6136 tarafından yazılan gönderiler

    arkadaşlar bende 1 tane supressor almayı düşünüyorum ama tavsiyelerinize ihtiyacım var. silindir hacminden ötürü 4,5 daha randımanlı olur deniyor, ama 5,5 de cezbediyor.kullanıcılar olarak sizlerin yorumları nedeir.şimdiden teşekkürler.....


    Yoo gayet güçlü sayılır yaylılar göre x20 supp. 5.5mm sıkıntı yaratmıyor. Ben at44 aldım ve şahsi fikrim x20 sup çok daha kaliteli duruyor işçiliği. Yaylı olmasına rağmen isabetinin bile daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ben bir kaç modifiye yapıp, koleksiyon olarak kenarda tutmak istiyorum.

    at44 ü kurcalıyorum şimdilik ama mutlaka boş bir zaman bulduğumda x20 supp un tetiğini değiştirme olayını araştıracağım, tetik biraz sert ama yinede keyifli. Tetik yumuşak olsa attığını vuracak bir tüfek.

    Birde kendinden moderatörlü fakat yay mekanizması atış yapınca biraz ses yapıyor. Onuda sessizleştirmek için araştırmak lazım. Kundak yaptıracaktım mobilyacı dostuma fakat at44 elime geçince x20 nin kundak kalitesini sevmeye başladım :) Plastik gibi değil en azından :)

    Telefon açtım sizin yorumlarınızdan sonra ve durumu izah ettim. Kendileri biraz bekletip bir yanlışlık olduğunu tüfeği geri yollamamı istediler. Ellerinde 5,5mm olmadığını ve fabrikadan sipariş edeceklerini belirttiler. Bende o zaman PA modeli yerine yandan kurmalı yollayın dedim.

    Çünkü hatalı yolladıkları PA modelinde pompalı tüfek gibi olan kurma bölümü tutar tutmaz hareket ediyor. Tam destek yerinde olduğu için sıkıntılı bir sistem gibi geldi bana.

    Dün tüfeğim 5.5 mm olarak elime ulaştı. Birde hatalı yolladıkları 4,5mm olan tüfeğin üretim tarihi 2010 du. Fabrikadan gelen 2012 model geldi.

    Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Saygılar.

    Bu şekliyle gayet güzel gözüküyor.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Bu konuda Atak Arms takdire şayan iş yapıyor. Zorakiyi eline alınca bir amerikalı ya da avrupalıyla aynı kalitede ve aynı zamanda aynı ürünü kullandığını hissedebiliyorsun. Büyük firma demek budur. Tabancatüfek.com a üye olup yerli firmalarla ilgili konuları okumanızı öneririm. Bu sitede birçok yerli-yabancı üretici hakkında bilgi mevcut. Okuduktan sonra ortaya koyulan hizmet hakkında ayrıntılı fikriniz olur.


    Vallahi biraz konu dışı olmuş olacak fakat ben ilk hobiye merak saldığımda kurmalı tabanca araştırıyordum. Zoraki bambaşka bir pozisyona gelmiş dünya çapında havalı tabanca konusunda hp01 serisi ile. Adamlar kaliteli pcp olayına girseler demek havlu attıracaklar piyasaya.


    Siz boşversenize,bence derhal geri yollayın eğer siz 5.5'lik ısmarlıyıpta onlar 4.5'lik yolluyorlarsa onların kusurudur ve aynı zamanda fatura hatalı ise onunda değişimini isteyin.Arayın yarın bir güzel konuşun ağızlarından girin burunlarından çıkın 8o vede istediğinizi alın.
    Not:Olmadımı,Tüketici hakları denen birşey var :thumbup: ;grin;

    Tabiki haklısınız mantıken yapmam gereken bu. Ama şu şekilde düşünüyorum, ben aslında 6.35 istiyordum ve firmaların çoğunda elimizde yok dediler. 6,35 olmadıktan sonra 4,5 olmuş 5,5 olmuş çokta fark etmiyor benim için. Dağa bayıra çıkacak zamanım pek yok bu yüzden atışlarımı genelde depoda yapıyorum 30-40 metreye. Tüfeği almamdaki en büyük sebeb x20 nin yay mekanizması ses yapıyor atış yaparken ve pcp tüfeklerde moderatör ile daha az ses çıkacağı bilgisi üzerine pcp aldım.

    Normalde değiştirtmem lazım ama şimdi kargo ile gönder et, zaten kısa bir tatile çıkacağım 3 gün sonra bir sürü iş açılacak başıma.

