Diana mod 54-56 yı eklememenin özel bir sebebi var mı merak ettim ![]()
6136 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Gayet güzel gözüküyor insanın atış yapası geliyor

-
peki her takıp çıkarmamız da hem dürbünü hem de red dot ı tekrar sıfırlamamız gerekir mi? (komik bir soru olabilir çünkü daha önce bu aksesuarları kullanmadım hiç)
Gerekir fakat muhtemelen birini daha çok seversiniz diğerini daha az kullanırsınız her zaman söküp takma ihtiyacı hissetmezsiniz. -
stoeger tam ideal ama rahatça kurabilmek için 22mm yüksek ayak gerekiyor. Valla ben takıp çıkarmıyorum çünkü reddotu 1 sefer taktım bir daha takmadım dürbünü daha çok seviyorum

Tabi bir yandanda dürbüne yakınlaşık bakmak hoşunuza gitmeyebilir çünkü sonuçta tabanca kullanıyorsunuz. Reddot ile rahat rahat atış yaparsınız fakat dürbün kadar hassas atışlar yapamazsınız. Dediğim gibi bence sıfır reddot a para vermek yerine ikinci el alın 2 sindende alın. Kullanmadığınızı satarsınız tekrar.
-
4 32 yüksek ayaklı dürbün ve reddotu forumdan edinmeye çalışırsanız 2 sini toplamda 120 liraya edinebilirsiniz boşuna para vermeyin. Bende reddot aldım ama dürbünü daha fazla kullanıyorum. Bence 2 . el alın 2 sindende alın. Şişelere atarken reddotla daha ufak objelere dürbünle atarsınız.
-
Bildiğim kadarıyla ruhsatsız silah ile yakalanan şahısların artık ruhsat sahibi olmaları söz konusu olamıyor
Bu arada ruhsatsız silah yakalatanlar 5 sene sonra sabıkasını sildirebiliyorlar ve kanunen ruhsatlı silah almamaları için bir sakınca yok fakat arşive bakılıp talepler geri çevriliyor. Tanıdık bulmak gerekir.
-
Bu konuda çok sık değişiklik oldu biliyorsunuz, en son yakın zamanda ithalatçı firmayı arayıp ellerinde arbalet varmı diye sorduğumda aldığım cevap bu oldu, ellerinde her türlü yedek parçanın okun bulunduğunu arbaletide şu an prosedürlerdeki karışıklık sebebi ile ithal edemediklerini, beklediklerini belirttiler. Lakin merak ettiğim bir konu var, arkadaşınızın durumunda ruhsatlı av tüfeklerini nasıl iade ettiler? Bildiğim kadarıyla ruhsatsız silah ile yakalanan şahısların artık ruhsat sahibi olmaları söz konusu olamıyor ve haliylen envanterdekilere de el konuyor. Yanlış anlamayın beni, iyi niyetle ve öğrenmek için soruyorum bunu.
Detaya pek inmeden özet geçeyim. Bir çete grubuna karşı operasyon düzenleniyor ve kim denk geliyorsa alıp götürüyorlar. O zamanlar organize yeni kurulmuştu ve çete suçlarına dgm ler bakıyordu. Alınan bazı kişilere silah sorgusu yapıyorlar ve bu kişiler ava meraklılar evlerinde tüfek fişek vsvs var. Gelip onlarada el koyuyorlar. Mahkemede daha hakim karşısına çıkmadan direk cumhuriyet savcısı tarafından bir çoğu çeteyle ilişiği olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldılar.
Yani bir nevi mağdur oldular, tvler suçlularmış gibi yayınladı. O dönem belediye başkanı olan birisinide aynı şekilde içlerindeydi ve serbest bırakılmıştı adam 1 hafta sonra stressten kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Serbest bırakılanlar av tüfeklerini emanethane gibi bir yerden geri aldılar. Birinde arbalet ve samuray kılıcıda vardı fakat o ikisi verilmeyecekmiş demişler onlar alınamadı geri.
-
Arkadaşlar arbalet yasak değil, şu an itibariyle sadece ithalatında sorun var ve bu ürünlerin satışını yapan yerlerde her türlü yedek parça ok kiriş bilmem ne satışı eldeki stoklar üzerinden devam ediyor, Bursa' daki olayın mahkeme sonucunda beraat kararı çıktı, muadil kabul ediliyor, ithalatçı firmaları arayıp birinci ağızdan durumu öğrenebilirsiniz, lakin arbaletle avlanma konusunda net bilgim yok. Av tezkeresi ile beraber değerlendirilmeli, şahsen günümüzde ok ve yay ile avlanılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Eskiden bir dostumun içlerinde bulunduğu bir grup çeşitli silahlarla yakalanmıştı ve evde ele geçirilen arbaleti bir daha geri alamadılar. Ruhsatsız silahlarla beraber bir kaç tane ruhsatlı av tüfeğinede el koymuşlardı onlar geri alındı.Satışını devlet zamanında yasaklamıştı ve doğal olarak baş ağrıtıcı bir konu. Tabi biz kanun bekçileri değiliz isteyen alır
Ama bir yerde atış yaparken gelirlerse arbaleti almadan gitmezler gibi geliyor bana. Yani mahkemeye çıkıp beraat etmek lazım yine 
1995 senesiydi sanırım İzmir de kemeraltında bir av bayinde biraz büyük gıcır gıcır her tarafı krom bir arbalet görmüştüm param yetmemişti almaya, hep içimde ukte kalmıştır
Kendime ait arazim filan olsa düşünmeden alırım ama sağa sola götürmekle uğraşamam diye almıyorum. -
Tolga abi bence 28 grain daha iyi çünkü kubbe başlı olduğundan sivriye nazaran havayı daha iyi karşılar ve isabeti çok daha iyi olur , varsın 60 fpe olsun hızı da 1000 fps olsun yine de bence sivri başlı olanlardan uzak dur derim. Bu arada testi yapan da dirtyharry abimiz değil mi ?

