6136 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Dün itibariyle regulatörlü ve çok güzel bir kundaklı ar6 sahibi oldum. Açıkcası ar6 almayı düşünmüyordum ama şartlar öyle gelişti :) Forumda araştırdım ve eun jin pelletlerle istikrar sağladığını öğrendim. Bir süre tahribat keyfini yaşayıp ileride satarım diye düşünüyorum ya da hiç satmam sırf tahribat amaçlı kullanırım.

Merak ettiğim ise şu; bu tüfek kurmaya gerek kalmadan peşpeşe 6 atış yapabiliyor. Bu sistemi ava atış yapıldığında atış kaçarsa hızlı şekilde tekrar atmak için yapmışlar sanırım. Fakat bu şekilde atması içinde pelletler namluya sürülmüyor, direk şarjörden fırlayıp hedefe gidiyor.

Acaba diyorum bir set uskur eklenip açılıp kapanabilen bir güç sınırlaması yapılsa 15,9 grainlik pelletlerde istikrar sağlanabilir mi? Güçlü olduğundan dolayı sadece ağır pellet kullanılmak zorunda kalınmış. Hani bilsem ki sağlanacak uğraşırım fakat direk şajşörden fırlatma sistemi olduğundan dolayı acaba hafif pelletlerdeki istikrarsızlığın nedeni güç mü yoksa bu sistemden mi kaynaklanıyor ? Sonuçta güçlü bir tüfeğe göre sadece eun jin pelletlerle yapılan grupmanlar gayet yeterli istikrara sahipler.

Not: Aslında sadece eun jin pelletlerde kullanabilirim sıkıntı olmaz ama depoda atış yapma imkanım daha fazla oluyor ve gücünü azaltmazsam depoda atış yapmak hayal olur :) Moderatörle bile aslan gibi kükrüyor bu alet.

Saygılar.

abi bir video ceksen cok merak ediyorum su silahı

Video işi şu an zor çünkü grupman yapmak için topladım silahı sonra söktüm. Bendeki tabanca şu an at p1 tipinde değil kesip biçiyorum, astar attım ama bir kaç değişiklik daha yapacağım sonra boyanacak. Normal atp1 in tipini sevmiyorum açık konuşmak gerekirse.

Tavsiye olarakta normal haliyle tavsiye etmem. Bu bir tabanca gibi değil tüfekle tabanca arası boyutlarda. Ama tamamen bitirdiğimde çekmeye çalışırım. Sırf meşgale olsun diye uğraşıyorum şu an yoksa buna ahşap edgun benzeri ama bullup olmayan bir kundak yaptıracağım extradan.

Namlusu kısa tüpü ufak bir at44 gibi düşünün P1 i pek bir farkı yok yani. 70 80 metrede şişeleri kırmak için ideal.

0,05 lt x 50 / 10 , atış başına 250 cc çok güzel rakam abi , peki hızını ölçme imkanınız oldu mu?

Abim tahmini 700 belki 750 fps civarı olduğunu tahmin ediyorum. Gücü fazla bir tabancaya göre bence. Ben doğru düzgün atış yapmadığımdan alışkın değilim silaha. Namlusu LW namlu gayet güzel gibi duruyor sonuçlara bakınca.

Neyi hesapladın abim sen sanırım en fazla 25-30 atış yapar tüpü ufak. Setüstkuru sıktım gücü düşmedi 500 fpslere indirmem lazım gücünü. Hem daha stabil olur daha fazla atış yapılır hemde sesi moderatörle bile at44 den daha fazla çıkıyor ben ses olayını pek sevmiyorum.

Bugün 24 metrede grupman yapma imkanım oldu ama ortam müsait değildi 10 atış yapabildim 2 farklı pellet denedim. 27 metreydi alan fakat mal indirmişler 3 metre kaybım oldu. Gayet başarılı buldum LW namluyu ben şahsen. Üstelik a4 kağıdına atış yaptım arkasında karton yoktu bu yüzden delikler biraz daha büyük oluşmuş.

Sol taraf 13 grain JSB - Sağ taraf ise 16 grain JSB Straton. 5 er atış.

10 atış sonucu 150 bardan 100 bara indi. Setüstükur ayarını sonuna kadar kısmama rağmen yinede hızlı atıyor bir çözüm bulup gücünü azaltmam lazım.

Saygılar

[Resim Engellendi: http://g1212.hizliresim.com/14/s/h7l0g.jpg]

Hornet 1 in patenti alınmış ve 32 grain olarak satışına başlanmış. Kutuda 150 adet var ve 30 lira fiyatı. İllaki kaliteli pellettir ama fiyatı biraz fazla geldi bana. Ama çok kaliteli bir pelletsede her hobicide özel atışlar için bulunmalı kenarda.

arama yerine hatsan mod 125 snıper yaz bakalım kaç tane konu var
    ayrıca 40 küsür sayfalık yaylı havalı tüfek konularının 20-25ine baktım

bnm kimseye bi saygısızlık yapma amacımda yok
    ve bu forma sadece sorunlarıma çözüm bulmak için değil başkalarınada yardımcı olma amacıyla katıldım

Tanışalım bölümü ve profil bilgileri doldurulma nedenlerinden biri yaşa göre hitap edebilmek içindir. Kardeş dediğin kişi 34 yaşında sen ise 19.

Bu arada ben yeni gelen üyelerin arama butonuna yönlendirmesine karşıyım. Çünkü google indexleme botu taze konuları üst sayfalara çıkarıyor genelde ve bu başlığın diğer başlıklarımızdan daha üst sıralarda yer alma ihtimali var arama motorlarında indexlendiğinde.

Yani sitemizde yeni konuların açılması hit bakımından bir avantaj. Cevap vermek istemeyen cevaplamasın fakat bırakınız yeni konular açılsın iyidir yeni sayfaların olması.

Hatsan Mod 125 SNIPER cümlesinde ilk sayfada bile değiliz googlede :)

Yoo normal bence. Tüfekten aşırı ses çıkmıyor moderatörsüz. Moderatörlede biraz sesi kesmiş. Bu ideal bir moderatör değil ama yapım aşamasını göstermesi iyi olmuş. İçerisine keçe döşeseydi baskıyı daha fazla dizginlerdi bence.

x 20 zaten güçlü bir türek mod 125 yayını uydurursam kaliteside çok iyi gerçekten harika bişey olur deyer yani o tüfek için deymez derim mod 125 imde var x 20 m de ama dedigim gibi mod 125 in gücünü stoegerin kalitesiyle birleştrmeyi isterdim :) ilerde belki denerim x 20 nin yayı iyice öldüğünde deniycem bakalım

Ben incelerken x20 yi youtubede yorumlarda okumuştum eskiden. Bir Azerbeycanlı güçlü yay takmış x20 ye, 130 metreden şişeleri kırdığından bahsediyordu. Ne derece doğrudur bilemem.

Benzer bir tüfek.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.