6136 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    şuan bu sılahı alma safhasındayım.sız kullanıcı olarak tavsiye edermisiniz?????????????

    Zorakinin yeri ayrıdır. Eğer 20 30 metreye keyfi atışlar yapıyorsanız, alırsanız kolay kolay satmazsınız. Ben 4x32 yüksek ayaklı dürbün ve moderatörle kullanıyorum. Kullanmaya başladığım zaman 50 60 pelleti nasıl atmışım hayret ediyorum. Alışkanlık yapıyor. Bu konuyu görünce gidip 30 atış yapıp geldim. 4.5mm tavsiye ederim.

    Mitsubishi lancer al emre


    Lancer seri bir araç değil abim. Çok sağlam sorunsuz bir araç fakat hem seri değil hem ülkemizdeki benzin fiyatlarını baz alırsak çok yakıt tüketiyor. Lancerin ünü Evosundan kaynaklanıyor ve Evolarda pahalı.

    İmpreza lancerle kardeş bir araç sayılır ve 4 çeker olduğundan malesef oda seri değil ama awd sistem virajlarda yola çok iyi tutunuyor.

    Hem fiyatı uygun olsun hemde seri olsun denilirse eğer eski kasa Mitsubishi Colt CZT çok seri ve sorunsuz bir araç fakat onunda 2. eli sıkıntılı. Daha pahalı seçenekler Golf gti ve Seat ibiza cupra.

    Anlıyorum bazı insanların ticari çıkarlarına ters düşüyor ancak para kolay kazanılmıyor en azından benim tarafımdan.Bişeyler başarma isteği ve birazda ırkımın(böreği ile meşhur:D) getirdiği inat olayı beni bu iş sevk etti.4200 liralık bir tüfeği 3500 e bile alabilsem aradaki fark ile belki başka bişey alırım mesela carbon fiber tüp gibi veya benzer atış elemanları gibi.Forumların asıl kurulma nedenleri ticaret olmamalı yardımlaşma olmalı.Yanlışım varsa düzeltin?


    Umarım getirirsiniz. Ben pek sanmıyorum ticari çıkarlara ters düştüğünü zira biz dürbün gibi yan ürünleri bile dışardan getirmeyi tercih etmiyoruz genelde. Çünkü çekiniyoruz, yollamazlar ya da gümrükte takılır başımıza iş çıkar gibi düşünceler hakim oluyor. O aradaki fark risk almanın bedeli bir nevi.

    Forumların asıl kurulma nedeni ticaret olmamalı görüşünüze sonuna kadar katılıyorum, hatta bir adım ileriye gideyim; Biz elimizde at44 gibi bir tüfek varken onu geliştirme konusunda pek çaba göstermiyoruz. Bunun sebebi bir tek uğraşmak değil, bu hobi geçici heveslerden ibaret çoğumuz için. Bize tüfeğin en kralını imal etseler, 6 ay kullandıktan sonra yeni bir tüfek çıkarsa hemen satıp onu edineceğiz.

    Forumu inceledim hep böyle olmuş, evanixler gelmiş, sonra fx furyası başlamış, peşinden daystateler kral koltuğuna oturmuş. Peşinden s510 furyası başlamış, şimdi cricket ve fx ler yine revaçta.

    E camiada kaç kişi olduğumuz ortada, çok kalabalık değiliz. Bu kadar hızlı tüketim olunca bir sürü kaliteli tüfek boşa çıkıyor ve satış için bekliyor. Ben bu rüzgara kapılmama kararı verdim şahsen ve bir daha tüfek almayacağım. Şu an bile 3 pcp 1 yaylı 1 multipump silahım var.

    Özet olarak, getirteceğin tüfeği umarım sıkılıp satmazsın :)

    16 graini 1055 fps ile atan tüfek çok güçlü tüfek değil, bundan 3-5 yıl önceki teknolojide bile AAS410 lar mini modifiye ile (çok ağır mod değil ha yanlış anlamayın
    ) 16 grain JSB leri 1100 fps lerde atıyordiki isabette o biçim.