Evet onun videosundan resmi çektim. Tamam öyle diyorsan hiç denemeye gerek yok
-
Güç ayarı yapılmadan orjinal haliyle tüfeği sabitleyip yapılan test resmi aşağıda. Pellet ağırlaştıkça isabeti artıyor. En iyi sonucu 32 grainle almışlar ama sanırım ülkemizde 32 grain şu an yok 28 grain var. Şimdi kara kara düşünüyorum ben bu basit işlemi geri aldığım zaman 32 grain pelleti nereden bulurum diye
Birde benim tüfekte horozda ağırlık var gücü normalinden biraz daha fazla. Bu arada güç yüksek olunca 14 grain pellet 10 metrede çok kötü bir grupman çıkarmış.[Resim Engellendi: http://c1303.hizliresim.com/17/h/l36un.jpg]
-
satılık arbalet arıyorum elinde olan lütfen ulaşsın
Arbalet satışı ülkemizde yasak abim, gerçek silahla aynı cezası var.
-
Dün forumda satılan 2 FT tüfeği Ankara ya gitmişti ama Filintalardan iyi hamle geldi
Hayırlı olsun Alper ilk 3 bekliyoruz senden artık 
-
İzzet abi o tüfekleri gördükten sonra gece uyku uyuyamaz insan
Bu arada Rüştü abim hepinizden 15 yaş daha genç duruyor 
-
ellerinize sağlık.
Uygulamanın resımlı hali varmı acaba?
Çok basit bir işlem olduğundan resimlemeye gerek görmedim. Ar6 da horozun vurduğu küçük bir mil var dışında, tüfeği sökmeye filan gerek yok yani, resimdeki beyaz olanlar ortadan deldiğiniz zaman mile tam sıfır oturuyor. Önüne ne kalınlıkta oring eklerseniz gücü o oranda azalıyor. Kısaca horozun çekiç miline vurma şiddetini azaltmış oldum. Bugün 100 taneye yakın sıktım ve plastikte hiç bir deforme oluşmadı. -
Abi eline sağlık , sen de girdin tuning işlerine , gelecekte artık projelerini görürüz

