6136 tarafından yazılan gönderiler

    Arkadaşlar diğer bir sitede cometa ile ilgili ayrıntılı bir inceleme yazısı var.Ben oradaki inceleme yazısından sonra karar verseniz daha iyi olur diyorum çünkü cokta iç açıcı şeyler yazmıyordu


    Özet olarak bazı tüfeklerde pellet yükleme ucu karşı yuvaya merkezli olmayabilir buda pelletlerin ezilmesine ve isabetinin bozulmasına yol açıyor sonucuna varmıştı incelemeyi yapan ağabeyimiz.

    hocam haklısınız. :thumbup: ama bunda işçilik hatasımı var anlayamadım sonuçta aynı ebat aynı marka ve model ve aynı çapta ki (kalibre olarak) tüfeklerin namlusunda genelde sorun oluyor mesela sizin kullandığınız at 44.bana göre tam profesyönel kullanabilene tabii ama çoğğunda aynı şikayet 2 tane aynı kalibrede at 44 alsak aynı pelletleri aynı doğrultuda atmaz (bu konuyla aynı hesaba denk geliyor) yiv sette mi bişey var yiv atarken tam çözmüş değilim.

    Vallahi neden böyle oluyor at44 lerde bilemiyorum ama AA larda ve evanixlerde aynı durumun söz konusu olduğunu okumuştum. Tüfekler pellet seçiyorlar. Tabi buna AA yada farklı tüfek sahipleri yorum yaparsa daha doğru olur.

    Ben şahsen 16 grainlik pelletimi buldum. Daha az gramaja sıcak bakmadığımdan şimdi 19 grain ile 24 grain arası pelletimide bulursam 2 pellet harici kullanmam.

    Solid tipinde olmayan 19 - 24 grain arası pelletler önerirseniz alıp test edeyim.

    bende tüfeğimde jsb yi kullanıyorum 13.49 olanından isabetine diyecek bişey yok fakat incemehmetin böyle sonuç vermesi beni karamsarlığa düşürdü. yerlidir bi deniyeyim diyecektim vazgeçtim :(


    Yok vazgeçmeyin. AT44 pellet seçiyor belki sizin silahınızda iyi netice verebilir. Yoksa bakın orada RWS ile atış yaptığım grupmanda var oda kötü sonuç verdi oysa gayet sevilen pelletlerden birisi. Aslında en güzeli mutlaka tüfeğe bir kaç çeşit pellet denemeliyiz satın almadan, tanıdıklarla takasa girmeliyiz ona göre seçim yapmalıyız. Sonra bir sürü pellet boşuna kenarda durmuş oluyor. İnce mehmet i bir çok kullanıcı beğenerek kullanıyor.

    Mesela benim en iyi netice aldığım JSB straton ile kötü netice alan kişi sayısı çok. Tüfeğin sevdiği çeşitli ağırlıklardaki pelleti bulana kadar devam :)

    Not: bir evvelki sayfada yaptığım grupmana bakarsanız benim tüfek JSB 13 graini sevmedi mesela.

    Pelletler silah sevdiğinden ben bu konuda artık kıyas yapmamaya karar verdim. En iyi pellet tüfeğin sevdiği pellet bana göre. Ben 16 grainlik pelletimi buldum JSB straton. 18 19 grainlik ayrı bir pellet ve 25 grainlik bir pellet daha bulunca bunların dışına çıkmam alışveriş yaparken. Solid pelletler benim tüfeğe yaramıyor orası kesinleşti.

    Bugün aynı mesafeden yaptığım yeni grupman 5 er atıştan 4 ayrı pellet denedim.

    Sol ortadaki JSB straton bence çok iyi bir grupman 5 kuruşun yarısı kadar. (Nasıl bir uyum sağlıyorsa tüfekle inanın kendimi hiç kasmadan istediğim noktaya atıyorum bu pelleti.)

    Sağ ortadaki Rws süperpoint extra 14,5 grain.

    Sol alt fosforla işaretlenen JSB exact jumbo 13,43 grain.

