6136 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Galatian iyi hoş, ama ben 1730 lira gibi fiyata, malzeme ve üretim kalitesi değişmemişse almam açıkçası.

Benim beklentim, yeni model dolayısıyla eskilerinin fiyatının azalması(at-bt), yeni modelin de bt65 fiyatlarını pek aşmaması. Ürün ingiliz, alman üretimi kalitesinde olursa tabiki yüksek fiyatı hakeder ama ağırlık değerlerine baktığımda üretim standartları pek değişmemiş gibi görünüyor. Herşeye rağmen Hatsan'ı tebrik ederim.

Hatsan ürünler konusunda değişik bir strateji izliyor. Bence bunu yapmamalı işin içinden çıkamazlar ilerde. Durmadan yeni bir model çıkarıp eski modellerin üretimine devam ederek nereye kadar devam edebilirsiniz.

BT-65 çıktı peşinden Galatian çıktı e şimdi biraz daha geliştirdiklerinde farklı bir isimde çıkardıkları an onun fiyatını galatiandan daha pahalı tutmak zorunda kalacaklar. Bu nereye kadar sürecek sonuçta rakipleri var.

AT-44 başarıya ulaşmış bir model kendi çapında, hani nerede yeni AT-44 ? Bir tactical kundak takmışlar. Bu galatianı en azından AT-45 yapsalardı fiyatınıda 1300 liralardan satışa sunsalardı AT-44 ün satış grafiğini geçerlerdi.

Ben şahsen BT-65 in AT-44 ün 10 da 1 i kadar bile sattığını sanmıyorum. Gerçi firma yurtdışına yapıyor satışı ama bu fiyatlar yurtdışında da yüksek kalır rakiplerine göre.

Kendi firmamızı karalamak yermek için yazmıyoruz bunları, aksine en çok tercih edilen en iyi firmalardan biri olsun isterim şahsen ben Hatsanın. Rakipleriyle fiyat dengesini iyi ayarlamalı. Yoksa tercihler değişir rakibe kayar. Bu yurtdışı içinde geçerli.

Şu an 1700 liraya tüfek satması için AA kalitesinde tüfek yapmalı. Çünkü AA kalitesinde tüfek yapsa bile AA fiyatına satamaz, sonuçta AA kendisini ispatlamış.

Neyse yinede iyi ki varlar diyelim.

balık ta kullanılan kurşundan yada atıp ta yamulan kurşunları eritip mdf içine yuva yaparak erkeştirebilirsiniz.

ve yaptığınız dipçiği fotolarmısınız? meraktayım :D

Benimki biraz daha basit olacak, atp1 e yaptığıma benzer bir şey yapıyorum ama bu sefer montelenip sökülebilecek. Eğer uzun namlu ve dipçik yakışırsa zorakiye belki metalik füme araç boyasıyla boyarım duruma göre.

[Resim Engellendi: http://f1302.hizliresim.com/16/1/jnbqk.jpg]

mdf dipçiğin ağırlığı nedir ayrıca neden zoraki için plastik dipçik üretilmiyor anlamıyorum üretilse çok iyi olur Atak arms a mail attım ilgilenilmedi belki bi çok kişi istekte bulunursa ciddiye alınabilir ve üretebilirler yada ürettirirler.

Mdf düşünüldüğü kadar ağır olmuyor, bende atp1 e yapmıştım. Zorakiye yapıyorum şu an ve uzun namluda takacağım. Aslında sabit namlu yapacaktım ama tabancanın orjinalliği gidecekti vazgeçtim. Mdf keşke biraz daha ağır olsaydı çünkü tabancaya göre hafif kaldığından ön bölüm ağır kalıyor pek dengeli olmuyor ama yapacak bir şey yok.

Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Pelet ağırlığı arttıkça, namlu çıkış hızının azalacağının farkındayım. Sorum şu ki, kullanacağım ağır peletler(20-30 gr. arası) tüfeğime her hangi bir zarar verir mi ? Uzun veya kısa vadede sonuçları ne olur ?

Yayı yorarsın en fazla, oda pahalı bir şey değil değişirsin.

