6136 adlı kullanıcının mesajları

    Zorakiyi pek kurcalamamıştım aldığımdan beri. Ben moderatörle kullanıyorum ve pellet sürdüğümde ses biraz artıyordu, boşken neredeyse ses çıkmıyordu. Bugün biraz inceledim pellet girişiyle hava veren yerin arasında milimetrik bir boşluk olsa bile hafif bir patlama sesi geliyor oradan kaçan havadan. Namluyu çıkarıp eşitlemek yerine hava gelen yere alyan sokup yarım tur çevirdim ve hava kaçırmayacak şekle geldi. Öncedende sessizdi fakat şu an 4 pompada neredeyse sıfır ses çıkıyor.


    Eğer pellet sürünce boş atışınızdan daha fazla ses çıkarıyorsa bilin ki sıkıntı oradan kaynaklanıyor.

    Merhaba,


    Aynı sorun bende de var. Hafta sonu canım sıkıldı ve söküp bir temizleyeyim güç ayarını kontrol edeyim dedim. Nedense o vida gözüme takıldı ve sökesim geldi :) Kırık olduğunu gördüm. Sesi önlemek için sert conta mantıklı geliyor ancak bir sorum var. Sürekli çarpmaya karşı conta ne kadar dayanıklı olur?
    Teşekkür ederim
    İyi akşamlar

    Conta hiç deforme olmuyor. Deforme edecek sertlikte vurmuyor zaten. Yalnız dikkat etmeniz gereken husus, o vida çekici nerede durduruyorsa ona uygun kalınlıkta conta kullanmalısınız. Birde çekicin valfe vuran bölümü contanın içerisinden rahatça geçebilecek şekilde olmalı.


    Conta hava tasarrufuda sağlıyor. Sanırım sadece vida varken oradan hava kaybı yaşanıyordu.


    Yukarda Berkehan ın dediğiyse çekiç çınlaması için yapılan işlem.

    Kurma kolu demişken Hatsan, Browning Maraldaki gibi kurma kolu yapsa keşke. Kolu geri çekip bırakınca mekanizma tekrar kolu yerine oturtuyor. Yani sadece geri çekiyorsunuz, ileri doğru hareketi mekanizma yapıyor.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Güzel ama pellete zarar verebilir o hızla iterse :) Aslında at44 ün kurma kolunda sıkıntı yok, sıkıntı tetik mekanizmasının çekici tutan yerinde. Orası biraz sert yapılmış bu yüzden tam o noktaya geldiğimizde katur kutur yapıyor. En baba kurma kolunu bile uygulasalar o noktaya geldiğinde aynı hissi yaratacak. Ben çekici tutan parçayı söküp denedim, gayet kaliteli bir kol haline geliyor fakat kurmuyor 8o

    Ben bu tür ev atışları için kütük kullanıyorum, saçma kütüğe saplanıp kalıyor. Zamanla vurulan yer kurşun yüzünden sertleşip saçmanın sekme ihtimali çıkarması durumunda da yeni kütük alıyorum. Evdeki saksıyı seken saçma yüzünden yanlışlıkla deldiğim günden beri formülüm bu :D

    En güzel yöntem bir karton içerisine atıl kağıtları dikine şekilde yerleştirmek. Çok güçlü tüfek dahi 2 cmden fazla içeriye giremiyor.

    Uzun zamandir evde atis yapiyorum. Hic bir yere zarar vermedim.terasimda da 20mlik bir poligonum vat rahatim.evey jisa menzil bir sure sonra tat vermiyor ama ayakta desteksiz atisi yeni yeni deniyorum.buyuk keyif mis.ayrica magnum sinifi bir yayli icin ayakta desteksiz cok zor arkadaşlar. Yanliz hic dikkat etmemistim mod 52 acayip dengeli bir tufek.
    Not.kundak ceviz superior modeli.