    4,5mm ninde kendine göre bazı avantajları olması hoşuma gitmiyor değil birde bende 5,5mm tüfek olduğundan birde 4,5 mm bulunsun bunu o kadar dert etmiyorum.

    Ama işte şarjörleri geri yollayıp 4,5 ile değiştirtmem lazım. Birde ağır pellet almam lazım.

    İnsan heves ediyor ve kullanamayınca hevesi kursağında kalıyor bu kötü işte asıl :)

    ne olursa olsun gönderen firmanın yaptığı yanlış bi şekilde elime para geçsin gerisi önemli değil deyip göndermiş arayın yanlış yaptıklarını söyleyin 5.5mm isteyin


    Yahu anlamadığım hadi hatalı yolladılar diyelim. E bari şarşörlerini ve hediye pelletide 4.5mm yollasaydınız. İnsan heves ediyor ama kullanamıyor :)

    Hayırlı olsun bakalım tahribatı belki biraz düşük savrulmasıda bir miktar yüksek olur belki ama hız ve menzili fazla olur diye düşünüyorum :)


    Vallahi Weihraucher arkadaşımızı baya rahatsız ediyordum pcp konusunda oda bana sıkılmadan yardımcı oluyordu sağolsun :) 6,35 alacaktık güya baktım 5.5mm var iyi yollayın dedim şimdi 4,5mm ye indik :) Gerçi şu an çapı sıkıntı etmiyorum çünkü zaten 5.5mm tüfeğim var birde 4,5mm olsun sıkıntı değil :) Ama şimdi şarjorleri yollasam değiştirin desem kimbilir ne zaman gelir. Birde 4,5 luk ağır pellet sipariş etmem lazım şimdi :S

    Faturada olması herhangi bir kontrolde polis durdurur ve kıl birisi çıkarsa ki eğer faturanı göster dediğinde bunu fark ederse sorun çıkabilir belki bir araştırın neyse diyip kullanmayın bence derim


    Başına 4 ekleriz faturaya birşey olmazda şimdi şarjorler 5.5mm onları 4,5mm yollasalarmış iyiymiş :) Pellet sorun değil x20 supp var 5.5 bende onda kullanırım :)

    Ne oldu çözebildiniz mi? Bizi merakta bıraktınız. Saygılar

    Çözdüm yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim fakat şu an hem üzüldüm bir yandanda sevindim karışık duygular içerisindeyim. :)

    Boş şekilde atış yaptım sıkıntı olmadı, dolu yapsam muhtemelen sıkıntı olacaktı.

    Başıma ne geldi kısaca izah etmeye çalışayım :(

    Cuma akşamı bir kaç yeri aradım tüfek siparişi vermek için. Telefona sadece adanadan bir firma cevap verdiği için onlardan almayı tercih ettim. Tatile çıkacağımdan dolayı en geç salı gününe kadar elime ulaşması gerektiğini belirttim elinizde 5.5mm var ise yollayınız dedim. Stokta var dediler ve hemen kargoya verdiler, içerisine hediye tüfek kılıfı ve 5.5mm gamo hunter pellet koymuşlar.

    Boş atış yapmayı başardıktan sonra tüfeği masanın üzerine koyarken bir baktım 177 cal 4,5mm yazıyor üzerinde :S

    Dedim acaba üzerine hatalımı basılmış yazı ama yok malesef 4,5mm yollamışlar. Gerçi 4,5mm ye ayrı bir ilgim var dert etmem fakat içinde gelen 2 adet şarjör 5.5mm :S

    Not: faturada bile 5.5 mm olarak geçmiş.

    Saygılar.

    Çok kötü bir soru olacak ama nette tam ayrıntıları ile bir video göremedim ve kutusundan kitapçık çıkmadı :)

    Tüfek az önce geldi ve manometrede 150 bar gözüküyor. Boşa 1 atış yapmak için denemek istedim, arkasındaki emniyeti çektim, tetiğin önünde bir mekanizma var onuda çektim ama basınca ateş etmedi :) Ne yapmam lazım. İçinden çıkan şarjor ve dolum uçlarını vsvs takmadım. Sıkıntı nerede?

    İlk defa pcp görmüş oldum, bu yüzden bilmeden kurcalamak istemiyorum. 8o

    ilk alışveriş için netten baktığımda oradan alışveriş yapacaktım fakat kredi kartı taksidine vade farkı ekledikleri için yapmamıştım. Şimdi yine istediklerim orada ve yine diğer sitelere göre vade farkı uygulayıp 100tl ye yakın bir fark uyguladıkları için malesef 2. alışverişimide yapmamış olacağım. Çoğu sitede 6 aya kadar vade farkı bulunmuyor karta göre değişiyor keşke buradada olsaymış.

