6136 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bir ürün değerlendirilirken fiyat/performans aranır. 2 pellet arasında puanlama yapsak

İncememet fiyat: 10 puan
    İncememed performans: 8 puan.

Eder 18 puan.

Hornetin performansına 10 puan verelim hadi temizliği ve itinalı işçiliği için. Fiyat için ben puan vermiyorum siz kafanızda 10 üzerinden puanı değerlendirip toplayıp sonuca ulaşırsınız.

Saygılar.

Not: Buradan kötüleme maksadı çıkmasın, amaç kötülemek olsa performansına 10 puan yazmazdım mesela.

Şuanda bende zorakim için red dot araştırıyorum. Vaz geçip dürbün mü arasam acaba :) Yani tabancanın üzerinde kocaman bir dürbün hoş durmasa gerek bence :) Ne dersiniz ne tavsiye edersiniz?

Dürbünle reddot arasında çok fazla isabet farkı oluyor. Reddot belli hedeflere atmak için güzel. Grupman açısından dürbün daha keyifli fakat kullanım açısından reddot daha iyi. Ben zorakiyle dürbün kullanırken bir sorun yaşamıyorum. Dipçik yapınca daha rahat olacak dürbün kullanmak.

Hani demek istediğim dürbün daha rahat ama bir tabancayla dürbünle bakıp atmak biraz abes kaçıyor sadece. Dipçik olunca sıkıntı ortadan kalkar.

tüfeğinizin sesi azalınca güçü artmıyor 110 bara ayarlı ise daha önce yazmıştım 850 fps gibi hızda atar bunun altında atış yapabilir gücünü kısarsanız ama tüfeğin gücünü sonuna kadar açsanda bu hızın çok üstüne çıkamassın tüfeğinden çok ses çıkar sanki hızlı atıyormuş gibi ama atmaz hava sarfiyatı olur tam ayarını bulmuş olabilirsiniz tüfeği birde uzak mesafelerde deneyin en iyi sonuç için

Tamam işte demek istediğim hem çok ses yapıp hem daha düşük hız vermesi şaşırtıcıydı. Ben çift bileziği gücü artsın diye takmamıştım. Setskurla ayar yapıp durmamak için takmıştım. İyi ki uyarmışsın beni, yoksa isabete kanacaktım, hem boşuna fazla ses yapacaktı hemde daha az atış yapmış olacaktım.

Çok uzun mesafe denemedim ama 60 70 metre civarlarına bir kaç atış yaptım sonuç mükemmel benim için.

Sırf AT44 ü kısa mesafelerde iyileştirmek için ne ar6 ile ne zorakiyle ilgilenebiliyordum. Şimdi sıra geldi ar6 ile tahribat atışlarına :) Ali Tekin kardeşimin yolladığı ucu delinmiş ince memetler var, onları deneyip en kısa zamanda tahribat videolarını yayınlayacağım.

Bence o tüfeğin ayarlanması gerekir çünki bizim Tarık abinin regülatörlü at44 'ü 16 gren ile 860 fp hızında 40-45 atış yapıyor,ses bile çıkmıyor.

Ayarladım :) İçindeki bileziği çıkarıp yerine ondan 2mm daha ufak pul ekledim. Hem kitabı 450. sayfaya kadar deldi, hem sesi azaldı hemde 44 atış yapıyor ve aynı grupman çıkıyor.

Daha ellemiyorum kalsın böyle :) 3 gündür 10 kere söktüm taktım, atp1 in parçalarını ekledim çıkardım arasıra denemeler yapmak için, yok daha kısa yay yok hafif çekiç yok bu derken 2 dkda söküp topluyorum tüfeği :)

Bana hala garip geliyor, nasıl oluyorda ses azalıp sürat artıyor, ilginçmiş.

Tolga hocam regülatör taktıktan sonra crono kaşısında ayarlamadan net sonuç elde edemezsin daha öncede belirtmiştim bu durumu. İstersen tüfeği gönder istediğin hız ayarlayıp geri göndereyim. Ben şahsen 840-850 aralığında tam 4 şarjör attım. Senin tüfek aşırı hava harçıyor gibime geliyor.

