6136 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bence ayarları hiç değiştirmeden önce pellet değiştirin.Straton bu iş için uygun değil.Domed uçlu exact kullanırsanız dağ çok isabet alabilirsiniz.

Bende var JSB çeşitleri, straton bende iyi sonuç veriyordu ama gücü azaltınca büyüdü grupmanlar. 3 tur çevirdim sola ayarı şimdi eski haline döndü grupmanlar. Tüfek iyi atıyorsa hiç kaşınmamak lazımda işte, insan kaşınıyor, söküp takmak incelemek istiyor :)

Togay bu arada anımsarsın ben ar6 nın gücünü azaltıp 16 grain pelletlerle isabet almaya başlamıştım. Dün telefonla ölçmeye çalıştım değerleri tam sağlıklı alamasamda telden, ar6 16 graini 870 civarlarında atıyor azalmış haliyle. Demek normal gücünde 1200 den aşağı atmıyordu hafif pelletleri.

Atışlar güzel tebrikler..

Airrangerda isabet sorunumu var acaba? , poligon namluyla ilgilimi sorun?

Hadi cevap ver soruya bakalım wrangler :)

Not: Yanlış anlamışsınız sanırım yorumu, wrangler tüfeği övme maksadı ile bu örneği verdi bence :)

Bence eski değerlerine getirme işini kademe kademe yapın. Belki istediğiniz randımanı alabileceğiniz bir ayar tutturabilirsiniz.

Aslında çok yaptığım bir şey yok. Çekiç yayı bileziğini çıkardım ama hızı çok azaldı. Oraya daha ufak parça ekleyip sonuna kadar kısık şekilde denedim. Sonuna kadar kısık olmayınca ayar zamanla bozuluyor çünkü. Aslında 3 tur çevirip eski gücüne döndürebilirim ama bu kez yine zamanla ayarı kaçacak. Olmazsa yayı biraz daha gerginleştireyim. Setskurla oynamadan istediğim ayarı vermeye çalışıyorum.

720 ile 730 arası sonuçlar verdi 15,89 jsb straton ile 5 atış denedim. Ama 20 metreden 5 kuruş grupman yapan tüfek artık yapmıyor. 30 40 tane pellet kaldı kutuda 200 küsür atış yaptım ve hep 1 lira büyüklüğünde oluyor gruplar artık. Çokta iyiydi böyle, sesi çok azalmıştı 60 atış rahat yapılıyordu.

Eski haline getirmem gerekecek. Teşekkürler yardımlarınız için.

Hedef ve tüfeğin telefona olan uzaklığını net olarak girin birde hedef ses çıkaran bisey olsun ozaman error vermez bende kullanıyorum baya uğrastım ilk basta. Kolay gelsin.

Anladım bu 2 sesi baz alarak ölçüyor o zaman sürati. Tahmini çıkış ve varış süresinden çıkarıyor fps yi demek ki. Evde kullandığım hedeflik az ses yaptığından ölçememiş olabilir.

Cep Telefonu ve Tabletler için Chrono yazılımları var. Parametreleri iyi girerseniz %3- %5 farkla sonucu alırsınız.
    Iphone için Chrono Lite kullanılabilir.

O programı indirdim fakat her şekil kombinasyonu denememe rağmen hep error verdi. Moderatörsüz mü kullanmak gerekiyor o programı ? El çırpınca bile error veriyor, 2 kere hızlı şekilde el çırpınca fps oranı çıkıyor.

AT44 ü söküp gücünde biraz oynama yaptım çünkü uzaklara atış yapmak için kullanmıyorum 50 metre ideal. Bileziği çıkarıp setskuru sonuna kadar kıstım, güç bayağı azalınca bu seferde minik bir parça ile yayın az bir şey gerilmesini sağladım.

175 bardan 100 bara kadar Net 60 atış yapabildim, tüp 180cc. Pellet 15,89 grain.

Yapılan atış sayısından ortalama kaç fpsye indirdiğimi bulabilmek mümkün mü?

Tahribat için yaptığım testlerde hala zorakinin 4 pompa yapılmışından daha fazla tahribat yaptığını gözlemledim.

Tebrikler abim güzel grupman çıkmış. Tahribat olayını ise 18 mm mdf parçası bulup 15 metreden dene bakalım delecek mi. Çünkü tahtalar cinsine göre sert oluyor ya da budağa denk gelebiliyor ki browningten çıkan 9mm merminin ağaç budağına denk gelip sektiğini bizzat gördüm. Sunta ise çok dayanıksız genelde dağılıyor.

18mm mdf ise standart sertlikte ve baya mukavemeti sağlam bir obje.

@ bullarika foto süper hocam. o surat ifadesi ciddiyet, vakurluk ''işte düşen piston bu dercesine'' ;şrofls;. ;şrofls;.

O değilde Sayın 6136'nın yazısından aklıma geldi tamam tepme yok ama bu tüfekte fazladan ''piston'' olduğunu düşünürsek çok daha fazla ses çıkacaktır muhtemelen.

ben ATP1 i komple söktüm 2 saat kadar evvel ve daha farklı bir yay ekledim. Orjinal yayı ile arasında pek bir fark olmayınca yayı biraz kısalttım ve ortalama Zorakinin 4 pompadaki gücü civarlarında bir güç elde ettim. Amacım gücünü düşürüp kapalı ortamlarda kısa mesafe atışlarıa yaparken sesinin az çıkmasını sağlamaktı zira baya ses yapıyor normal haliyle.

Pcp de bile multipump sessizliği arasında çok fark var. Kapalı ses olmayan ortamda çekicin pistona vuruşu silahın moderatörle çıkardığı kadar ses yapıyor hatta daha fazla diyebilirim. Multipumpta bu sıkıntı olmadığından daha sessiz.

Yazılanları okuyunca, biraz düşündüm.
    16 grain pelleti 850-900 arası atan ama neredeyse pcp ler sakin olan bir yaylı ( gasram vb) olsa pcp kullanırmıyım acaba. Yada arşive eklermiyim ki?

Ben yaylı değilde o civarlarda atan güzel bir multipump olursa düşünmeden alırım ama pek seçenek yok bu konuda. Yaylı mekanizması ses yapıyor. Multipumpu kurma kolaylığı yapan bir edevatla tek kurulumda ya da en fazla 2 kurulumla bu güce erişebilseler çok farklı olurdu. Zoraki tüfek yapsa belki 4 kurulumda o güce erişen güzel bir şey çıkardı ortaya ama düşünmüyorlar sanırım. Aslında sabit ve kaliteli namlulu bir multipump tüfek piyasanın tozunu attırır.

Tebrikler :) Ar6 ile jsb yerine eun jin 28 grain kullanmanızı tavsiye ederim. Regulatör yoksa eğer 150 110 bar arası en iyi sonucu veriyor.