    Stoeger x20 tüfeklerin başarsı malum.Fakat tetiğin agırlığı cok kötü.Forumda bağzı arkadaşlardan tetiğin gtr3 adında bir tetikle değiştirilerek yumusatılduğından bahsetmişti.ilgili video linkte mevcut.Sadece görsel bir değişiklik yapılıyor gibi geldi bana???Acaba mevcut tetik modifiye edilerek yumuşatılabilirmi???

    http://www.youtube.com/watch?v=nmi6I2mceQs

    Ülkemizde alabileceğimiz yer varsa ben alıp deneyebilirim.

    Bende çok merak ediyorum bu tüfeği. 5.5mm için NAMLU ÇIKIŞ HIZI 1100 FPS (334 M/SN) diyor. Gerçi Crosman Nitro Venom 5.5mm 290 m/sn. ve aynı nitro sistemle çalışıyor fiyatı yarısı nerdeyse.

    selam arkadaşlar...

    Bende yeni diana nmagnun 350 5.5 cal. bir tüfek aldım.fakat havalı tüfek konusunda bilgim yok.öncelikle bu tüfeğin etkili menzili nedir.bu tüfeğe alabileceğim en iyi dürbün ve markası nedir.birde sıfırlama konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var lütfen.saygılarla....


    60 metre vardır etkili mesafesi tahminen. Genelde iyi dürbün olarak Hawke tercih ediyorlar. Dürbün ve sıfırlama konusunu arama butonundan sıfırlama yazıp ararsanız bilgilere ulaşırsınız. Hayırlı olsun tüfeğiniz.

    Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Yakın zamanda bir stoeger X20 Supressor edinmek istiyorum. Açıkçası havalı tüfekler konusunda deneyimsiz birisiyim fakat nedense bu tüfekte bana çekici gelen birşeyler var sanırım. Öncelikle tüm konuyu okudum fakat yine de aklıma takılan birkaç soru var.
    1. sorum; Stoeger X20 Supressor'e yeni bir dürbün takmak istersem dampa ayak kullanmak zorunda mıyım? Eğer dampa ayak şartsa Yatagun marka dampa ayak işimi görür mü?
    2.sorum; Stoeger X20 Supressor'ü, Hatsan Mod 99 ile kıyaslarsak cevabınız ne olurdu?
    3.sorum; elimde bir adet üzerinde dürbün durmayan bir Hatsan Mod 125'im var. Acaba Stoeger'e şans tanımayıp bir dampa ayak alarak, Hatsan Mod 125 ile devam mı etsem?

    Biliyorum birçoğu kişisel tercihler etrafında cevaplanacak sorular ama; siz olsanız ne yapardınız?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim....

    Az önce Stoeger X20 Supressor e forumdan aldığım optima 9 3 44 dürbünü taktım. Dürbünün üzerindeki kelepçeler oynuyordu onları söküp stoegerin üzerinde gelen 4-32 dürbün ayaklarını kullandım ve taş gibi oldu. Stoeger X20 Supressor e gayet uygun bir dürbün daha fazlası anlamsız olur sonuçta yapılacak atış mesafesi belli.

    X20 Supressor gayet isabetli keyifli bir tüfek ama tavsiyem ona 400 küsür tl vereceğine forumdan uygun fiyata temiz bir at 44 alabilirsin. Uygun bir pompa alırsan şimdilik scuba tüp alana kadar işini görür. Yaylı tüfek iyi hoş güzel tüfek fakat bence yedek tüfek olarak kullanılmalı, kur at kur at bir insanı sıkıyor. Geçen 50 60 tane attım peşpeşe 4 gündür atış yapasım yok.

    İlla yaylı dersen eğer x20 gayet isabetli kaliteli bir tüfektir. Ben pcp ye geçiş yapacağım ama yinede x20 yi satmam mesela. Ses olarak sessiz fakat yay mekanizmasından yinede ses geliyor sonuçta yaylı tüfek. Söküp yeşil gress ile yağlayıp, yay bölümüne röntgen filmi koymak lazımmış yay sesini azaltmak için ama ben çekindim sökmeye. Bu işlemler yapılıp birde grt III tetik takılırsa en kral yaylıya tercih ederim fiyat/performans olarak.