Ama ha pcp de sakın denemeyin tüp patlarsa telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilirsiniz. En nihayetinde yaylıda tek atışlık bir hava birikimi söz konusu Pcp ise tüpte basınçlı hava. Bir patlarsa tüpün vanası vurduğu yeri dağıtır.

kurmakolunun pimi ile namlunun bir ilgisi yok.şu büyük vidanın geçtiği yer tek parça mı yoksa burç mu çakılmış.eğer tek parça ise(yani sadece gövde delinmiş ise)gövde tarafı mengeneye tutturup namlu kısmından bir boru anahtarı yardımı ile epeyce zorlayıp çevirmeye çalışın.namlusu hiç sökülmemiş bir silahın ilk etapta namlusunu sökmek epeyce zordur,çoğu zaman namlular vidalanarak takılır ama bazı namlular sadece geçme olabilir,kolay gelsin

İşte o büyük vidanın geçtiği yerin tek parça olup olmadığını anlayamadım. Sanki dönmesine o mani oluyor gibi geldi bana ama belkide değildir, çok sıkı çevirmek lazım dediğiniz gibi. Eğer o parça mani oluyorsa namluya zarar veririm diye zorlamadım. Yarın arkadaşın tamirhanesine götüreyim baksın duruma. Teşekkürler yardımlar için.

Yayı hareket ettiren kurma kolunun pimi çıkmadı, sanki makinayla basılmış gibi çok sağlam bir şey yapmışlar. Demir testeresiyle kestim attım kurma bölümünü ve gövdeyi ayırdım. Sökülecek pim kalmadı şu an, sağdaki pimin namluyla bir ilgisi yok kurma kolunu tutuyordu. Belki yapıştırmadır diyerek iyice ısıtıp denedim ama yerinden oynamıyor namlu döndürünce.

Şu ortadaki yuvarlak sabit midir yoksa sökülebiliyormu acaba ? baya yüklendim oynamıyor yuvarlak olan yer.

[Resim Engellendi: http://b1302.hizliresim.com/16/s/kgtw5.jpg]

Karşılaştırma yaparken modele göre yapmakta fayda var. Mesela AA denince akla s510 geliyor fakat şu an evanix in çeşit çeşit versiyonu mevcut. En azından AA ile aynı kategoride olan bir tüfekle karşılaştırsanız daha sağlıklı olurdu.

Bugün elime ulaştı mod 125. ben yedek parça amaçlı tüfeği dağıtmak için almıştım ama dağıtmadan önce inceledim biraz. Plastik kundağı çok kalitesiz, gerçi bu paraya kalite beklemiyorum fakat x20 nin kundağı çok daha kaliteliydi mesela.

İnsan PCP ye alışınca yaylı doğal olarak angarya iş gibi geliyor. Hele ki mod 125 in kurulması baya efor sarfettiriyor. Ama tabi güçlü bir yaylı, uzun mesafelerde şişe kırmak için ideal.

Ben yaylı kullanmıyorum ama kullanmış olsam gücü yerine daha az efor sarfettiren diğer yaylıları tercih ederdim. 3 5 tane tamamda gidip 150 tane atmaya kalksam kolumu 2 gün oynatamam sanırım :)

Not: Bu yorumdan tüfeği kötülediğim manası çıkmasın tüfek kendi sınıfında gayet güçlü ama güçlü olmasının getirdiği handikaplar var. Dürbün tutmaması ve kurmasının zor oluşu vsvs gibi. Ben dampa takarım, sıkılmadan kurarım derseniz gayet güçlü tüfek.

fiyat 1300 den fazla olursa ben alcak olsam AA S500 alırım mesela.
    iç piyasaya uygun verilmelii bence ki piyasa canlansın. her fert pcp tadını zevkle tatsın...

Hatsan ın iç piyasaya 2000 liraya tüfek satabilmesi için farklı özellikleri uygulamaya koyması gerek.

Kademeli güç ayarı + Regulatör + Elektronik tetik + Güzel bir kundak.

Yoksa 2000 lira civarı söz konusu olunca seçenekler her zaman s510 ve hw100 olacaktır. Tabi bunların yanında malzeme kalitesine değinmedim bile.

Hatsan at44 ile ülkemiz hobiseverlerine katkıda bulunmuştur zaten ben daha fazlasını beklemiyorum. Çünkü daha fazlası için kalite gerekiyor :)