    Ben çok tecrübeli biri değilim. Ar6 ile 16 graini 1260 fps ile attığımda pelletler çok alakasız yerlere gidiyordu. Ağır pelletlerle düzgün sonuçlar alabilmiştim. Keza yine s510 a yay modifiyesi yapınca 16 grainle 1000 fps üzerine çıktığımda yine grupmanlar bozuluyordu. Bu denemelerden sonra 16 graini en fazla 900 - 930 civarında atınca isabetin bozulmadığını gördüm ve 16 grain pelletlerin 1000 fps üzerinde atıldığında pek olumlu sonuç vermediğine kanaat getirdiğim için bu fikri edindim. Arkadaşımız da 21 grainle daha iyi sonuç aldığını izah etmiş, videodaki tüfek 21 graini 910 920 fps civarında atıyor.

    Evet, scuba tüpüne, pompaya, vs. bağlı olmaması hoş görülüyor. 17-18 pompadan sonra her atış için iki kere pompalamak da yeterli oluyor. Ama bu özellik, dağda bayırda serbestçe gezerken av yapmak için gereken bir özellik ve bilindiği gibi ülkemizdeki kanunlar havalı tüfek ile av yapmayı yasaklıyor.

    O takdirde geriye yapacak iki iş kalıyor: Ya plinkinge devam veya grupman yapmak. Ama iş buraya geldiğinde de her atış için 1-2 pompa yapmak bile olsa, Nasreddin Hoca'nın keçi boynuzu için söylediği rivayet edilen sözünü hatırlatıyor:

    Bir dirhem bal için, bir çeki odun çiğneyemem! ;,;- ;rofl.;

    İzzet Abi bir yanlış anlama olmasın. FX independencenin 25 fp gücündeki atışı 3 pompaya tekabul ediyor. Nasıl oluyorda bu tüfek 2 pompayla 70fp güç sağlıyor ki? Belkide 2 pompa yaparak 5 6 atış yapılıp sonra tekrar 18 pompa yapılıyor olabilir mi?

    Kurma kolu iyileştirilmiş gibi duruyor sanki. Birde adam tutuyor 16 graini 1055 fpsyle atıyor. Neden daha ağır pelletle test etmemişki tüfek güçlü tüfek. 1055 fpsyle atılan 16 grain pelletin bu kadar dağılma yapması normal.

    paylaşım için tşkler. bu uygulamada amaç nedir tam anlayamadım


    Tüpten gelen çınlama sesine mani oluyor. Paylaşım için teşekkürler. Hazır sesi azaltma çalışmasına girmişken yayın içerisine bir film ekleyip yay çınlamasını hatta çekiç sistemi at44 ile aynıysa çekicin çarptığı vidayı söküp, çekicin yan kısımlarının çarptığı yere vidayla aynı hizaya gelecek şekilde bir conta ekleseydiniz. Galatianı bilemiyorum yapısı aynı mı fakat at44 çok sessiz bir pcpye dönüşüyor.

    Ben de merak ediyorum bu konuyu. 177 cal ve 22 cal arasında pek kıyaslama yapamayız çünkü 177 cal ağır pellet neredeyse yok gibi bir şey. 2 tane ağır pellete denk geldim şimdiye kadar.

    Bunun cevabını aynı ağırlıkta 22 cal ve 25 cal kullananlar verebilir ancak.

    Yorum almaz tabiki, forum icinde kendi capinda sozde birkac atici ustadi, ve onlarin birkac saksakcisi disinda pek yorum alamazsin, siz kimsinizki birde tufek hw50 yorum alacaksiniz. Ulkemize yeni giren malum sitenin sattigi birkac modelden olsaydi o bicim yorum alirdiniz zaten son gunlerde foruma baktigimda direk reklamlari goruyorum.
    Simdi kesin uzerine alinan birkac kisi cikisir yine bana, yarasi olan gocunsun


    Toplu halde gocunalım o zaman çünkü hiç birimiz yorum yapmamışız :)

    Bu arada güzel çekimler olmuş konuyu açan arkadaşımızın eline sağlık. Kefir şişesi baya direnmiş cidden :)