Yok abim insan istedikten sonra neler yapar ama hobiyede belli bir sınır koymak lazım. Hem para harcayacaksın hem kafa yoracaksın hem bir sürü zamanın gidecek. Elimizdeki tüfeklere bir şey yapmak gerektiğinde yapmaya çalışmak lazım sadece. Şu halde bile bir sürü zamanımız gidiyor, proje için kimbilir ne kadar yıpranırız
-
Teşekkürler yorumlar için, bende 50 ve 100 metre sonuçlarını merak ediyorum tüfeğin.
Horozun vurduğu yere eklediğim parça aşağıda. Ortalarından deliyorum. Beyaz olan ilginç bir şekilde mile sıfıra sıfır oturuyor, 1mm lik küçük bir oringi önüne koyduğunuz zaman güç biraz azalıyor. 3 mm lik oring ekledim denemek için ve 1 tüple 150 atış yapardı sanırım ama zorakinin tek pompa yapılmışı gibi atıyordu

Mili sadece 1mm aşanı en ideal yine 30 - 35 fpe vardır gücü tahminen 16 grainle.
[Resim Engellendi: http://c1303.hizliresim.com/17/d/l04cu.jpg]
-
hiç isabetsiz gibi görünmüyor

Sen birde o plastiği takmadan evvel orjinal gücüyle gör
Hafif pelletleri çok alakasız yerlere yolluyordui sanıyorum güçten dolayı hafif pelletlerin etekleri hasar görüyor hava şiddetinden, biri sağa biri sola gidiyordu. Şimdi seside azaldı iyi oldu bu hali. Tahribat atışları yapılmak istendiğinde çekicin önündeki plastik kolayca çıkarılıp ağır pelletler kullanılabilir. Diğer yorumlar için teşekkür ederim. -
Bildiğiniz gibi ar6 hafif pelletlerle isabet sağlayamıyor. Burada sıkıntının ar6 nın farklı mekanizması olduğundan kaynaklandığını düşünüyordum (Hala tam olarak emin olamadım gerçi) Ar6 da pellet itici yok yani havayı direk şarjörün arkasından veriyor. Pelletler direk şarjörden fırlatılıyor ve doğal olarak şarjöre sıkı sıkıya oturmayan pelletler isabette sıkıntı yaratabilir diye düşündüm ama belkide yanıldım. 25 grainden aşağı pelletler olumsuz sonuçlar veriyordu bu tüfekte. Çünkü güçlü bir tüfek ve hafif pelletler o şiddetle sapıtıyorlar.
Horozun çekice vurduğu yere girecek şekilde nalburdan oring benzeri bir plastik aldım. Sıcak silikona benzeyen bir yapısı var. Çekice 1mm fazlalık şekilde kesip taktım. Horoz çekice güçlü şekilde vuramıyor ve hızı at44 gibi oldu tahminen. ( Ölçüm aletim yok sesten tahmin yürütüyorum ) Güç azalınca 16 grain JSB straton ile 27 metreden 6 atışlık bir deneme yaptım ve ilk denememde sonuç gayet güzel (zaten rahatsız bir ortamda kaçamak atış yapıyorum, dikkat ederseniz 3 tane nokta ekledim kağıda dürbün ayarı yapmadan direk noktaları nişanlayıp performansı görmek için ama ilk denemeden sonra diğerlerini atmaya gerek duymadım millet rahatsız oluyor) . Tüfek regulatörlü Rüştü abi 130 bara ayarlamıştı en son bakımını yapıp. En kısa zamanda 50 ve 100 metre denemelerini yapıp videolarını yayınlayacağım.
[Resim Engellendi: http://c1303.hizliresim.com/17/d/kzrjj.jpg]
-
Aynı mı 2 çekim için kullanılan makina bilemiyorum ama ilki çok güzel çıkmış.
-
Bu reddotlarda 100 yard gibi mesafelere sağlıklı atışlar yapanlar var mı? Ben ülkemizde 150 liraya satılanlardan getirttim Çin den 1 adet ve 30 40 metrede şişe kırmak için ideal gibi geldi bana. 100 yard mesafede pek sağlıklı sonuçlar vermez gibi geldi bana sonuçta büyütmesiz.