6136 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hayırlı olsun yeni tüfeğiniz at 44 gibi dağıldımı toplanmaz tüfeklerden değildir airarms :) pratik yolları vardır mutlaka üstatlar bilir

At44 de basit ama tetik mekanizması işi bozuyor onun :) Bunda en azından yay değişirken tetik mekanizmasıyla bir alakası olmuyor insanın :)

Hazır satılan çekiç ve valf yaylarından almıştım fakat tüpü bir türlü açamadım ve şimdilik sadece çekic yayını değişerek o haliyle bıraktım. Ortalama tam güçte 38 fp güç üretiyor. Eğer tatmin etmezse ilerde valf yayını değişip 45 fp civarlaırna çekeceğim.

Tabi ilk defa yabancı olduğum bir tüfeği açınca hatalı bir iş yapmamak için elim ayağım titremedi değil ama gayet kolaymış :) Takıldığım yerlerde bana yardım ettikleri için (MASTER) Akif abi ve (İRONARM) Rüştü abiye çok teşekkür ederim. Ayrıca Levent kardeşimede sıkışınca danıştım, elden geldiği kadar yardım etmeye çalıştı onada ayrıca teşekkür ederim.

Akşam denedim fakat scuba azalmış 170 bar 100 bar arası denemek mecburiyetinde kaldım. Tam güçle 170-100 bar arası 38 atış yapıyor, tahminim 200-100 arası . 55 60 atış arası yapar.

Chrono olmadığından telefonla ölçtüm, 5-10 fps fark edebilir.

28 grain 780 fps

18 grain 970 fps

21 grain 900 fps

16 grain 1025 fps

Civarlarında değerler üretiyor. 16 grain baya isabetsiz oldu bu süratle, gücü seviye 3 e alınca eski isabetine kavuşuyor. 18 ve 21 grain gayet iyi özellikle 18 grain seviye 4 buçukta çok iyi grupman çıkardı. 28 grain ile grupman denemedim, tahribat denedim ve ehh idare eder tahribatı, en azından artık 10 metreden 18 mm mdf yi delebiliyor, önceden çıkışına yakın civarda kalıyordu.

Saygılar.

Teşekkürler 357 şarjörsüz modek değilmi birde bu carbine nedwmek onu bi açuklarmısınız

Sumatra 500 daha güçlü fakat daha büyük bir tüfek, sumatra 2500 carbin ise daha ufak ve daha kolay taşınabiliyor. 2500 de 500 kadar olmasa da gayet güçlüdür.

Çok teşekkürler. En azından bendeki bilezik orjinalmiş onu anladım. chrono olmayınca biraz boş yere uğraşmış oluyoruz gibi geliyor. Bir de enteresan birşey var. Ben aldığımdan beri 130 bar hava basıyorum. Pompa varken de öyle yapıyordum. Scuba ile de öyle kullanıyorum. Güç ayarı ile de oynasam değişmiyor. Ayara göre 130-110 bar arası yada 130-90 bar arası stabil iki şarjör atıyor. Hızı konusunda hiçbir fikrim yok.

Haklısın chrono olmayınca iş zor. Yurdışından getirmekle uğraşamadım açıkcası. Hiç bir avbayinin satmamasına tuhaf. Bazen foruma düşüyor ama o anlardada hep hobi için ayırdığım parayı başka şeylere harcamış oluyorum. En azından avbayilerinde olsaydı taksitle edinirdik 1 er tane çünkü pcp kullananlar ve kurcalayan meraklılar için çok gerekli bir alet.

"6136 ” arkadaş sorularını TC modeli için soruyor olmalı. Konuya vakıf arkadaşları bulmuşken benim merak ettiğimse bu modele regülatör uygulanabilirmi? (Pcp lerin mekaniği konusunda pek bilgim olmadığı için belki komik bir soru olmuştur.)

Ben forumda sorduğunuz konuyu araştırırken MASTER (Akif abi) nin mesajına denk gelmiştim bu konuyla ilgili. Tek tüplüler gibi basit şekilde regulatör uygulanamıyormuş, biraz işlem yapılması gerekirmiş fakat zaten çift tüplü olduğu için daha fazla atış yapma şansı olduğundan dolayı belli bir aralıkta regulatörlü gibi atış yapıldığını hiç gerek olmadığını belirtmişti.