    Yok ben parçalamadığım obje kalmadı derken kazayla vurmadım yani :) Tahribat denemeleri yaptım bir çok şey üzerinde. Sadece tek vukaatım ar6 ile attığım seken 30 grain solid pellet balkonda duran elektrik süpürgesini delmişti. Ev ahalisi ar6 yı bir daha evde görmek istemediğini söyleyince mecburen satmıştım :)

    Yalnız incelemedeki tüfek sorunlu bir tüfek olduğundan o arkadaşa gönderilmiş. Benim tüfeğimde bu tür hatalar mevcut değil ama iç aksam gerçekten kalitesiz malzemeden imal ediliyor.


    Mesela ben at1 in tetik mekanizmasını sökmüştüm ve uzun parça olduğu gibi pas içerisindeydi ki yeni üretilmiş bir tüfek bu. Çoğu arkadaşımız tüfeklerini sökmüyor ve 2 sene hiç açılmayan tüfek aksamı pas içerisinde kalır.


    Ben yinede memnunum fakar benim eleştirim farklı boyutlarda. Tüfekte bir sürü mantık hatası var ve toplasanız 50 lira maliyetle hepsini düzeltirler ama buna gerek duymuyorlar. En basit örnek çekici durdurmak için neden delik açıp vida eklemişler. Hem ses yapıyor hem hava sarfiyatı oluyor. Basit bir contayla bunun önüne geçilebiliyor üstelik delik açmakla uğraşmalarına gerek kalmıyor. İthal tüfeklerin çekiçleri valfe direk vurmuyor bir ara parça valfe vuruyor.


    Birde pellet yükleme parçasına o eleman neden oring eklemiş onu anlayamadım. Çünkü hatsanlarda oring namlu içerisinde ve oradan geriye hava gelmiyor. Acaba diyorum incelenen tüfeğin namlu girişindeki oringi kopmuştu da eleman oring yenilemek yerine pellet yükleyiciye mi oring eklemeyi tercih etti ?


    Yahut hatsan pellet yükleyiciye oring takmaya mı başladı?

    Çok güzel bir konu bence sabitlenmesi gerekir her pelletin sevdigi bir hız var daha dogrusu her namlunun uygun hıza uygun pelletle uyumu var ...

    Aynen öyle. Ben RWS pelletleri kenara atmıştım kötü sonuç veriyordu. bir ara tüfeğin ayarlarını kurcalarken RWSleri denedim baktım daha iyi atıyor. Biraz daha ayarla oynadım tek delik yapmaya başladı. Fakat bu sefer JSB yi dengesiz atmaya başlamıştı.


    Tabi bu dengeli pelletler için geçerli, gamolar için geçerli değil. Gamoların ağırlığın dengeli olarak yayılmadığını düşünüyorum. Bu yüzde pelletler sağa sola kayabiliyor, 5 atışın 2 tanesi aynı delikte diğer ikisi farklı delikle 1 tanesinin alakasız bir yerde olmasının sebebi muhtemelen bu olabilir.

    http://www.ftcentral.com/viewtopic.php?f=29&t=485


    Eleman tüfeğin işçiliğinin ne kadar kötü olduğunu tek tek göstermiş :) Çapakları ve hızlı paslanacak malzemelerden imal edildiğini hepimiz biliyoruz gerçi ayrı konu :)


    Tetik için enkaz demiş fakat böyle Allah a emanet bir tetiğin hiç takılmadan çalışmasına şaşırmış :) Cidden tetiğin çok basit bir yapısı var ama hiç şikayet ettirmedi bizlere bu konuda.


    Bu şekilde konuşması gayet normal, bir airarms hw100 ü söktüğünüzde kalite farkı bariz olarak meydana çıkıyor. Pellet iticiye yuva açıp oringi kendimi ekledi acaba merak ettim. Bizim at44 lerde pellet iticide oring mevcut değil.

    ıyı günlersonunda bende zorakı ultra 4.5 sahıbı olarak aranıza katıldım.bugun kutu ıcınden çıkan gamo peletlerle atış yaptım.genel olarak ıyıydı fakat bı kac vıskı sısesını patlatamadı.ben sorunun peletlerın graınının hafıf olmasında buldum.sız zorakı kullanıcıları olarak zorakıme agır graınlı 4.5 pelet olarak hangı markayı tavsıye edersınız?

    Crosman ultra magnum olabilir, 10.5 grain.