    Sağ alt fosforla işaretlenen ise pro magnum. 15,4 grain

    [Resim Engellendi: http://img1.ressim.net/out.php/i6283229_4grupman.jpg]

    sıfır ilgili bilgim yok ama legatus cem abide sıfır ayarında vardı satıyordu aksesuarlarla birlikte 1250TL diye şuan bildiğim başka satılık t12 yok çünkü

    2 tane daha olması lazım. Biri Serdar Havsut un eski tüfeği diğeri Teknosman (Osman abi) nin tüfeği. Satılmışta olabilirler bilemiyorum ama AT44 alırken biraz acele ettim yoksa ben 1 tanesini alırdım.

    getboğa keyifle kullanıyordu en iyi bilgileri o verecektir ama diana52 alınca biraz papucunu dama attı sanırım :) Stabil isabetli bir tüfek olduğu konusunda herkes hem fikir ama güç oranını bende merak ediyorum. FT tüfeği özünde.

    6136 nikli kardeşim. Silahının namlusundan ince mehmet geçirerek yiv set izlerini incelersen muhtemelen bazı setlerin kalın bazılarının ince kestiğini göreceksin. Kesme yüzeyi küçük olan pellet lerde , bu düzensiz kesim yakın mesafede sorun teşkil etmesede ,solid mühimmatta özelliklle namlu çıkışında düzensiz kesim sendede görülen sapmalara sebep olabilir.
    Namlu yivsetlerini mutlaka kontrol et !


    Tamam Abi kontrol ederim. Ama 80 metreden soda şişelerini ilk deneme atışı hariç hiç kaçırmadım straton ile bir sıkıntı yaşamıyorum. Sanırım haklısınız çünkü norica ban denemiştim 21,45 grain ve yapısı ince mehmet i andırıyordu. Aynı şekilde namluya zor sürmüştüm ve aynı şekilde kötü bir grupman çıkarmıştı. Bu tür pelletler benim tüfeğe yaramıyor olabilir dediğiniz gibi.

    iyi de grupmanı atan arkadaş sadece 27m ye atmış, 13.43g atsada olur...

    Peki farklı bir soru sorayım. Değişik pelletlerle grupman denemeleri yaparken illa her pellete göre sıfırlama yapmak zorunda mıyım? Sonuç olarak hep tam ortaya nişan aldığımda pellet alta ya da üste gittiği zaman aynı noktada toplanması gerekmez mi?

    ince mehmet 30 grain pellet piyasada isabeti bilinen bir pellettir ... Onun haricinde bildiğim kadarıyla jsb 18.13 isabeti en iyi pelletlerden ... Buna rağmen 60 metre - 300 metre arasında şahsım ince mehmet 23 grain ile jsb 18 grain ile müsabakaya hazırım ...

    - (23 grain airforce'da memnunum , ancak at 44 de arkadaşım 25 graini tercih ediyor, tüfeğe göre değişiyor olabilir...)

    Tüfeğe göre değiştiği kesin. Bana şey gibi geldi sanki, pelleti namluya sürerken kol zorlanarak itiyor baya zorlanıyor hemde. Pelletin yapısını bozmuş olabilir. Mesela benim tüfekle jsb 18,13 lük pelletler straton kadar iş yapmıyor ama yinede isabetli. Arkadaşımın tüfeğinde ise straton bu kadar isabetli değil. Ben şarjörlerdende uyuz olmuyor değilim aslında. 4 tane şarjör var bende ve 2 tanesi kesinlikle stratonları isabetli atmıyor.

    Hergün pratik yaptığımdan kaçırmam mümkün değil bu mesafede. Mesela 10 tane grupman yapayım hepsinde aynı sonucu alabiliyorum. Ama diğer 2 şarjörü kullanınca illaki bir bozukluk yaşanıyor. Youtubede bir Rus şarjörü eğeliyordu bir şeyler yapıyordu ama bir şey anlamamıştım.

    İnce mehmeti uzun mesafe denerim ama cidden korkmaya başladım namluya sürmeye. Kolu ittirirken biraz güç harcıyorum sanki sıkışacak gibi oluyor.


    hatsanın pelleti fena değil fakat ince mehmet bende kullanıyorum çokta memnunum özellikle 100m üzeri atışlarda gayet başarılı.yakın mesafe atışlarında ağır pelletler başarılı olmuyormu aceba?


    Dostum sende ince mehmet rahat girip çıkıyor mu namluya? Bende kurma kolu zor kapanıyor inanki.