilgilenmeye başladığımdan beri yaşadığım izlenim, biz hep en iyisini isteyip, alıncada başka bir şeye göz koyuyoruz. Belkide bu hobinin bize çekici gelen yönü bitmek bilmeyen farklı tüfek arzularıdır