Bildiğiniz gibi at44 lerde ve bazı tüfeklerde atış yapa yapa tüpü sıfırlayınca tüpe zarar verilebiliyor bu yüzden tüp boşaltma aparatı kullanılıyor. S510 da tüpü komple boşaltmak için atış yapmamız mı gerekiyor zira bir boşaltma aparatı verilmiyor yanında ? Sormadan yanlış bir iş yapmayayım dedim.

G-Evanix AR6 gibi güç beklenir mi bu tüfeklerden :D

40 ft ile 58 ft arasında büyük fark var güç açısından. Çok güzel tüfekler sonuç olarak fakat eğer güçlü ve kaliteli tüfek istiyorsanız airranger bakmalısınız. Ben ar6 yı sattıktan sonra s510 oyuncak gibi geldi bana. s510 tabiki ar6 dan daha kaliteli tüfek, Airwolf MCT seçeneği s510 dan daha kalitelidir ama işin içine güç girince ar6 condor sumatra gibi tüfeklerin gücünü mumla ararsınız.

Mesela ar6 ile kalın mdfye sıktığımda delip geçiyordu ama 35 fp ile sıktığımda pelletler içinde kalıyor mdfnin.

Ama çok kaliteli tüfekler seçmişsiniz ayrı konu. Tabi her halukarda 40 fp az buz bir güç değil ama işte insan tahribat tüfekleri kullanınca 30-40fp sanki çok düşük bir güç gibi kalıyor yanında. Bendeki s510 çift tüplü olduğundan ve atış sayısından çok etkilenmeyeceğim için stabilitesinin bozulma ihtimalini göze alıp 46 fp ye çıkaracağım.

Eğer güce fazla önem veriyorsanız bu 2 tüfekte aradığınızı bulamayabilirsiniz. Stabilite ve güç çok farklı şeyler. 60 70 metreye tahribat amaçlı atmak istiyorsanız ve tahribat tüfeklerinin tamamı, doğru pelletle o mesafelerden sigara paketi büyüklüğünde hedefleri her atışta vurabiliyor.

Ama 10 tane atayım hepsi 2cm içerisinde toplansın derseniz güçten fedakarlık etmeniz gerekecek ya da airrangerlere bakın.

O kadar ufak pulu nerden buldunuz? Ben biraz aradım sizin yaptığınızı denemek için bilezik kadar ufak bişi bulamadım

Ben atp1 den sökmüştüm pulu deneme amaçlı. Ama çift pul takmamdaki amaç setskuru sonuna kadar kapatıp ayarın bozulmasına mani olmaktı. Tek pul varken setuskuru 6 tur sola çevirmiş gibi birşey oluyor tahminen. Hani ikide bir ayar kaçmasın diye ben pul takmayı tercih etmiştim.

Regulatör ile 16 grain peleti 850 fps hızda 40 tane attıran ,AT44 çok iyimiş, birde grupmanı fotolardaki gibi tek delikse insanın aklını çelmiyor değil niçin ithal pcp lere okadar ödüyoruz diye. silah birde lw namlulu ve ceviz kundaklı oldumu tadından yenmez

Aslında at44 iyi tüfek fakat at44 lerde standart yok. İyi bir ayar yapıp sevdiği pelleti bulduktan sonra hiç bir tüfeğe ihtiyacımız yok. Her hobide olduğu gibi bu hobi de bir nevi zehir.

Tamam at44 aksamları yabancı tüfekler kadar iyi değil, mesela şarjör yuvası şık diye takılmıyor :) Kurma kolu biraz katır kutur. Ama mantıken ana amaç atış yapmak ve eğer çok hassas atışlar yapılmak istenmiyorsa, mesela gidip 100 metreden şişe kırılıp stress atılıp geliniyorsa, İyi bir ayar ve regulatörle başka tüfeğe ihtiyaç yok.

Ama hobi birazda merak, en pahalı olan en iyisidir izlenimi var. Mesela FX ler düne kadar arka planda kalmışken şimdi yüksek fiyatlarıyla daystatenin tahtına erişmiş izlenimi yarattı.

Yerimizde duramıyoruzki ne istediğimizi bilemiyoruz biz :)

Burada hatsanı eleştirmek gerekiyor. Hatsan çok tutan ve belkide rekor sayıda satan bir tüfek olan at44 ü geliştirmek yerine yeni modelleri piyasaya sürmeyi tercih etti. Aradıklarını bulabildiklerini sanmıyorum.

Oysa getir şu at44 e regulatörü, tüm namluları LW yap (gerçi şu an standart kundakları kendi sattıkları LW kalitesinde) Kurma kolunu hassaslaştır. İyi bir kundak yaptırıp sür piyasaya bakalım kim gidip yabancı tüfek alma ihtiyacı hissedecek.

