6136 adlı kullanıcının mesajları

    sizin silah İnce Memeti sevmemiş...


    Katılıyorum abi, tüfekler pellet seçiyor. Ben bir çok pellet denedim, baktım en iyi sonucu stratonda alıyorum hemen 10 kutu sipariş ettim. İnce mehmeti hadi bir derece bununla tahribat amaçlı büyük hedeflere atabilirim, sonuçta tahribatı güzel. Gerçi namluyada zor sürülüyor benim tüfekte ince mehmet. Sıkışacak diye korkuyorum.

    Tam bir komedi sonuçlar. JSB straton 15,89 grain ile 5 atış. İnce mehmet 30,25 grain ile 3 atış, çünkü 2 tane daha atmaya gerek görmedim sapar mapar zaten attığım yer depo hasar vermeyelim sağa sola :)



    JSB straton 15,89 5 atış


    [Resim Engellendi: http://img1.ressim.net/out.php/i6277334_grupmanjsb.jpg]




    Aşağıda ise İnce mehmet 30,25 grain ile 3 atış. Tam ortayı hedefledim atışlarda. Tamam İnce mehmet ağır bir pellet ama sonuçta yukarıya gitse bile aynı noktada toplanması gerekirdi diye düşünüyorum. Hedefin arkasında yarattığı tahribat JSB nin 2 katı ama isabet konusunda aynı şeyi söyleyemem.


    [Resim Engellendi: http://img1.ressim.net/out.php/i6277333_grupmanince.jpg]


    Saygılar.

    Sanırım müsabaka tüfeği. Berke bunun ayarını isabete göre ayarlamışlardır. Sen ayarla oynarsan isabeti düşmesin sonra. İyi araştırman lazım yabancı kaynaklardan.

    senin kundaktada emeğim var gerçi...90 atış üzerinede çıkabiliyor ayarını kısıp hafif pellet kullanırsan.

    Vallahi kundağıyla tüpüyle 10 numara bir tüfek, nazar değmesin cidden çok değişik farklı bir görünümü var. İyi atışlar.

    kundak ekle namluyu uzat tupu buyut = e abi ne anladik o zaman direk at44 alsan daa iyi degil mi

    Bende at44 var zaten. Kullanmadığım başka tüfeğim vardı kenarda boşuna duruyordu bende takas ettim. Dediğim işlemleri yapmak mantıklı değil tabiki at44 varken. Ama benim atış yaptığım yerler genelde depo ev tipinde insanların bulunduğu yerler olduğundan sesi az olmalı. at-P1 in namlusu kısa olduğundan çok sessiz değil moderatörle bile sesi at44 ten fazla. Bu yüzden namluyu uzatmam lazım. E hazır uzatmışken 200cc tüpü taksam ayarınıda zoraki ultranın 2 pompa gücüne çeksem o zaman bir tüple 120-160 atış yapabilirim. (Berke kardeşimiz tahmini hesapladı)


    Ama silaha genel manada bakarsak zoraki ultraya 4 pompa yapılmışdan daha güçlü atış yapıyor. 50cc tüp ilede namlu uzatması olmadan kullanılabilir.


    Özet olarak sırf meşgale olsun diye kurcalıyorum. 2 negatif yönü var gördüğüm kadarıyla.


    Tipi biraz kaba değişiklik şart. Kurma kolu eğer hep takılma yapıyorsa ciddi bir sıkıntı dediğim gibi henüz fazla atış şansım olmadı 2 kere takılma yaptı belki düzeltilecek bir şeydir, birde at44 gibi emniyeti yok. Tetik emniyeti koymuşlar.

    Silahı kullanma şansım olmadı pek. 4 atış yaptım 14 metreden tek delik yaptı fakat bu bir ölçü değil tabiki. Üzerinde LW namlu var isabetli gibi gözüküyor. Tabanca gibi değil boyutu büyük. Tipini zaten çoğu kişi beğenmiyor ama güzel bir kundak ile düzelir. Zaten AT-P2 ye dipçik takviyesi yapmışlar biraz şekli düzelmiş.



    Kurma kolu olmamış çünkü takılma yapıyor. AT-44 ün kurma kolu gibi değil daha farklı bir mekanizması var, keşke klasik mekanizmayı yapsalarmış.


    Bunu bir şekilde carbine tarzı bir tüfek haline getirmeye çalışacağım tamamen uğraşı olsun amacıyla. 50cc tüp yerine klasik 200cc takmak istiyorum ama bu seferde moderatörle tüp sığmayacak. Namluyu bir şekilde uzatmam lazım yada 5,5 luk at44 namlusu takmak lazım. Weihraucher (Berke) kardeşime danışıyorum elden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor.


    Kundağını değiştireceğim için mevcut görünümünde öylesine değişiklikler yapıyorum şimdilik. Metalik boya atacağım şimdilik kırmızı attım. m82P dipçiği takacağım daha güzel durur sanki.


    He bu fiyata alınır mı derseniz mevcut haliyle tavsiye etmem. Onun yerine AT44 alıp üzerinde modifiyelere gidip kısaltsanız. Gücüde en düşük ayara sıkarsanız çok daha yakışıklı bir alet elde edebilirsiniz. Dipçiksiz hali aşağıda.