Sağol Ali bir sıkıntı yokki benimki sadece kurcalamak :) 27 atış yapsada olur. Ben atış sayısı için değilde, gereksiz hava harcayıp fazla ses çıkardığı için uğraştım. Birde çift bilezikle isabeti çok hoşuma gitti. Bir kaç şey daha deneyeyim olmazsa eski haline getiririm. İsabetli atsın 10 tane atsın önemli değil.

Not: s3k0 sen tüp valfiyle sorunları çözüyorsun farkındayım ama ben valfi kurcalamak istemiyorum hiç :)

Abey tek bilezikte bırakıp 25 grain denediniz mi? belki dediginiz gibi namlunun fps ihtiyacı o zaman çözülmüş olabir.

Mantıklı ama 15,89 kullanmak istiyorum ben at44 te. Acemi arkadaşımız gibi 150 metrelere atış yapmayı planlamıyorum. Ar6 ile yapacağım uzun mesafe atışlarını 30 grainle.

Ben şuna hafif bir çekiç ayarlayıp öyle deneyeyim. Olmazsa eski haline geri getiririm. Sonuç olarak gereksiz ses çıkarması ve fazla hava sarfiyatı yaptığı ortada. Ya da tek bileziğide söküp yarım bilezik kalınlığında bir pul ekleyip deneyeyim. Mobile lite programıyla denedim 862 fps gösteriyor. İstikrarlı atış yapan 840-830 ile filan atıyor olabilir tahmini.

acaba tek bilezik takılıyken regülatör devre dışı mı kalıyor.

Olmaz öyle bir şey fakat, benim takıldığım konu, nasıl oluyorda hem daha az ses yapıp, hem daha süratli gidebiliyor. Olmazsa takarım yine çift bileziği, yapsın 27 atış yapsın. kaç atış yaptığı o kadar önemli değildi benim için ama sesin az çıkması önemliydi. Bu yüzden denedim.

Tahminim namlu belli bir fpsde istikrar sağlıyor. Tabi bu pellete göre durmadan değişir. Demekki çift bilezik varken istikrarlı olan fpsde atıyordu. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Hava sarfiyatını azaltıp aynı fpsye çekebilmek içinde yay yerine çekiçle uğraşıp aynı fpsyi bulmak gerek. Pellet değişincede tüm ayarların değişmesi lazım ya da tek çeşit pellet kullanmak lazım iyi performansı yakalamak için.

Aşağıda yazacaklarım hakkında düşüncelerinizi merak ettim. Ben şahsen işin içinden çıkamadım.

At44 te regulatör mevcut ve 110 bara ayarlı. Ben regulatörden evvel çekiç bileziğini çıkarıp yayı rahatlatmıştım. Kısa mesafelere kapalı alanda attığımdan sesi azaltmaktı amacım. Herneyse, regulatör takılınca bileziği yerine takarken, hiç setuskurla uğraşmamak için 2 bilezik birden taktım. Yani normal bir at44 ün setuskurunu 4 tur sola çevirmiş gibi bir gerginlik kazandı yay.

190 bardan 110 bara kadar net 27 atış yaptım ve çıkabilecek en iyi grupmanı elde ettim. Resmi en aşağıda göreceksiniz.

Asıl sıkıntı bundan sonra başlıyor :) Forumdan bir arkadaşımız daha fazla atış yapması gerektiğini, hava sarfiyatının fazla olabileceğini, sesin fazlalaşmasının beni yanıltabileceğini söyledi. Bende eklediğim 2. bileziği söktüm, yayın tansiyonunu standart hale getirdim. Chorny olmadığından dolayı sırf meraktan 2 adet aynı kitaba atış yaptım. Birinde çift bilezik birinde tek bilezikle denedim.

Çift bilezikle 360. sayfaya kadar hasar yaratırken, tek bilezikle 371. sayfaya kadar hasar verdi. Yani daha güçlü sandığım hali aslında daha güçsüzmüş, üstelik sesi çok daha fazla çıkıyordu. Şu an tek bilezikle hem biraz daha hızlı, hem daha sessiz, hemde 27 atış yerine 39 atış yapıyor.

Ama aşağıdaki grupmandan eser kalmadı. Bir sürü grupman denedim hep 50 kuruş büyüklüğündeler. Oysa gereksiz hava sarfiyatı fazlayken grupman aşağıdaki gibiydi. Bir fikriniz var mı bu konuda ?