Biz bunları tek tek yapmaya kalktığımızda bize pahalıya gelir, bu paraları harcayacağımıza gidip yabancı tüfek almayı tercih ederiz. oysa Hatsan toptan alıyor ve daha hesaplı maleder.

Toptan 150 liraya regulatör, 100 liraya kaliteli kundak yaptırsa 250 lira farkeder. Yani taş çatlasın 1000- 1200 liraya tüm kötü özelliklerden arındırılmış gayet stabil bir yeni at44 le piyasaya çıkabilecekken gidip atp2- bt65 - galatian gibi ürünlerle geldiler.

Yok ama bu özellikler gelirse bu tüfek çok iyi oldu deyip fiyatı 2000 lira seviyesine çekerler. Millet gider 250 lira fazla verir kalitesini ispatlamış s510 almayı tercih eder.

Ben çok eski sayılmam bu hobide, gerçi 20 sene önce daisy tabancam ve alttan kurmalı crosman2100 benzeri yine daisy bir tüfeğim vardı. Ama ilgilenmeye başladığımdan beri yaşadığım izlenim, biz hep en iyisini isteyip, alıncada başka bir şeye göz koyuyoruz. Belkide bu hobinin bize çekici gelen yönü bitmek bilmeyen farklı tüfek arzularıdır :)

O kadar hava basmanıza gerek yok, 180 bara kadar basıp 110 bara kadar kullanırsınız. AT44 güç ayarı diye araştırırsanız kundağı söküp bir alyan yardımıyla gücüyle oynamanız mümkün.

Üzerindeki dürbünü satıp 6 24 büyütmeli çin malı uygun dürbünlerden alırsanız şimdilik uzak mesafelerde işinizi görür. Üzerindeki dürbünü ayarlamanız için dediğiniz kapakları çıkarıp bir bozuk para yardımıyla ayarlayabilirsiniz.

Pelletler hedefin üst tarafında toplanıyorsa yukardaki bölümü sağa doğru çevirin. Hedefin altında toplanıyorsa sola doğru çevirin.

Sağ tarafta toplanıyorsa yandaki bölümü sağa, solda toplanıyorsa sola çevirip ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca pellet konusu çok önemlidir. 16 grain JSB kullanmanızda fayda var. Kötü bir pelleti en iyi tüfekte deneseniz bile ortaya kötü sonuç çıkar.

Eğer hiç sökmediysen ince allen sokulan deliği bir şekilde denk getirmeye çalış istersen. Kargaburun gibi bir şeyle çekicin tutulabilen yerini tutup kurcala belki denk getirirsin deliği.

Sökmeye kalkarsan tetik mekanizmasını ayırman gerekecek. at44 ü söküp takması çok basit fakat ilk seferinde yabancı olduğunuz için biraz sıkıntı olabilir. Bir sorun olursa takıldığınız yerlerin resimlerini çekerseniz yardımcı oluruz.

Arkadaşlar norica ban lar nasıl ? kullanan var mı? at 44 ler için en ideal gran hangisi sizce?

ben bir çok pellet denedim. fakat hepsinin bir eksigi vardı. şöyle adam akıllı jsb dışında bir pellet bulamadım.

Norica ban şimdiye kadar kullandığım en kötü pelletti. at44 için ideal grain değilde at44 ün sevdiği pelleti bulmak daha önemli. Grain güç ayarına göre değişiyor, gücü kısıksa 13 grain JSB gayet etkili. Ama 850 fps civarlarında 16 grain ideal gibi geldi bana.

At44 pellet seçtiğinden sağı solu belli olmuyor, gamo prohunter ya da gamo magnum da bazı at44 lerde iyi sonuç verebiliyor.

Mesela bendeki at44 neredeyse tüm pelletleri denedim ve JSB straton da en iyi sonucu veriyor. Ama stratondan memnun olmayan sayısı da çok fazla.

at44 ün sevdiği pelleti bulunca 10 20 kutu alıp kenara atmak lazım.

Tebrikler. At44 ün mekanik aksamı çok iyi olmayabilir, çeşitli teknik hatalar barındırıyor olabilir ama çok hakkı yenen bir tüfek. Özellikle regulatörle çok iyi işler çıkarıyor, elinize sağlık. Ruslar takıyor regulatörü birde güzel kundak yapıyorlar başka tüfeğe ihtiyaç duymuyorlar.