6136 adlı kullanıcının mesajları

    Yerden göğe kadar haklısınız, kaba ve görüntü olarak itici bir silah, foruma üye olana kadar hep görseline tav olurdum silahların, işlevinin daha önemli olduğunu da sizin gibi üstadlardan öğrendim :) düşünün şarjörlü bir pcp silahı elinizde taşıyabiliyorsunuz


    Dostum ben henüz acemiyim fikrimi belirttim :) Pcp silahı elde taşıyıp 50 60 metreden şişe kırmak keyifli olurdu bencede. Hatta fazla uzakları boşverip 6.35 ini almak lazım bunun zevk için :) Uzağa zaten tüfekle atılıyor.

    Kusuruma bakmayın üzerinize alınmayın ama Hatsan acaba bu kadar çirkin görünümlü bir silahı imal etmek için çok çaba sarf etmiş mi. İnsan biraz göze hitap eder bir şey yapar :) Alsam elime tahtayı keserle yontsam ortaya daha güzel bir dizayn çıkar herhalde.


    Ben yinede beğendim fena değil, moderatör takılsa parabellumları andırır. Eğer isabetli bir silah ise alıp kenara atmak lazım en azından zoraki gibi kurma derdi yok. Zevkler renkler tartışılmaz ayrı konu :)

    merhabalar bende x20 suppressor kullanıcısıyım ve gayette memnunum fakat bir türlü üzerinde gelen red dot u hedefe sıfırlayamadım anlamadım bu sıfırlama olayını anlatan olursa çok sevinirim. pellet olarak bende jsb straton dan memnun kaldım aynı zamanda crosman hollowpoint de fena değil bu aralar air arms diabolo field kullanıyor o da aynı. lakin dün ki atışlarında sanıyorum red dot un ışığını açık unutmuşum bu aletin pili nasıl değiştiriliyor bir söylerse çok memnun olurum

    http://www.airgunturk.com/1639…sifirlama.html#post190776


    Burada izah edilmiş bende bu şekilde sıfırlamıştım. Reddotun pilini bende açık unuttum ama reddotu kullanmadığımdan kurcalamadım hiç.


    Hazır yazmışken bende bir soru sorayım. Bugün tüfeği kurarken yaydan gıcırdama sesi gelmeye başladı az bişey. Bir sorun teşkil etmiyor fakat daha önce kurarken en ufak bir ses gelmiyordu. Acaba neden olmuştur ?

    Aynı ses seviyesine moderatörlü de olsa ulaşan pcp ler vardır tabiki. Mesela Sumatra, Condor gibi.


    Ama standart bir pcp ile moderatörlü atış yaptığınızda, stoeger kükrüyormuş beya diyeceksiniz.

    Teşekkürler. O zaman at44 long alıp moderatör taksam x20 supp kadar ses yapar en fazla değil mi ?

    Selam ben stoeger x20 supp. kullanıyorum ve genelde depoda daha fazla atış yapma şansım olduğundan dolayı en az sesi çıkan yaylıyı tercih edip almıştım. Bu aralar PCP lere ilgim arttı fakat hiç PCP tüfekler ile yapılan atışları görmediğimden ses seviyelerini tahmin edemiyorum. x20 supp ses seviyesi benim için ideal, acaba pcp tüfeklerde moderatör takılarak aynı ses seviyesine ulaşan tüfekler var mı bildiğiniz ?


    Saygılar.

    Predator Polymag 5,5 mm pelletlerden çok memnunum şahsen. Birde sivri uçlu gamo magnum isabet konusunda istikrarlı.




    Gamo pro magnumu ise beğenmedim bir daha almam.


    Suppressor gerçekten çok ses çıkarmıyor fakat forumda gördüğüm pet şişeden moderatörün bir benzerini silikon kalıp ile yapmayı planlıyorum. Birde tetik ayarı ile oynayanlarınız oldu mu hiç vidasından ? Forumda bir arkadaşımız aşırı yumuşuyor dikkatli olmak lazım yazmıştı ben henüz denemedim.