[Resim Engellendi: http://o1305.hizliresim.com/19/s/ndywj.jpg]

şöyle söyleyim eğer regülatörünüz 110 bara ayarlı ise 850 yada altında atar sesinin çok çıkması sizi yanıltmasın tüfeğin setusturunu açsan da pulda koysan güçü çok değiştiremessiniz sadece hava sarfiyatınız artar tüfeğinizin 40 yakın atış yapması gerekir çekiç ağır ise hafif çekiç takmanızı öneririm hızınız değişmeyecek atış sayınız artacaktır

Çekiçle uğraşmadan önce 2. bileziği söküp denemek lazım ama chorny yok bu yüzden şimdilik bu şekilde bıraktım. Fazlada kafa yormak istemiyorum açıkcası, 50 kere söküp taktım tüfeği :) Ama dediğiniz gibi eğer 40 atışla da yakın değerler yakalanacaksa, hava sarfiyatı için değilde sırf sesi daha az çıksın diye denerim dediğinizi.

Güle güle kullanın at 44 icin kalın mehmet 23 grainleri ben sevdim 250 metrede bile sıkıntı cıkarmıyor tekrar hayırlı olsun ...

İnce memet 30 grain olanlar benim at44 te sıkışıyor çok zor giriyor namluya. 23 grainde böyle bir sıkıntı oluyor mu ? Şu anki hıza 20-23 grain arası kullanmak lazım zaten ama hangi pelleti kullanacağız o var. AT44 en çok pellet seçen tüfeklerden biri.

tüfek kaç atış yapıyor regülatörlü

Az önce denedim 190 bardan 110 bara kadar net 27 atış yaptı. Çekiç bileziğini 2 tane takınca yay gerildi ve doğal olarak güçlenmiştir biraz. Ama memnunum, çok atış yapmak için gücünü azaltmıyacağım. Bilezikler olmadan 70 atış yapıyordu ama şimdiki kadar performans sağlamıyordu.

Ama tabi şu olabilir mesela, 30 40 metre atıyorsunuzdur şişelere, 13 grain pellet kullanılır ve 70 atış yapılır iş görür. O zaman seside az çıkıyor hem.

Abi eline sağlık , yalnız straton'lar 15 metreden sonra isabetsizdir biraz.

Deneriz abim pellet dolu nasılsa :) Hoşuma gitti ama kısa mesafede zımba gibi oldu tüfek. Sadece işte ses artınca rahatsız oluyorum kapalı alanda atarken. Moderatörle çok ses yapmasa da yine tahta kırar gibi ses yapıyor.

Not: Metehan sen pcp alırsan 1 litrelik tüp alıp takarsın beline yeter sana :)

Mesafe kısa olduğundan dolayı net bir fikir tabi ki edinemeyiz fakat ben eski haline göre baya bi şaşırdım grupmana.

Öncelikle tüfeğe Ali Tekin arkadaşımız regulatör takıp 110 bara ayarladı ve yolladı. Ben daha önce gücünü azaltmak için çekiç bileziğini sökmüştüm ve setskur sonuna kadar kısık durumdaydı. Bileziği yerine taktım ama setskurla oynamak yerine, bir bilezik daha ekledim fazladan. Yani şu an setskur sonuna kadar kısık ve 2 adet çekiç bileziği mevcut.

Deneme yapmak için kağıda küçük bir nokta koydum, hep aynı noktaya nişan aldım grupmanı görme açısından. 4. atışta hedefin yanına gittim çünkü sadece tek delik vardı Sağa sola baktım acaba dedim ilk atış oraya gittide diğerleri hedefin dışınamı gidiyor, moderatörde parça filan mı oynadı içerden :P 5. atışta delik az bir şey büyüdü ve anladım ki hepsi aynı yere gidiyor. Yalnız güç biraz artınca ses yükseldi bu kapalı alanda sıkıntı yaratıyor ama yapacak bir şey yok.

Pellet JSB Straton bu arada. Regulatör ve 2 bilezik birden takmak gayet iyi sonuç veriyor ama uzun mesafe denemek gerek en kısa zamanda.

[Resim Engellendi: http://o1305.hizliresim.com/19/s/ndywj.jpg]