Elinize sağlık, İstanbul FT yarışmasında umarım aynı başarınızı tekrarlarsınız ![]()
6136 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hayırlı olsun

-
Helal olsun başka ne denir ki

-
Sonuçta bu bir hobi ve hobiye ayrılan meblağa göre hareket etmeye çalışıyoruz. Yoksa mantık olarak 4-4.5 bin lira büyük bir para değil ama herkes o rakamları ayırmaz, keyif meselesi.
Ben şahsen ilk bu hobiye başladığımda bu kadar para harcayacağımı bile tahmin etmemiştim. 450 liralık yaylıyı acaba değer mi değmez mi almaya diye düşünmedim değil. Hobiye yabancı olan insanlar genelde oyuncağa o parayı vereceğime gerçek tüfek alırım filan diyorlar.
Birde tabi bekar olmayınca, o tüfeği alıp eve sokabilme meselesi var o konuya hiç girmiyorum

2 tüfek konusunda karşılaştırma yapılmamış, konu fiyat farkı ama birde şu var, eğer büyük hedeflere atış yapıyorsanız ve amacınız sadece stress atmaksa, akşamları silahı okşamayı planlamıyorsanız
Regulatörlü bir at44 yeterde artar bile.Mesela bende sadece zoraki olsaydı bile bana yeterdi çünkü uzun mesafe atışlarına gitmiyorum, evde ya da depoda zaman buldukça en fazla 27 metreye atma şansım var. Ama her gün atış yapmaya müsait bir yerde yaşasaydım belki alırdım bilmiyorum. Diyorum ya maddi imkan ve ayrılan bütçe meselesi.
Ben ilk av sitesinde daystatenin fiyatını gördüğümde, yuhh bu paraya 3 tane 14 lü alınır demiştim şahsen ama şimdi demiyorum, ateşliler ve havalılar arasında mantalite farkı olduğunu, yaptığımızın bir hobi olduğunu anladım.
Her hobide bu vardır, maket arabalarda da bu böyledir, balıkçılıkta da çok pahalı takımlar vardır. Tamamen keyif meselesi.
-
Hocam kolinin ağzına geniş kenarlarına sıkışacak şekilde ambalaj köpüğü kesip 7-8 tane batırıyorum. Çatır çatır kırıyorum temizlemesi hariç zevkli oluyo.
Güzel fikir, denerim
-
Kürdana atış denemesi. Mesafe kısa, atışlar kolay ama maksat paylaşım olsun.
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
anladım hayır air ranger a 5000 tl vericeğime 2 fpe farkına buna 2000 tl veriyim daha iyi olur diye düşünüyorum sizce nasıl bi fikir ?
Air ranger çok daha kaliteli tartışmasız. Fiyat konusu kendi tercihiniz, bütçenize göre istediğiniz tüfekleri alabilirsiniz. Eğer illaki güç arıyorsanız condor ve sumatrada gayet güçlü ve 2. eli forumda 1200 lira civarlarında.
-
tüfek air ranger kadar güçlü mü ? bi bilgi bulamadım32 graini 900 fps civarlarında atıyor 58 fpe civarlarında güç üretiyor. Horozun deliğine ağırlık modifiyesi yapıp biraz daha arttırmak mümkün.
Kısaca sumatra, air condor gibi tahribat tüfeği grubuna giren bir tüfek. Grupman tüfeği değil av tüfeği ama ülkemizde av yasak.
-
O tüfekle 14 15 grain pellet atarsanız pelletler gücü yedikleri anda sapıtır ve alakasız yerlere gider. ar6 çok güçlü bir tüfektir, mümkünse en az 28 grain kullanın. eun jin 28 grain bulabilirseniz alırsınız yatagun da olması lazım. ince memet 30 grainde kullanabilirsiniz ama şarjöre ince gelir tam oturmaz. İnce memet 30 graini isabetli şekilde kullanmak isterseniz bir L alyan yardımıyla tek tek namluya sürün.
Hava tükenmesi sorunu bende de var ama ben bunu sorun olarak görmüyorum. İçerisinde hava dolu bir tüfeğin o şekilde durması beni rahatsız ediyor ve at44 ü bile 80 bara indirdikten sonra kenara koyuyorum.
-
modifiye nasıl yaparız yardımcı olurmusun
Ben gücü yeterli bulduğumdan hiç söküp inceleme yapmadım fakat eğer horoza ağırlık yaptırırsanız gücü biraz artıyor. Amam videodakinde yay ve valfle oynamışlardır muhtemelen çünkü baya bir güçlendirmişler.
-
Güzel görünüyor tebrikler.
-
t12 iş görecektir. yada 2.el AA
Şahsen ben alacak olsaydım, forumdan 2. el regulatörlü AA s510 alırdım.
-
Atmosferi görünce sizinle gelmiş kadar olduk
Teşekkürler paylaşım için 
-
Tüfekten beklentinizi yazsaydınız daha net cevap verebilirdik.
-
Pelet olarak RWS Süperpoint Extra 5.5 GAMO Pro Magnum var şuan pelet bulamıyorum kaliteli hep aynı çeşit satıyorlar
O pelletler ar6 için aşırı hafif kalıyor. İstediğiniz sonucu alamazsınız. Modifiye ile 28 graini 1220 fps ile atabiliyor.Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
Sumatra 500 olabilir. Yahut ar6 ya horoza ağırlık yaptırabilirsiniz gücü biraz daha arttırmış olursunuz. Bu arada hangi pelleti kullanıyorsunuz?
-
Hayırlı olsun

-
Namluyu kapatıp atışımı yaptığımda,kalın karton tabakasını,dart tahtasını
hanımın görürse kıyameti koparacağı perdeyi ve duvarı baya bi deldi.Bir kartonun içerisine eski kitap ya da bulabilirseniz kağıtları dikine gelecek şekilde yerleştirip atış yaparsanız en fazla 2 cm içeriye girecektir. Sekme ihtimalini de ortadan kaldırmış olursunuz.
-
Paylaşım için teşekkürler Ali. En kısa zamanda atış performansı sonuçlarını bekliyoruz.
-
Çok güzel duruyor elinize sağlık.