    Ben bundan 1 hafta önce o siteden alışveriş yaptım. Banada aynı şekilde tüfek firmadan gelecek diğer siparişlerinizi biz yollayacağız dediler fakat 1 gün içerisinde elime ulaştı. Her hangi bir kargo ücretide ödemedim. İlk alışverişimdi bu ve memnun kaldım.


    Sanal mağazacılık gerçekten zordur. Ürünleri ellerinde stoklamaları zor oluyor ciddi sermayeler ister. En iyi sitelerde bile bir sürü tedarikçi firmalardan kaynaklanan sıkıntılar olabiliyor. Tabi eğer sizin başınıza gelen benimde başıma gelseydi bende kızardım. Daha dikkatli olmaları gerekir.


    Benim o siteden alışveriş yapma nedenim alacağım tüfeğin diğer firmalardan biraz daha uygun olması ve 6 taksite vade farkı eklememeleriydi. Çünkü bilindik bir kaç siteye bakmıştım ilk fakat nedense kredi kartları taksitlerine yüksek vade uyguladıklarını gördüm. 440 tllik tüfeğe 500 tl alıyorlardı 6 ay taksit olunca. enkolay.com.tr de ise 6 aya kadar vade farkı yoktu.


    Şahsi görüşüm bu tip hatalar olabilir ama bazı müşterileri istemeden mağdur ettiklerinde en azından gönüllerini alacak bir hediye yollasalar en azından müşteri bunu sineye çekebilir ve firmanın iyi niyetli olduğunu anlar ve bu tür kötü yorumlarda bulunmaz.

    x20 suppressor tüfeğimle yaptığım ilk grupman aşağıdadır. Yalnız garip bir durum oldu, tüfeği sıfırlamaya çalışırken pro magnum pellet ile atışlar yaptım ve bir türlü sıfırlayamadım. Uzun zamandır elime tüfek almamama rağmen iyi bir atıcıyımdır ve işin içinden çıkamadım bir an. Dedim en iyisi pelleti değişeyim Predator Polymag 5,5 mm ile denedim ve 3 atışta sıfırladım.


    14 metreden yaptığım 5 atış grupman aşağıdadır. Yukarda 5 numaranın yanında bir iz var o delik değil, hedefleri fotokopi ile çoğalttım orda eski bir iz kalmış oldu. 5 atışın 2 si birbirinin içinden geçti 4 delik mevcut. Ben yeniyim anlamıyorum pellet çeşitlerinden eğer Predator Polymag 5,5 mm ayarında pellet tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.


    Saygılar.


    [Resim Engellendi: http://e1206.hizliresim.com/y/3/7djh5.jpg]

    Konu eski fakat sağlıklı bir çözüm bulunamamış. Ben aşağıdaki hedeflikten aldım sorunsuz işimi görüyor şu an. pellet çarptığı zaman dağılıp arka bölümde toplanıyor. Fakat bu hedeflik çok ufak, gerçi henüz hiç kaçırmadım hedefi ama yinede kaçabilir bu yüzden ben bunun aynısının 50*50 boyutunda yaptırmayı düşünüyorum. Birde ayak ekleteceğim, istediğim yüksekliğe kalkıp indireceğim şekilde olacak. aşağıdakinin üzerindeki hedef kağıdı 14*14, yaptırdığım zaman keserim 50 ye 50 bir fon kartonu, 4 tane böyle hedef kağıdını yazıcıdan çıkarıp tam ortasına kare şeklinde yapıştırırım, gayet kullanışlı olur sanırım.


    Not: Aşağıdakine 3 5 metreden bile attım stoeger x20 ile hiç bir sıkıntı yaşamadım. Parçalar hep içinde kaldı ve nedense saca çarpınca pek ses çıkarmıyor.


    Saygılar.





    [Resim Engellendi: http://www.enkolay.com.tr/published/publicdata/MURATENKOLAYY2/attachments/SC/products_pictures/gamo-kare-hedeflik_enl.JPG]