Galatian iyi hoş, ama ben 1730 lira gibi fiyata, malzeme ve üretim kalitesi değişmemişse almam açıkçası.
Benim beklentim, yeni model dolayısıyla eskilerinin fiyatının azalması(at-bt), yeni modelin de bt65 fiyatlarını pek aşmaması. Ürün ingiliz, alman üretimi kalitesinde olursa tabiki yüksek fiyatı hakeder ama ağırlık değerlerine baktığımda üretim standartları pek değişmemiş gibi görünüyor. Herşeye rağmen Hatsan'ı tebrik ederim.
Hatsan ürünler konusunda değişik bir strateji izliyor. Bence bunu yapmamalı işin içinden çıkamazlar ilerde. Durmadan yeni bir model çıkarıp eski modellerin üretimine devam ederek nereye kadar devam edebilirsiniz.
BT-65 çıktı peşinden Galatian çıktı e şimdi biraz daha geliştirdiklerinde farklı bir isimde çıkardıkları an onun fiyatını galatiandan daha pahalı tutmak zorunda kalacaklar. Bu nereye kadar sürecek sonuçta rakipleri var.
AT-44 başarıya ulaşmış bir model kendi çapında, hani nerede yeni AT-44 ? Bir tactical kundak takmışlar. Bu galatianı en azından AT-45 yapsalardı fiyatınıda 1300 liralardan satışa sunsalardı AT-44 ün satış grafiğini geçerlerdi.
Ben şahsen BT-65 in AT-44 ün 10 da 1 i kadar bile sattığını sanmıyorum. Gerçi firma yurtdışına yapıyor satışı ama bu fiyatlar yurtdışında da yüksek kalır rakiplerine göre.
Kendi firmamızı karalamak yermek için yazmıyoruz bunları, aksine en çok tercih edilen en iyi firmalardan biri olsun isterim şahsen ben Hatsanın. Rakipleriyle fiyat dengesini iyi ayarlamalı. Yoksa tercihler değişir rakibe kayar. Bu yurtdışı içinde geçerli.
Şu an 1700 liraya tüfek satması için AA kalitesinde tüfek yapmalı. Çünkü AA kalitesinde tüfek yapsa bile AA fiyatına satamaz, sonuçta AA kendisini ispatlamış.
Neyse yinede iyi ki varlar diyelim.