    [Resim Engellendi: http://img429.yukle.tc/images/7304atp1red.jpg]


    Buda daha ilerde yaptıracağım kundağın bir benzeri ama ön tarafında destek yeride olacak.


    [Resim Engellendi: http://img426.yukle.tc/images/6256atp1x.jpg]

    Ben havalı tüfek konusunda işin acemisiyim ama bugün kafayı pelletlerle bozup tüfekleri sabitledim. Gamonun nerdeyse tüm çeşitleri ve jsb straton, norica ban, ince mehmet pelletler elimde mevcuttu onları denedim.


    Bugün çıkardığım sonuç tüfekler pellet seçiyor. Tabi forumda çok yazılıp çizildi bu fakat ben bu kadar abartı sonuçlar çıkacağını tahmin etmemiştim.


    AT44 te jsb straton mükemmel sonuç verdi. Diğer alternatif ise ince mehmet oldu. Gamolar inanılmaz alakasız gidiyor. Norica ban ise felaket.


    x20 supp ta aynı şekilde deneyince ise


    Gamo magnum çok iyi sonuçlar verdi. (pro olanı değil pro çok berbattı.) Norica ban ise gayet iyi.


    *******************


    O zaman bu nedir tüfeklerin yivleri yapılırken belli farklılıklar filan mı gösteriyorda sonuçlar bu şekilde çıkıyor?


    Birde diana ve airarmsın pelletlerini kullananlar varsa yorum yaparsanız sevinirim.

    Genelde 15 20 metre mesafeden atış yapma şansım olduğundan (Günde 100 adet civarı atıyorum) ve attığımı vurmaktan sıkıldığım için hedefliğe yerleştireceğim çok ufak objelere atmak istiyorum. Toplu iğne başı büyüklüğünde hedeflerden bahsediyorum.


    3x9 optima mevcut ve birde diğer s20 supp tüfeğime ait 4x32 büyütmesiz dürbünüm var. 4x32 dürbün zaten yetersiz büyütmesiz olduğundan dolayı. 3x9 optima ise o kadar ufak hedefler için yeterli gelmiyor. Hiç bir şey anlamadım bu işten ben. 40 metreyi gösterdiği boyutta 15 metreyide aynı yakınlıkta gösteriyor.Yani ha 40 metreye atmışım ha 15 metreye aynı mesafeye atıyor gibi oluyorum. Kısa mesafeden çok ufak hedefleri çok yakın görebilmem için nasıl bir dürbün edinmem gerekir?


    Saygılar

    Hayırlı olsun güzel tüfek. İyi atışlar. Kapsamlı bir yazı yazarsınız umarım silahla ilgili :) Herkesin kendine göre düşünceleri başka oluyor bakalım sizinkiler nasıl :)

    AT44 biraz sans isi.İsabetli silaha duserseniz cok guzel isler cikarabiliyorsunuz.Sanirim sizde o sanslilardan birisiniz :thumbup:
    Guzel grupman ellerinize saglik.Simdi 50m ve uzerini bekliyoruz 8o


    AT44 pellet seçiyor sanırım. Ben bugün ilk defa uzun mesafe atışları yaptım ve dürbünüm yetersiz olmasına rağmen 80 metreden hiç kaçırmadan kırdım şişeleri peşpeşe. JSB straton ile attığımı vuruyorum. Ama özellikle gamo hunter norica gibi pelletler hedeften şaşıyor ayrı noktalara gidiyor. İlerde AA510 almayı düşünüyordum ama bugünden sonra vazgeçtim. AT44 e mobilyacı akrabama kaliteli bir kundak yaptırıp kullanacağım. Birde bana gelen AT44 ihraç edilen AT44 lerden sanırım. 50 metrede tek delik yapıyor JSB straton ile.


    İnce mehmet te fena değil. En kötü norica ban. Biri anyaya gidiyor biri konyaya.

    İkisininde keyfi başka bence. Ama tabi pcp apayrı bir olay. Ben seri atışlar yapmayı seviyorum ve x20 ile 15 tane attıktan sonra kurmaktan sıkılıyorum. Pcp ile takır takır atabiliyorsun bu çok güzel bir duygu. Ben x20 supp u ilk tüfeğim olduğundan ayrı bir değeri var özenle saklayacağım gerekli modifiyeleri yapıp ama bir daha başka bir yaylıda almayı düşünmüyorum.


    Belki koleksiyon olsun diye bazı kalıplaşmış zoraki hp01 gibi webley patriot 1. nesil gibi havalıları alıp kenara koyabilirim.


    Tabi pcpninde ayrı sıkıntıları yok değil. Scuba bitti misal git doldurt o an işlerin varsa gidemezsen atış keyfinden mahrum kalırsın. Pompa desen zaten uğraştırıcı deniyor.


    Şahsi fikrim atış yapmayı sevenlerin maddi imkanı müsaitse pcpside yaylısıda olmalı. Ama bana şu an deselerki sadece 1 tüfeğin olacak, tabiki pcp olur tercihim.


    Akvaryum hobinize göre örnek vermek gerekirse yaylı tüfek Discus beslemek, pcp ise lepistes beslemek oluyor :) Ne kadar ters değil mi örnek :) Discus çok pahalı bir balık oysa ama uğraştırıcı.